Kadın-erkek eşitliği fıtrata ters

Mune gerçekten feminizmin ne oldugunu bilmiyorsun. Yani hakaret diye söyleiyorum yanlış anlama... ama gerçekten bilmiyorsun.

Senin bahsettigin tüm bu şeyler feminizmin göz boyama için kullandıgı saçmalıklar. Alt metinde suçlu erkektir'i beynine yerleştirir feminizm... Bunu farkında ol. Kocan da feminist degil, aynen benim 5-6 yıl öncesine kadar kendimi feminist zannetmem gibi bir durum sadece bu.

Feminizmin bazı şeyleri kullanması da ayrı bir konu. Mesela maçolugu bile kullanır, bir yandan maçolugu kötüler, diger yandan maçoluktan fayda saglamaya çalışır pozitif ayrımcılık falan gibi laflarla. Bu iki yüzlülüktür. Ayrıca slogan olsun diye de bir sürü şeyi kendi reklamları için kullanırlar.

Mesela eşcinselleri, mesela çocukları, mesela hayvanları;

Eşcinseller baskı görüyormuş hooop oradan feministler de gelir, başlarlar kendi propagandalarını yapmaya. ''Kadın ve eşcinsellere ayrım yapmayın'' diye.. Ne alakanız var, neden oradasınız diye kimse de sormaz.

Çocuga şiddete hayır denir, hooop oradan feministler gelir yine aynı terane... ''Çocuga ve kadına şiddete hayır'' derler.

Hayvanlara şiddete hayır denir, hoop yine aynı... ''Kadınlara, çocuklara ve hayvanlara şiddete hayır'' derler. Her protestoda kendilerini sıkıştırırlar araya.

Farkındaysan alt metinde, durum ne olursa olsun hep aynı şey var. Bütün bunları erkekler yapıyor masalı. Cümlelerde, sloganlarda hep erkek dışarıda bırakılıyor, fark ettin mi hiç? ''Erkeklere şiddete hayır'' diye sen bir şey hiç duydun mu? Onca madenci öldü, askerde onca gencecik insan öldü... Kocalarını öldüren, öldürten kadınlar oldu... Hiç duydun mu erkege şiddete hayır diye bir şey?

Feminizmde ulaşılacak nokta olarak ya kadın üstünlügü ve erkek köleligi vardır, ya da cinsiyetler yok olsun olayı vardır. Kadın üstünlügü erkek köleligi konusuna girmiyorum ama cinsiyetler yok olsun hiakyesi şöyle bir şey. Bu feministelre göre, çocuklar nasıl egitilirse öyle yetişirmiş, cinsiyetin önemi yokmuş. Yanierkekse de kızsa da fark etmez, biyolloji önemsizdir gereksirse ikisi de tek cinsiyet olur... diyorlar. Hatta İsveç dedim az önce, orada bunu yapıyorlar, diger yandan da kadın üstünlügünü uyguluyorlar falan... Erkek çocuklarını kız, kız çocuklarını da kız gibi yetiştiriyorlar. Hatta İngilizce'deki he/she (''o'' zamiri, he-erkek için, she-kız için. bilmeyenler için yazdım sadece) zamirlerinin benzeri var orada da han/hon diye. Bunu kaldırıp yerine ''hen'' zamiri getirdiler. Türkçe'deki ''o'' gibi cinsiyet belirtmeyen bir şey oldu. Yani bu zamiri bile cinsiyet ayrımcılıgına, feminizme yordular ya resmen. Bu kadar salak olunabilir mi allasen? İsveç'te erkek olmak suç artık :)

Erkek davranışları her yerde suç olmaya başladı. Yani erkek çocugu hoplayıp zıplıyor ama annesi, ögretmeni falan gelip uslu dur diyor. Ya iyi de erkek çocukları hoplayıp zıplamayı seviyorlar. Niye baskılıyorsunuz ki bunları? Hatta bazı kız çocukları da gayet hoplayıp zıplamayı severler ama bunları da baskılarlar. Disiplin gereken ortamda baskıla ok... Ama neden sürekli baskılar ki insanlar?

Avrupa'da feminizm adına salakça işler yapılması konusunda sana katılıyorum mervecik01
Peki bizde sence o dediğin yaşam düzenini hayata geçirmeye yetecek yasalar, kültür, medeniyet var mı? Hele ki günbegün Araplaşıyorken? Mesela sen bizim baştaki adamların zihniyetinden erkeklere ve şu durumda kadınlara değer verecek hamleler bekliyor musun? Bak işte senle anlaşamadığımız nokta bu. Sen sürekli ideal bir düzene göre yorum yapıyorsun. Söylediklerin Türkiye gerçekleriyle uyuşuyor mu?

insan mutlaka bir şeyler yapmalıdır..dünyaya yiyiyp içip yan gelip yatmaya gelmedik herhalde:)kendi maddi durumun iyiyse başkalarına faydalı olabilirsin..

