Kadın mıyım, erkek miyim anlamadım

Ama çok acımazsınız gerçekten. Hanımı ev hanımı, durduk yere iş bulup çalıştırıyor da ne demek? Ev hanımlığı bir meslek mi? Emeklilik gibi hakedilmiş bir şey mi? Ev hanımı olmayı hakettim ben, ama yine de hakkım elimden alınıyor ,çalıştırılıyorum demişsiniz gibi olmuş Hem durduk yere değil, ev almışsınız araba almışsınız, kolay mı onların taksiti faizi? Deseydiniz o zaman adama, arabaya gerek yok, dolmuşla otobüsle gideriz diye. Zorunlu ihtiyaç değil ki araba, erteleyelim, kendimizi sıkıntıya sokmayalım, deseydiniz? Ya da kirada otursaydınız bi 10 sene? Ayrıca maaşın yetmemesi utanılacak birşey mi acaba gerçekten? Öyle bi kadınla evlenir ki bir adam, ayda 30.000 geliri olsa yetmez. Milletvekilleri de hep ağlar maaşımız yetmiyor diye. Ve biz onları ayıplarız değil mi? O kadar para neyine yetmiyor diye. Çünkü kendi harcamamızla kıyaslarız maaşlarını. Sizin eve de ayda 2.500 tl para giriyormuş, bir asgari ücretli de size sorabilir, ayıp değil mi o kadar para neyine yetmiyor diye.

Inanamiyorum yorumlara ya!

somurmek ne demek
adam evi arabayi kendine mi almis
elbette ailesine daha iyi bir yasam standardi yaratmaya calismis

Harbiden erkeklerin isi zor

Arkadasim o zaman en basta zengin biriyle evlenip
parani doya doya harcayip
en iyi sekilde yasamayi sececektin

evlenirken biliyordun boyle olacagini

simdi neden yan ciziyorsun?

isten ciksan ne olacak
gerci yazdim yukarda

bu tavirlarin esinle olan iliskinizi zedelemekten
ailenizi sarsmaktan oteye gitmez

Bilesin !

Benim eşim ev işlerindede yardım etmiyor hiç bana.Tüm yük benim üstümde.Zaten bir pazar günleri tatil.Ondada durmadan yatarak tv izliyor yemek yiyor.İçinizden geçeni tahmin edebiliyorum şu an.:26:

çocuğunuzlada pek ilgilenmiyordu hatırladığım kadarıyla

hiç katılmıyorum eskiden birlik oturmak varmış bütün sorumluluklar anne babaya yıkılır erkekler dışarda kadınlar evde çalışırmış

o yüzden öyle çok maaşa gelire gerek yokmuş

şimdi öyle mi ee anne babadan ev kalmadıysa sizin ya kiralardan haberiniz yok yada asgari ücretten yetmiyorsa tabi ki kadın da çalışacak

erkeğin kadını çalışması zorlamasından bahsetmiyorum ama kocam bana bakmak zorunda mantığı çok ters evliyken baktı boşanınca ne olacak bu seferde babam bana bakmak zorunda mı olacak o da vefat edince devlet bana bakmak zorunda nereye kadar sürecek bu

Son düzenleme:
Benim eşim ev işlerindede yardım etmiyor hiç bana.Tüm yük benim üstümde.Zaten bir pazar günleri tatil.Ondada durmadan yatarak tv izliyor yemek yiyor.İçinizden geçeni tahmin edebiliyorum şu an.:26:

işte diyorum ya paşa torunu senin eşin :)

6 yıldır böyleyse gerçekten değişimin zamanı gelmiş de geçiyor.hani sorun çalışma hayatı değil bence,eşinin tavırları asıl sorun.belki girişken bir tip olmayabilir ancak evde de yan gelip yatması ayrı bir olay.bu erkeler neden iş yapmaktan acizmiş gibi davranıyorlar ya ben anlamıyorum.

yazdıklarınızı okuyunca inanamadım gerçekten.benim de erkek evladım var,ve hiç sizin dediğini gibi yetiştirmeyceğim.hayatın müşterek olduğunu,kadının değerli olduğunu,kimsenin kimseden üstün olmadığını,hayatta herkesin önde kendisi iiçin varolması gerektiğini,kadına sadece çocuk doğurdan gözüyle bakmaması gerektiğini,önce bir birey olduğunu ve çok değerli olduğunu,vs gibi sizin için çok uzak kavramları öğreteceğim.
ERKEKLİĞİN para kazanmaktan ibaret olmadığını,merrt bir insan olması gerektiğini öğretiyorum..ahlaksızlığın da kadından para almak değil,ekmek tutan ellerine saygı duyup öpmeyi öğretiyorum..
kocama her ay,kazandığım paradan verebildiğim için ,oğluma birşeyler alabildiğim için,ona güzel bir gelecek sağlayabileceğim için şükrediyorum..önce kendime ve aileme destek olabildiğim için,sonra birey olarak milletime faydam olduğu için gurur duyuyorum kendimle....

ve bir kadın olarak ,söylediklerinden utanç duyuyorum..

