Kadın erkekten bir adım geride mi olmalı?

Kendi çevrenize göre genellemeyin bence milyarlarca insanı.

Modernlik falan değil de kültür meselesi. Kadının da birey olduğunu kendisine endeksli olmadığını bilen bir erkek burda saydıklarınızın tam tersi davranışlar sergileyebilir.

Onay vermek değil ortak karar vermek isteyen, oturaklı sessiz sakin bir kadındansa girdiği ortamda parlayan, dikkatleri üzerine çeken, kendini dinleten kadınlarla olmak isteyen, eşinin de gezip tozmasına karşı çıkma gereği duymayan, ev işlerinin ortak yapılması gerektiğini bilen erkekler de var. Valla var.

bi adım geri bi adım ileri olayı yok. herkes yerini bilecek bence. eşitlik de buradan gelir zaten. kaşrınızdaki insanın bakış açısı çok çirkin. yani diyor ki, ben erkeğim herşeyi bilirim. sen kadınsın herşeyi bilemezsin. sizi birey yapan ne varsa kadın kimliğinizin arkasına itiyor. insanlığınız kadınlığınızdan sonra geliyor ona göre. ve fıtratınıza göre de kadın olarak herşeyi bilmemeniz gerek. iğrenç.

Valla benim eşim öyle alıştım artık alttan alıyorum huzursuzluk çıkmasını istemiyorum..
Niye hep biz huzursuzluk çıkmasın diye uğraşıyoruz biraz da onlar çabalasınsorun çıkmasın diye sustukça yaratılışları gereği daha baskın olmaya başlıyorlar o yüzden o konularda pek yüz vermek istemiyorum yada benim karakterime ters bilmiyorum

Madem bu kadar uzadı size daha net açıklama yapayım ''detay gerektirecek kadınların daha başarılı yaptıkları bir işi kadınların yapması gerekir. Bazı konularda eşitlik taslamamak gerekiyor.'' Sözüne istinaden yazmıştım hukuki gereklilik ile ilgili sözü. Bana biraz ucu açık gelmişti bu yzmış olduğunuz cümleler. Polemiğe girmeye, kızmaya gerek yok. Detay gerektiren işler nelerdir onu kafamda oturtamadım.

Mesela moda tasarımcılığı detay gerektirir, en başarılı olanlar dünyaca ünlü olanlar erkeklerdir. Buna keza mücevher tasarımcılığı, diş hekimliği, cerrahlık, aşçılık gibi meslekler de detay gerektirir ki yine dünyada nam salmış olanlar yine erkeklerdir.

Hah bak benim eşim öyle, annesi de öyle bi kadın, öyle görmüş, sinik kadın demek gözünün arkada kalmasın demekmiş kendi beyanı

Onay almanızı beklediği konular neler mesela? Alışverişe falan giderken formaliteden de olsa soruyor musunuz?
mesela gezmeye yada çarsıya gıtcem vs.. vs...

ona kalsa ona sorayım oyle gıdeyım ama ben sormuyorum, haber veriyorum, bazen bırsey soylemıyorum o gelmeden eve geleceksem gıdıp işimi halledip öyle geri geliyorum....

Bu konuda elbette fikrim var ancak sözün sahibi ne şekilde düşünüyor onu görmek istiyorum.

Yengeç erkeği bul evlen

Bence de öyle olmalı onunla ilgili olmayan bir konuda izin almak saçma sadece bilgisi olsun yeterli şimdi hiç öyle bi talebi olmadı haber veririm bazen ufak birşeyse haber bile vermem oda vermez çünkü hiç sorun yaşamadık o konuda

Kadın/bayanlara daha hanimefendiligi yakistiriyorum ben.
Bir durusu olmalı.
Hani erkegin yanında akıllı, durusu olan,mantikli konusan kendini saydiran olmalı.
Okadar dangul dungul tipler gordum ki.
Bos bos konusan
Olur olmaz ortamda kahkaha atan
Kocasini tersleyen.
Milletin icinde ezen.
Ataerkil bir yapi var bizde.

Önde arkada durus olayi degil bu
Bir ortama girdiginde belli ediliyo zaten o durus
Cok bariz belli oluyor.

Yeni tanistigim bir ortamdaysam cok az konusur gözlem yaparim.
Tebessumle yetinirim.
Laf aralarina girmem dinlerim.
Tanimaya calisirim.

Ama daha samimi oldugum ortamda uzun uzadiya sohbet ederim.
Daha samimi gulerim.
Daha rahat davranirim.

