- 15 Şubat 2014
- 1.322
- 1.276
- 158
- Konu Sahibi cancanguness
-
Ben daha bir erkeğe güvenemem..Senin güvenin birşekilde sağlanmış.Ortak hesaba da karşıyım.İzlemesi zor.Ne biletim karşıdakinin mali tutumunu bana yanlış yapmayacağını.Çalışıyorum diye talip olanlar oldu farkediiliyor ya hissediliyor açık gözlülük derdinde olduğu.Aptal değiliz.Ve çok yaralıyor.Kadın olduğunu bile hissedemiyorsun.Kendin için sevdiği için geldiğini bile hissedemiyorsun .Yoksa ben maddiyatçi biri değilim.Benden düşük maaşlı da olabilirYeterki benim paramı bir kırpma derdinde olmasın.Uzun bir süre için dediğim şekilde organizeyi kabul etsin.Sonra ben güvenime göre yelkenleri indirir veya gardda dururum.Erkel dediğin de bir kadına parası için gelmeyecek arkadaş okadar da değil.Erkeklik höt hötle kadının tüm maaşını almayla ev işi yapmamayla olmuyor.Koruyup kollayacak.Çalışan kadının enbüyük eksiği bu.Kadın kale gibi durmuş ama bie omuz arıyor.Ev hanımlarından maddiyat beklenmiyor heryere arabalarla götürülüyorlar tek bile gidemiyorlar hastaneye.Çalışıyoruz diye bu kırpma derdi nedir?Erkeklerin yaptığı vermeden almak.Kadınlar yapamaz bunu..Erkekler zaten hep alıcı konumunda..Bunlar hep evlenmeden eşini tam tanımadan yapılan evlilikler yüzünden oluyor.
İş kadınlarda bitiyor, duruşunu daha baştan belli edeceksin ki adam maaş kartını almayı sana bu teklif bile edemesin.
Ama şu var karşılıklı maddiyat olarak güvenmediğin biriyle evlilik olmaz zaten illa ortak hesap olacak gibi de düşünülmemeli gerçekten güveniyorsan.
Biz birikimi şuan benim hesabımda yapıyoruz mesela daha önce eşimin hesabında yapıyorduk, şartlara göre değişiyor, aramızda sorun olmuyor böyle şeyler.
Bir daha oku.Evet ortak ödemeyi ayeı hesapta biriktirmeyi kabul etmiyorsa bir de ev işine karışmam diyor kadına harçlık veriyorsa bu erkek erkeğim ayağına kadınlaşmış bir erkektir
.Madem erkeksin kadından para beklemesene.Hiç değilse para diye diretmesene .O kadın yardım eder zaten ama yok illa para diye diretecek...Belli olıyor yani.Biz de saf değiliz.Yolunacak kaz da değiliz asıl biz.Kırpılan haklarımızı alma derdindeyiz .Kırpma derdinde değil!Çifte standart meselesi mesele .Anlamamışsın işte.
Gözden kaçmış bu ahlaksız mesajınız.merak ediyorum eslerinizn bi
Seylerini yalamak sorun degilde ayaklari yikamakmi sorun oluyor
Konuya bu başlıkla girmek istemezdim ama artık sinirimden patlayacağım. Kadın erkek eşit. Kadında çalışıyor ne güzel. Kadının ekonomik özgürlüğü var eyvallah. Eeeeee... Sabahın köründen akşamın kör karanlığına işte çalış. Eve gel kocana yemek yap. Bulaşıkları yıka kaldır. Haftasonu sonu ev işi yap. Her taraf temiz olmalı. Eşin ne bu pislik demesin. Kocanın donlarını yıka ütüle. Koştur koştur kuaföre git. Eee malum kadınsın hoş gözükmen, bakımlı olman gerekiyor. Yaşın geçmeden kariyer yap. Bu arada 35 'i geçmeden çocuk yap. 4 aylık bebeğini onun bunun eline bırak. Koştur koştur işe devam et. Akşam gel. 4-5 aylık bebeğinle sabahlara kadar uyuma sabah tekrar işe git. Para kazanmam lazım.Eve destek olman lazım. Pardon ama biz kadınlar köle miyiz?