Başkalarına faydalı olmak isterim. Biraz bir şeyler de yapmışlıgım vardır çünkü yardım kuruluşlarının hiçbirisine güvenmem, kendim yaparım. Ama bunun dışında daha iyi şeyler yapmak isterim valla. Yani degerli hissetmem için illa ki para kazanmam, kariyer yapmam gerekmiyor. Ben kendi degerimi ve mutlulugumu buna endekslemiyorum.

Bu ülkeyi başka ülkelerle kıyaslamayın ama diğer ülkelerdeki kadınlar ve erkekler yaşadıkları şeylerden memnun olabilirler, ben çocuk gelinlerden memnun değilim, çocuk damatlardan da memnun değilim, askerdeki çocuğun ölmesine de üzülüyorum, kocasının elinde can veren kadına da.

mervecik,
hep bıçağı kadına doğru biliyorsun ama kadınında insan olduğunu unutuyorsun, burda madenciler, şehit olan askerler için ayağa kalkan insanları, kadınları görmezden geliyorsun, şayet madende ölenlerin cinsiyetlerine dem vurulup cinsiyetleriyle ilgili şeyler söylenseydi, burdaki kadınlar ona da karşı çıkardı ama ölen madencilerin ölüm nedenleri, iş ve işçi güvenliği konu edildi bizde kalktık konu edilenler üzerinden yorumladık ama mutlaka yorumladık, burdaki kimse de aman erkekti zaten onlar demedi, kendi evladı, babası, ağabeyi gibi gözyaşı döktü, birşeyleri savunuruyoruz ama vicdan ve merhametimizden de asla vazgeçmiyoruz

Tamam işte böyle de canımı ye. Ben de bunu anlatıyorum zaten. Olay erk meslesi. Daha önce çok yazdım mesela ''ataerkil'' kelimesini kullanmayın allasen diye. Çünkü ataerkil demek, erkekle degil, erk ile alakalı.

Arapların kültürü bizden daha çelişkisiz ama heterojenligi bilmiyorum. Daha katılar diye biliyorum ben. Müslüman olmayan pek yaşayamaz orada rahat rahat. Ama yönetici kademelierini dedigim gibi bilmiyorum, sonuçta money talks.

Arap kadınlardan kaçmak isteyen illa ki vardır ama bu da bizim yüzümüzden artmıştır arttıysa da :) Kültürlerini biz degiştiriyoruz şu anda, dizilerle, müziklerle falan... Amerika falan degil, biz. Memnun olan çok ama artık bizim dizileri izleyince bize özeniyorlar

Yok yok benim Lübnanlı arkadaşlarım var.Mesela siyasetçilerinin bir kısmı Müslüman, bir kısmı Hıristiyanmış. Düşünsene Türkiye'de Hristiyan bir siyasetçi. Bizim ülkede cuma namazına giderken kameramanları çağıracaksın ki halktan oy alabilesin. Dil kursundan Lübnanlı arkadaşım Türkiye'yi çok seviyordu şöyle modern böyle harika. Türkiye dediği İzmir.Sonra bir Türkle evlenip başka bir güzide ilimize gitti. Gördü modernliği.

Milyonlarca insan mı aklından hasarlı yani? Yapma allasen ya.. 3 degil 5 degil milllyonlarca evsiz... Ama konumuz bu degil zaten.

Arap kadınların gayet memnun olduklarını, lüks yaşadıklarını ben kendim gördüm. Öyle dünyayı tanımayan tipler de degiller. Arapların çogu da zengin zaten. O gördügün işçiler genelde Arap degil Hindistan'dan gelen köleler. Oralarda hala kölelik var. Sonuçta bol bol petrol paraları var bedavadan.

Miras olayı, kocasının izni... vs. Bunlar zaten islamın kadına bakışıyla alakalı şeyler. Daha önce başka başlıkta yazmıştım, iki tarafın deger verme şekli farklı. Batı ile islam farklı şekillerde kadına deger verir, farklı açılardan.

Biri mücevher gibi der, bu şekilde deger verir. Digeri ayrıcalık ile deger verir.

Izmirim yaaa...

