Çevremde gördüğüm o kadar çok erkek varki böyle.Artık ben onlara erkek demiyorum.Asıl erkek benim ben.Hanımı ev hanımı durduk yere iş bulup çalıştırıyor.Neden çünkü maaşları yetmiyor.Hiçte utanmıyorlar övünerek anlatıyorlar
Benim eşim ev işlerindede yardım etmiyor hiç bana.Tüm yük benim üstümde.Zaten bir pazar günleri tatil.Ondada durmadan yatarak tv izliyor yemek yiyor.İçinizden geçeni tahmin edebiliyorum şu an.:26:
kadın islami açıdan da çalışmak zorunda değildir. mecbur değildir. ama kendi çalışmak istiyosa çalışır. kendi oğlum olsa, karısını çalışmaya öyle yada böyle, konuda da olduğu gibi çalışmaya mecbur etse onu onurlu bi şekilde yetiştiremediğimi düşünürdüm. karısnın eline bakan erkek erkekmidir? ayrıca erkek stres! içinde çalışıyoda çalışmayan kadın sürekli geziyormu? böyle bişey nerde gördünüz Allah aşkına. çalışmayan bekar kızlar bile öyle sabahdan akşama gezemiyorlar. herkesin kendince sorumlulukları var. kadını evde bekleyen tonla iş var, çocuğu varsa bi çocuğa bakmak kolay bişey mi? ev hanımlığı, sabahdan akşama yatmak ya da gezmek mi. ben nice ev hanımları tanıyorum, inanın kocasından çok yoruluyor ev işinden ve çocuğunun bakımından.
ve evet, bi erkek yuvasını geçindiremiceğini düşünüyorsa hiiiç evlenmicek. evine, yuvasına, karısına bakmak birini yada bişeyleri finanse etmek değildir. bi erkeğin, evli bi erkeğin vazifesidir. ama şimdikilerde nerde bu bilinç. eski erkeklerde kaldı bazı şeyler..
Benim eşim ev işlerindede yardım etmiyor hiç bana.Tüm yük benim üstümde.Zaten bir pazar günleri tatil.Ondada durmadan yatarak tv izliyor yemek yiyor.İçinizden geçeni tahmin edebiliyorum şu an.:26:
Acikcasi ben esiniz icin gercekten cok uzuldum
Adam calismayan bos gezen, isleri savsaklayan bir adam degil
ve bu muameleyi hak etmiyor
Oncelikle siz o erkek, evi o gecindirecek ,
parama dokunmayacak mantigindan cikin
Madem daha iyi bir hayat standardi istiyorsunuz
elbette ki siz de calisacaksiniz
ev almissiniz araba almissiniz elbette beraber odeyeceksiniz
cunku bu adam belli ki sadece kendi maasiyla odeyemeyecek
mecburen sizden aliyor
o da istemez mi her sey dort dortluk olsun
ama olmuyor iste
Sizin esinize destek olmaniz gerekirken erkeklerin en can alici noktasindan paradan vuruyorsunuz
Tamam isten ciksin
siz de cikin
esiniz yeni bir is bulup kurana kadar ne yapacaksiniz ?
krediler bir sonraki aya sarkacak
bir sure yigilma olacak borclarda ...
ve ipin ucu bir kacti mi bir daha gelmez
Lutfen esinize boyle davranmayin lutfen!!!
kadın islami açıdan da çalışmak zorunda değildir. mecbur değildir. ama kendi çalışmak istiyosa çalışır. kendi oğlum olsa, karısını çalışmaya öyle yada böyle, konuda da olduğu gibi çalışmaya mecbur etse onu onurlu bi şekilde yetiştiremediğimi düşünürdüm. karısnın eline bakan erkek erkekmidir? ayrıca erkek stres! içinde çalışıyoda çalışmayan kadın sürekli geziyormu? böyle bişey nerde gördünüz Allah aşkına. çalışmayan bekar kızlar bile öyle sabahdan akşama gezemiyorlar. herkesin kendince sorumlulukları var. kadını evde bekleyen tonla iş var, çocuğu varsa bi çocuğa bakmak kolay bişey mi? ev hanımlığı, sabahdan akşama yatmak ya da gezmek mi. ben nice ev hanımları tanıyorum, inanın kocasından çok yoruluyor ev işinden ve çocuğunun bakımından.
ve evet, bi erkek yuvasını geçindiremiceğini düşünüyorsa hiiiç evlenmicek. evine, yuvasına, karısına bakmak birini yada bişeyleri finanse etmek değildir. bi erkeğin, evli bi erkeğin vazifesidir. ama şimdikilerde nerde bu bilinç. eski erkeklerde kaldı bazı şeyler..
Acikcasi ben esiniz icin gercekten cok uzuldum
Adam calismayan bos gezen, isleri savsaklayan bir adam degil
ve bu muameleyi hak etmiyor
Oncelikle siz o erkek, evi o gecindirecek ,
parama dokunmayacak mantigindan cikin
Madem daha iyi bir hayat standardi istiyorsunuz
elbette ki siz de calisacaksiniz
ev almissiniz araba almissiniz elbette beraber odeyeceksiniz
cunku bu adam belli ki sadece kendi maasiyla odeyemeyecek
mecburen sizden aliyor
o da istemez mi her sey dort dortluk olsun
ama olmuyor iste
Sizin esinize destek olmaniz gerekirken erkeklerin en can alici noktasindan paradan vuruyorsunuz
Tamam isten ciksin
siz de cikin
esiniz yeni bir is bulup kurana kadar ne yapacaksiniz ?
krediler bir sonraki aya sarkacak
bir sure yigilma olacak borclarda ...
ve ipin ucu bir kacti mi bir daha gelmez
Lutfen esinize boyle davranmayin lutfen!!!
