Kadın Erkek Eşit Olmasın Efendim

Kart verip harclık almanın nesi kötü

herkes kendi ayağını kendi yıkasın bi zahmet. bu cümleden sonra ben daha fazla bişey söyleyemicem.

Siz bir değişik düşünüyorsunuz.Bir sözünüzde acaba erkek mi diye düşündüm.Anlattğım meseleyi anladın mı sen?Anlamamışsın laf sokmaya gelmişsin çünkü.Adaletli olsun demişim söylediklerine bak.Çok seviyorsun laf sokmayı itiraf et.Her yorumun bir laf sokma.

nesi iyi, zaten harçlık almamak için çalışmıyo mu kadın, iyi bişeyse erkek senden harçlık alsın, harçlık alacaksam otururum evde
Yok ya ben üretmek için çalışıyorum.
Fınans işlerinde iyi değilimdir bizde adam iyidir biz oyle yapıyoruz ozel harxamalar ıcın harclık alırız. Ikımızde butcemızı bılırız. Market pazar kira arabanın benziri ıvır zıvır hep o halleder bir kere susuz bir kere benzinsiz kalmadım sorumlulugu cok gelıskındır. Bız duzenı boyle kurduk

Benim eşimde aynı model yaHu.
Dışaradıdan bana çok yardımcı, merhametli görünüyor, içini bana sorun.
Kendi istediği zamanlarda her şey çok güzel, çok iyi yapıyor, yardımcı, çok şükür bu durumuna
ama yorgunsa ve nefsi devreye girdiyse, kimseyi sallamıyor, hiç bir şeyte elini vurmuyor.

ben de adaletten yanayım. o erkek mi diye düşündüğün sözleri daha önce de yazdım merak etme.
o erkeklik değil ben çalışıp geleceğim için uğraşırken hemcinsimin bu kadar armut piş ağzıma düş kafasında olmasına tepkidir.
mesajını tekrar bir kontrol et buradan bakınca başka anlaşılıyor çünkü.

S
Sen çalışıyor musun onu söyle?

Kart verip harclık almanın nesi kötü
Ben çalışıyorsam rahatça, gönlümce harcamak isterim, ben öğrenciyken bile babamdan harçlığımdan fazlasını istemeye çekinirdim.
Evlenmişim, çalışıyorum niye eşimin bana verdiği harçlığa tabi olayım, canım birşey çektiğinde kendimi harçlığımla sınırlayayım aldığım herşey için izin mi alayım, yoksa çalışmamın mantığı ne?
Bu demek değil ki maaşımın hepsi bana kalsın, kocam evi geçindirsin.
Tabii ki evin geçimi ortaktır, gelir giderlerimizi hesaplarız planımızı ona göre yaparız.
Ama hiç çalışmamış gibi cebimde kartsız harçlıkla gezmek bana göre değil.

sana bişey diyim mi, kocası baskın olan her kadının bahanesi genelde bu: kocam hesap kitap işlerinde daha iyidir ben anlamıyorum, genelde diyorum ama sizde öyledir demiyorum tanımıyorum seni, herseyin netten halledildiği günümüzde ney zor geliyo diye sorduğumda cevap alamıyorum, eskisi gibi fatura kuyruğu yok evrak işi yok dekontlar maile düşüyo, kocam baskın diyememenin bir yolu bu, çünkü kendileri de biliyolar aslında hem çalışıp hem bu durumda olmanın berbat bişey olduğunu, harçlığı çocuklar alır

Herkesın tercıhı tabı. Evlenırken benım kart borcum vardı. Benımkı odeedı kapattı. Ben ona dedım kı guzelım bana soz ver nakıt yasıcaz ve kart kullanmıcaksın. O bu sozu tutar super ayarlar. Hep pesıncıyız cok sukur. Ben cok savurganımdır. Harclıklarımızı bız belırlıyoruz. Baska turlu ınan parada bırıkmez.