Bak işte sen de dediğime geldin. Erk ne salt erkeğin ne de salt kadının elinde olmalı. Bak mesela ben ev hanımlığı kurumunu destekliyorum. Olabilen olsun. Zaten herkese yetecek iş de yok. İşsizlik almış başını gitmiş. Avrupa'da da bu böyle. Ama yönetimde de, yasama da da, yargıda da kadınlar olmalı muhakkak. Ateistler, Aleviler, Hristiyan da olmalı. Bizde zenci nüfus pek olmadığından hakkı yenen bir grup da yok bak o yüzden zenci olmasa da olur ama mesela Amerika'da zenci de olmalı. Gerçi onlar da fakir edebiyatı yapa yapa pozitif ayrımcılık istiyorlar amaaa o kadar da olsun artık. Onca sene kötü muamele görmüşler biraz da sefasını sürsünler de mi ama?

Son düzenleme:
Evet ben de katılıyorum doğru söylemiş

Kadın ve erkek eşit değildir, olamaz da

Birinin diğerine üstünlüğü yoktur

Yasalar önünde eşitlerdir
Hakları bakımından eşitlerdir ama özellikleri bakımından eşit olamazlar.

evet kadın erkek esıt degıl dınımızde de kadının yerı cok ayrı tutulmus kadına her zaman oncelık verılmıstır elbette kadın ve erkegın yukumluluklerı cok farklı esıt olmaları mumkun degıl

Bak mervecik..
Yazdiklarinin hepsi kusura bakma ama ozellikle esitlik konusunda yazdiklarin bana ucuk kacik iddialar olarak geliyor. tamam, bazi konularda cok guzel noktalara temas ediyorsun, cok akillica tesbitler de yapiyor cok guzel konulari dile getiriyorsun, ama bu konuda yanlissin. Birilerinin erkek egemenliginden ve kaderlerini erkeklerin iki dudagi arasina mahkum etmelerinden hoslanmasi sana normal gelebilir, anladigim kadari ile S. arabistanda yasiyorsun. ama bu boyle yasamanin dogru oldugunu gostermez. Bir kadin, herseyden once bir bireydir. Dayak yiyen kadina savunma amacli dayak yiyen erkegi getirmen komik. Sonuc olarak kopegin insani isirmasina karsilik insanin da kopegi isirma ornegi getirmek gibi. Hele madende olen iscilerin erkek oldugu icin kadinlar tarafindan savunulmadigini iddia etmen tam ucuk. O madende olenlerin hepsi de bir ananin evladi, bir kizin babasi, ya da gozu yasli bir kadinin esi, yavuklusu. Esitlikle ne alaka kurabildigin muamma. feministleri Amazon kadinlari ile karistirdigin ise apacik. Kadin erkek esitliginden anladigin, kadinin memeleri, erkegin sapi olmasi mi? Bu yuzden mi esit degillerdir diyorsun? Ya da kadinin erkek kadar kas kuvveti olmamasi mi? Daha az yemekle doyabilmesi mi? Nedir, anlayamadim. Haklar diyoruz, kanun onunde esit haklar, esit ozgurlukler.. Toplum onunde esit sayginlik. Ise girmede, calismada esit ozgurluk, esit haklar.. Yakin yuzyillara dek Amerikada bile ayni isi yapan bir erkek ve bir kadindan erkek olana daha cok ucret odeniyordu. sadece erkek oldugu icin. Feministler sayesinde artik esit ucret aliyorlar. Fakat hala dunyadaki 1.2 milyar yoksulun %70ini kadinlar olusturuyor. Dunyada her uc kadindan biri hayatinin bir doneminde erkek siddetine maruz kaliyor, sen cevap olarak "ama erkek doven kadinlar da var" diyorsun. Dunya hala kadin haklarini sindirebilmis degil, sen de buna bir kadin olarak canak tutuyorsun. Bir kadin olarak seni anlamakta zorluk cekiyorum, o yuzden sikistirmazsan bu konuda daha sana cevap yazmayi da dusunmuyorum.

eşitlikçi olduğu iddia edilen akımın adının neden feminizm olduğunu bile bilmiyorsan zaten feminizmi bildiğini falan söyleme bence. çünkü feminizm, kadınların erkeklerle eşit bir konuma yükselmesini amaçlayan bir ideoloji, bir kadın hakları hareketidir. kadın ve erkek eşittirizm mi olacaktı adı?
ayrıca erkeği değil, kadını ezmeye çalışan erkeği sorun olarak görür feminizm. evet eşitlikçidir, kadınla erkeği eşit görür. ama asıl sorun bazı erkeklerin bunu böyle görmemesi. kadının erkekle sosyo ekonomik, politik vs açılardan eşit seviyeye gelmesini amaçlar yoksa erkeklerin dünya üzerinden yok olmasını falan değil.
ayrıca şu ''feministler erkeklerden nefret ediyor'' klişesine de şöyle güzel bir cevap var bence ingilizcen varsa bir oku :

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…