KADIN ÇALIŞMALIYMIŞ

Bilgileriniz coook yanlis. Tam tersi kadin hep calismistir. Ev hanimligi su 60-70 senedir sehirlesme ve sanayilesmeyle ortaya cikmistir. Ondan oncesinde herkes ciftciymis, tarimciymis, koyluymus. Ve koylerde irgat olarak erkekler kadar kadinlar da calisir. Ustelik oyle dogum izni, sut izinleri falan da olmaz. Bebegin 40'i cikti mi bebekleri sirtlarina tulbentle baglarlar, tarlaya calismaya giderlermis. Koylerde bu sistem hala daha gecerlidir. Bakin bir koy pazarlarina, saticilar hep kadindir. Ev hanimligi cok coook yeni bir kurum. Bu sitede bir anket yapalim bakalim, anneannesi, babaannesi, buyuk nineleri ev hanimi olan tek bir kadin bulabilecek misiniz? Tas catlasa 3 5 kisi vardir. Onlar da saray cevresinden, yalilarda, konaklarda yasiyan toplumun kaymak tabakasini olusturan elit kesimden kadinlardir. Bu topraklarda kadinlar hep calisti.

Son düzenleme:
böyle bir adamla evli olsam bende çalışmak istemem ,benim paramı alıp direk ortak hesaba koyan adama ne diye çalışcam
azmim kalmadı hem de hiç, bir ortak hesap var köle gibi çalıştığımız

Diğer konunuzdan hatırladım sizi
bence siz çalışmaya devam edin

sana %100 katılıyorum . ben uzun zamandır çalışıyorum evlenince de çalışacaksam kocam için değil kendim için kendi isteğimle çalışmalıyım. erkek dediğin bence ailesine bakabilmeli elbette yeri geldiğinde kadında elinden bir iş geliyorsa ve istiyorsa kendi rızasıyla çalışabilir fakat ben erkeğin bu şekilde kendi acizliğini kadına yüklemesini çok yanlış buluyorum. gidip rusyada yaşasınlarduyduğuma göre orada kadınlar çalışıp kocalarına bakıyormuş duy

Çocuğunuzu bahane edip çalışmayacaksınız oturup evde Çocuğunuza tembelliğimi öğreteceksiniz. Başarılar!
sen sosyal fobik olsan çalışmak ister misin, bu ne kadar zor biliyor musun, Allah vermesin, ben rahatsızım

azmim kalmadı hem de hiç, bir ortak hesap var köle gibi çalıştığımız
valla ben çalışmama istediğinin sebebini kocana bağladım zaten
ha biraz çirkin yorumlar gördüm çok geri düşünüyorsun gibi ama sizin eşiniz normal bir adam değil ki
tamam kadında çalışmalı ama böyle bir erkek insanı işten çalışmaktan soğutur , sizinki de böyle olmuş

evet, bence de kadının çalışmak zorunda olması gibi bi durum yok. kocası bakabilmeli. ki ben de kalabalık ortamlarda çok bunalan biriyim.

ama;

maddiyatla alakasız şekilde, kadın kendi eğitimi için çalışmalı. eğitimden kastım akademik eğitim değil. ben üniversitede yurtta kalırken fark ettim bunu mesela. eğitim, senin kendi kişiliğine kattığın şeylerdir.

çalışmazsan, bir süre sonra kendi ailenin ve kocanın ailesinin çevresi içinde homojenleşirsin, çünkü o insanlar görüşüyorsa eğer, ortak değerler vardır. yani kafa yapıları pek çok konuda aynıdır. sürekli bu insanlarla muhatap olmak kimseye bi şey kazandırmaz.

annem çalışıyordu benim, ilkokuldayken eve hep anahtarla girerdim. ve boyundaki ipli anahtarın sadece çalışan annesi olanlara ait bi şey olduğunu zannederdim. çünkü bizim çevremizde öyleydi. çalışmayan kadınlar çocuğunun gelme saatinde mutlaka evde olurdu. öyle değilmiş, ben bunu çok sonra öğrendim. başka bi çevreye girmeden bunu öğrenemezsin mesela. her kadın evde yemek pişirmiyor. ama evinde yemek pişiren kadınların çoğu çalışan kadınlar. bi de temizlik meselesi var mesela, bazıları tuvaletteki çamaşır suyu şişesini mutfak tezgahına koyabiliyor, yer bezini mutfak lavabosunda yıkamakta sakınca görmüyor. temizlik nasıl yapılır biliyordum da "şart" nedir onu sonradan öğrendim.
çok farklı çevreden kadınlar tanıdım sonra. elli yaşını geçmiş olanların hiçbiri kayınvalidesinden bahsetmek istemiyor, hiçbir kadının düğünü içine sinmemiş. bi tanesi vardı çok genç daha, 7 aylık evlilikten sonra boşanmış, kocası yeni evlilerken gittikleri ilk market alışverişinde 700 km uzaktaki annesini arayıp "anne eve ne alalım" diye sormuş. ilkokul öğretmeni olanlar gece 1de velinin cep telefonunu aramasından şikayetçi, meslek lisesi öğretmeni olanlar onlara gelen çocukların çoktan kaybedilmiş olduğunu düşünüyor.