Arkadaşım ben eşime para vermekten gocunmuyorum.Tabiki ev araba kredisi beraber ödeyeceğiz.Bunda sorun yok.Benim sıkıntım ne biliyormusun?Eşim yüksek mühendis.İstese çok güzel işler yapabilir.Kaç yerden çağırdılar gitmedi eniştesinin işyerini bırakıp.Sanki çok güzel maaş alabiliyormuş gibi.Çok çalışkan işine dört elle sarılan biri evet tembel değil.Ama bu kadar çalışıp bu parayı kendisi haketmiyor.Gece gündüz başka yerde bu kadar çalışsa şimdi nerelere gelmişti işinde yükselmişti.Ben ona üzülüyorum.Kendiside bunalıyor ayrılıcam diyor ama hep dilinde icraat yok.İnsan birazda kendini ailesini düşünmeli.Ben para vermekten asla çekinmem.Yanlış anlaşılmasın.Ama o da taşın altına elini koyacak.İnsan sıkıntı çektiği bir yerde çalışırmı ya başının çaresine bakar.

geldik gene islamın şartlarınaaaa
hayatta herşeyi mecbur olduğunuz için mi yapıyosunuz, ben evlenmesemde çalışırdım ailemin durumu iyi ama gene çalışırdım babam ömrü billah banamı bakacak bi oh diyemicekmi diye düşünürdüm, evlendim eşimle nerdeyse 10 senedir birbirimizi tanıyoruz 4 aylık evliyiz başından beri benim çalışmamı desteklemiştir kendiside hep çalışan kadının daha özgüvenli olacağını söylemiştir, bunu dedi diye benim eşim gurursuz ve sünepemi oluyo, adam polis memuru maaşı geçinmemize yeter ama keyfi harcama yapamayız aklımıza estikçe tatil planı yapamayız hayat standardımız oldukça düşer, bende kıt kanaat geçinmek istemem hanımefendi, kadınlar çalışmıcaksa okumasında o zaman, yıllarca dirsek çürütüpte evde oturcaksam boşuna kendimi yormamın bi anlamı yok dimi, ayrıca her çalışan kadın sömürülmüyo eşim bana her konuda yardımcı paramızda ortak senin benim yok

Arkadaşım ben eşime para vermekten gocunmuyorum.Tabiki ev araba kredisi beraber ödeyeceğiz.Bunda sorun yok.Benim sıkıntım ne biliyormusun?Eşim yüksek mühendis.İstese çok güzel işler yapabilir.Kaç yerden çağırdılar gitmedi eniştesinin işyerini bırakıp.Sanki çok güzel maaş alabiliyormuş gibi.Çok çalışkan işine dört elle sarılan biri evet tembel değil.Ama bu kadar çalışıp bu parayı kendisi haketmiyor.Gece gündüz başka yerde bu kadar çalışsa şimdi nerelere gelmişti işinde yükselmişti.Ben ona üzülüyorum.Kendiside bunalıyor ayrılıcam diyor ama hep dilinde icraat yok.İnsan birazda kendini ailesini düşünmeli.Ben para vermekten asla çekinmem.Yanlış anlaşılmasın.Ama o da taşın altına elini koyacak.İnsan sıkıntı çektiği bir yerde çalışırmı ya başının çaresine bakar.

canımcım sen tüm yorumları okudun mu? bu yorumun şoka soktu da beni..

eğer adam daha iyi iş imkanı varken rahatlığından dolayı işini bırakmıyor,2 yıl evde çocuğumuza bakayım sonra çalışırım diyen eşine al sana iş buldum diyor üstüne üstlük evde de elini hiçbir işe sürmüyorsa bunun adı nedir sence? bu aile zaten sarsılmış Cudanam..

Borç varken para biriktirilmez.
Önce hayırlısıyla borçlarınızdan kurtulun,sonra birikime geçersiniz.
Tek maaş kredilere yetmiyorsa,senin de ödemelere katılman gerekir.
Bütün borçları kocam üstlensin,benden para almasın demek olmaz.
O borçlar ikiniz için yapılmış,adam kumarda alemde para yememiş ki.

İş konusuna gelince,eşin rahata alışmış olabilir.Belki biraz cesaretlendirip kariyer sitelerine filan kayıt edebilirsin.
Ancak bunları aşağılar değil,destek olur tavırla yapmanı öneririm.
Yani şimdiki işini ve maaşını aşağılama ama sen daha iyi işlere layıksın,çok daha iyi işler bulabilirsin gibi sözlerle motive etmeye çalış.

