• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadın demek yerine ısrarla "bayan" kelimesini kullanan erkekler sizi de rahatsız etmiyor mu?

Dilbilimci misin dil köken kelime köken etnik köken filan biliyor musun bu savı tam olarak savun ki hepimiz kadınız diye bağırıp sokağa dökülelim bayan diyen erkeklere püskürtelim nefretimizi
İşte bunlar hep Amerika'nın oyunu kardeşim hep bir amaç New World Order Illuminati filan bu nedir ya konuyu savunman bile saçma bence

Dil bilimci misin diyerek üstüme gelmen gerçekten komik, Türkçeyi sadeleştirmek adına yapılan bazı eylemler sırasında dilimize çok komik bir şekilde yerleşmiş olan , hiçbir kökene dayanmayan ne çok kelime olduğunu görebilirsin araştırırsan ve birçok iyi yazarlarımızın da bu duruma ne kadar isyan ettiğini de.

Beni rahatsız etmiyor.Kibar olmaya çalıştıklarını düşünüyorum.

Erkeklerde durum çok farklı değil aslında.Mesela resmi ortamda "bir erkek sizi görmek istiyor" denmez.Bay da denmez ama bey denir.Erkek kelimesi günlük hayatta da çok kullanılmaz,onun yerine "adam" denir.

Bu konu genellikle sporda "bayan takımı-erkek takımı" denmesine dayandırılıyor.
Küçücük kızlaara kadın denmesinin daha acayip olduğunu düşündüğümden,bayan takımı denmesinde sakınca görmüyorum.

Bayan kullanılır ama hitaplarda. Cinsiyet belirtmek için kadın kullanılmamali aslında.
Mesela bir şey dusurdunuz arkanizdan bayan diye seslenilir, kadın olmaz.
Ben bir bayan olarak eşitlikten yanayım diyorsan yani cinsiyeti vurguluyorsan yanlış kullanım. Ben bir kadın olarak diyeceksin falan filan.
Ben umursamiyorum, sanki her şey tam bayan demelerini mi dusunecegim.

Dil bilimci misin diyerek üstüme gelmen gerçekten komik, Türkçeyi sadeleştirmek adına yapılan bazı eylemler sırasında dilimize çok komik bir şekilde yerleşmiş olan , hiçbir kökene dayanmayan ne çok kelime olduğunu görebilirsin araştırırsan ve birçok iyi yazarlarımızın da bu duruma be kadar isyan ettiğini de.
Bir şeyi çok bildiğini savunuyorsan onda uzman olman gerek her görüş bildirene ben de inanmam canım herkes iyi niyetli değildir o düşünceyi aşılayanlar gün gelir aaa canım sen de git işine bayan ne güzel mis gibi bir kelime der sen öyle kalırsın ne olduğunu anlamadan sana diyeceğim tek şey bu her akımın arkasından koşmayın bunu feministler çıkardı aynı kişiler yalnız bayan desenize ök.z müsün diyordu
Duyarlılık kasmak için de forumları tercih etmek saçma geliyor çünkü şu günlerde hepimizin aklı biz "kadınlara" yönelik cinsel eylemler bırak cinsiyetçi hitapları....

'kadın' kelimesi bir hitap değildir, cinsiyet terimidir.
2 türlü cinsiyet varolduğuna göre, erkeğin karşılığı 'bayan' değil, kadındır.
Yani bir olay anlatırken , 'iki bayan geldi' demek yerine öyle bir cinsiyet varolmadığı için, kadın kelimesi yerleşmeli dillere.
Bunu anlamak çok mu zor...

'kadın' kelimesi bir hitap değildir, cinsiyet terimidir.
2 türlü cinsiyet varolduğuna göre, erkeğin karşılığı 'bayan' değil, kadındır.
Yani bir olay anlatırken , 'iki bayan geldi' demek yerine öyle bir cinsiyet varolmadığı için, kadın kelimesi yerleşmeli dillere.
Bunu anlamak çok mu zor...
Bu laflarda feministlerden çıktı. Çok sacma ya ha bayan ha kadın. Fazla ayrıntılı düşünmeyin
:ıslık:

Bir şeyi çok bildiğini savunuyorsan onda uzman olman gerek her görüş bildirene ben de inanmam canım herkes iyi niyetli değildir o düşünceyi aşılayanlar gün gelir aaa canım sen de git işine bayan ne güzel mis gibi bir kelime der sen öyle kalırsın ne olduğunu anlamadan sana diyeceğim tek şey bu her akımın arkasından koşmayın bunu feministler çıkardı aynı kişiler yalnız bayan desenize ök.z müsün diyordu
Duyarlılık kasmak için de forumları tercih etmek saçma geliyor çünkü şu günlerde hepimizin aklı biz "kadınlara" yönelik cinsel eylemler bırak cinsiyetçi hitapları....

Bu şekilde saldırgan kelimelerle üstüme gelmeni anlamlandıramadım ve şaşırdım açıkçası. Çok biliyosan gibi tavırlara da gerek yok benim inandığım ve bildipim bu ve diğer kadınların ne düşündüğünü merak ettim açıkçası. Sizin de fikriniz için ayrıca teşekkürler

Bu laflarda feministlerden çıktı. Çok sacma ya ha bayan ha kadın. Fazla ayrıntılı düşünmeyin
:ıslık:
Pardon?
Tc kimliğinizde 'bayan' yazmadığına ve bunu da feministler yapmadığına göre...
Ayrıca feminizm çok derin bir konudur, tür ve türevleri de mevcuttur.
Siz hangi çeşit feminizmden bahsediyorsunuz mesela?

Ay hadi bir duyarlılık da ben kasıyorum:
Feminist olun da dozunda zira fazlasını bu ülke kaldırmıyor
Ayrıca ne istediğinizi de bir bilin artık durup durup bir şeyler yumurtluyorsunuz!

Back
X