rahmetli Duygu Asena'ya çok kızarlardı ama kadın haklıydı " Kadının Adı Yok"...
ataerkil bir toplumuz ne yazık ki. kadın erkeğin kölesidir, ne derse onu yapar, yapma dediğini yapmaz. yaparsa da cezasını bulur. Sadece içinde insaniyet olan ve gerçekten İNSAN olmayı başarabilenler kadınlara karşı davranışlarında olması gerektiği gibi davranıyorlar. Yani işin özünde insan var. Kadına yönelik şiddet, taciz vs... bunun okumuş olmakla, mevki sahibi olmakla hiçbir ilgisi yok.
Malesef bu durum çekirdekten geliştiği için orta bir yerinden çözüm bulunamaz. Bir kadın evlatlarını düzgün yetiştirmeli ki o gerçek bir İNSAN olabilsin.
Kadınların bu durumunda sadece erkeklerin suçu olduğunu da düşünmüyorum. Biraz açık giyinen bir kadını yargılayıp yaftayı yapıştıranlar arasında kadınlar da var. Dayak yiyen kadına "kim bilir ne dedi ki kocasına ya da ne yaptıysa, yedi dayağı oturdu" diyenler, tacize uğrayana " dişi köpek kuruk sallamasa birşey olmaz" diyenler....
bu insanlar İNSAN olamamış ki ne bekliyoruz.
İşin devlet ve koruma boyutuna gelirsek maalesef ki kimsenin umurunda değil. Önümde bilmem kaç yüz tane dosya var diyor hakim. kararları otomatiğe bağlamış.. haklıyı mağduru koruma durumu kesinlikle yok. kadın şanslıysa ve yine kadın bir hakime denk gelirse ancak o zaman bazı sonuçlar elde edebiliyor. ceza hukukunda neyin adam gibi cezası var ki zaten, adam öldür çık, tecavüz et çık, hırsızlık yap çık. ama allah korusun sakın aç kalıp da ekmek falan çalma o zaman işin bitti.
İNSAN olup İNSAN yetiştirebilmek mühim olan. yumurtlayan tavuk misali fırt fırt çocuk yapıp, ilgilenmeyip kendi başına bırakınca, o çocuklardan hayır gelmiyor. ne kendine ne başkasına.
böylelerine toplumun da tepki vermesi lazım. açık seçik dışlanmalılar. bana ne, ailevi meseleleri denmemeli. eşine saygısı olmayan adam bana saygı gösterse kaç yazar.