- Konu Sahibi cancanguness
-
Harclıgıda ortak bırıkımıde tatıl harcamasınıda vs vs bız karar verırız.yıllarca koca eline bakmamak için okuduk.öyle yetiştirildik.
sizin yerinizde olsam bütün ay çalışıp kocadan harçlık alacaksam (çocuk gibi) finans işlerini öğrenmeye çalışırdım.zor olan bişey yok. gelir gider toplaması var.
bana bu durum çok koyardı. kendi maaşımdan harçlık almak ne demek ya.umarım eşinizin eli boldur
Ya bir de genellememek lazım tabi her ailenin kendi içinde dinamiği de farklı oluyor.Herkesın tercıhı tabı. Evlenırken benım kart borcum vardı. Benımkı odeedı kapattı. Ben ona dedım kı guzelım bana soz ver nakıt yasıcaz ve kart kullanmıcaksın. O bu sozu tutar super ayarlar. Hep pesıncıyız cok sukur. Ben cok savurganımdır. Harclıklarımızı bız belırlıyoruz. Baska turlu ınan parada bırıkmez.
merak ediyorum eslerinizn biherkes kendi ayağını kendi yıkasın bi zahmet. bu cümleden sonra ben daha fazla bişey söyleyemicem.
Yok calismiyom evlenmeden once esim sart kostu ben senin ve evin butun sorumlulugunu aliyorum senin de yapman gereken benim ve evin sorumlulugunu alman esim icin cesitli sinavlarada giremedim disarda kadim ama deger acta olsam acikta da olsam yuvanim sicakligi yeter bakin terar ediyorum calisan kadina saygim var ama miletin konu saptirmalari sinirlemdiriyor beni biraz anlayisS
Sen çalışıyor musun onu söyle?
Peki evlenince de devam etti mi can bunuda bil
Eee sonuç olarak ne yapacaksınız?Ben şuan işte olduğum için çok aralarda bakabiliyorum konuma. Okumaya çalışıyorum yazılanları. Konu dağılmış. Kimisi kocasını övmüş , kimi dine bağlamış , kimse görüş yazan insanlara sataşmış. Bu kadar kavga edilecek bir konu değil aslında. Yani tabi burada bile bu kadar kavga eden , buradaki hanım arkadaşları aşağılayan, eziklikle suçlayan hanımların eşlerine evde baskın bir şekilde olduğunu tahmin edebiliyorum. Evet haklarına yedirmediklerine hiç şüphem yok. Ama bu kadar kırıcı olmaya da gerek yok bence.
Ahaha ..Hadislerle ilgiliyim.Buna dair bir hadis duymadım.Aksine o örneği okudum.Bu bir ataerkillik bir gelenek erkek ev işi yapmaz meselesi yani..ne düşündüğünü yazdı zaten kadınlaşmış oluyolarmış
merak ediyorum eslerinizn bi
Seylerini yalamak sorun degilde ayaklari yikamakmi sorun oluyor
Yok calismiyom evlenmeden once esim sart kostu ben senin ve evin butun sorumlulugunu aliyorum senin de yapman gereken benim ve evin sorumlulugunu alman esim icin cesitli sinavlarada giremedim disarda kadim ama deger acta olsam acikta da olsam yuvanim sicakligi yeter bakin terar ediyorum calisan kadina saygim var ama miletin konu saptirmalari sinirlemdiriyor beni biraz anlayis
Yok artık ama yani !merak ediyorum eslerinizn bi
Yok calismiyom evlenmeden once esim sart kostu ben senin ve evin butun sorumlulugunu aliyorum senin de yapman gereken benim ve evin sorumlulugunu alman esim icin cesitli sinavlarada giremedim disarda kadim ama deger acta olsam acikta da olsam yuvanim sicakligi yeter bakin terar ediyorum calisan kadina saygim var ama miletin konu saptirmalari sinirlemdiriyor beni biraz anlayis
Çok nazik bir kişi olduğunuz yazış tarzınızdan bile belli. Kapatılması için istekte bulundum .Eee sonuç olarak ne yapacaksınız?
Kavga etmek değil bu ayrıca,okuyan diğer insanları bilinçlendirmek..
Eğer çözüm bulduysanız konuyu kapattırabilirsiniz mesela?zor değil...
azıcık seviyeyi korusanız. sıkışınca saçma sapan yorumlar kalitenizi gösteriyor. sizi muhatap almamak en doğrusu.
zira farklı dünyaların insanlarıyız.
Cok tesekkur ederım bende bunu demek ıstıyorumm şekile takılmamak lazım derken.Ya bir de genellememek lazım tabi her ailenin kendi içinde dinamiği de farklı oluyor.
Siz de durum farklı olabilir bu harçlık meselesine karşı olduğum daha çok kadının despot kocası oluyor, alıyor karısının kartını, harçlığı bile bin bir nazla veriyor, konu sahibi gibi bir temizlikçi bile alamıyor evine, gidip kafasına göre mont alsa evde kavga çıkacak mesela, ben itirazım böylelerine.
Öbür türlü herkes kendi aile bütçesini nasıl ayarlar kendi bilir tabii mesela bizde ben eşime göre daha iyi bütçe yönetimi yapıyorum. Kendi artan parasını bana gönderir ben biriktiririm, arada harçlık konusu yok. Sizde eşinizmiş, değişiyor işte.
İşte evlenmelisin diyenler okusun.. Bu kölelik evlilik değil kızımla beraberim bekarım evim hep toplu temiz kafama göre yemek yaparım ya da yapmam valla böyle hayat çile söylersin kavga çıkar kardeş Allah acısın sanaNeden temizlikci aldiginiz aslinda ortada.bunu esinize dillendirmek detayli aciklamayla izah etmek bile bir yuk.cok anlasilir bir durum bu. Esiniziz suratinin değişmesi bozulmasi onun bu konuya sicak bakmadigini gosteriyor.yani sizin alinmanizdan kirilmanizdan cekinmiyor gibi. Hamileyken ustelik bu istekleriniz cok normal.
İstisnai eşler dışında cogu erkek ne yazik ki eslerine yardimci olmuyor. Bu tip esleri bizler annelerinden alip bakimini ustlenen yeni anneleri pozisyonuyla karsiliyoruz.biz ikimizde calisiyoruz. Evegiriyoruz aksam.ben mutfaga direkt o salona. Yemek hazirliyorum cagiriyorum yiyoruz.kalkiyor tekrar salona.ben bulasiklar ve yarinin yemegiyle ilgilenirken makinaya camasir atiyorum.supurge açıyorum.o tv izliyor. Camasirlari asiyorum.saat 23 e dogru salona geciyorum.ayni saatte eve giriyoruz.o 19 da ben 23 te oturuyorum.veeee mutemadiyen boyle.bu sekilde bir duzn icinde sevdigin adamda olsa sevmedigin adamda olsa evlilik kolelikten baska bisi olmuyor. Sn yapmazsan yapan olmuyor.bende diger isleri saliyorum cayira. Bundan 3 sene sonra boynumda belimde 10 tane fitikla dolasmamak icin kendim icin saliyorum. Banyodaki yuz havlusunu kirli sepetine attim ve yenisini bilerek asmadim. Tam 3 gunnn alipta dolaptan bi havlu asmadi askiya.beni bekledi.daha ne diyimmm
Erkek üye olabilir msin acaba?merak ediyorum eslerinizn bi
Banlanmaya lüzum yok şimdi.merak ediyorum eslerinizn bi
Kib ledim sizi.merak ediyorum eslerinizn bi
neyi yalıyomuşuz ay ne dedi o
merak ediyorum eslerinizn bi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?