• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadın demek yerine ısrarla "bayan" kelimesini kullanan erkekler sizi de rahatsız etmiyor mu?

Bu şekilde saldırgan kelimelerle üstüme gelmeni anlamlandıramadım ve şaşırdım açıkçası. Çok biliyosan gibi tavırlara da gerek yok benim inandığım ve bildipim bu ve diğer kadınların ne düşündüğünü merak ettim açıkçası. Sizin de fikriniz için ayrıca teşekkürler
Asıl ben teşekkür ederim "hafif bir feminist" olmama rağmen burdaki çoğu "kadının" benim gibi "bayan" kelimesinden rahatsız olmadığını ve benim bu konuda yalnız olmadığımı bana gösterdiniz...

Pardon?
Tc kimliğinizde 'bayan' yazmadığına ve bunu da feministler yapmadığına göre...
Ayrıca feminizm çok derin bir konudur, tür ve türevleri de mevcuttur.
Siz hangi çeşit feminizmden bahsediyorsunuz mesela?
Hangi çeşidi soyliyimmi. Kadınları savunucam derken sacmaliyorum bazen çeşidi

Hangi çeşidi soyliyimmi. Kadınları savunucam derken sacmaliyorum bazen çeşidi
Size birkaç önerim olacak.
Önce, birini fişlemeye çalışmayın.
Hadi yaptınız diyelim, itham ettiğiniz konu hakkında bilgi sahibi olmanız gerekir.
Siz bilgiden öte, feminizmi sadece 'kadın savunucuları' olarak yalın ve bayağılaştırdığınız için, kelime hariç hiçbir birikime sahip olmadığınızı apaçık belirtiyorsunuz.
Koskoca sosyoloji biliminin tarihler boyunca incelediği konuyu, bu kadar mahalle ağzıyla söylemeniz, sadece eksikliğinizi gözler önüne seriyor.
Okuyun, öğrenin, bilgi dağarcığınızda konuyu süzün ve bundan sonra ancak bu kelimeyi kullanın.
Sizin ağzınızda ha feminizm ha poşet, farkı yok belli...

Size birkaç önerim olacak.
Önce, birini fişlemeye çalışmayın.
Hadi yaptınız diyelim, itham ettiğiniz konu hakkında bilgi sahibi olmanız gerekir.
Siz bilgiden öte, feminizmi sadece 'kadın savunucuları' olarak yalın ve bayağılaştırdığınız için, kelime hariç hiçbir birikime sahip olmadığınızı apaçık belirtiyorsunuz.
Koskoca sosyoloji biliminin tarihler boyunca incelediği konuyu, bu kadar mahalle ağzıyla söylemeniz, sadece eksikliğinizi gözler önüne seriyor.
Okuyun, öğrenin, bilgi dağarcığınızda konuyu süzün ve bundan sonra ancak bu kelimeyi kullanın.
Sizin ağzınızda ha feminizm ha poşet, farkı yok belli...
Evet feminizm hakkında bildiğim pek bi şey yok. Derinlemesine bilgi sahibi olmam gerektiğini de düşünmüyorum. Her neyse. Sonuc olarak Kadın bayan falan. Yani bunları konuşmanın hiç bir anlamı yok. Madem bu kadar derin tarihi sosyolojik bir şeyse feminizm daha gerekli bir konuyla uğraşsın. Tamam?

Biz de işyerimize gelen hanımlara "bayan" seklinde sesleniyoruz. düşünsenize şu "kadını" çağırın imza atsın dersek eşi veya cocugu tarafından nasıl bir tepkiyle karsılasırız. o yüzden cogu insan sizin söylediğiniz altında yatan sebeplerden dolayı değil de daha kibar oldugunu düşündüğü içinbayan kelimesini kullanıyor.

Bende kadın denmesinden çok rahatsız oluyorum. Bayan daha kibar geliyor bana... Bu yüzden böyle kullanmayı daha çok seviyorum.

