- Konu Sahibi cancanguness
-
Bunlar hep evlenmeden eşini tam tanımadan yapılan evlilikler yüzünden oluyor.
İş kadınlarda bitiyor, duruşunu daha baştan belli edeceksin ki adam maaş kartını almayı sana bu teklif bile edemesin.
Ama şu var karşılıklı maddiyat olarak güvenmediğin biriyle evlilik olmaz zaten illa ortak hesap olacak gibi de düşünülmemeli gerçekten güveniyorsan.
Biz birikimi şuan benim hesabımda yapıyoruz mesela daha önce eşimin hesabında yapıyorduk, şartlara göre değişiyor, aramızda sorun olmuyor böyle şeyler.
Kart verip harclık almanın nesi kötü
Size cok yazik isinize gelince nasilda konulari saptiriyonuz hem dinen de erkek kadin estit olamaz benim fikrimde boyle calisma kardesim esimin aldigi sunun surasi 2000 tl kirasi osu busu tabi yetmiyor ama esim eve gelince de rahat etsin ne yapayim dunya malini egerki esim evde kadin gibi calidacaksa sicak bi kap yemek yiyemeyecekse ayaklarini yikamayacaksam bunun cagdaslasmayla bi alakasi yok. Siz calisn benim calisan kadinlara saygim var ama calisacaksaniz esinizi kadinlasyirmayayin
Siz bir değişik düşünüyorsunuz.Bir sözünüzde acaba erkek mi diye düşündüm.Anlattğım meseleyi anladın mı sen?Anlamamışsın laf sokmaya gelmişsin çünkü.Adaletli olsun demişim söylediklerine bak.Çok seviyorsun laf sokmayı itiraf et.Her yorumun bir laf sokma.eski erkekler iyi olsaydı kadınlar bugün kızlarına aman kızım erkek eline bakma demezdi. biraz mantık ya.
bu toplum henüz kadının çalışmasına hayata karışmasına alışamadı yazdığın sorunların temeli bundan dolayıdır. yoksa kadın da dik duracak erkeğe ben de çalışıyorsam ev işleri ortak olacak diyecek.
ayrıca eskideki ekonomiyle bugünkü ekonomi bir mi?
hayat ne kadar pahalı her gün her şeye zam geliyor vergiler yükseldi vs. tabii geçim derdiniz yok sizin bol keseden konuşuyorsunuz bir de erkek gözünden bakın kendine zor bakarken bir anda birinin daha sorumluluğu üstüne çocuk olursa onun masrafı.. bu devirde kolay mı tek başına geçinmek?
ama siz kendinize koca değil masrafları yığacak enayi aradığınız için bunlar mühim değil..
kadınlar da bu konuda dikkatli olacak tabii. erkekler evde böyle şeyler görmeyince evlendiklerinde alışamıyorlar. onlara anlamsız geliyor ama kadın da dik duracak maaşının ve işinin hakkını verecek. bu bireysel bir meseledir sorun kadınların çalışmasında değil..
ne düşmanlar varmış çalışan kadına ya, her fırsatta bir ton laf. ne kıskanıyorlarmış iş sahibi kadını.
sizin çalışmaya bir tarafınız yemiyorsa biz ne yapalım?
çalışanlar bile evlenip tüyme derdinde. kolaycı toplum yapısı.
Yok ya ben üretmek için çalışıyorum.nesi iyi, zaten harçlık almamak için çalışmıyo mu kadın, iyi bişeyse erkek senden harçlık alsın, harçlık alacaksam otururum evde
Siz bir değişik düşünüyorsunuz.Bir sözünüzde acaba erkek mi diye düşündüm.Anlattğım meseleyi anladın mı sen?Anlamamışsın laf sokmaya gelmişsin çünkü.Adaletli olsun demişim söylediklerine bak.Çok seviyorsun laf sokmayı itiraf et.Her yorumun bir laf sokma.
