Kadın erkek eşitliği var mı sizce?

haklısın arkadaşımda biraz farklı yerden dalış olmuş seninkide:)yani çeçen,göçmen falan ayrımı değil bu yapılan..öyle olsa off yani herkes ayaklanırdı bu Türkler diye yorum yapana..sadece ülkeler arasındaki Tükleri eziş olmuş yorumda..

yok canım ben anlatamadım galiba ben çeçnim diye belirtmemin sebebi
hani herkes türk şöyle türk böyle atıp tutuyo ya ben bile yapmıyrum insandan insana fark oldugunun bilincindeyim! ben her olayda türkleri aşağılayan insanlara sinir oluyrum anlatabildim mi:)
[/LIST]

Son düzenleme:

anlamamış değildim sadece o çeçen göçmen diye konu açılırsa bir sürü insan var yaşayan hepsi ben şuyum ben buym derlerdi onu demek istedim..yoksa siz yanlış anattınız yada yorumunuza laf söylemedim kötü anlamda yanlış anlamayın..aynı düşünüyoruz bunu farkettim ama sadece o çeçen kısmı falan için demiştim okadar..yoksa yorumunuza haklısınız die belirtmiştim bende..

kendini mükemmel kabul etmeden yanlışı kabul edip ne yapmalı diye düşünmek daha olgunca olsa gerek..buyrun bir örnek:

İtalyan barış gelini Pippa Bacca araştırınız ben anlatmayayım. millet olarak utanç kaynağı

ve buna benzer bir sürü örnek...hangi ülkede turistlere o...gözüyle bakılır..

bir radyocu vardı akşamları konuşan adı muzo bu sürekli gençlere akıl veriyordu cinsellik ile ilgile turistlerede hep o...... buna benzer konuşmalar yapıyordu,sonra bunu o radyo D kanalından kovdular! Buna benzer erkekler olduğu sürece,bizi utandıracaklar

nereli olursa olsun kadına o.. gözüyle bakana bu ister esnaf ister sanatçı istersede bu radyocu olsun kovulduysa hak yerini bulmuş yani..ben u dediğinizi biliyorum dinlediğim oluyordu..yakıştıramadım açıkcası..hala günümüzde var mesela rus kadına ağza alınmıcak şeyler diyen var..örneğiniz tam yerini bulmuş konuda:)insanlar konuşurken dikkat etmeli işte cümle kurarken dediklerine tek bu yapılacak olan..herkes aynı fikirde değil sonuçta kaldıki hakareti kabullenir gibi sussun..radyocu bunu yapıyorsa başkası napsın yani..ağzını tutacak yani..yada başka şekilde anlatsın derdini..

Malesef eşit değiliz...
Eşitlikten kasıt erkek ne yaptıysa ben de yapıcam demek değildir zaten.
Bayın ayrı bayanın ayrıdır kavramları görevleri statüleri..
Bunu başta kabullenerek ve sırf eşit olucam diye feminist yaklaşımlara da
girmeyerek hak arayışında bulunmak gerekir.
Eşit olunması gereken yer hak ve hukuk noktasıdır..
Bir mevkiye çıkarılırken,bir tercih yapılırken,
bir değerlendirme söz konusu olurken ve bir paylaşım yaşanırken; bu eşlik
sağlanılabiliyor, ayrımcılık gösterilmiyorsa ordadır eşitlik.

Sadece ülkemizde değil tüm dünyada var bu ayrımcılık...Avrupa ya da Amerika mevzusu da değil.
bugün Asya'da Afrika'da maddi olarak eziliyorsa, diğer yerlerde de manevi olarak fazlasıyla eziliyor kadın. İnsan olarak değer kazandığı ve istediği mevkiye gelebildiği yer ve zamanlar malesef ümit ettiğimiz boyutta değildir.Herkes kadın üzerinden rant peşinde ya da kadın üzerinden haklılık talebinde. Bilinçli bir eğitim ve köklü bir ahlak yapısı şart. Diplomalı ne sapık zihniyetler görüyoruz bu iş cehaleti yenmekle önyargıları yıkmakla başarılabilir ancak..
Oysa kadın kadar bir diğer, değeri eş olan varlık var mıdır bu hayatta?

Tacizler tecavüzler kadını bir meta olarak lanse eden toplumsal bakıştan
kaynaklanmaktadır hep... Erkeğe bu zihniyeti yerleştirmek, kadına bu durumu kabullenmek
biraz da meyletmek düşerse artarak da devam eder.
Erkeğe bunu bir iş bir görev olarak verir ve temennileriniz
hep nesil kavramı üzerinde gelgitler yaşarsa kadın da birtek kuluçka makinesi görevi görür.
Hem kadın hem erkek yetiştirecek kendini, yerini konumunu bilecek. Ne üste çıkmaya ne ezmeye gayret gösterecek..Yeri geldiğinde sesini çıkarmasını hakkını aramasını bilmezse kadın,en ufak birşeyde
kaçışı gözyaşlarında bulursa, çevresinden de elbet zayıf göründüğü portresini bulacaktır.

Susmayacak kadın...Neden bir başka kadın kendini ezsin ne üstünlüğü var ondan? ..Neden eşim dediği yada babam dediği insanlar rencide edebilsin? Başta sözlü sonrasında fiili savunmayı yapmayı bilmek gerekiyor. Hertürlü hak arayışı meşrulaştırılırsa toplum gözünde eşitlik de onun ardından gelecektir.

