Kadın erkekten bir adım geride mi olmalı?

Bunları çok konuştuk yemeğe yardım eder temizlik konusunda benden iyi. çalışmamı istiyor. Maddi konularda planlarımızı yapabiliyoruz birlikte . Normal de sorunlarimizida çok rahat cözerdik konuşurduk ama bir haftalık bir ayrılık yaşadık geçen ay ben istedim ondan sonra çok değişti. Herşeye tamam haklisin demeye yada konuyu kapatmaya başladı haliyle artık hiç bişey çözmez olduk diyorum tamam deme fikrini söyle diye ama anlamıyor.

O zaman bu bir adım geri durma konuları geçtikçe net bir şekilde fikirlerinizi söyleyin, izin alma muhabbetinin bile olmayacağını ama haber vermenin tabiki de olacağını söyleyin. İzin alınmasını gerektirecek yerler varsa bunun her ikinizi için de böyle olacağını söyleyin. 1 haftalık ayrılık neden oldu? Araya ondan yana bir soğukluk mu girdi bu ayrılıktan sonra. Ayrılık sizin isteğinizle oldu peki ya yeniden birleşme?

Sinyaller verilmiş, sıkıntılı..
Eski kocam böyleydi, gündüz markete gittiğimi öğrense haberi olmadı diye sıratı ekşirdi. Adamlığı ota b.ka karışmak sanırdı çünkü. Adam olamamış bir anadolu erkeği.
Şimdiki sevgilim ise gecenin bi saatinde gideceğim yeri haber verdğimde sadece dikkatli ol diyip elini telefondan çekmeyen, yardıma ihtiyaç duyarsam yanımda biten, aşiret mensubu bir adam.
Karşıdaki kişinin karakterinin oturmuş olması önemli. Üzerinizde egosunu tatmin etmeye çalışmamalı, ille de egosunu tatmin edecek-gücünü gösterecekse sizin güç yetiremediğiniz olaylar karşısında bütün yükü üzerine alarak gösterir bunu. Yeri gelir bir ortamda seni senden iyi savunur, konuşması gereken kişi odur; yeri gelir ben bilmem hatun bilir der ve önüne geçmeye teşebbüs bile etmez. Ama önceden pazarlığı atılmaz bunun.

Bu duruma ve olaya göre değişebilir bence. Evet tabiki hayat müşterek ve ilişkilerde her şey ortak olmalı ama mesela bazı durumlarda erkek arkadaşım ya elif bunu benden daha iyi bilir o fikrini söylesin der yada bilmediğim bi konuda ben onun sözünü dinlerim. Ama ailesine karşı hem biraz mesafeli durmamı ister hemde onlara karşı beni korur,savunur. Bence bu bi adım geride durma meselesi olaya ve duruma göre değişmeli zaten.

Bir adım geride durmam kimse kusura bakmasın!.. Ben 9 aylığım da o 12 aylık mı??

Yalnız bilmediğim mevzuda diretmem konuşmuş olmak için konuşmam her mevzuya da zıplamam...
Erkeklerin bu tarz bayanlardan hoşlanmadığı gibi kadınlar da bu tarz erkeklerden hoşlanmaz... Burada sevgilinle hem fikiriz...

Yalnız kadın geride erkek önde diye bir saçmalık yok!

Bu konu üzerine tartışılır aslında ,yeri gelir kadınin da erkeğin de daha önde olması gereken durumlar olur.ama erkek arkadaşının su an böyle şeyler söylemesi hiç hoş değil.malesef geri kafalı ve muhtemelen pek de ileri goruslu bir ailesi olmayan biriyle berabersin.

Bir adım geride durmanı isteyen bir adamla değil, ömür boyu yanında ve güçlü durmanı isteyen bir adamla birlikte ol.

Gerikafalı örümcek beyinli erkeklere harcatmayın güzelim hayatınızı.

1.si islam dinini efendimiz sav basta olmak uzere tatli dille insanlari davet etti tartismadan vahiyle ..2.si musluman hristyan birbiri ile kiyaslastirilamaz siyasallastirilamaz zira yahudi ve hristiyan hakkinda kurani kerimde bir cok ayet vardir cok azi mustesna olmak uzere hepsi cehendemlik buyurmus rabbim 3.su zaten efendimiz demisti eyvah ummetimin herbiri baska din cikaracak diye bunun uzerine sahabe ler soruyor bizim ne yapmamizi emredersiniz o gune ulastigimiz da kalbinize gore hareket edin diyor sav. Simdi ben veda hutbesini actim sen ofkeyle bagira cagira dinimizi anlatmaya calisiyorsun bu mudur guzellik senin acinda dini tartisirsan kalbi birakir mantiga gecer sinirden ofkeden kendi istedigin gibi yorumlayarak bidat etmis olursun referanduma kadar gelip hristiyanlarin dunyasindan geri kaldik dersen bence bir sorgula kendini zira Allah nurunu tamamlayacaktir