Bu mu yani.
Ne güzel şey erkek olmak günümüzde. Biz bunları bu hale getirdik maalesef. Şimdi kayınvalideler bile oğullarına sadece çalışan kız bakıyorlar oğlum rahat etsin diye. Ben kadın çalışmasın demiyorum tabiki çalışsın üretsin. Ama eşitlikse bir evde her şey eşit olsun. Eve kendi maaşımla ayda 1 temizlikçi almak için kocanın suratını çekiosn. Evde eşşek var . Ne gerek var para harcamaya. Ben sıkıldım aldım artık yoruldum. Vucudum kaldırmıyor. 37. hafta işten ayrılmam bile adamın gözüne battı ya.
Bizim babalarımız böyle değildi. Annelerimizin gençliğinde onlar böyle seyler yaşamadılar. Herkesin bir sorumluluğu vardı. İnsanlar en geç 22-23 yaşında evlenir. 1 yıl sonra çocuk yapar.Çocuğuyla ilgilenir. 30 olmadan 2. bebeğini yapar. Çocuğuyla uzun uzun zaman geçirir. Okula getirir götürür. Arkadaşlarıyla gezer , günler yapar . Ev işlerini yapardı. Herkes mutlu huzurluydu.
Ben çok bunaldım ya hangisi doğru bilmiyorum. Ama şuan ters giden bişeyler var ve kullanılıyoruz. Onu çok iyi biliyorum.
Harçlık alıyor karın tokluğuna üretmek için çalışıyorsun.İşin eğlenceli olmalı.Yoksa mümkün değil bundan mıtlu olmandan.Yok ya ben üretmek için çalışıyorum.
Fınans işlerinde iyi değilimdir bizde adam iyidir biz oyle yapıyoruz ozel harxamalar ıcın harclık alırız. Ikımızde butcemızı bılırız. Market pazar kira arabanın benziri ıvır zıvır hep o halleder bir kere susuz bir kere benzinsiz kalmadım sorumlulugu cok gelıskındır. Bız duzenı boyle kurduk
Çalışıp dötünden kan alsalar benim gibi düşünmezse tulipa değilim.çalışsa böyle kolay atıp tutabilir mi
Söylediklerinize katılıyorum, kötü bir tecrübe yaşamışsınız sanırım bilmiyorum tam ama, siz umudunuzu kaybetmeyin yine de, dengeli evlilikler de var.Ben
Ben daha bir erkeğe güvenemem..Senin güvenin birşekilde sağlanmış.Ortak hesaba da karşıyım.İzlemesi zor.Ne biletim karşıdakinin mali tutumunu bana yanlış yapmayacağını.Çalışıyorum diye talip olanlar oldu farkediiliyor ya hissediliyor açık gözlülük derdinde olduğu.Aptal değiliz.Ve çok yaralıyor.Kadın olduğunu bile hissedemiyorsun.Kendin için sevdiği için geldiğini bile hissedemiyorsun .Yoksa ben maddiyatçi biri değilim.Benden düşük maaşlı da olabilirYeterki benim paramı bir kırpma derdinde olmasın.Uzun bir süre için dediğim şekilde organizeyi kabul etsin.Sonra ben güvenime göre yelkenleri indirir veya gardda dururum.Erkel dediğin de bir kadına parası için gelmeyecek arkadaş okadar da değil.Erkeklik höt hötle kadının tüm maaşını almayla ev işi yapmamayla olmuyor.Koruyup kollayacak.Çalışan kadının enbüyük eksiği bu.Kadın kale gibi durmuş ama bie omuz arıyor.Ev hanımlarından maddiyat beklenmiyor heryere arabalarla götürülüyorlar tek bile gidemiyorlar hastaneye.Çalışıyoruz diye bu kırpma derdi nedir?Erkeklerin yaptığı vermeden almak.Kadınlar yapamaz bunu..Erkekler zaten hep alıcı konumunda..
