kadın mı daha erken olgunlaşır erkek mi ?

Olgunluk yaşla değil tecrübeyle oluyor
25 yaşında tecrübeli hayatı görmüş genç bir adam
45 yaşında bir adamdan daha olgun olabilir

15 yaşında değilseniz kimin kimden önce olgunlaştığının ne önemi var?
33 yaşındaki kadın-erkek herkes aynı olgunluk seviyesinde değil. Ama olgunlaşacağı kadar da olgunlaşmıştır herkes.

Yine de kendisinden küçük birini isteyebilir. Herkesin kriterleri farklı.

genellikle evet kadınlar kafa yapısı olarak daha erken olgunlaşır erkeklerden
ama bu kişinin yaşamına. çevresel faktörlere, tecrübelere.. göre değişir.

asıl konuya gelince ;
adama C'nin yaşını önceden söylemediniz mi?

Arkadaş genç birini arıyor bence, net

olgunluk yaşta değil baştadır demek istiyorum :)))
ama genellikle kadınlara sorumluluklar fazlasıyla erken yaşta verildiği için kadın daha erken yaşta olgunlaşıyor özellikle ülkemizde...

Öyle bir şey yok bence akıl yaşta değil baştadır, yani kişilikle ilgili bir şey.

ya da şöyle sorayım ;

ayn yaşıtlardan hangi cins daha olgun ?

Arkadaş grubum var üniversiteden, burdan bir erkek var a diyelim buna , bir de b diye bir kadın var . hepimiz aynı yaştayız .

a ile de görüşüyorum b ile de görüşüyorum .

a eskiden b ye aşıktı . 2008 yılında açıldı arkadaşıma, arkadaşım kabul etmedi , sebebi ise b daha olgun birini istiyordu, aynı yaştan a ya bakmadı . ben de b gibi düşünüyordum. benim de sevgililerim benden büyüktü hep .

a ile bir arkadaşımı tanıştırdım liseden arkadaşım buna da c diyelim . kızı kabul etmedi , bana dedi ki; bu kadın 33 yaşında ben de 33 yaşındayım, benden çok daha olgundur bu şimdi , ben daha genç adaylara bakıyorum dedi . aynı yaştaki kadınlar her zaman daha olgundur dedi . şok oldum .

kin mi yapıyor bu a ? çok mahcup oldum liseden arkadaşıma.

Olgunlukla ilgisi yok a 30 u geçmiş kadın istemiyor genç çıtır istiyor

Erkekler daha geç olgunlaşıyor. Ama yani istisnası da var.
Küçük yaşta anne baba erkeğe de sorumluluk verirse ev işi yaptırırsa ya da başka başka şeyler erkeklerde erken olgunlaşabilir.
Bu işlerin mutlak bir doğrusu yok.
Kimi çocuk 20 yasında akıllı sorumluluğunu bilen biri oluyor kimi de 35 yasında ama bi işin ucundan tutmayan biri oluyor.
Kişisine göre değişir. Olaya sadece yas olarak bakmak önyargı olur.

Back
X