Inanamiyorum yorumlara ya!
somurmek ne demek
adam evi arabayi kendine mi almis
elbette ailesine daha iyi bir yasam standardi yaratmaya calismis
Harbiden erkeklerin isi zor
Arkadasim o zaman en basta zengin biriyle evlenip
parani doya doya harcayip
en iyi sekilde yasamayi sececektin
evlenirken biliyordun boyle olacagini
simdi neden yan ciziyorsun?
isten ciksan ne olacak
gerci yazdim yukarda
bu tavirlarin esinle olan iliskinizi zedelemekten
ailenizi sarsmaktan oteye gitmez
Bilesin !
Bana bir akıl verin bayanlar ben nasıl nereden artırayımda para biriktireyim biraz.Madem bu kadar sıkıntı çekiyorum bir köşede 3 kuruş param biriksin.Tabi ondan habersiz.Altınlarım vardı onlarda gitti.Güya ödeyecek nerdee hiç ümidim yok.
Dün maaş aldım.Bu sabah 700 eline uzattım.Vermesem ne olacak araba kredisi yatacak kredi kartı gelmiş..Tabi suratım çok asıktı.Gönülsüz verdiğimi hissettirdim özellikle.Utansın dedim içimden.Geri vermek istedi tabi almayacağımı biliyor.Almadım.Al yatır dedim borçları.indim arabadan işe geldim.Biribana böyle davransa valla aynı gün işi bırakır başımın çaresine bakmaya çalışırım.
işte diyorum ya paşa torunu senin eşin :)
6 yıldır böyleyse gerçekten değişimin zamanı gelmiş de geçiyor.hani sorun çalışma hayatı değil bence,eşinin tavırları asıl sorun.belki girişken bir tip olmayabilir ancak evde de yan gelip yatması ayrı bir olay.bu erkeler neden iş yapmaktan acizmiş gibi davranıyorlar ya ben anlamıyorum.
yazdıklarınızı okuyunca inanamadım gerçekten.benim de erkek evladım var,ve hiç sizin dediğini gibi yetiştirmeyceğim.hayatın müşterek olduğunu,kadının değerli olduğunu,kimsenin kimseden üstün olmadığını,hayatta herkesin önde kendisi iiçin varolması gerektiğini,kadına sadece çocuk doğurdan gözüyle bakmaması gerektiğini,önce bir birey olduğunu ve çok değerli olduğunu,vs gibi sizin için çok uzak kavramları öğreteceğim.
ERKEKLİĞİN para kazanmaktan ibaret olmadığını,merrt bir insan olması gerektiğini öğretiyorum..ahlaksızlığın da kadından para almak değil,ekmek tutan ellerine saygı duyup öpmeyi öğretiyorum..
kocama her ay,kazandığım paradan verebildiğim için ,oğluma birşeyler alabildiğim için,ona güzel bir gelecek sağlayabileceğim için şükrediyorum..önce kendime ve aileme destek olabildiğim için,sonra birey olarak milletime faydam olduğu için gurur duyuyorum kendimle....
ve bir kadın olarak ,söylediklerinden utanç duyuyorum..
Arkadaşım ben eşime para vermekten gocunmuyorum.Tabiki ev araba kredisi beraber ödeyeceğiz.Bunda sorun yok.Benim sıkıntım ne biliyormusun?Eşim yüksek mühendis.İstese çok güzel işler yapabilir.Kaç yerden çağırdılar gitmedi eniştesinin işyerini bırakıp.Sanki çok güzel maaş alabiliyormuş gibi.Çok çalışkan işine dört elle sarılan biri evet tembel değil.Ama bu kadar çalışıp bu parayı kendisi haketmiyor.Gece gündüz başka yerde bu kadar çalışsa şimdi nerelere gelmişti işinde yükselmişti.Ben ona üzülüyorum.Kendiside bunalıyor ayrılıcam diyor ama hep dilinde icraat yok.İnsan birazda kendini ailesini düşünmeli.Ben para vermekten asla çekinmem.Yanlış anlaşılmasın.Ama o da taşın altına elini koyacak.İnsan sıkıntı çektiği bir yerde çalışırmı ya başının çaresine bakar.
Arkadaşım ben eşime para vermekten gocunmuyorum.Tabiki ev araba kredisi beraber ödeyeceğiz.Bunda sorun yok.Benim sıkıntım ne biliyormusun?Eşim yüksek mühendis.İstese çok güzel işler yapabilir.Kaç yerden çağırdılar gitmedi eniştesinin işyerini bırakıp.Sanki çok güzel maaş alabiliyormuş gibi.Çok çalışkan işine dört elle sarılan biri evet tembel değil.Ama bu kadar çalışıp bu parayı kendisi haketmiyor.Gece gündüz başka yerde bu kadar çalışsa şimdi nerelere gelmişti işinde yükselmişti.Ben ona üzülüyorum.Kendiside bunalıyor ayrılıcam diyor ama hep dilinde icraat yok.İnsan birazda kendini ailesini düşünmeli.Ben para vermekten asla çekinmem.Yanlış anlaşılmasın.Ama o da taşın altına elini koyacak.İnsan sıkıntı çektiği bir yerde çalışırmı ya başının çaresine bakar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?