Gonderdigim sayfa yazisinin baglantisi gozukmuyor cok guzel aciklamis ama yine de bir parcasini sana yazacagim.. Din tartisilmaz cunki Allah in sozleridir. Neyse odur ya inanirsin ya da reddedersin. (Sura 35 ayetlerimizi tartisanlar kendilerine kacacak bir yer olmadigini bilsinler) simdi bu ayetden sonra ben bile aceba yanlismi yaptim Allah affetsin beni sorgusuna girdim surda su yaziyo anlami bu falan denilmez neyse odur ben okudugymu yazdim yanlisim olursa Allah im duzeltsin.
DIni anlatiyorum diyen bile tartisamaz sadece teblig eder Allah rasulu bir topluluk peygamberlerini birakir ihtilafa duserse batillardan olur..... bir kisi dogruyu soylese bile tartistigi kisi yuzunden gunaha girip bidat etmus olur..

Bu devirde kaldi mi geri durmak ileri durmak?
Erkek arkadasiniz kendi gozuyle dunyaya soyle bir baksin bakalim geride duran kadinlarin hali ne sifatlari ne nasil evlendirilmis baski mi goruyor siddet mi?
Kendi rizam ile severek evlendigim insan bana geride dur diyemez, oyle bir hakki olmamali. Evlilik esitliktir ortak yasam alanidir. Birlikte yasadigim insan bana bunu yaparsa millet neler yapmaz?

hristyanların icadı bilgisayar telefon kullan, ilacını kullan şifa bul, demokrasisinden faydalan düzgün yaşa ama lafa gelince hepsi cehennemlik de.. bırakın bu edebiyatları kime cennet garantilenmiş de bizler elalemi cehenneme postalama derdindeyiz?
siz kimsiniz de birilerini cehennemlik ilan ediyorsunuz?
kuran'da açıkca hristyan ve yahudilerin cehennemlik olduğuna dair bir ifade yoktur dolayısıyla kuran içinde olmayan bir ifade geçersizdir, anlamsızdır.

islamın tek kaynağı kurandır ve peygamberin sözü diye iddia edilen şeylerin hepsi doğruluğu belli olmayan ya da uydurma sözlerdir. malı satamayan esnaf hadis uydurur olmuş. böyle saçma rivayetlere değil doğrudan kuran'a bakacağız. o yüzden söylediklerinizin islam açısından hiçbir hükmü yoktur. birbiriyle çelişen hadis ve rivayetleri din kaynağı diye burada anlatmak anlamsız.

kuran akıl dinidir. bir çok ayet akletmez misiniz der. sen ne hakla islamı akıldan ayırırsın?
allah nurunu tamamlayacak diye diye islam dünyası korkunç bir çürüme içine girdi. islam ülkelerinde her türlü pislik kol geziyor. allah çalışana nurunu sunar, sadece inanmak yetmez. oturacağız akılla bilimle gelişmiş ülkeler seviyesine çıkacağız ki o zaman nurlanacağız.

referandum meselesini anlamadım ama referandum sonrası güçleneceğiz büyüyeceğiz zannedenlere 2010'u örnek gösteririm sözde o zamanlar da güçlenecektik şimdi onu diyenler ya hapiste ya sürgünde.

din tartışılır. zira allah'ın sözleridir dediğiniz konularda herkes başka bir şey söylüyor. bir ayetin yüzlerce yorumu var. neyse odur diye bir şey yok eğer öyle olsaydı bugün mezhep savaşları olmazdı.

din tartışımaz diye diye her arapça yazıyı kutsal zanneden, kuran diye kağıda ve mürekkebe tapan bir ümmet oluştu.

kuran akıl dinidir. eşhedü kelimesinin anlamını bir düşün. sorgulayacaksınız, anlayacaksınız ki inancınız tam olsun. yoksa işte bugünlerde olduğu gibi yüzlerce farklı islam yaşanır. özünü kaybederiz.

Son düzenleme:
Evet size katılıyorum. Çevresindeki tek tip erkeğe bakıp bütün erkekler öyle, daha iyisi yok zannediyorlar ama var yani. Benim eşimin asla böyle ondan geride duruyormuş gibi ondan onay alıyormuş gibi yapmalarıma ihtiyacı yoktur. Kendisini maço hissetmek, bunun onaylanması, insanların kendisini "erkek" "adam gibi adam" vs şeklinde görmesi ihtiyacı da yoktur. Çünkü zaten erkeliğe ve adamlığa kadınlıktan daha bir değişik daha bir önde anlam yüklemez. Öyle gayet normal insanlarız. Ayrıca evet, sessiz sakin olmamı falan da istemez. O bana taa lisede kütüphane kolunda kalkıp kimsenin onaylamayacağı ama benim görüşüm olan şeyleri üstüne basa basa söylediğimde aşık olmuştu. Şimdi de silik biri gibi arkaplanda durmamı asla istemez. Kıyafetlerimin falan da öyle silik, kendini göstermeyen şeyler olmasını istemez.
Ev işlerini hep bir bahanelerle bana yıkar, yapmak zorundasın demez ama yemek yapmak istemiyorsan sipariş de verebiliriz falan der Ama bu tembelliğinden Zaten ben de pek ev işi yapmadığım için şikayet edemem

Misyonerimiz de gelmis, hosgelmis ! Nefret sucu isliyorsunuz haberiniz olsun!

pırıl pırıl maşallah.