Çok canımı sıkan bir mevzu gerçekten...Neden hep kadınlar dışlanıp hakir görülür en alt mertebelere sürüklenir? Kadın yardır eştir anadır...Neslin devamıdır...toplumun aynasıdır...geleceğin teminatıdır...Ondan başlarsa çürüme daha hangi hal düzeltilebilir.

Allah kendini insan statüsünden çıkarmış başkalaşmış cinslere düşürmesin kadınları...
Yoksa beden gücünü bir varlık sananların altında ezilmek hafif bir kavram kalır.

Kadınlar evde oturuyor

sonra eşim bana baksın beni geçindirsin biz eşit olalım diyorlar bide

eşitlik bana göre kadın ve erkek aynı anda çalışıyorsa geçerli olur

Türküm tabiki de ama içimzdeki çoğu erkek böyle diye miliiyetçilik yapmanın alemi yok. Ayrıca ordaki türk derken bizim ülkemizde yaşayan herkesi kastediyorum bu kürt de olur, laz da Türkiye'de yaşayan erkeklerin çoğunda bir açlık var kadın görmemiş gibi hepsi bunu kastediyorum.

ya ben o adamı sevdiğim radyo programına konuk olduğu zaman dinlemiştim..milleti resmen aşağılıyor,tersliyor ,hatta hakaretine bile şahit oldum...ama programa katılan dinleyiciler aaaaaaaaaaa muzo oyyyyyyyyyyy canım,sesisini duydum bi hoş oldum her gece seni dinliyorum diyen yayvan ağızlı insanlara içimden epey saydırmıştım.....

Bende konu açmıştım yaradan bizi eşit yaratmamış diye dini içerikli olduğu için konum kilitlenmişti.şu kızlarını okutmayan ana babalar varya evlenir gider ben okutayım derdini çekeyim el oğlu keyfini sürsün diyen okutmuyorlarya hani biraz düşünseler şu sonuca varacaklar.....kızları okutmuyorlar ama evlendiği zaman elin oğlunun derdini çekiyorlar...ve kız aileye daha yöneliktir..erkek çocuğuda okudumu elin kızı gelip keyfini sürüyor.kendi kızı dert çekerken elin kızı hem sefa sürüyor hemde oğlanı ailesinden soğutuyor.ne alakası var diyenler olacak ama çok şahit oldum.erzurumda böyle durumlar yaygın

malesef, malesef..

çok haklısın canım diğer ülkede öyleyse öyle bizim ülkemizde değil malesef.

aynen öyle erkeklerin %90ının zaten cinsellikten anladığı kadar başka birşeyden anladığı yok..

bir yerde kadın yükseltilirken çoğu zaman yerlerde. diplomalı ne cahiller var sizin dediğiniz gibi aklı şeyinden başka bişeye çalışmayan. üzülüyorum..

Bazı arkdaşlar beni yanlış anlamış. Milletimizi kötülemek niyetinde değilim ben de türküm amacım kimseyi yermek değil ama yaşadığım şey bu 4 yıldır turistlerin en yoğun olduğu yerde okuyorum cidden yabancı turister insanı yiyecekmiş gibi bakmıyorlar arkdaşlar hiç mi görmediniz ama bizim erkeklerimizin bir çoğu hepsi değil elbette, bizim diyorum çünkü ben de bu ülkenin vatandaşıyım sanki ömürlerinde ilk defa kadın görüyorlrmış gibi bakabiliyolar.Yaşadığım, gördüğüm gerçek bu yapabileceğim bir şey yok uydurma filan da yapmıyorum. Elbette dünyanın çeşitli yerlerinde pek çok tecavüzi taciz vakaları oluyor bizim bayanlarımız toplum baskısından korktukları için bir şey yapamıyorlar ya da çok duyulmuyor örtbas edilmeye çalışılıyor hemen. Erkektir yapar erkektir bakar mantığı hakim genel olarak sırf erkelerde de değil kadınlarımızda da bu bakış açısı mevcut maalesef.

alakası olmaz mı heryerde böyle erzurum,hatay, istanbul diye ayıramayız mümkün değil. ve bu ülkede gündeme yansımayan o kadar üzücü durumlar varki... anlatsam neler neler.. erkekler bir hata yapar kabullenmezler eşlerine sanki o yapmış gibi hakaretler yağdırırlar. ama şöyle de bi durum var üniversitede 20 yaşındaki bi kızın40 yaşındaki çocuklu adamlarla koklaşıp göğsünü gere gere gezdiklerini de bilirim oda bir bayan. benim yakındığım konu kadına değer verilmemesi aile içinde de öyle hep sözü erkek söyler...

Canım orda Türk -yabancı diye belirttin ya sanırım ondan yanlış anlaşıldın. ben anladım anlatmak istediğini hepimiz bu ülkenin vatandaşıyız asla iki sapık yüzünden satmayız da. ama yine bizim içinde yaşadığımız erkekler kadını sevmiyor. erkekler soyunu devam ettirecek ama nasıl? sana o erkek evladı kim doğuracak! bizim insanlarımız kızlarına namus bekçiliği yapıp oğullarına git çocuğum kız arkadaslarınla eğlen deyip ne yaptığını ne dediğini bilmeyen cahilliğine devam ettikçe gelişeceğimizi sanmıyorum. hala töreler, hala abla kardeş cinayetleri..

Bunu anlatmaya çalışıyorum ben de ülkemizde kadına karşı genel bir negatif yönde bakış açısı var erkekler kadınları ezmeyi, istedikleri gibi kullanmayı, sokakta laf atmayı, gerekirse taciz veya tecavüz etmeyi kendilerinde hak görüyorlar adeta. İnanılmaz bir pişkinlikle bunu uyapıyorlar bir de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…