- 20 Mayıs 2009
- 23.910
- 63.650
- 598
kadına ve erkege bıcılmıs roller vardır , hayaller ve gercekler vardır bırde..
en modern adam bıle kendınden onay alınmasını bıraz oturaklı sessız sakın olmanızı bekler sızden ama bu demek degıldırkı esınız sızın adınıza karar versın, bır ortamda sıze soz hakkı dustugunde sızın yerınıze cevap versın yerınde konusmayı bıldıkten sonra sıkıntı olmaz...
bırde ben erkegım yaparım gezerım tozarım sen kadınsın a asla ama asla tahammulum yoktur...
ev ıslerıne gelırsek gonul ısterkı yardım etsın ama etmıyorsada kı cogu etmez, etsede soylene soyleen yapar ısı sız bın pısman olursunuz soyledıgınıze etrafı dagıtmasın kendı kırlısını sepete atmayı, ustunden cıkanı , kırlı tabagını makıneye atmayı bılsın yeter dersınız...
uzun lafın kısası ne erkek ne de kadın kımse kımsenı onunde degıl yanında olmalı...
Niye hep biz huzursuzluk çıkmasın diye uğraşıyoruz biraz da onlar çabalasınValla benim eşim öyle alıştım artık alttan alıyorum huzursuzluk çıkmasını istemiyorum..
Tamam konu sahibine yorum yapın o halde. Ayrıca bana hukuki anlamda eşit olduğumuzu hatırlatmışsınız ya ben o konuda herhangi bir yorumda bulunmuş muyum kadınlar daha mı geride demişim yorumlarınızı konu ile ilintili yazarsanız sanırım böyle olmaz ayrıca bu ücüncü oldu o sebeple off size degil yani
Madem bu kadar uzadı size daha net açıklama yapayım ''detay gerektirecek kadınların daha başarılı yaptıkları bir işi kadınların yapması gerekir. Bazı konularda eşitlik taslamamak gerekiyor.'' Sözüne istinaden yazmıştım hukuki gereklilik ile ilgili sözü. Bana biraz ucu açık gelmişti bu yzmış olduğunuz cümleler. Polemiğe girmeye, kızmaya gerek yok. Detay gerektiren işler nelerdir onu kafamda oturtamadım.
Kendi çevrenize göre genellemeyin bence milyarlarca insanı.
Modernlik falan değil de kültür meselesi. Kadının da birey olduğunu kendisine endeksli olmadığını bilen bir erkek burda saydıklarınızın tam tersi davranışlar sergileyebilir.
Onay vermek değil ortak karar vermek isteyen, oturaklı sessiz sakin bir kadındansa girdiği ortamda parlayan, dikkatleri üzerine çeken, kendini dinleten kadınlarla olmak isteyen, eşinin de gezip tozmasına karşı çıkma gereği duymayan, ev işlerinin ortak yapılması gerektiğini bilen erkekler de var. Valla var.
mesela gezmeye yada çarsıya gıtcem vs.. vs...Onay almanızı beklediği konular neler mesela? Alışverişe falan giderken formaliteden de olsa soruyor musunuz?
Mesela moda tasarımcılığı detay gerektirir, en başarılı olanlar dünyaca ünlü olanlar erkeklerdir. Buna keza mücevher tasarımcılığı, diş hekimliği, cerrahlık, aşçılık gibi meslekler de detay gerektirir ki yine dünyada nam salmış olanlar yine erkeklerdir.
Niye hep biz huzursuzluk çıkmasın diye uğraşıyoruz biraz da onlar çabalasınsorun çıkmasın diye sustukça yaratılışları gereği daha baskın olmaya başlıyorlar o yüzden o konularda pek yüz vermek istemiyorum yada benim karakterime ters bilmiyorum
Bence de öyle olmalı onunla ilgili olmayan bir konuda izin almak saçma sadece bilgisi olsun yeterli şimdi hiç öyle bi talebi olmadı haber veririm bazen ufak birşeyse haber bile vermem oda vermez çünkü hiç sorun yaşamadık o konudamesela gezmeye yada çarsıya gıtcem vs.. vs...
ona kalsa ona sorayım oyle gıdeyım ama ben sormuyorum, haber veriyorum, bazen bırsey soylemıyorum o gelmeden eve geleceksem gıdıp işimi halledip öyle geri geliyorum....
