- 25 Nisan 2014
- 4.058
- 7.534
- 168
Bugün sorunlar yaşadığım kocam kadının iş hayatındaki yeri hakkında çok akılcı(!) açıklamalar yaptı, 1 haftadır doğum iznindeyim, sanırım adama batıyo.
Bugün dedi ki sayın beyefendi, kadın çalışmalıymış, kendi annesi 2 çocuk büyütmüş, hem çalışmış, kocası askerdeymiş vs.
Benim fikrim şu ki; eve erkek bakmalıdır, erkek bakamayacağı kadını almamalıdır, bu taş devrinden beri böyledir, erkek hep avcılık yapmış kadınsa çocuk bakımıyla ilgilenmiştir.Çalışmak veya çalışmamak kadının bireysel tercihi olup erkeğin müdahale hakkı yoktur.
azmim kalmadı hem de hiç, bir ortak hesap var köle gibi çalıştığımızböyle bir adamla evli olsam bende çalışmak istemem ,benim paramı alıp direk ortak hesaba koyan adama ne diye çalışcam
Kafan gibi bedenin de taş devrinde kalsaydı keşke..
sana %100 katılıyorum . ben uzun zamandır çalışıyorum evlenince de çalışacaksam kocam için değil kendim için kendi isteğimle çalışmalıyım. erkek dediğin bence ailesine bakabilmeli elbette yeri geldiğinde kadında elinden bir iş geliyorsa ve istiyorsa kendi rızasıyla çalışabilir fakat ben erkeğin bu şekilde kendi acizliğini kadına yüklemesini çok yanlış buluyorum. gidip rusyada yaşasınlarduyduğuma göre orada kadınlar çalışıp kocalarına bakıyormuş duyBugün sorunlar yaşadığım kocam kadının iş hayatındaki yeri hakkında çok akılcı(!) açıklamalar yaptı, 1 haftadır doğum iznindeyim, sanırım adama batıyo.
Bugün dedi ki sayın beyefendi, kadın çalışmalıymış, kendi annesi 2 çocuk büyütmüş, hem çalışmış, kocası askerdeymiş vs.
Benim fikrim şu ki; eve erkek bakmalıdır, erkek bakamayacağı kadını almamalıdır, bu taş devrinden beri böyledir, erkek hep avcılık yapmış kadınsa çocuk bakımıyla ilgilenmiştir.Çalışmak veya çalışmamak kadının bireysel tercihi olup erkeğin müdahale hakkı yoktur.
Ben şahsen çalışmak istemiyorum,işimi de sevmiyorum zaten, her gün ağlayarak gittiğim bir iş.üstelik sosyal fobi hastasıyım, toplumun içinde olmak kişisel ilişkiler, diyalog beni rahatsız ediyor, ev ortamı güvenli geliyor.
erkeklerin üç kuruş için kadınların neden çalışmasını istediğinden emin değilim.Şahsen kocamın ille de çalışacaksın baskısı yaptıktan sonra gözümdeki değeri yoktur, fazla da bastırırsa çeker giderim, çekecek de değilim
sen sosyal fobik olsan çalışmak ister misin, bu ne kadar zor biliyor musun, Allah vermesin, ben rahatsızımÇocuğunuzu bahane edip çalışmayacaksınız oturup evde Çocuğunuza tembelliğimi öğreteceksiniz. Başarılar!
Bilgileriniz coook yanlis. Tam tersi kadin hep calismisdtr. Ev hanimligi su 60-70 senedir sehirlesme ve sanayilesmeyle ortaya cikmistir. Ondan oncesinde herkes ciftciymis, tarimciymis, koyluymus. Ve koylerde irgat olarak erkekler kadar kadinlar da calisir. Ustelik oyle dogum izni, sut izinleri falan da olmaz. Bebegin 40'i cikti mi bebekleri sirtlarina tulbentle baglarlar, tarlaya calismaya giderlermis. Koylerde bu sistem hala daha gecerlidir. Bakin bir koy pazarlarina, saticilar hep kadindir. Ev hanimligi cok coook yeni bir kurum. Bu sitede bir anket yapalim bakalim, anneannesi, babaannesi, buyuk nineleri ev hanimi olan tek bir kadin bulabilecek misiniz? Tas catlasa 3 5 kisi vardir. Onlar da saray cevresinden, yalilarda, konaklarda yasiyan toplumun kaymak tabakasini olusturan elit kesimden kadinlardir. Bu topraklarda kadinlar hep calisti.
valla ben çalışmama istediğinin sebebini kocana bağladım zatenazmim kalmadı hem de hiç, bir ortak hesap var köle gibi çalıştığımız
Bilgileriniz coook yanlis. Tam tersi kadin hep calismisdtr. Ev hanimligi su 60-70 senedir sehirlesme ve sanayilesmeyle ortaya cikmistir. Ondan oncesinde herkes ciftciymis, tarimciymis, koyluymus. Ve koylerde irgat olarak erkekler kadar kadinlar da calisir. Ustelik oyle dogum izni, sut izinleri falan da olmaz. Bebegin 40'i cikti mi bebekleri sirtlarina tulbentle baglarlar, tarlaya calismaya giderlermis. Koylerde bu sistem hala daha gecerlidir. Bakin bir koy pazarlarina, saticilar hep kadindir. Ev hanimligi cok coook yeni bir kurum. Bu sitede bir anket yapalim bakalim, anneannesi, babaannesi, buyuk nineleri ev hanimi olan tek bir kadin bulabilecek misiniz? Tas catlasa 3 5 kisi vardir. Onlar da saray cevresinden, yalilarda, konaklarda yasiyan toplumun kaymak tabakasini olusturan elit kesimden kadinlardir. Bu topraklarda kadinlar hep calisti.
kurani kerimde de vardı kadın erkek iş bölümüyle ilgili, ben ona katılıyorum ve inanıyorumBilgileriniz coook yanlis. Tam tersi kadin hep calismisdtr. Ev hanimligi su 60-70 senedir sehirlesme ve sanayilesmeyle ortaya cikmistir. Ondan oncesinde herkes ciftciymis, tarimciymis, koyluymus. Ve koylerde irgat olarak erkekler kadar kadinlar da calisir. Ustelik oyle dogum izni, sut izinleri falan da olmaz. Bebegin 40'i cikti mi bebekleri sirtlarina tulbentle baglarlar, tarlaya calismaya giderlermis. Koylerde bu sistem hala daha gecerlidir. Bakin bir koy pazarlarina, saticilar hep kadindir. Ev hanimligi cok coook yeni bir kurum. Bu sitede bir anket yapalim bakalim, anneannesi, babaannesi, buyuk nineleri ev hanimi olan tek bir kadin bulabilecek misiniz? Tas catlasa 3 5 kisi vardir. Onlar da saray cevresinden, yalilarda, konaklarda yasiyan toplumun kaymak tabakasini olusturan elit kesimden kadinlardir. Bu topraklarda kadinlar hep calisti.
sen sosyal fobik olsan çalışmak ister misin, bu ne kadar zor biliyor musun, Allah vermesin, ben rahatsızım
azmim kalmadı hem de hiç, bir ortak hesap var köle gibi çalıştığımız
Geçmiş olsunsen sosyal fobik olsan çalışmak ister misin, bu ne kadar zor biliyor musun, Allah vermesin, ben rahatsızım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?