sen sosyal fobik olsan çalışmak ister misin, bu ne kadar zor biliyor musun, Allah vermesin, ben rahatsızım
bende sizin gibi düşünüyorum. insan kendini geliştirmeli bu da ancak sosyalleşerek olabilir. çalışmakta sosyalleşmektir insanlarla iletişime geçiyorsun bir şekilde. ev hanımı olmanında güzel yanları vardır elbet fakat ben evde kalınca gereksiz şeylerle meşgul oluyorum ve bu geçen zamanıma acıyorum. evli değilim ama evli olsamda çalışmak isterim bunu da kendim için yaparım tabi kocamda faydalanmış olur çünkü ev hanımı olsam eminim akşam eve gelince kocama sararım. insan çalışınca hayatında gereksiz şeylere ayıracak fazla zamanı da kalmıyor. daha güçlü hissediyorsun fakat ne olursa olsun biri beni bir şeye zorluyorsa o şeyi yapmak içimden gelmez. erkeğin eşini çalışmaya zorlaması çok yanlış bence.evet, bence de kadının çalışmak zorunda olması gibi bi durum yok. kocası bakabilmeli. ki ben de kalabalık ortamlarda çok bunalan biriyim.
ama;
maddiyatla alakasız şekilde, kadın kendi eğitimi için çalışmalı. eğitimden kastım akademik eğitim değil. ben üniversitede yurtta kalırken fark ettim bunu mesela. eğitim, senin kendi kişiliğine kattığın şeylerdir.
çalışmazsan, bir süre sonra kendi ailenin ve kocanın ailesinin çevresi içinde homojenleşirsin, çünkü o insanlar görüşüyorsa eğer, ortak değerler vardır. yani kafa yapıları pek çok konuda aynıdır. sürekli bu insanlarla muhatap olmak kimseye bi şey kazandırmaz.
annem çalışıyordu benim, ilkokuldayken eve hep anahtarla girerdim. ve boyundaki ipli anahtarın sadece çalışan annesi olanlara ait bi şey olduğunu zannederdim. çünkü bizim çevremizde öyleydi. çalışmayan kadınlar çocuğunun gelme saatinde mutlaka evde olurdu. öyle değilmiş, ben bunu çok sonra öğrendim. başka bi çevreye girmeden bunu öğrenemezsin mesela. her kadın evde yemek pişirmiyor. ama evinde yemek pişiren kadınların çoğu çalışan kadınlar. bi de temizlik meselesi var mesela, bazıları tuvaletteki çamaşır suyu şişesini mutfak tezgahına koyabiliyor, yer bezini mutfak lavabosunda yıkamakta sakınca görmüyor. temizlik nasıl yapılır biliyordum da "şart" nedir onu sonradan öğrendim.
çok farklı çevreden kadınlar tanıdım sonra. elli yaşını geçmiş olanların hiçbiri kayınvalidesinden bahsetmek istemiyor, hiçbir kadının düğünü içine sinmemiş. bi tanesi vardı çok genç daha, 7 aylık evlilikten sonra boşanmış, kocası yeni evlilerken gittikleri ilk market alışverişinde 700 km uzaktaki annesini arayıp "anne eve ne alalım" diye sormuş. ilkokul öğretmeni olanlar gece 1de velinin cep telefonunu aramasından şikayetçi, meslek lisesi öğretmeni olanlar onlara gelen çocukların çoktan kaybedilmiş olduğunu düşünüyor.
ben bu kadar şeyi çalışmasam nerden bilecektim? sadece kendi doğrularımla yaşayıp gidecektim. çünkü çevremdeki insanların doğruları da benimkiyle paralel ve zaten o insanlar o yüzden benim çevremdeler.
