- Konu Sahibi HanimKelesimiGetir
-
İşte ayrıştığımız nokta şu, feminizm kötü diyorsun ya, o feminizmi eşimde savunur ama kadının ve erkeğin bir ağırlığı olmasını da söyler, kadın kadın gibi erkek erkek gibi olmalıdır, hayat müşterektir der ama kadının adama, adamın kadına saygı ve hürmetinin olmasını da söyler, evliliklerin basit kavgalarla boşanma noktasına gelmesine karşıdır ama şiddet gören kadının göz göre göre o evliliği yürütmesini de istemez, karı koca kavga edebilir der ama ne sebeple olursa olsun kadının adama veya adamın kadına bir tokat atmasını bile cehalet olarak niteler.
Feminizm erkek düşmanlığı değildir, fiziken eşit değiliz doğru, eşim bana tek bir tokat atsa ben bir lokma o güçlü bir adam o tokat beni belki felç eder, ben felç olmuşken yasal haklarımda yoksa kim soracak o tokadın hesabını, istersem ben dünyanın en kötü şeyini yapmış olayım, erkek erkekse tak sepetini koluna herkes kendi yoluna demeyi bilmeli, erkeklik dövmek değildir, kadınlıkta aynı şekilde yürütemiyorsan çekip gitmesini bilmektir kadınlık, evlendim herşeyi benim artık deyip mal mülk derdine düşmemektir, gururum var derken erkeğin gururunu hiçe saymak değildir kadınlık, bunların çoğunu kadınlar biliyor ve emin ol birçoğu evi, evliliği için mücadele ediyor zaten lakin erkeklerin çoğunluğu kendine dur demesini bilmiyor, sanıyorsun ki eline ekmeğini alan kadınlar maaşları ve gururlarıyla eziyor erkekleri, yüzdeye vursak böyle yapıyordur diye düşündüğün kadınlar %1-2'yi geçmez, erkek tarafından hatta hatta erkek ailesi tarafından ezilen kadın yüzdesi çok daha fazla.
Evliliklerin büyük çoğunluğu kadın sabrı ve fedakarlığıyla yürür, erkek tarafından giyimi, arkadaş çevresi, hatta çalışması kısıtlanan kadınlarla, karısı yüzünden hayatını kısıtlayan erkekler kıyas bile kabul etmez.
Mune gerçekten feminizmin ne oldugunu bilmiyorsun. Yani hakaret diye söyleiyorum yanlış anlama... ama gerçekten bilmiyorsun.
Senin bahsettigin tüm bu şeyler feminizmin göz boyama için kullandıgı saçmalıklar. Alt metinde suçlu erkektir'i beynine yerleştirir feminizm... Bunu farkında ol. Kocan da feminist degil, aynen benim 5-6 yıl öncesine kadar kendimi feminist zannetmem gibi bir durum sadece bu.
Feminizmin bazı şeyleri kullanması da ayrı bir konu. Mesela maçolugu bile kullanır, bir yandan maçolugu kötüler, diger yandan maçoluktan fayda saglamaya çalışır pozitif ayrımcılık falan gibi laflarla. Bu iki yüzlülüktür. Ayrıca slogan olsun diye de bir sürü şeyi kendi reklamları için kullanırlar.
Mesela eşcinselleri, mesela çocukları, mesela hayvanları;
Eşcinseller baskı görüyormuş hooop oradan feministler de gelir, başlarlar kendi propagandalarını yapmaya. ''Kadın ve eşcinsellere ayrım yapmayın'' diye.. Ne alakanız var, neden oradasınız diye kimse de sormaz.
Çocuga şiddete hayır denir, hooop oradan feministler gelir yine aynı terane... ''Çocuga ve kadına şiddete hayır'' derler.
Hayvanlara şiddete hayır denir, hoop yine aynı... ''Kadınlara, çocuklara ve hayvanlara şiddete hayır'' derler. Her protestoda kendilerini sıkıştırırlar araya.
Farkındaysan alt metinde, durum ne olursa olsun hep aynı şey var. Bütün bunları erkekler yapıyor masalı. Cümlelerde, sloganlarda hep erkek dışarıda bırakılıyor, fark ettin mi hiç? ''Erkeklere şiddete hayır'' diye sen bir şey hiç duydun mu? Onca madenci öldü, askerde onca gencecik insan öldü... Kocalarını öldüren, öldürten kadınlar oldu... Hiç duydun mu erkege şiddete hayır diye bir şey?
Feminizmde ulaşılacak nokta olarak ya kadın üstünlügü ve erkek köleligi vardır, ya da cinsiyetler yok olsun olayı vardır. Kadın üstünlügü erkek köleligi konusuna girmiyorum ama cinsiyetler yok olsun hiakyesi şöyle bir şey. Bu feministelre göre, çocuklar nasıl egitilirse öyle yetişirmiş, cinsiyetin önemi yokmuş. Yanierkekse de kızsa da fark etmez, biyolloji önemsizdir gereksirse ikisi de tek cinsiyet olur... diyorlar. Hatta İsveç dedim az önce, orada bunu yapıyorlar, diger yandan da kadın üstünlügünü uyguluyorlar falan... Erkek çocuklarını kız, kız çocuklarını da kız gibi yetiştiriyorlar. Hatta İngilizce'deki he/she (''o'' zamiri, he-erkek için, she-kız için. bilmeyenler için yazdım sadece) zamirlerinin benzeri var orada da han/hon diye. Bunu kaldırıp yerine ''hen'' zamiri getirdiler. Türkçe'deki ''o'' gibi cinsiyet belirtmeyen bir şey oldu. Yani bu zamiri bile cinsiyet ayrımcılıgına, feminizme yordular ya resmen. Bu kadar salak olunabilir mi allasen? İsveç'te erkek olmak suç artık :)
Erkek davranışları her yerde suç olmaya başladı. Yani erkek çocugu hoplayıp zıplıyor ama annesi, ögretmeni falan gelip uslu dur diyor. Ya iyi de erkek çocukları hoplayıp zıplamayı seviyorlar. Niye baskılıyorsunuz ki bunları? Hatta bazı kız çocukları da gayet hoplayıp zıplamayı severler ama bunları da baskılarlar. Disiplin gereken ortamda baskıla ok... Ama neden sürekli baskılar ki insanlar?