ben bu kadar şeyi çalışmasam nerden bilecektim? sadece kendi doğrularımla yaşayıp gidecektim. çünkü çevremdeki insanların doğruları da benimkiyle paralel ve zaten o insanlar o yüzden benim çevremdeler.

çalışmak kadın için kesinlikle zorunlu olmamalı evet, fakat kadın, bence, daha eğitimli bir birey olabilmek için çalışmalı.

Haklısınız yalnız o da iyi bir şey değil.

Burada kadın da çalışmalı, o da eve bakmalı diyen insanlar yüzde yüz haklı olsalar da, erkeklerin en iyisinin ev işlerinin yüzde 30unu yaptığı düşünülünce, kadınlara haksızlık değil mi? Bu mu eşitlik?

Yani kadın hem tarlada, tırpanda çalışıyor köylerde, hem de evde tüm iş onun omuzlarında.

Bu eşitlik değil bence.

kurani kerimde de vardı kadın erkek iş bölümüyle ilgili, ben ona katılıyorum ve inanıyorum

Kadin calismak zorunda. Ama kendisi icin sadece. Kocasi icin degil. Ne kadar evli kalacagiz, kocamiz ne kadar hayatimizda olacak, ailemiz bize destek cikacak mi... bunlar mechul. Bu yuzden calismali kadin. Ama kocanin gelip bunlari soylemesi cok cirkin. Bence de sen calisrigin ortamdan memnun degilsin, ustune birde esinin bu baskici tavirlari. Sanki ona inat calismak istemitorsunuz, paranizi o yesin istemiyorsunuz da bu yuzden calismak istemiyorsunuz gibi geldi. Nankor bi kocaniz varsa da haklisiniz zaten. Ama siz yine de salim kafayla dusunun sinirle degil. Ilerde ne olacagimiz belli degil. Kendiiyiliginiz icin calisin bence. Gerekirse is yerinizi degistirin. Hakikaten begenmediginiz bi is ortaminda calismak iskence gibiyken, bazi yerlerde de cok eglenceli olabiliyor. Oyle ki eve gelince caniniz sıkılıyor. Mumkunse is ortaminizi degistirin. Ve maasinizin tamamini da kocaniza vermeyin. Atiyorum 2000 lira aliyorsaniz yarisini ev ihtiyaclariniza borclariniza fln. Verin yeter. Gercekten bazi kocalar 5 kurusu dahi haketmiyorlar ya neyse...

Sevdigin bir is yapsaydiniz calismayi sizde isterdiniz... Bence ekonomi acisindan cok zorluk yoksa kadin ister calisin ister calismasin.. Eger es yani erkek evde yardim ediyorsa tüm yükü kadina yüklemiyorsa kadinda calismak istiosa tabiki calisin .. Kadin icin hergun calismak iyi degil bence eve gel evde is yap coook zor :) evlilikte part time calissmak en guzeli kadinlar icin... Cocuk varsada belirli bir yasa kadar calismamali bence ihtiyaci var anneye cocgun biraz büyüfüktem sonra yine cslisiir iyife olur :) ...hep,evde olmakta iyi dgl.. :))konusmak en guzeli esinizle konusun :)

Kocanın böyle bir istekte bulunması çok itici.çalışırsanda kendi istediğin için çalışırsın.onane!sizin eşiniz nasıl bir canlı ya.yani konularınıza baktımda Allah yatdımcınız olsun

ARKADAŞLARIM, BİŞİYİ NETLEŞTİRELİM BEN KADIN ÇALIŞMASIN DEMİYORUM.ÇALIŞMAK VEYA ÇALIŞMAMAK KADININ KARARIDIR DİYORUM.ÇALIŞAMAYAN BİRİNE SOSYAL FOBİKSE NE KADAR ÇALIŞMANIN YARARLARINI ANLAT İŞYERİNDE GEÇİRDĞİ HER AN ONA CEHENNEM GİBİ GELECEKTİR.
SESSİZ SAKİNİM DİYE BANA MOBBİNG YAPAN BİRKAÇ BAYAN ÇALIŞNANIN LAF ÇAKMASINDAN RAHATSIZ OLMUŞ OLAMAZ MIYIM SİZCE?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…