KADIN ÇALIŞMALIYMIŞ

sen sosyal fobik olsan çalışmak ister misin, bu ne kadar zor biliyor musun, Allah vermesin, ben rahatsızım

Ben sırf sosyal fobi yüzünden çalıştım ilk şehir değiştirdiğimde, hiçbir maddi sıkıntım yoktu, hizmet sektöründe işe başladım. Ve gerçekten yararını gördüm, şimdi düşünüyorum çalıştığım dönemlerde çok daha aktiftim, daha enerjik hissediyordum, mutlaka iş çıkışlarında sosyalleşmek için birşeyler yapıyordum.

Çünkü sosyal fobi öyle birşey ki evde oturdukça ev sizi içine çeker. Dışarı çıkmaya başladıkça çevreye adapte olabilirsiniz. En basitinden şunu düşünün, Pazartesi mi işe gitmek daha zor, perşembe, cuma mı? Sizin gerçekten çalışmanız lazım. Özellikle sosyal fobiyi bu kadar kanıksamışsanız, düzenli olarak dışarı çıkmanızı gerektirecek bir zorunluluk olmadan yaşayamazsınız siz.

ayy bu şu cimri olan adamdı dimi yaaa konularına bakınca anladım, ahha canım ya bu adam seni oturturda beslermi ya Allahın cimrisi yani, ben olsam bende çalışmam bu adama inat yani, insanda çalışma hevesimi bırakır ki , çalışmayın ona inat çemkirsin dursun valla hiç takmayın.

bende sizin gibi düşünüyorum. insan kendini geliştirmeli bu da ancak sosyalleşerek olabilir. çalışmakta sosyalleşmektir insanlarla iletişime geçiyorsun bir şekilde. ev hanımı olmanında güzel yanları vardır elbet fakat ben evde kalınca gereksiz şeylerle meşgul oluyorum ve bu geçen zamanıma acıyorum. evli değilim ama evli olsamda çalışmak isterim bunu da kendim için yaparım tabi kocamda faydalanmış olur çünkü ev hanımı olsam eminim akşam eve gelince kocama sararım. insan çalışınca hayatında gereksiz şeylere ayıracak fazla zamanı da kalmıyor. daha güçlü hissediyorsun fakat ne olursa olsun biri beni bir şeye zorluyorsa o şeyi yapmak içimden gelmez. erkeğin eşini çalışmaya zorlaması çok yanlış bence.

BİR ANLAŞILABİLSEM KEŞKE,EĞER KARINIZ HER GÜN İŞE AĞLAYARAK GİDİYORSA, GÖNDERMEM İŞE BEN ERKEK OLSAM, PARA DA DÜŞÜNMEM

kusura bakma da bakıcıyı anne seçer. bu bile boşanma sebebi bence. eve koltuk örtüsü mü alıyorsun ayı?

konu sahibi haklı. çalışmak istemeyebilir... ama kocası da diger yandan haklı. evlenmeden önce konuşulmalıydı bunlar. ben hala iki hukuklu evliligin gelmesinden yanayım. kuran hukukan göre ya da modifiye edilmiş medeni hukuka göre. yoksa insanlar ne evliliklerini ne de kendilerini bi yere konduramıyorlar.

sonra böyle saçma sapan muhabbetler...

O halde eslerine hizmeti biraksinlar.
Zaten calismak istemeyen calismaz, benim ev hanimligi kurumuyla bir problemim yok ki hep derim her insan calismaya uygun degildir, bir kadin isterse ev hanimligi yapabilir.
Ben yalnizca son yillarda muhafazakar kesimler tarafindan kafamiza dikte edilmeye calisilan, tum ahlaki yozlasmayi kadinlarin calismasina atmaya calisan, calisan kadinlari yarim anne/yarim es olarak goren zihniyete tepkiliyim. Ayni zihniyet kadinin calismasinin ''Eski koye yeni adet'' olarak nitelendirerek bilgi yanlisi yapiyor ben de bu bilgi yanlisini duzeltiyorum.

Calismak kisa vadede enayilik gibi gorulebilir, ama buyuk resme bakarsak kadinin da erkegin de hayat standartini yukselten bir sey. Kadina guc veren bir sey. Uzun vadede kadinin isine gelen bir sey. Siddet gordugunde adami kapiya koyabilcek guce sahip olmak cok seydir. Ve bu siddet olayi ole cok ekstrem bir sey degil. Oranlar korkunc derecede yuksek. Esinden siddet goren kadinlar MİLYONLARI buluyor.

Erkegin ailenin gecimini saglayan birincil kisi olmasi hususunda size katiliyorum ama, mesela ben cocuk yaptigimda 1 senelik dogum iznimi sonuna kadar kullanacagim, ise ara verebilecegim, belki de is sececegim ama esimin oyle bir luksu olamaz.