Ya arkadaşım bırakın şu dini söylemlerin arkasına saklanmayı. Bir işe de İslamı karıştırmadan, kendini düşünmeye zorlamadan, mantığını işletmeden dine taşere etmeyin olayların açıkalamasını. Herkes her yaptığını islama göre yapıyor da sanki, konu yan gelip yatmaya, tembelliğe, sorumluluktan kaçmaya gelince herkes koyu müslüman kesiliyor. Ev hanımının akşama kadar bin tane işi varmış da bilmemneymiş de. O işleri o kadınlar kendilerine üretiyorlar. Bal dök yala olmayıversin evim demiyor kimse. Ben 3 yıl ev hanımlığı da yaptım, çok kariyerli bir işi bırakıp. Birebir şahidim yani, stresli olduğun ukabul ediyorum, çünkü insan boşluktan sıkılır, kendine ve etrafına sarar. Ama kimse bana maval okumasın, yok akşama kadar işi bitmiyormuş da, kocasından çok yoruluyormuş da. Kusura bakılmasın ama bu durum o kadının kendi beceriksizliği ve olayları organize edememesinden kaynaklanıyordur. Saatli ve prensipli bir ev hanımından kralı var mı bu dünyada?

Kadın da erkek kadar yorulsun demiyorum hiçbir zaman, fiziksel ve duygusal zayıflıkları var tabii ki erkeklere göre. En azından her ay değişen bir hormon döngüsü var. Ama kadınlar hep kız çocuk istiyor artık.Neden acaba? Sadece onu süslemek püslemek güzel giydirmek, birlikte gezmelere gitmek için mi? Bence arkada asıl sebep bazı kadınların yıkıntı mantığı. Kızı olursa okumasına zorlamaya gerek yok, çalışmasına zorlamaya gerek yok.Bulur bi koca, sonra ana kız günlerde gezmece

kadesam eşi çalışıyor 1500 maaş alıyor ama konu sahibine az geliyor

evde oturup karısından maaşını almıyor yani

Ne kadar guzel yazmissin arkadasim

ben de hem oglumu hem kizimi boyle yetistiriyorum

cok sukur esimle de ayni fikirdeyiz

bence kadın erkek ikiside çalışıyorsa erkekler ev işlerinde yardımcı olmalı, çocuk konusunda da yardımcı olmamalı birebir ortak olmalı çocuğunun eğitimine öğretimine.
yoksa kadın dışarda çalışsın evde didinsin, çocuğun tüm bakımını üstlensin, sonra kadınlar patlıyor böyle

genel olarak toplumda kadınlar hep kendini geliştirip, hep fazla çalışmaya başlıyor
ama buna rağmen erkekler hiç kendini geliştirmiyor, 50 sene öncesinin erkeklerinden pek bi farkları yok
ama kadınlar 50 sene öncesinin kadınlarına göre bayağı bi çağ atlamış

Son düzenleme:

bu konuda haklı olabilirsin,yani eşin daha iyi bir iş bulabilecekken sanırım rahat olduğu akraba işi ortamını tercih ediyor..erkekler biz kadınlar kadar tuttuğunu koparamıyo ne yaızk ki,bizim kadar cesur değiller,iş değiştirmek zor geliyor. yeni bir yere alışmak,patrona alışmak,hele ki ilk başta iş aramak zor geliyor..

bence şöyle konuşun bir de:enişten iflas etse nerde çalışacaksın?bak tazminat bile alamazsın,birkimimiiz de yok..biraz çevre edinsen,iş baksan,gelecek için yatırım olmaz mı?? gibi bir yaklaşım??

Üzgünüm ama bu tür kişiler en başından bile belli olur

Siz tanıştığınızda, sevgiliyken, sözlüyken, nişanlıyken de böyle değil miydi ?

Sorumsuz bi adam her zaman sorumsuzdur.. Evlilik onları sorumluluk sahibi yapacak diye birşey yok..

Size de fazlasıyla güveniyor, nasıl olsa hem çocuğa hem eve hem işe yetişir diye.. Bizler de yetişiyoruz gerçi ama karşılıklı özveri şart.. Eşiniz tanıdıkları olduğu içi o işte rahat olduğundan çıkmıyor bence, ev işlerinde de size yardım da etmiyor..

Siz neden kendinizi bu kadar paralıyorsunuz ki ?

Sizde çalışmayın çocuğunuza bakın, nasıl olsa kreş ya da bakıcı masrafı olacak deyin.. Kendi ne yapacak bakalım o zaman..

kadın evde oturup çocuk bakacak adam da dışarıda çalışıp para kazanacak mantığı bana çok uzak..herşey ortak yapılacak bence..

erkeklik para kazanmaya mı bağlıymış? bu kadar basit miymiş yani? ne güzel :)

ayrıca bu konuya da dini açından yaklaştık ya,gerçekten şaşırtıcı.

Bazı şeyler eski erkeklerde kaldı ama aynı zamanda eski kadınlarda kaldı.

Artık zaman değişti.İnsanlar zaten borçla evleniyor,üzerine hemen evim olsun,arabam olsun diye kredi çekiliyor.
Eskiden ne kredi vardı,ne kredi kartı vardı.Para varsa vardı yoksa yoktu ve ona göre yaşanırdı.

O zamanki kadınlar da yetinmeyi,yettirmeyi bilirlerdi.

atalete düşmüştür, daha iyisi vardır ama mücadeleye girmeye cesareti yoktur belki, şuanki işi güvenli limandır onun için, ama eğer 40 yaşlarındaysa artık harekete geçmesi lazım, yoksa çok geç olabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…