Bunları çok konuştuk yemeğe yardım eder temizlik konusunda benden iyi. çalışmamı istiyor. Maddi konularda planlarımızı yapabiliyoruz birlikte . Normal de sorunlarimizida çok rahat cözerdik konuşurduk ama bir haftalık bir ayrılık yaşadık geçen ay ben istedim ondan sonra çok değişti. Herşeye tamam haklisin demeye yada konuyu kapatmaya başladı haliyle artık hiç bişey çözmez olduk diyorum tamam deme fikrini söyle diye ama anlamıyor.Sağlıklı bir iletişim kuramıyorsanız çok sıkıntı. bu konuda iletişiminizi geliştirmek için elinizden geleni yapın derim.
Evlenmeden önce de siz de çalışıyorsanız ev işlerine yardımcı olacak mı öğrenin derim. Bakın basit bir konu değil Ha siz bu konuda ben yaparım zaten o benim görevim derseniz o zaman gerek yok. Kırmızı çizgileriniz nelerdir? Nelere tahammül edip nelere edemezsiniz bunları düşünün. Kendinizi sorgulayın önce. Benim kadın erkek rolleri ile ilgili 13-14 yaşından beri fikrim değişmedi. Beni tanıyan herkes de kırmızı çizgilerimi bilir. Eşim de bilirdi o yüzden konuşma gereği bile olmadı. Ama sizin durumunuzda konuşsanız iyi edersiniz. Yeni üyesiniz, zamanla burdaki konulardan da görürsünüz en başta yaparım ya ne olacak iki kişinin yemeği temizliği dediğiniz şey öyle olmuyor. Ev ekonomisinde söz hakkınız olacak mı? Para nereye harcanır size söyleyecek mi? Ben erkeğin sen karışamazsın durumu olacak mı? Burda kaç tane eğitimli olduğu iddia edilen adamın bunları söylediğini görseniz aklınız durur.
Bunları çok konuştuk yemeğe yardım eder temizlik konusunda benden iyi. çalışmamı istiyor. Maddi konularda planlarımızı yapabiliyoruz birlikte . Normal de sorunlarimizida çok rahat cözerdik konuşurduk ama bir haftalık bir ayrılık yaşadık geçen ay ben istedim ondan sonra çok değişti. Herşeye tamam haklisin demeye yada konuyu kapatmaya başladı haliyle artık hiç bişey çözmez olduk diyorum tamam deme fikrini söyle diye ama anlamıyor.
Sinyaller verilmiş, sıkıntılı..Bende o kafayı anlamıyorum canım bir yere gittiğim yok çevrem yok biliyor. Bakkala giderken dedi izin alma tabi diyor sıkılırım diyor o zaman neden bahsediyorsun söyle diyorum tamam vazgeçtim diyo ya kafayı yedirir adama
1.si islam dinini efendimiz sav basta olmak uzere tatli dille insanlari davet etti tartismadan vahiyle ..2.si musluman hristyan birbiri ile kiyaslastirilamaz siyasallastirilamaz zira yahudi ve hristiyan hakkinda kurani kerimde bir cok ayet vardir cok azi mustesna olmak uzere hepsi cehendemlik buyurmus rabbim 3.su zaten efendimiz demisti eyvah ummetimin herbiri baska din cikaracak diye bunun uzerine sahabe ler soruyor bizim ne yapmamizi emredersiniz o gune ulastigimiz da kalbinize gore hareket edin diyor sav. Simdi ben veda hutbesini actim sen ofkeyle bagira cagira dinimizi anlatmaya calisiyorsun bu mudur guzellik senin acinda dini tartisirsan kalbi birakir mantiga gecer sinirden ofkeden kendi istedigin gibi yorumlayarak bidat etmis olursun referanduma kadar gelip hristiyanlarin dunyasindan geri kaldik dersen bence bir sorgula kendini zira Allah nurunu tamamlayacaktirkim demiş din tartışılmaz diye tartışmadığımız için müslüman dünyası hristyanların çoook gerisinde kaldı işte onlar zamanında tartıştı reform yaptı biz rivayetlere sıkıştık...
rahmetyolu/posts/602648443093577. Mutlaka okumalisinkim demiş din tartışılmaz diye tartışmadığımız için müslüman dünyası hristyanların çoook gerisinde kaldı işte onlar zamanında tartıştı reform yaptı biz rivayetlere sıkıştık...
