- Konu Sahibi altinerpinar
-
bende anlamıyrum herşeyi türk bu yapar türk toplumu diyerek nitelendiren insanları(ayrıca ben çeçenim)...
beğenmiysanız eger Türkiye'de yaşamayın...
ırk ayrımı yapmayın! sütü bozuk insan heryerde var!
herkesi aynı kefeye koymak ne kadar mantıklı bilmiyrum!
haklısın arkadaşımda biraz farklı yerden dalış olmuş seninkide:)yani çeçen,göçmen falan ayrımı değil bu yapılan..öyle olsa off yani herkes ayaklanırdı bu Türkler diye yorum yapana..sadece ülkeler arasındaki Tükleri eziş olmuş yorumda..
yok canım ben anlatamadım galiba ben çeçnim diye belirtmemin sebebi
hani herkes türk şöyle türk böyle atıp tutuyo ya ben bile yapmıyrum insandan insana fark oldugunun bilincindeyim! ben her olayda türkleri aşağılayan insanlara sinir oluyrum anlatabildim mi:)
[/LIST]
kendini mükemmel kabul etmeden yanlışı kabul edip ne yapmalı diye düşünmek daha olgunca olsa gerek..buyrun bir örnek:
İtalyan barış gelini Pippa Bacca araştırınız ben anlatmayayım. millet olarak utanç kaynağı
ve buna benzer bir sürü örnek...hangi ülkede turistlere o...gözüyle bakılır..
bir radyocu vardı akşamları konuşan adı muzo bu sürekli gençlere akıl veriyordu cinsellik ile ilgile turistlerede hep o...... buna benzer konuşmalar yapıyordu,sonra bunu o radyo D kanalından kovdular! Buna benzer erkekler olduğu sürece,bizi utandıracaklar
bu kelimeyi türk toplumu adina size aynen iade ediyorum.. tartismalarinizi kadin erkekten baslatip tacizden dem vurup türk toplumuna hakaretle bitiriyorsunuz, kiniyorum, birde begeni yollanmis, cete gibi...türk olmadiginiz cok belli
bu arada tüm taciz yapanlari kiniyorum,
sizin gibi toplumu lafla taciz edenleride kiniyorum
bir radyocu vardı akşamları konuşan adı muzo bu sürekli gençlere akıl veriyordu cinsellik ile ilgile turistlerede hep o...... Buna benzer konuşmalar yapıyordu,sonra bunu o radyo d kanalından kovdular! Buna benzer erkekler olduğu sürece,bizi utandıracaklar
Selam canim, bu dediginiz sadece bizim ulkemizde boyle. Ben Hollanda da yasiyorum dediklerinizin hic biri burda olmuyor, olmuyor derken burdaki turkler dediginiz gibi seyleri yapiyolar ama hollandalilarda bu yok. Cunku Hollandalilara gore kadin erkek esit ve hatta Kadin hakki daha cok! Ama bizim ulkemizde tam tersi malesef.!
Yabancı batı kültürünüde burda göklere çıkarmayın,%50 evlilik dışı dünyaya gelen çocuklar bu çocuklarada anneler bakıyor, erkeklerde çıtır peşinde koşuyor tabi kadın hamile kalınca defolup gidiyor başka çıtırın peşine.Biz kendi ülkemizdeki yanlışları düzeltelim!
bir radyocu vardı akşamları konuşan adı muzo bu sürekli gençlere akıl veriyordu cinsellik ile ilgile turistlerede hep o...... buna benzer konuşmalar yapıyordu,sonra bunu o radyo D kanalından kovdular! Buna benzer erkekler olduğu sürece,bizi utandıracaklar
Malesef eşit değiliz...
Eşitlikten kasıt erkek ne yaptıysa ben de yapıcam demek değildir zaten.
Bayın ayrı bayanın ayrıdır kavramları görevleri statüleri..
Bunu başta kabullenerek ve sırf eşit olucam diye feminist yaklaşımlara da
girmeyerek hak arayışında bulunmak gerekir.
Eşit olunması gereken yer hak ve hukuk noktasıdır..
Bir mevkiye çıkarılırken,bir tercih yapılırken,
bir değerlendirme söz konusu olurken ve bir paylaşım yaşanırken; bu eşlik
sağlanılabiliyor, ayrımcılık gösterilmiyorsa ordadır eşitlik.