Evet feminizm hakkında bildiğim pek bi şey yok. Derinlemesine bilgi sahibi olmam gerektiğini de düşünmüyorum. Her neyse. Sonuc olarak Kadın bayan falan. Yani bunları konuşmanın hiç bir anlamı yok. Madem bu kadar derin tarihi sosyolojik bir şeyse feminizm daha gerekli bir konuyla uğraşsın. Tamam?

Bu platformların kuruluş amacı birileriyle paylaşımda, etkileşimde bulunmakken olayların sürekli tartışmaya gidiyor olması çok tuhafmış gerçekten. Ne kadar da güzel anlaşabilen insanlarız

Ben sadece yanlış kullanıldığı zaman rahatsız oluyorum. Tamamen dil hassasiyetimden. Erkek reyonunun karşılığı bayan reyonu değildir mesela, kadın reyonudur. Birçoğunuzun da belirttiği gibi bayan bir hitaptir. Karşınızda hitap ettiğiniz biri olması gerekir kullanabilmeniz için.
Ayrıca kadın kelimesinden rahatsız olan kadınları da anlayamadım. Neden kendi cinsiyetinizi belirten kelimeden rahatsız oluyorsunuz? o_O

rahatsız olmam . bana kibar gelir . ama kendimden bahsederken şöyle bir kadınım derim yaş 30 . evli değilim diye tuhaf bakkıldığına şahit oldum bir kaç kez . saçma sapan şeyler işte .

Bana cok saçma geldı kadın bak mı dıcek bayan kelimesı benım ıcın daha uygundur genel anlamda da her anlamdada. Nesi rahatsız etti anlam veremedim derdiniz YÖK anlaşılan belli

Bana göre bayan "karı" demek kadar kaba ve gereksiz bir hitap şekli. kadınların bunu savunuyor olması ise komedi. eğer karşısınızdaki kişiye kibarca hitap etmek istiyorsanız "hanımefendi" demeniz yeterli. "Bende kadın denmesinden hoşlanmıyorum" diyen arkadaşlar bayanlar cinsiyetine mensup heralde...

rahatsız olmam . bana kibar gelir . ama kendimden bahsederken şöyle bir kadınım derim yaş 30 . evli değilim diye tuhaf bakkıldığına şahit oldum bir kaç kez . saçma sapan şeyler işte .

Heh işte 1 saattir bahsettiğimiz konunun özeti, evli olmadığı halde kadınım dendiğinde garip görülmesi, bahsettiğimiz olay tam da buydu.

Ben çok rahatsız oluyorum açıkçası ve mutlaka uyarıyorum da.
Çok cinsiyetçi bir söz.
Erkekleri geçtim bunu kadınlarımızın da ısrarla kullanmasına ve onaylamasına sinir oluyorum en çok.
Kadınız işte bundan utanmak neden? Kadın cümlesi utanç verici gibi daha kibarlaştıran hitaplara ne gerek var

Kendi kafalarında anlamlandırdıkları "kadın" kelimesini belli kalıplara sokup, sanki ayıp bir kelime kullanıyormuş gibi titizlikle kadın demeyip bayan kelimesini kullanan erkekler gerçekten itici ve sığlar.

Keşke anket ekleseydiniz,tam anketlik bir konu.
Hala geç değil aslında,bence eklenebilir.

Nedense bana bayan kelimesi daha kibar geliyor.
Kadın yerine bayan diyen herkese bir mana yüklemek mantıklı değil bence.

Heh işte 1 saattir bahsettiğimiz konunun özeti, evli olmadığı halde kadınım dendiğinde garip görülmesi, bahsettiğimiz olay tam da buydu.
hitap ederken kadın bakar mısınız denmez bayan bakar mısınız denir yada hanımefendi denir .
ama konuşurken ben şöle bir bayanım demek ssaçma geliyor . ben 30 yaşındayım kızım mı diyeyim evli değilim diye . ne bilim ya kötü geliyor kulağıma . ondan kadın kelimesini kullanıyorum millette umrumda değil .

Back
X