Kadın her zaman bir adım geride hareket etmeli yaşantısı ile duruşu ile,
bu geride duruş kadının eşitsizliği manasınada gelmemeli her kadın eşi için evlatları için geri planda aile koçu gibidir.
siz sevginizi, içtenliğinizi ve evlatlarınıza özverinizi gösterirseniz geride yada ileride olmanız kimse için fark etmeyecektir.

Ailenin en değerli üyesi olan anne vasfınızı da unutmayın.

ileride durarak da eşi ve evlatları için aile koçu olamaz m?
illa geride mi olması lazım..
bunca zaman kadınlar geride durdu da ne kazandılar. aynı işte eşit maaş bile alamıyor kadınlar ve erkekler. böyle saçma genellemelerle kadınları geride durmaya yönlendirmeyin. artık ileride olmak zorundayız.

Evet haklısınız yahudilikte böyle. Ama bizler Türkiye'de çoğunlukla müslümanız, bizim kitabımızda yok bu. O yüzden sizi anlayamıyor olabiliriz. Dini konuların zaten tartışılmaması gerekir ki böyle farklı dinlerden olan insanlar çözümsüz konular üzerinde çatışıp konuları bulandırmasın. O yüzden görüşlerinizi dine dayandırmasanız, yaratan böyle demiş benim haddime değil diyerek "sizin de haddinize değil benim görüşümün aksini iddia edemezsiniz" mesajı vermeseniz daha iyi olur. Sonraki mesajınızda ben böyle gördüm ben böyle bilirim demişsiniz, o daha mantıklı bir argüman. Çünkü siz zaten toplumun her türlü dayatmasına açık ve bunu olduğu gibi kabul eden bir insansınız. Nickiniz ise çok ironik çünkü Machievelli bir hümanistti. Sizin gibi kendisini geliştirmeyen, durumunu olduğu gibi kabul eden insanları kötülerdi, köylüler diye küçümserdi ama kendini geliştirmek isteyen her insanın bir prens olabileceğine, her insanda o potansiyelin olduğuna inanırdı. Oysa siz sırf kadın olduğunuz bu yüzden hayata bir adım geride başladığınız için o pozisyonu kabullenmiş, bir adım öne atmaya, yanınızdaki erkekten daha fazla, daha çabuk, daha güçlü adımlar atmaya cesaret edememişsiniz.
İşte eşitlikçi kadınlar olarak bizler hem geri kafalı erkeklerle hem de sizin gibi kadınlarla mücadele ediyoruz. Sizin gibi kadınlar zaten yetiştiriyor o erkekleri de çoğu zaman. İş hayatımızda her zaman erkeklerden daha iyi, daha başarılı olmaya çalışıyoruz ki o geri kafalı patronların gözüne gözüne sokulsun bize en yakın erkek rakibimizle aramızdaki büyük fark ve bir terfi için bizi tercih etsin.
Evlilik meselesine gelince... Herkes kafasına göre biriyle evlensin zaten. Siz de eminim evliliğinizde çok mutlusunuzdur ona göre biriyle evlendiyseniz. Ama ben sizin gibi bir kadın olsam benim eşim yüzüme bakmazdı, zaten hiç tanışmamış olacağımızdan evlenme imkanımız da olmazdı. Ben de kendime göre biriyle evlendim, eşimle eşit yürüyorum. İkimiz de çok mutluyuz. Evlilikte mutlu olmak için de öyle geride durmayı kabullenmeye gerek yok yani, sadece kendi kafanda birini bulacaksın.

Sebepler ondan kaynaklıdır karakter o uyuşmazlığı diyelim uyardım dinlemedi çok sorun oldu düzeltmesini ben konuşup çözmek istedim o önemsemedi bu sebeple bitti ama ben bitti deyince hemen pişman oldu onun çabasıyla barıştık . Soğukluk girmedi aksine daha iyiyiz ama ben ne dersem tamam diyo mutlu olacağım sanıyor o şekilde hiç bitmeyecek falan sanıyor kötü niyeti yok belki ama yöntem yanlış anlatıyorum dinlemiyor sonra birde bunu benim önüme koydu dün sanki Ben zorla tamam dedirtiyorum gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…