Sadece ülkemizde değil tüm dünyada var bu ayrımcılık...Avrupa ya da Amerika mevzusu da değil.
bugün Asya'da Afrika'da maddi olarak eziliyorsa, diğer yerlerde de manevi olarak fazlasıyla eziliyor kadın. İnsan olarak değer kazandığı ve istediği mevkiye gelebildiği yer ve zamanlar malesef ümit ettiğimiz boyutta değildir.Herkes kadın üzerinden rant peşinde ya da kadın üzerinden haklılık talebinde. Bilinçli bir eğitim ve köklü bir ahlak yapısı şart. Diplomalı ne sapık zihniyetler görüyoruz bu iş cehaleti yenmekle önyargıları yıkmakla başarılabilir ancak..
Oysa kadın kadar bir diğer, değeri eş olan varlık var mıdır bu hayatta?
Bende konu açmıştım yaradan bizi eşit yaratmamış diye dini içerikli olduğu için konum kilitlenmişti.şu kızlarını okutmayan ana babalar varya evlenir gider ben okutayım derdini çekeyim el oğlu keyfini sürsün diyen okutmuyorlarya hani biraz düşünseler şu sonuca varacaklar.....kızları okutmuyorlar ama evlendiği zaman elin oğlunun derdini çekiyorlar...ve kız aileye daha yöneliktir..erkek çocuğuda okudumu elin kızı gelip keyfini sürüyor.kendi kızı dert çekerken elin kızı hem sefa sürüyor hemde oğlanı ailesinden soğutuyor.ne alakası var diyenler olacak ama çok şahit oldum.erzurumda böyle durumlar yaygın
Canım orda Türk -yabancı diye belirttin ya sanırım ondan yanlış anlaşıldın. ben anladım anlatmak istediğini hepimiz bu ülkenin vatandaşıyız asla iki sapık yüzünden satmayız da. ama yine bizim içinde yaşadığımız erkekler kadını sevmiyor. erkekler soyunu devam ettirecek ama nasıl? sana o erkek evladı kim doğuracak! bizim insanlarımız kızlarına namus bekçiliği yapıp oğullarına git çocuğum kız arkadaslarınla eğlen deyip ne yaptığını ne dediğini bilmeyen cahilliğine devam ettikçe gelişeceğimizi sanmıyorum. hala töreler, hala abla kardeş cinayetleri..Bazı arkdaşlar beni yanlış anlamış. Milletimizi kötülemek niyetinde değilim ben de türküm amacım kimseyi yermek değil ama yaşadığım şey bu 4 yıldır turistlerin en yoğun olduğu yerde okuyorum cidden yabancı turister insanı yiyecekmiş gibi bakmıyorlar arkdaşlar hiç mi görmediniz ama bizim erkeklerimizin bir çoğu hepsi değil elbette, bizim diyorum çünkü ben de bu ülkenin vatandaşıyım sanki ömürlerinde ilk defa kadın görüyorlrmış gibi bakabiliyolar.Yaşadığım, gördüğüm gerçek bu yapabileceğim bir şey yok uydurma filan da yapmıyorum. Elbette dünyanın çeşitli yerlerinde pek çok tecavüzi taciz vakaları oluyor bizim bayanlarımız toplum baskısından korktukları için bir şey yapamıyorlar ya da çok duyulmuyor örtbas edilmeye çalışılıyor hemen. Erkektir yapar erkektir bakar mantığı hakim genel olarak sırf erkelerde de değil kadınlarımızda da bu bakış açısı mevcut maalesef.
Canım orda Türk -yabancı diye belirttin ya sanırım ondan yanlış anlaşıldın. ben anladım anlatmak istediğini hepimiz bu ülkenin vatandaşıyız asla iki sapık yüzünden satmayız da. ama yine bizim içinde yaşadığımız erkekler kadını sevmiyor. erkekler soyunu devam ettirecek ama nasıl? sana o erkek evladı kim doğuracak! bizim insanlarımız kızlarına namus bekçiliği yapıp oğullarına git çocuğum kız arkadaslarınla eğlen deyip ne yaptığını ne dediğini bilmeyen cahilliğine devam ettikçe gelişeceğimizi sanmıyorum. hala töreler, hala abla kardeş cinayetleri..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?