Konu sahibi konu kadın erkek eşitsizliğine doğru gitmiş. Mükemmelliyetçi yapınızı bir kenara bırakın. Kadınlara robot muamelesi yapılıyor. Bakımlı olmalı, evi temiz olmalı, iyi anne, iyi gelin...Tüm bunları gerçekleştirmeye çalışırken insan olduğumuzu unutuyoruz o ayrı. Bu nedenle bu durumu değiştirecek olan yine bizleriz. Kazandığınız maaşı gönlünüze göre harcamak sizin hakkınız, dünyaya havada uçuşan tozlar ile mücadele için ya da otel mutfağı gibi her gün eksiksiz yemek çıkartmaya gelmediniz. Lütfen kendinizi bu kadar yıpratmayın. Kimseyi memnun etmek zorunda değiliz.

ben de adaletten yanayım. o erkek mi diye düşündüğün sözleri daha önce de yazdım merak etme.
mesajını tekrar bir kontrol et buradan bakınca başka anlaşılıyor çünkü.
Bir daha oku.Evet ortak ödemeyi ayeı hesapta biriktirmeyi kabul etmiyorsa bir de ev işine karışmam diyor kadına harçlık veriyorsa bu erkek erkeğim ayağına kadınlaşmış bir erkektir
.Madem erkeksin kadından para beklemesene.Hiç değilse para diye diretmesene .O kadın yardım eder zaten ama yok illa para diye diretecek...Belli olıyor yani.Biz de saf değiliz.Yolunacak kaz da değiliz asıl biz.Kırpılan haklarımızı alma derdindeyiz .Kırpma derdinde değil!Çifte standart meselesi mesele .Anlamamışsın işte.

Son düzenleme:
Benım bu konuya yazmaktaki amacım hakeden adam kartta verilir ayagıda yıkanır oda benımkını yıkarne var. Bunlar fakılcak konular degıl şekil şukela

yıllarca koca eline bakmamak için okuduk.öyle yetiştirildik.

sizin yerinizde olsam bütün ay çalışıp kocadan harçlık alacaksam (çocuk gibi) finans işlerini öğrenmeye çalışırdım.zor olan bişey yok. gelir gider toplaması var.

bana bu durum çok koyardı. kendi maaşımdan harçlık almak ne demek ya.umarım eşinizin eli boldur

konu sahibi, eğer eşin ev işinde çok yardımcı değilse, öyle gözüküyor, lürfen çocuğun bütün sorumluluğuna sen koşma.
Belli bir aydan sonra sürekli babasını kucağına ver, akşamları o da kalksın mama hazırlasın, sen ev işlerini yap.
Erkekler acımıyor, para kazanılsa da yine kadının işi görüyor ev işlerini, bebek bakımını.
Çocuğun ihtiyaçlarını tam takır aldır, sonra gözünde kalıyor. Eğer gündüz ev işini yapıp gece de bebek sorumluğunu alırsan sabah tekrar işe başlkadığında aynı düzen devam etsin isteyecek eşin.
Hayatına aynen çalışıyormuş gibi devam edip eşine bebek sorumluğunu aldır, daha doğrusu sorumluluğu paylaş .
Kız bebekse de aman kız altını değiştemem demesin, erkek bebek olunca da değiştirmiyor bu zihniyette koca şahsı.
Punduna getirip işlerini yap, sen kafanda tasarla. Sen bunu yap ben bu işi hallediyoruum de. Yada bebeğe bakarken ev işlerini kolayla.
Senin yerinde o olsa nasıl davranırdı, sen de ona göre davran, bu motto da olursan rahat edersin ancak, yoksa bebekten sonra sorumlulkların daha da artacak.

Ben şuan işte olduğum için çok aralarda bakabiliyorum konuma. Okumaya çalışıyorum yazılanları. Konu dağılmış. Kimisi kocasını övmüş , kimi dine bağlamış , kimse görüş yazan insanlara sataşmış. Bu kadar kavga edilecek bir konu değil aslında. Yani tabi burada bile bu kadar kavga eden , buradaki hanım arkadaşları aşağılayan, eziklikle suçlayan hanımların eşlerine evde baskın bir şekilde olduğunu tahmin edebiliyorum. Evet haklarına yedirmediklerine hiç şüphem yok. Ama bu kadar kırıcı olmaya da gerek yok bence.

Ben adamımın çocuguyum karısıyım sevgılısıyım dostuyum. Cok şukur. Kocam yerıngeldıgındr baskındır ben de oyle.

Karda buzda once o iner arabamı temızler sonra ben temız arabaya bınerım. Bunjn gıbı kadınlıgımı kutladıgım cok olayımız vardır.

e iyi o zaman nesi kötü diye sordun kötü olan yanlarını kendimce anlattım, adamım kadınlık kutlamak falan beni aşan ifadeler zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…