Gonderdigim sayfa yazisinin baglantisi gozukmuyor cok guzel aciklamis ama yine de bir parcasini sana yazacagim.. Din tartisilmaz cunki Allah in sozleridir. Neyse odur ya inanirsin ya da reddedersin. (Sura 35 ayetlerimizi tartisanlar kendilerine kacacak bir yer olmadigini bilsinler) simdi bu ayetden sonra ben bile aceba yanlismi yaptim Allah affetsin beni sorgusuna girdim surda su yaziyo anlami bu falan denilmez neyse odur ben okudugymu yazdim yanlisim olursa Allah im duzeltsin.kim demiş din tartışılmaz diye tartışmadığımız için müslüman dünyası hristyanların çoook gerisinde kaldı işte onlar zamanında tartıştı reform yaptı biz rivayetlere sıkıştık...
1.si islam dinini efendimiz sav basta olmak uzere tatli dille insanlari davet etti tartismadan vahiyle ..2.si musluman hristyan birbiri ile kiyaslastirilamaz siyasallastirilamaz zira yahudi ve hristiyan hakkinda kurani kerimde bir cok ayet vardir cok azi mustesna olmak uzere hepsi cehendemlik buyurmus rabbim 3.su zaten efendimiz demisti eyvah ummetimin herbiri baska din cikaracak diye bunun uzerine sahabe ler soruyor bizim ne yapmamizi emredersiniz o gune ulastigimiz da kalbinize gore hareket edin diyor sav. Simdi ben veda hutbesini actim sen ofkeyle bagira cagira dinimizi anlatmaya calisiyorsun bu mudur guzellik senin acinda dini tartisirsan kalbi birakir mantiga gecer sinirden ofkeden kendi istedigin gibi yorumlayarak bidat etmis olursun referanduma kadar gelip hristiyanlarin dunyasindan geri kaldik dersen bence bir sorgula kendini zira Allah nurunu tamamlayacaktir
Gonderdigim sayfa yazisinin baglantisi gozukmuyor cok guzel aciklamis ama yine de bir parcasini sana yazacagim.. Din tartisilmaz cunki Allah in sozleridir. Neyse odur ya inanirsin ya da reddedersin. (Sura 35 ayetlerimizi tartisanlar kendilerine kacacak bir yer olmadigini bilsinler) simdi bu ayetden sonra ben bile aceba yanlismi yaptim Allah affetsin beni sorgusuna girdim surda su yaziyo anlami bu falan denilmez neyse odur ben okudugymu yazdim yanlisim olursa Allah im duzeltsin.
DIni anlatiyorum diyen bile tartisamaz sadece teblig eder Allah rasulu bir topluluk peygamberlerini birakir ihtilafa duserse batillardan olur..... bir kisi dogruyu soylese bile tartistigi kisi yuzunden gunaha girip bidat etmus olur..
Evet size katılıyorum. Çevresindeki tek tip erkeğe bakıp bütün erkekler öyle, daha iyisi yok zannediyorlar ama var yani. Benim eşimin asla böyle ondan geride duruyormuş gibi ondan onay alıyormuş gibi yapmalarıma ihtiyacı yoktur. Kendisini maço hissetmek, bunun onaylanması, insanların kendisini "erkek" "adam gibi adam" vs şeklinde görmesi ihtiyacı da yoktur. Çünkü zaten erkeliğe ve adamlığa kadınlıktan daha bir değişik daha bir önde anlam yüklemez. Öyle gayet normal insanlarız. Ayrıca evet, sessiz sakin olmamı falan da istemez. O bana taa lisede kütüphane kolunda kalkıp kimsenin onaylamayacağı ama benim görüşüm olan şeyleri üstüne basa basa söylediğimde aşık olmuştu. Şimdi de silik biri gibi arkaplanda durmamı asla istemez. Kıyafetlerimin falan da öyle silik, kendini göstermeyen şeyler olmasını istemez.Kendi çevrenize göre genellemeyin bence milyarlarca insanı.
Modernlik falan değil de kültür meselesi. Kadının da birey olduğunu kendisine endeksli olmadığını bilen bir erkek burda saydıklarınızın tam tersi davranışlar sergileyebilir.
Onay vermek değil ortak karar vermek isteyen, oturaklı sessiz sakin bir kadındansa girdiği ortamda parlayan, dikkatleri üzerine çeken, kendini dinleten kadınlarla olmak isteyen, eşinin de gezip tozmasına karşı çıkma gereği duymayan, ev işlerinin ortak yapılması gerektiğini bilen erkekler de var. Valla var.