Bence de öyle olmalı onunla ilgili olmayan bir konuda izin almak saçma sadece bilgisi olsun yeterli şimdi hiç öyle bi talebi olmadı haber veririm bazen ufak birşeyse haber bile vermem oda vermez çünkü hiç sorun yaşamadık o konuda
Madem bu kadar uzadı size daha net açıklama yapayım ''detay gerektirecek kadınların daha başarılı yaptıkları bir işi kadınların yapması gerekir. Bazı konularda eşitlik taslamamak gerekiyor.'' Sözüne istinaden yazmıştım hukuki gereklilik ile ilgili sözü. Bana biraz ucu açık gelmişti bu yzmış olduğunuz cümleler. Polemiğe girmeye, kızmaya gerek yok. Detay gerektiren işler nelerdir onu kafamda oturtamadım.
Hah bak benim eşim öyle, annesi de öyle bi kadın, öyle görmüş, sinik kadın demek gözünün arkada kalmasın demekmiş kendi beyanı
Tabi ki öyle olmalı ben sevip evlendiği insanı yalnız olsak bile asla ezmeye küçük düşürmeye çalışmam sonuçta bir insan ona saygım var ve çok çirkince öyle yapan kadın ve erkeker nasıl sonra hiçbirşey yok gibi birbirlerinin yüzüne bakıyorlar anlamıyorumKadın/bayanlara daha hanimefendiligi yakistiriyorum ben.
Bir durusu olmalı.
Hani erkegin yanında akıllı, durusu olan,mantikli konusan kendini saydiran olmalı.
Okadar dangul dungul tipler gordum ki.
Bos bos konusan
Olur olmaz ortamda kahkaha atan
Kocasini tersleyen.
Milletin icinde ezen.
Ataerkil bir yapi var bizde.
Önde arkada durus olayi degil bu
Bir ortama girdiginde belli ediliyo zaten o durus
Cok bariz belli oluyor.
Yeni tanistigim bir ortamdaysam cok az konusur gözlem yaparim.
Tebessumle yetinirim.
Laf aralarina girmem dinlerim.
Tanimaya calisirim.
Ama daha samimi oldugum ortamda uzun uzadiya sohbet ederim.
Daha samimi gulerim.
Daha rahat davranirim.
Hersey yerine ve kisisine gore.
Ek olarak ben de kendi ailemden örnek vereyim, babam her yerinden modernlik akan biri olmamasına rağmen bizim ailemizde annem daha ön plandadır. Çünkü babamın yapısı böyle, kararsızdır, akışına bırakayım ne olursa olsun tarzında rahat biri adam. Annemse daha otoriter, ne yapılması gerektiğini bilen net biridir. Tabi ki tüm kararları annem vermiyor, konuşuluyor ama, genellikle tetikleyici annem oluyor.Kendi çevrenize göre genellemeyin bence milyarlarca insanı.
Modernlik falan değil de kültür meselesi. Kadının da birey olduğunu kendisine endeksli olmadığını bilen bir erkek burda saydıklarınızın tam tersi davranışlar sergileyebilir.
Onay vermek değil ortak karar vermek isteyen, oturaklı sessiz sakin bir kadındansa girdiği ortamda parlayan, dikkatleri üzerine çeken, kendini dinleten kadınlarla olmak isteyen, eşinin de gezip tozmasına karşı çıkma gereği duymayan, ev işlerinin ortak yapılması gerektiğini bilen erkekler de var. Valla var.
Sahit oldum bu duruma.Tabi ki öyle olmalı ben sevip evlendiği insanı yalnız olsak bile asla ezmeye küçük düşürmeye çalışmam sonuçta bir insan ona saygım var ve çok çirkince öyle yapan kadın ve erkeker nasıl sonra hiçbirşey yok gibi birbirlerinin yüzüne bakıyorlar anlamıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?