çalışmak kadın için kesinlikle zorunlu olmamalı evet, fakat kadın, bence, daha eğitimli bir birey olabilmek için çalışmalı.
paragöz kocam, doğum iznine çıkalı 6 gün olmuş, doğmamış bebeğimize bakıcı bulmuş desem inanır mısın, para için ölecek bu adam, ayrıca kırıldım, 1 haftadır evdeyim, her ayın 15 inde ben unutsam da o unutmadan benim maaşımı(!) ortak hesaba atıyor
Bugün sorunlar yaşadığım kocam kadının iş hayatındaki yeri hakkında çok akılcı(!) açıklamalar yaptı, 1 haftadır doğum iznindeyim, sanırım adama batıyo.
Bugün dedi ki sayın beyefendi, kadın çalışmalıymış, kendi annesi 2 çocuk büyütmüş, hem çalışmış, kocası askerdeymiş vs.
Benim fikrim şu ki; eve erkek bakmalıdır, erkek bakamayacağı kadını almamalıdır, bu taş devrinden beri böyledir, erkek hep avcılık yapmış kadınsa çocuk bakımıyla ilgilenmiştir.Çalışmak veya çalışmamak kadının bireysel tercihi olup erkeğin müdahale hakkı yoktur.
Ben şahsen çalışmak istemiyorum,işimi de sevmiyorum zaten, her gün ağlayarak gittiğim bir iş.üstelik sosyal fobi hastasıyım, toplumun içinde olmak kişisel ilişkiler, diyalog beni rahatsız ediyor, ev ortamı güvenli geliyor.
erkeklerin üç kuruş için kadınların neden çalışmasını istediğinden emin değilim.Şahsen kocamın ille de çalışacaksın baskısı yaptıktan sonra gözümdeki değeri yoktur, fazla da bastırırsa çeker giderim, çekecek de değilim
O halde eslerine hizmeti biraksinlar.Haklısınız yalnız o da iyi bir şey değil.
Burada kadın da çalışmalı, o da eve bakmalı diyen insanlar yüzde yüz haklı olsalar da, erkeklerin en iyisinin ev işlerinin yüzde 30unu yaptığı düşünülünce, kadınlara haksızlık değil mi? Bu mu eşitlik?
Yani kadın hem tarlada, tırpanda çalışıyor köylerde, hem de evde tüm iş onun omuzlarında.
Bu eşitlik değil bence.
EVET TA KENDİSİ, BENİ YÜK OLARAK GÖRÜYOR, EVLENDİK EVLENELİ BENİM İÇİN HİÇBİŞİ YAPMADI, MEHİR BİLEZİKLERİMİ BİLE ZORLA ALDI, AĞLADIM SIZLADIM DA ÖYLE ALDI, ALTIN YÜKSELSİN BOZDURACAK ZATEN, DEĞERİM YOK HİÇayy bu şu cimri olan adamdı dimi yaaa konularına bakınca anladım, ahha canım ya bu adam seni oturturda beslermi ya Allahın cimrisi yani, ben olsam bende çalışmam bu adama inat yani, insanda çalışma hevesimi bırakır ki , çalışmayın ona inat çemkirsin dursun valla hiç takmayın.
