Kadın-erkek eşitliği fıtrata ters

Asgari ücret bu kadar düşük olmazdı, eger çalışan sayısı bu kadar yüksek olmasaydı. Patronlar rahatça bulabiliyor zaten eleman, niye fazla ödesinler ki? Eskiden mühendisler iyi paralar alırken, gayet saygınlarken şu anda asgari ücretle köle gibi çalışıyorlar çogu ve çogu da işsiz ya da alakasız asgari ücretli işlerde. Çünkü mühendis sayısı çok fazla arttı da ondan. Doktorlar hala iyi para alıyorlar ortalamaya göre çünkü doktor açıgı var. Ama doktor sayısı artınca doktorlar da az para almaya başlayacaklar. Yani iş arayan sayısına göre ücretler düşer.

30 yaş kriteri, diploma beklentisi falan... Bunların tek sebebi patronların seçenegi çok. Ortalıkta bir çok iş arayan var bu yüzden de genç olanını istiyorlar ki daha çok ve daha ucuza çalıştırabilsinler. Diploma arıyorlar çünkü herkeste diploma var artık. Üniversitelerin çogu kapansa (ki olması gereken bu) bak bakalım patronların kaç tanesi diploma kriterine baglı kalabilecek. Şu anda patronlar 1 mühendise ödeyecegi parayla 2 mühendis falan çalıştırıyor resmen, çünkü rahatlar, ortalık mühendis kaynıyor.

İş alanı açılsa ne olacak ki? Herkes memur olmaya çalışıyor. Sırtımı devlete yaslıyım, ayın 15inde garanti maaşımı alayım çok da çalışmayım derdinde herkes. Vergilerle fabrika açılsın demekle olmuyor. En önce yapılması gereken üniversite mezunlarının sayısını ciddi oranda azaltmak. Fabrika falan ondan sonra... Onu da zaten devlet degil, şu durumda şirketler yapmalı.

Adam oldu mu? Pekı hıkayenın sonu nedır..

Biliuormusun kadının dusmanı yıne kadındır ...
Tıbkı sızın gıbı ...

''ben araştırdım, sen de araştır, bu yollardan sen de geç cicim, kaynaklarım bana özel'' der sandıydım.

Kadın haklarının gerekçelendirilmesi, Kadınların İncili, Feminist Teori, Cinsiyet Eşitligi Üzerine Mektuplar.... vs.

Bunların aldıgı temel zaten aynıdır. Kendi zamanlarındayken, eşitlik kavramlarının yayılmaya başladıgı dönemlerde yumuşatıcı etki olarak gerekliydi.. Hepsi bu. Feminizm orada bitmeliydi. Bundan ötesi saçmalık.

Aslında feminizm dedigin komünizmin seksist halidir. En basit tabiriyle bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…