Kadın erkekten bir adım geride mi olmalı?

Dagevi_

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2016
63
17
3
31
Günaydın herkese
Evlilikte kadın ve erkek rolleri hakkında ne düşünüyorsunuz ?
Erkek arkadaşım bana evlendiğimizde aile ortamında bende bir adım geride olman lazım çok konuşmaman lazım bildiğin konular dışında vs dedi. Ben hey heylendim tabi hemen. Eşitlik diye birşey var öyle gelenek mi olur falan dedim.(fiziksel eşitlikten bahsetmiyorum). Ki zaten çok konuşan bir insan değilim bilmediğim konularda hiç konuşmam zaten herkes bana sessiz der akrabalar içinde onun akrabalarıyla da daha fazla konuşacağımı sanmıyorum gene durum aynı olur. Ama onun bu bakış açısı üzdü beni öyle otoriter biriside değildir normalde bazen şakasınada olsa şu yaşam bu yasak falan diyo hemen diyorum konuşma tarzın yanlış ben öyle yasağa gelemem sıkar beni konuşulur çözülür herşey diyorum. Ben mi sevdiğime konduramıyorum sizce yoksa gerçekten öyle bir erkek mi?
Ben her konuda eşitlikten yanayım ama evlilik işleri öyle olmuyor mu anlayamadım sizin evliliğinizde durum nedir abartmalımıyım bana söylediği bu sözü yoksa normal bi erkeğin lafta kendini üstün hissetme çabası falan mıydı?Bir yorumda tam istediğim şey söylenmiş yani erkek modern olsada yaratılışı gereği hep onu pohpohlamak formaliteden de olsa ona herşeyi danışmak vs falan mı gerekli mutlu olmak için?

Son düzenleme:
Bende eşitliğe inanan bir insanım ama erkek arkadaşım şu an sizin anlattığınız gibi kız kısmı öyle etmez sen geri de dur falan bende çok kavga ediyorum tabi bunları gülerek söylüyor ama ben gayet ciddiye alıyorum ilerde başımıza büyük iş açar bu tipler

Bir adım geride durulmaz ama bir sıkıntı olursa onun ailesi ile sen susup onun cevabı vermesi uygun olabilir

Zira sen düşman olursun o evin oğlu

Ama onu aracı yapmaya sohbette kocam konuşsun ben susayım demeye gerek yok

Bir adım değil üç adım. Her türlü ortamda üç adım geride olacaksın. Ortamda bir espri yapılacak herkes gülüp bitirdikten üç dakika sonra güleceksin sen. Yolda yürürken eşinle arana üç adımlık mesafe koyacaksın. Öyle her lafa atlamayacaksın, kadın kısmısı çok konuşmaz. Misafirlikte salon kapısına en yakın koltuğa oturacaksın. Koltuk yoksa ayakta duracaksın. Üç yaşında erkek çocuk bile senden daha yüksek bir statüdedir buna göre davranacaksın.

Kadın erkek eşitliği elbette olması gereken bir şey, bu konuda belki ters gibi gelebilir bir cok kişiye ama tam anlamıyla bir eşitlik bence söz konusu değil. Buda sadece yaratılış anlamında. Yani bir erkek nasıl güçlüyse bir kadın da narin ve kırılgandır. Evde taşınması zor bir şeyi kadının gücünüzün yetmedigi bir işi nasıl erkek yapıyorsa detay gerektirecek kadınların daha başarılı yaptıkları bir işi kadınların yapması gerekir. Bazı konularda eşitlik taslamamak gerekiyor.

bizde öyle bi şey yok yani ailede
öyle olunca hiç normal gelmedi bana
gayet annemin sesi daha çok çıkar

Erkeğin önde olması gibi degil de, kadının da erkeğin de yerini bilmesi ile ilgili bir konu. Bir ortamda anlamsız konuşup konuşup kimseye sira vermeyen kadınlar hakikaten de itici bence.
Tam ben yazacaktım herkesin yerini bilmesi en dogrusu diye
Ne erkek gereksiz ve luzumsuz konusup kadını utandırmalı. Ne de kadın fazla gevşek olup adamı utandırmalı.
Ikiside seviyeli bir şekilde her ortamda konuşup sohbet etmeli. Düsüncelerini rahatlıkla söylemeli bence.

Yok valla bizde şakası bile yapılmaz ki eşimin ailesi aşırı ataerkil. Ben bazen onlarla uğraşmak istemediğim için kendimi geri çekerim ama eşim bişey demez.
mesela bununla aynı şekilde genelde erkek iyi kazanmalı , bir tık üstte olmalı da denir, ona da ayrıca sinir oluyorum. Kadını birey olarak görmüyor bu tür bakışlar bence.
Bence hayat ne getirirse o, ev hanımı da olurum, eşim de gerekirse ev beyi olur. Yeri gelir ben susarım yeri gelir eşim hiç karışmaz. Bu işlerin kuralı yoktur bizde.

Konu sohbet ama

Yani kanepeyi kaldırma sen demiyor Ada'm çok konuşma ben konuşurum diyor

Konuşmak için fiziksel güç gerekmez ki

Arkadasin ezikmis. Kocan konussun dursun sen geride durmadikca haddini bilmeye baslar o da zamanla.

Başlığa istinaden cevap veriyorum. Hayır ne münasebet canım!
Neden geride duracakmışım, ben ikinci sınıf insan mıyım? O neden bir adım ileride olacakmış, onun özelliği neymiş? Üstünlüğü sadece "erkek" olması mı sağlıyormuş? Doğuştan sahip olunan cinsiyet özelliği ile övünen biriyle ben olsam evlenmem yani, hayatta öne çıkacağı tek özelliği buysa vay ki ne vay!

benim çenem düşüktür eşim daha bir gün adına sen geride dur falan demedi
dese bir adım arkasına geçip yeter mi derim

koskoca kız olmuşsun bu yaşa kadar kimle nasıl konuşacağını yerini ve sınırını öğrenmişsindir sevgilinin yaptığı laf salatası başka bir şey değil

Konu sohbet ama

Yani kanepeyi kaldırma sen demiyor Ada'm çok konuşma ben konuşurum diyor

Konuşmak için fiziksel güç gerekmez ki
Konu sahibinin evlilik işleri öyle olmuyor mu sözüne istinaden yazılmış bir yorumdu bu. Başka bir konuda yorum yapmadım zaten.

"Kadın erkek eşittir" cümlesini söylerken eminim kimsenin aklından fiziksel olarak eşittir diye geçmiyordur.
Kadın ve erkek eşit haklara sahiptir aslında o cümlenin doğrusu ama kısaltıyoruz, sonra biri çıkıp ama erkek güçlüdür diyor böyle.
Kadın ve erkek eşit yaşama, çalışma, katılma, giyinme, barınma bu konudaki gibi konuşma kendini ifade etme haklarına sahiptir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…