Bilgileriniz coook yanlis. Tam tersi kadin hep calismisdtr. Ev hanimligi su 60-70 senedir sehirlesme ve sanayilesmeyle ortaya cikmistir. Ondan oncesinde herkes ciftciymis, tarimciymis, koyluymus. Ve koylerde irgat olarak erkekler kadar kadinlar da calisir. Ustelik oyle dogum izni, sut izinleri falan da olmaz. Bebegin 40'i cikti mi bebekleri sirtlarina tulbentle baglarlar, tarlaya calismaya giderlermis. Koylerde bu sistem hala daha gecerlidir. Baki
Kadının çalışıp çalışmaması mevzu değil, mevzu kadının mutlu olup olmamasi....Arkadaşımız çalıştığı zaman mutlu olmadığını söylüyor, biz ona zorla çalış diye bi diretme yapamayız....Onun için bence mevzu kadının çalışmasından cok kadının mutlu olup olmamasi..Bilgileriniz coook yanlis. Tam tersi kadin hep calismisdtr. Ev hanimligi su 60-70 senedir sehirlesme ve sanayilesmeyle ortaya cikmistir. Ondan oncesinde herkes ciftciymis, tarimciymis, koyluymus. Ve koylerde irgat olarak erkekler kadar kadinlar da calisir. Ustelik oyle dogum izni, sut izinleri falan da olmaz. Bebegin 40'i cikti mi bebekleri sirtlarina tulbentle baglarlar, tarlaya calismaya giderlermis. Koylerde bu sistem hala daha gecerlidir. Bakin bir koy pazarlarina, saticilar hep kadindir. Ev hanimligi cok coook yeni bir kurum. Bu sitede bir anket yapalim bakalim, anneannesi, babaannesi, buyuk nineleri ev hanimi olan tek bir kadin bulabilecek misiniz? Tas catlasa 3 5 kisi vardir. Onlar da saray cevresinden, yalilarda, konaklarda yasiyan toplumun kaymak tabakasini olusturan elit kesimden kadinlardir. Bu topraklarda kadinlar hep calisti.
..
Ayrıca çalışan deyince herkesin aklına doktor,müdür, masabasi iş yapan kadin geliyor, bunlar kadınların %5 idir....Geriye kalan kadınların büyük bölümü,asgari ücretlerle bir yerlerde ya temizlik yapıyor,ya başkasının ayak işlerini yapıyor vs(inanın cok saygı duyuyorum,elleri ayakları opulmeli o kadınların).....İnan bu şekilde çalışan kadınlara soyle bi sorulsa "eşinin durumu biraz daha iyi olsaydi, evde oturmak ister miydin ?" İnanın %90 i evet derdi.....Yani çalışmaktan ziyade kadının mutlu olmadı önemli benece....Her kadin masabasi iş yapamıyor maaalesef...
ARKADAŞLARIM, BİŞİYİ NETLEŞTİRELİM BEN KADIN ÇALIŞMASIN DEMİYORUM.ÇALIŞMAK VEYA ÇALIŞMAMAK KADININ KARARIDIR DİYORUM.ÇALIŞAMAYAN BİRİNE SOSYAL FOBİKSE NE KADAR ÇALIŞMANIN YARARLARINI ANLAT İŞYERİNDE GEÇİRDĞİ HER AN ONA CEHENNEM GİBİ GELECEKTİR.
SESSİZ SAKİNİM DİYE BANA MOBBİNG YAPAN BİRKAÇ BAYAN ÇALIŞNANIN LAF ÇAKMASINDAN RAHATSIZ OLMUŞ OLAMAZ MIYIM SİZCE?
yani dediğim gibi, her canlı çalışıyor.. Ben çalışmadan duramam sanırım henüz başlamadım işe ama sinirden patlıyorum iş ararken..Aynen!!!
Şu gerçek ki erkek ne iş olsa yapar, limon da satar, amelelik de yapar, garson da olur.
Ama kadının düzenli bir işi olması Şart diyorum.
BİR ANLAŞILABİLSEM KEŞKE,EĞER KARINIZ HER GÜN İŞE AĞLAYARAK GİDİYORSA, GÖNDERMEM İŞE BEN ERKEK OLSAM, PARA DA DÜŞÜNMEM
BİR ANLAŞILABİLSEM KEŞKE,EĞER KARINIZ HER GÜN İŞE AĞLAYARAK GİDİYORSA, GÖNDERMEM İŞE BEN ERKEK OLSAM, PARA DA DÜŞÜNMEM
Siz Tas Devrinden beri kadinlar oturmus, erkekler calismistir dediniz, ben onun ustune o yaziyi dosendim. Istemezseniz calismazsiniz elbet ben ev hanimligina karsi degilim.kurani kerimde de vardı kadın erkek iş bölümüyle ilgili, ben ona katılıyorum ve inanıyorum
Bugün sorunlar yaşadığım kocam kadının iş hayatındaki yeri hakkında çok akılcı(!) açıklamalar yaptı, 1 haftadır doğum iznindeyim, sanırım adama batıyo.