EVET TA KENDİSİ, BENİ YÜK OLARAK GÖRÜYOR, EVLENDİK EVLENELİ BENİM İÇİN HİÇBİŞİ YAPMADI, MEHİR BİLEZİKLERİMİ BİLE ZORLA ALDI, AĞLADIM SIZLADIM DA ÖYLE ALDI, ALTIN YÜKSELSİN BOZDURACAK ZATEN, DEĞERİM YOK HİÇ

O zaman esinize evlenmeden ve ya başlarda benim sosyal fobim var bir gun calismak istemeyebilirim bana zor geliyor diyecektiniz. O da ona gore birini bulurdu kendine. Parayi cok seviyor sonuçta.

Suan aniden benim fobim var gitmeyecegim demenizin bir nedeni var o da maasinizi alması.

Bu sorunu cozemediginiz için başka bir savunma gelistiriyorsunz "o zaman ben de calismayacagm" gibi. Çünkü bu evliliğin biteceğini hesap eden bir kadin calismamak istemez yanlis mi?

Çalışma Hayatı kadınlar ve erkekler için aynı şartlarda değil maalesef ben mühendisim aynı zamanda da okuyorum başka bir bölümde bir erkeğin patronu tarafından taciz edilme ihtimali binde bir bile değildir. Ha para kazanmak da gerçekten çok güzel fakat her kadın bir değil her iş bir dwgil. Bir adamın karısının parasini elinden alıp 100 lira harçlık verip kendine son model araba alması hoş değil. Eve gidip dinlenirken kadının ev işi yapması gece çocuk için uykusuz kalması bir değil. Hemde bir kadının çocuk bakiminda erkekten mutlaka ama mutlaka daha fazla fedakarlik yapması lazım şimdi bunca degiskenin içinde bize doğru olan şekilde direk yargilamamiz yanlış. Adamın kadını çalıştığı için sectigini ve kadının onu bir nevi kandirdigini dusunuyorsunuz fakat madem o kadar mühim bir mevzuydu başta belirtmesi gerekir mobilyadan kaşığa kadar konusuluyorda evliliğin dinamikleri gelir gider dengesi niye onemsenmiyor. Çok fazla örnek görüyorum kadın hem çalışıyor evde temizliği 4 4 lük saglayamiyor diye eşi bu konuda bak falanca nasıl yapıyor sende yapacaksın şeklinde direktiflerde bulunuyor.neden işte ben ne olursa olsun çalışırım diyen kadınların eşleri kadar anlayışlı değil direk kadının üzerine yüklenmiş her şeyi Ha ben çalışmaya karşı değilim yakinda kendi işimi de kuracak kadar merakliyim lakin her kadın bunu yapsın demek de bana hoş gelmiyor.

Aynen!!!
Şu gerçek ki erkek ne iş olsa yapar, limon da satar, amelelik de yapar, garson da olur.
Ama kadının düzenli bir işi olması Şart diyorum.
yani dediğim gibi, her canlı çalışıyor.. Ben çalışmadan duramam sanırım henüz başlamadım işe ama sinirden patlıyorum iş ararken..

BİR ANLAŞILABİLSEM KEŞKE,EĞER KARINIZ HER GÜN İŞE AĞLAYARAK GİDİYORSA, GÖNDERMEM İŞE BEN ERKEK OLSAM, PARA DA DÜŞÜNMEM

şurda anlaşalım, siz işinizi değil çalışmayı sevmiyorsunuz ama işinizden memnun değilmiş gibi anlatıyorsunuz?

kurani kerimde de vardı kadın erkek iş bölümüyle ilgili, ben ona katılıyorum ve inanıyorum
Siz Tas Devrinden beri kadinlar oturmus, erkekler calismistir dediniz, ben onun ustune o yaziyi dosendim. Istemezseniz calismazsiniz elbet ben ev hanimligina karsi degilim.

Şöyle ki kadın ekonomik özgürlügu icun çalısmalı koca eline bakmak pek tasvir etmiyorum ben açıkcası ama bende çocuğum olduktan sonra en az 4yaşına kadar çalışmak istemiyorum annem veya kayınvalideme teslim etmek istemem sonucta onlar eski kadadan kurtulamamıs insanlar zorda kalmadıkca çalısma derim ama kocana bunu calısmak istemiyorum diyerek anlatırsan zıt gitmis olursun çalısmak istemiyorum yerine çocugumu kendim yetistirmek istiyorum benim kurallarıma uymasinı istiyorum gibi net konuş ayrıca çalısmak istemediğini degil çocugunu yetistirmek istedigine inandır aranız bozulmasın derim

Yok yanlış anlamışsınız, tamamen katılıyorum size. Her cümleniz çok doğru.

Erkek bakmalıdır falan demiyorum ben.

Sadece erkekler ev işi de yapsın ciddi anlamda arzusundayım.

Yani kadınlar çalışmakla yetinmesin, eşlerinin de evde çalışmasını sağlasın bence.

Paramı elimden almasa şevkim olurdu, evlenmeden önce bu işi sevmediğimi açıkça söyledim, iş değişikliği konusunda bana yardım edeceğini söyledi, yapabilecek mi bilmiyorum, bazı sözler verildi, bekliyorum bakalım.fobim var o doğru, küçük yerlerde sıkıntı yaşamıyorum,evlendiğimizde küçük bir yerde idim saygı duyuluyordum ama burası farklı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…