.Zor geçinmesi kabulüm herzamann ama açıkgözlülük yapmayacak bunu belli etmeyecek yada diretmeyecek.Yadırgamayacak .Paracısın deyip ters köşe yapmayacak.Güven sorununu anlayacak..Dediğim şey çok adaletli..Kimsenin kimseye hakkı geçmiyor.Kırpmıyor sadece kırptırmak istemiyoruz.Ayrılırsak ben boşanmama mı üzüleyim alın teri kaybıma mı üzüleyim.Tedbirli olmalı üzecek şeyleri defe çalışmalıyım.Kolay olmuyor toparlanması..
Ben bilir miydim boşanacağımı?Arkadaşım üçüncüye evlendi ister miydi o?Ben kaç kişiyle görüşmelerde bulundum evlilik için.Ayrılık yaşadım sevdiğimden.Kolay gören tipler değiliz üstelik.Yani demek istediğim garantisi yok.Bir erkekle heran ayrılabilirsin elinden geleni yapsan da ayrılabilirsin.Güven verecek onlar da biraz .Gerçekten merhametli olacaklar bir kadına ego derdinde olmayacaklar bukadar.Onlarda bu aşırı eksik.Hep kadından çalma derdindeler..
Yok artik terbiye sinirlari zorlanmis yinemerak ediyorum eslerinizn bi
Yok calismiyom evlenmeden once esim sart kostu ben senin ve evin butun sorumlulugunu aliyorum senin de yapman gereken benim ve evin sorumlulugunu alman esim icin cesitli sinavlarada giremedim disarda kadim ama deger acta olsam acikta da olsam yuvanim sicakligi yeter bakin terar ediyorum calisan kadina saygim var ama miletin konu saptirmalari sinirlemdiriyor beni biraz anlayis
Çok talihsiz bir yorum olmuş konu sahibi böule düşüneceğini bilsem kendimi yormazdım hiç .Biz burda bilinçlenme adına şeyler yazıyoruz sen neler demişsin.Yok sataşmış.Yok kocalarına settirler.Çok ayıp etmişsin.Merak etme öyle değillerdirBu zihniyette biriyle olmamaya çalışıyoruz kadınlar da azcık bari bir ağız olsun diyoruz.çok ayıp etmişsin.Konu bitmiştir benim için zihnime kalbime vaktime parmaklarıma yazık.üzüldük bile senin için..Ne için açtın ozaman sen bu konuyu?İyi ya kocandır mı diyeydik.Yorulacan tabi mi diyeydik?Cevaplarımızı beğenmiyor çok alakasızmış gibi.Hem de desteklediğimiz halde seni.pess.Ben şuan işte olduğum için çok aralarda bakabiliyorum konuma. Okumaya çalışıyorum yazılanları. Konu dağılmış. Kimisi kocasını övmüş , kimi dine bağlamış , kimse görüş yazan insanlara sataşmış. Bu kadar kavga edilecek bir konu değil aslında. Yani tabi burada bile bu kadar kavga eden , buradaki hanım arkadaşları aşağılayan, eziklikle suçlayan hanımların eşlerine evde baskın bir şekilde olduğunu tahmin edebiliyorum. Evet haklarına yedirmediklerine hiç şüphem yok. Ama bu kadar kırıcı olmaya da gerek yok bence.
Jinekolaji nasil bir bolumÜniversite jinekolaji canimmm merak etmeyin hepinize yetecek kadar bilgim var hani sizin o begenmediginiz siyah carsafli kisilerdenim giderildimi merakiniz
Tmm kabul benim de saygım var.Ama talihsiz yorumlarda bulunmamış öyle düşünmemiş olmanı tercih ederdim.Sapla samanı anlamak lazım..Bilinç lazım..merak ediyorum eslerinizn bi
Yok calismiyom evlenmeden once esim sart kostu ben senin ve evin butun sorumlulugunu aliyorum senin de yapman gereken benim ve evin sorumlulugunu alman esim icin cesitli sinavlarada giremedim disarda kadim ama deger acta olsam acikta da olsam yuvanim sicakligi yeter bakin terar ediyorum calisan kadina saygim var ama miletin konu saptirmalari sinirlemdiriyor beni biraz anlayis
merak ediyorum eslerinizn bi
Evt sevıyorum işimiH
Harçlık alıyor karın tokluğuna üretmek için çalışıyorsun.İşin eğlenceli olmalı.Yoksa mümkün değil bundan mıtlu olmandan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?