Bugün dedi ki sayın beyefendi, kadın çalışmalıymış, kendi annesi 2 çocuk büyütmüş, hem çalışmış, kocası askerdeymiş vs.
Benim fikrim şu ki; eve erkek bakmalıdır, erkek bakamayacağı kadını almamalıdır, bu taş devrinden beri böyledir, erkek hep avcılık yapmış kadınsa çocuk bakımıyla ilgilenmiştir.Çalışmak veya çalışmamak kadının bireysel tercihi olup erkeğin müdahale hakkı yoktur.
Ben şahsen çalışmak istemiyorum,işimi de sevmiyorum zaten, her gün ağlayarak gittiğim bir iş.üstelik sosyal fobi hastasıyım, toplumun içinde olmak kişisel ilişkiler, diyalog beni rahatsız ediyor, ev ortamı güvenli geliyor.
erkeklerin üç kuruş için kadınların neden çalışmasını istediğinden emin değilim.Şahsen kocamın ille de çalışacaksın baskısı yaptıktan sonra gözümdeki değeri yoktur, fazla da bastırırsa çeker giderim, çekecek de değilim
O halde eslerine hizmeti biraksinlar.
Zaten calismak istemeyen calismaz, benim ev hanimligi kurumuyla bir problemim yok ki hep derim her insan calismaya uygun degildir, bir kadin isterse ev hanimligi yapabilir.
Ben yalnizca son yillarda muhafazakar kesimler tarafindan kafamiza dikte edilmeye calisilan, tum ahlaki yozlasmayi kadinlarin calismasina atmaya calisan, calisan kadinlari yarim anne/yarim es olarak goren zihniyete tepkiliyim. Ayni zihniyet kadinin calismasinin ''Eski koye yeni adet'' olarak nitelendirerek bilgi yanlisi yapiyor ben de bu bilgi yanlisini duzeltiyorum.
Calismak kisa vadede enayilik gibi gorulebilir, ama buyuk resme bakarsak kadinin da erkegin de hayat standartini yukselten bir sey. Kadina guc veren bir sey. Uzun vadede kadinin isine gelen bir sey. Siddet gordugunde adami kapiya koyabilcek guce sahip olmak cok seydir. Ve bu siddet olayi ole cok ekstrem bir sey degil. Oranlar korkunc derecede yuksek. Esinden siddet goren kadinlar MİLYONLARI buluyor.
Erkegin ailenin gecimini saglayan birincil kisi olmasi hususunda size katiliyorum ama, mesela ben cocuk yaptigimda 1 senelik dogum iznimi sonuna kadar kullanacagim, ise ara verebilecegim, belki de is sececegim ama esimin oyle bir luksu olamaz.
Paramı elimden almasa şevkim olurdu, evlenmeden önce bu işi sevmediğimi açıkça söyledim, iş değişikliği konusunda bana yardım edeceğini söyledi, yapabilecek mi bilmiyorum, bazı sözler verildi, bekliyorum bakalım.fobim var o doğru, küçük yerlerde sıkıntı yaşamıyorum,evlendiğimizde küçük bir yerde idim saygı duyuluyordum ama burası farklıO zaman esinize evlenmeden ve ya başlarda benim sosyal fobim var bir gun calismak istemeyebilirim bana zor geliyor diyecektiniz. O da ona gore birini bulurdu kendine. Parayi cok seviyor sonuçta.
Suan aniden benim fobim var gitmeyecegim demenizin bir nedeni var o da maasinizi alması.
Bu sorunu cozemediginiz için başka bir savunma gelistiriyorsunz "o zaman ben de calismayacagm" gibi. Çünkü bu evliliğin biteceğini hesap eden bir kadin calismamak istemez yanlis mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?