Misyonerimiz de gelmis, hosgelmis ! Nefret sucu isliyorsunuz haberiniz olsun!1.si islam dinini efendimiz sav basta olmak uzere tatli dille insanlari davet etti tartismadan vahiyle ..2.si musluman hristyan birbiri ile kiyaslastirilamaz siyasallastirilamaz zira yahudi ve hristiyan hakkinda kurani kerimde bir cok ayet vardir cok azi mustesna olmak uzere hepsi cehendemlik buyurmus rabbim 3.su zaten efendimiz demisti eyvah ummetimin herbiri baska din cikaracak diye bunun uzerine sahabe ler soruyor bizim ne yapmamizi emredersiniz o gune ulastigimiz da kalbinize gore hareket edin diyor sav. Simdi ben veda hutbesini actim sen ofkeyle bagira cagira dinimizi anlatmaya calisiyorsun bu mudur guzellik senin acinda dini tartisirsan kalbi birakir mantiga gecer sinirden ofkeden kendi istedigin gibi yorumlayarak bidat etmis olursun referanduma kadar gelip hristiyanlarin dunyasindan geri kaldik dersen bence bir sorgula kendini zira Allah nurunu tamamlayacaktir
Hak olarak eşitiz, güç olarak değil. Eşit olmak da istemiyorum şahsen, her türlü nazımı kaprisimi derdimi çeksin ve çözsün bi zahmet. gücünü benim için kullanan ve beni de güçlü kılan benimdir- gerisi misafir...
Kadın her zaman bir adım geride hareket etmeli yaşantısı ile duruşu ile,
bu geride duruş kadının eşitsizliği manasınada gelmemeli her kadın eşi için evlatları için geri planda aile koçu gibidir.
siz sevginizi, içtenliğinizi ve evlatlarınıza özverinizi gösterirseniz geride yada ileride olmanız kimse için fark etmeyecektir.
Ailenin en değerli üyesi olan anne vasfınızı da unutmayın.
Evet haklısınız yahudilikte böyle. Ama bizler Türkiye'de çoğunlukla müslümanız, bizim kitabımızda yok bu. O yüzden sizi anlayamıyor olabiliriz. Dini konuların zaten tartışılmaması gerekir ki böyle farklı dinlerden olan insanlar çözümsüz konular üzerinde çatışıp konuları bulandırmasın. O yüzden görüşlerinizi dine dayandırmasanız, yaratan böyle demiş benim haddime değil diyerek "sizin de haddinize değil benim görüşümün aksini iddia edemezsiniz" mesajı vermeseniz daha iyi olur. Sonraki mesajınızda ben böyle gördüm ben böyle bilirim demişsiniz, o daha mantıklı bir argüman. Çünkü siz zaten toplumun her türlü dayatmasına açık ve bunu olduğu gibi kabul eden bir insansınız. Nickiniz ise çok ironik çünkü Machievelli bir hümanistti. Sizin gibi kendisini geliştirmeyen, durumunu olduğu gibi kabul eden insanları kötülerdi, köylüler diye küçümserdi ama kendini geliştirmek isteyen her insanın bir prens olabileceğine, her insanda o potansiyelin olduğuna inanırdı. Oysa siz sırf kadın olduğunuz bu yüzden hayata bir adım geride başladığınız için o pozisyonu kabullenmiş, bir adım öne atmaya, yanınızdaki erkekten daha fazla, daha çabuk, daha güçlü adımlar atmaya cesaret edememişsiniz.Din konusu uzeri dikenli bir gül cok ince bir cizgi.dokunulmaması tartışılmaması gerekir.bizi yaratan bile kadin erkegin kaburgasindan yaratildi derken bile bizleri esit kilmamisken benim haddime esitlik duşmez.ancak bizler sadece kanun onunde esit olabilriz.onun dısinda bir esitligi ben kabul edemiyorum.keske herkes eşit olsa kadin erkek zengin fakir vs.ama bu mumkun degil.uzgunum ama siz kabul etsenizde etmesenizde bu böyle.
Sebepler ondan kaynaklıdır karakter o uyuşmazlığı diyelim uyardım dinlemedi çok sorun oldu düzeltmesini ben konuşup çözmek istedim o önemsemedi bu sebeple bitti ama ben bitti deyince hemen pişman oldu onun çabasıyla barıştık . Soğukluk girmedi aksine daha iyiyiz ama ben ne dersem tamam diyo mutlu olacağım sanıyor o şekilde hiç bitmeyecek falan sanıyor kötü niyeti yok belki ama yöntem yanlış anlatıyorum dinlemiyor sonra birde bunu benim önüme koydu dün sanki Ben zorla tamam dedirtiyorum gibi.O zaman bu bir adım geri durma konuları geçtikçe net bir şekilde fikirlerinizi söyleyin, izin alma muhabbetinin bile olmayacağını ama haber vermenin tabiki de olacağını söyleyin. İzin alınmasını gerektirecek yerler varsa bunun her ikinizi için de böyle olacağını söyleyin. 1 haftalık ayrılık neden oldu? Araya ondan yana bir soğukluk mu girdi bu ayrılıktan sonra. Ayrılık sizin isteğinizle oldu peki ya yeniden birleşme?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?