Hersey yerine ve kisisine gore.

kendisi bu durumdan rahatsız ki evlenince böyle böyle olsun diyo, şimdi sevgilisiniz

Arkadaşım ben bu yorumu evlilik işlerinde durum nasıl sorusuna istinaden yazdım ve orada başkaca yorumda bulunmadım. Tamam daha detaylı yazayım kapansın konu. Orada fiziki güçten bahsediyorum bir esyanın taşınması vs. kadınların yapması gereken bana göre daha detay gerektiren işler mutfak dolaplarının temizliği cam silme vs vs. Hep ev islerine yönelik yazdığım bir konunun ne alakası var hukuki eşitlikle bu cümleden bunu nasıl çıkardınız şaşırdım doğrusu. Ayrıca o hukuki eşitliği devlet sağlıyor erkek degil. Tc vatandaşı olan herkes o haklara sahip. Aksini iddia eden yok beni aydınlatmanıza hiç gerek yoktu.

Hah bak benim eşim öyle, annesi de öyle bi kadın, öyle görmüş, sinik kadın demek gözünün arkada kalmasın demekmiş kendi beyanı

Haklı adam. Yarın öbür gün hayatın bizi nereye götüreceği belli değil. Belki tek başımıza kalacağız, belki eşimiz uzak mesafede olacak. Her işin altından kalkabilmeli bir kadın.

İlk evlendiğimiz sene bir iş görüşmesine gidecektim, oturduğum semtin tam ters istikametinde pek yolumun düşmediği bir yerdeydi. Artık yeni gelin nazı mı, üşengeçlik mi bilmem eşime beni sen götürür müsün, o tarafı bilmiyorum deme gafletinde bulundum. Dediğime diyeceğime pişman oldum. Paşa paşa sorarak ederek bulup gittim. Silik ve sinik kadına hiç tahammülü yok benim beyin.

Bu konu herkesin yapısına, yetiştiriliş tarzına göre farklı cevap vereceği bir konu. Bir arkadaş demiş ki en modern erkek bile onay alınmasını bekler. Yooo, o sizin ortamınızda öyle. Benim kocam ortak yapacağımız bir iş değilse, sadece beni ilgilendiren birşeyse, herhangi bir şeyi ona danışsam şaşırır. Danışmadım da yapısını bildiğim için söylüyorum. Hani çocuk muyum ki izin alıyormuş gibi soruyorum diye düşünür.

Hizmet etme kısmını hizmet olsun diye yapmıyorum. Evdeki iş bölümü spontane gelişiyor. Misafir olduğu zaman ben ona bırakmıyorum. Soruyor ne yapabilirim diye, gerek yok diyorum. Çünkü servis nasıl yapılır, tabak nasıl hazırlanır, şık bir sunum nasıl olur bilmiyor. Ona anlatana kadar ben hallederim gerek yok diyorum. İnsanların arasında benim ne konuşup konuşmayacağıma karışmaz, sadece sözünün kesilmesinden hoşlanmaz ki bu da cinsiyetle değil saygıyla ilgili bir kavram.

Günlük işlerde ise mesela bazen ütü yaparım gömleği hazır olur, bazen canım istemez, bakar ki istediği gömlek hazır değil kalkar kendisi ütüler. "Şu işi yap" demez, diyemez bana. Akşam çay içeceğimizde kendisine dolduruyorsa bir bardak da bana doldurur. Tam tersi ben mutfaktaysam çay alıyorsam ben ona götürürüm ya da bana da çay getirir misin der.

Bunu neden anlatıyorum, biçilmiş roller yok yani bizde. Onay, izin, geri ileri durma falan. Bunlar çok boş şeyler. Cinsiyetle belirlenmiş bir çıkıntı bizim hayatımızı yönetmiyor. Çok şükür beynimiz var, onunla yönetiyoruz hayatımızı

Tabi ki öyle olmalı ben sevip evlendiği insanı yalnız olsak bile asla ezmeye küçük düşürmeye çalışmam sonuçta bir insan ona saygım var ve çok çirkince öyle yapan kadın ve erkeker nasıl sonra hiçbirşey yok gibi birbirlerinin yüzüne bakıyorlar anlamıyorum

Ek olarak ben de kendi ailemden örnek vereyim, babam her yerinden modernlik akan biri olmamasına rağmen bizim ailemizde annem daha ön plandadır. Çünkü babamın yapısı böyle, kararsızdır, akışına bırakayım ne olursa olsun tarzında rahat biri adam. Annemse daha otoriter, ne yapılması gerektiğini bilen net biridir. Tabi ki tüm kararları annem vermiyor, konuşuluyor ama, genellikle tetikleyici annem oluyor.

Sahit oldum bu duruma.
Yani kisisel sorunlar bu tarz ortamlara yansitilmamali.
Yada su dusunceyle eziyolar
Benin lafim geciyor esim ben ne istersem yapar benim dedigim olur gibi.

Ya yapsin bir erkegin esinin dedigini yapmasi cok guzel birsey.
Fakat herkes bilmesede olur
Rencide etmek cok sacma.

Ben esimin durusunu kendi durusumla desteklemeyi sevenlerdenim.
Onun sayginligi artar benim durusumla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…