Sen çalışıyor musun onu söyle?Iyi yapiyon yap size yapma diyenmi var kardesim ya bu ne baski ben caga uyduramam ayak annemden gordugumu yaparim ha hsatalansam esim baksa o ayri o zaten disarda butun gun calisyor bende ev isleri niye sisin zorunuza gidiyor anlamadim valla beni fitik yaptiniz eslerinize yarin da ettek giydirin neymis caga uygun yaww he he hepiniz haklisiniz aynen devammm
Ben çalışıyorsam rahatça, gönlümce harcamak isterim, ben öğrenciyken bile babamdan harçlığımdan fazlasını istemeye çekinirdim.Kart verip harclık almanın nesi kötü
Yok ya ben üretmek için çalışıyorum.
Fınans işlerinde iyi değilimdir bizde adam iyidir biz oyle yapıyoruz ozel harxamalar ıcın harclık alırız. Ikımızde butcemızı bılırız. Market pazar kira arabanın benziri ıvır zıvır hep o halleder bir kere susuz bir kere benzinsiz kalmadım sorumlulugu cok gelıskındır. Bız duzenı boyle kurduk
S
Sen çalışıyor musun onu söyle?
Herkesın tercıhı tabı. Evlenırken benım kart borcum vardı. Benımkı odeedı kapattı. Ben ona dedım kı guzelım bana soz ver nakıt yasıcaz ve kart kullanmıcaksın. O bu sozu tutar super ayarlar. Hep pesıncıyız cok sukur. Ben cok savurganımdır. Harclıklarımızı bız belırlıyoruz. Baska turlu ınan parada bırıkmez.Ben çalışıyorsam rahatça, gönlümce harcamak isterim, ben öğrenciyken bile babamdan harçlığımdan fazlasını istemeye çekinirdim.
Evlenmişim, çalışıyorum niye eşimin bana verdiği harçlığa tabi olayım, canım birşey çektiğinde kendimi harçlığımla sınırlayayım aldığım herşey için izin mi alayım, yoksa çalışmamın mantığı ne?
Bu demek değil ki maaşımın hepsi bana kalsın, kocam evi geçindirsin.
Tabii ki evin geçimi ortaktır, gelir giderlerimizi hesaplarız planımızı ona göre yaparız.
Ama hiç çalışmamış gibi cebimde kartsız harçlıkla gezmek bana göre değil.
Bir daha oku.Evet ortak ödemeyi ayeı hesapta biriktirmeyi kabul etmiyorsa bir de ev işine karışmam diyor kadına harçlık veriyorsa bu erkek erkeğim ayağına kadınlaşmış bir erkektirben de adaletten yanayım. o erkek mi diye düşündüğün sözleri daha önce de yazdım merak etme.
mesajını tekrar bir kontrol et buradan bakınca başka anlaşılıyor çünkü.
Yok ya ben üretmek için çalışıyorum.
Fınans işlerinde iyi değilimdir bizde adam iyidir biz oyle yapıyoruz ozel harxamalar ıcın harclık alırız. Ikımızde butcemızı bılırız. Market pazar kira arabanın benziri ıvır zıvır hep o halleder bir kere susuz bir kere benzinsiz kalmadım sorumlulugu cok gelıskındır. Bız duzenı boyle kurduk
Ben adamımın çocuguyum karısıyım sevgılısıyım dostuyum. Cok şukur. Kocam yerıngeldıgındr baskındır ben de oyle.sana bişey diyim mi, kocası baskın olan her kadının bahanesi genelde bu: kocam hesap kitap işlerinde daha iyidir ben anlamıyorum, genelde diyorum ama sizde öyledir demiyorum tanımıyorum seni, herseyin netten halledildiği günümüzde ney zor geliyo diye sorduğumda cevap alamıyorum, eskisi gibi fatura kuyruğu yok evrak işi yok dekontlar maile düşüyo, kocam baskın diyememenin bir yolu bu, çünkü kendileri de biliyolar aslında hem çalışıp hem bu durumda olmanın berbat bişey olduğunu, harçlığı çocuklar alır
Ben adamımın çocuguyum karısıyım sevgılısıyım dostuyum. Cok şukur. Kocam yerıngeldıgındr baskındır ben de oyle.
Karda buzda once o iner arabamı temızler sonra ben temız arabaya bınerım. Bunjn gıbı kadınlıgımı kutladıgım cok olayımız vardır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?