Kadın mıyım, erkek miyim anlamadım

kadın doğurmak zorunda değil, çalışmak zorunda değil, ev işi yapmak zorunda değil, emzirmek zorunda değil, ee napcak peki bu kadın

kadın ve erkek şunu yapmak zorunda diye bir durum yok zaten..
herkesin kurduğu aile yapısı farklı
ama hepimiz elimizden geldiği kadar eşmizle sürdürmek istediğimiz hayat göre eş secimi yapmıyormuyuz..
yani maadi konularda ve manevi konularda nasıl bir yaşantı sürdüreceğimize ortak karar vermeye çalışıyoruz..
bir arkadaşım evlenmeden önce eişyle aldıkları ortak karada çocuk istemyoruz kararı almışlar asla olmayackmış hemde..
ama arkadaş bilerek yada bilmiyerek onu bişlmiyorum gebe kaldı..
ve şu ana boşanma davası acıldı çünkü adam kendine geben kalarak eşinin hıyanet ettiğini düşünüyor
bu bana göre yanlış belki ama onlar bu usulde anlaşarak evlenmişler..
bir arkadsımda asla kazandığı parayı eşine vermez üstelik kendi özel harcamalrınıda eşi karşılar onlarda böyle anlaşmışlar
ama ben bu anlaşmalı evlilikleri yürütebilecek biri olarak kendimi görmüyorum kimseyede bişey diyemiyorum..:26:

yok canım, alıntı yaptığım arkadaşın yorumu mantıklı gelmedi ona binayen yorum yaptım, o yoruma göre kadın hiç bişey yapmadan oturabilir yani bu hakka sahip, herkesin düşüncesi farklı tabii ama bana mantıksız geldi

Son düzenleme:
peluscum şimdi şunu anlamdım eger kedın isterse emzirmeyebilirya sadece onu acıklamaya calısayım
ee o zaman ansını emmek isyen bebegin göz hakkı ne olacak..

ben gerçekleri söylüyorum bir erkek evine bakmak zorunda adam gibi adam bakar zaten .bu dinende böyle inanın inanmayın böle .eşimin ihtiyacı olsa çalışırdım bundanda gocunmazım ama ben çalışıyorum diye ev hanımlarını aşağılamak bana göre değil .onlar evd ene yapıyor ki falan filan bence saygı duy saygı duy ki sanada saygı duyulsun .ama ben bu sert tepkileri hayattan almak istediğini alamayan insanların yaptığını görüyorum .yoksa kendinden işinden memnun bir kadın neden başka insanların hayatlarına karışsın ki kendi işine gücüne bakar herkesede saygı duyar .

emzirmek ve süt annelerin konuyla bi ilgisi yok. ben bunu sadece islamın kadına verdiği değeri anlatmak için araya ekledim. çnk bazı ileri görüşlü modern! arkadaşlar kadın çalışmaya mecbur değil dediğim için kadını değersiz gördüğümü düşünmüşler. anlasınlar biraz diye yazdım. ama bunu, özelliklede süt annelik kavramını memişlerin sarkma meselesine bağladınya daha dicek bişeyim yok sana,selametle

ben de çalışan bir bayanım. evlenmeden önce çok rahat para harcıyordum, hatta biriktiriyordum ve çevreme destek oluyordum. çünkü tek kişinin gideri azdır. üniversite bitiminden 2 sene sonra ailelerimizden yardım almadan kendi imkanlarımızla evlendik. evlenince araba kredisi, ev kredisi, kredi kartları, çocuk masrafları derken kocaman bir işletme sahibi kadar para harcanıyor. bazen eşime derim: "çek al beni bu çalışma hayatından, evimin kadını olayım" diye ama espirisine tabi.. eğer öyle olursa tek maaşla ne şu an oturduğum evde oturabilirim, ne şu an kullandığımız arabayı kulllanabiliriz. kızımın aylık ana okulu-etüd-piyano kursu vs toplamı 600 lira civarında. giyim-kuşamı hariç tabi. ben istifa edip evde de oturabilirim, eşim hiçbişey demez ama açıkçası hayat standardımın düşmemesi için çalışıyorum. daha güzel bir hayat yaşayabilmek ve çocuklarımıza da yaşatabilmek için. ama bu arada gelir konusunda nasıl ki havuz oluşturuluyorsa evde, giderlerde de her iki taraf saygılı davranacak, yoksa işte o zaman sömürü başlar. hayat müşterekse, ben de eşime yakın para getiriyorsam eve, ev işleri de paylaşılacak. yemeği ben yapar sofrayı kurarım, yemek bitince de koltuğa geçer otururum. toplama ve bulaşıkları makineye yerleştirme görevi onundur. örneğin ben evlendiğimden beri bir kez bile tuvalet-lavabo temizlemedim, bu hep onun göreviydi. ikimiz de beraber sırtlandık hayatı ve evliliği.

konu sahibine gelince, bazı işler vardır ki çok para kazandırır ama rahat değildir. örneğin eşim benden daha rahat koşullarda çalışıyor, kızım hastalandığında o çok daha rahat işyerinden ayrılıp doktora götürebiliyor. veya dışarıda yapılacak herhangi bir iş olduğunda eşimi çok rahat arayıp şu işi halledebilir misin, ben izin almayayım diyorum. eşi fabrika müdürü olan arkadaşlarım var, benim eşimden çok daha fazla kazanıyorlar ama adamlar akşamdan akşama yorgun geliyor, ev işlerine bir faydaları yok, çocuğun doktorunun adını bilmezler. bence başka bir işin artılarını eksilerini sadece maaş açısından değil, her yönden iyi düşünün...

konu sahibi arkadaşım evin kiramı ?
ayrıca eşin 1500 tl alıyor ama iş değiştirirse bukadar maaş alabilecekmi ? dahada zorda kalmayın..bence doğrudüzgün ve sağlam bir iş bulmadan şu anki iş yerinden ayrılmasın..

eşine her ay neden 700 tl veriyorsunki verme ! ne yaparsa yapsın nasıl geçinirse geçinsin..gerekirse sıkıntıya düşsün..

sen aldığın maaşı kendine ve çocuğuna harca..artanınıda kenarıya koy...evi beyefendi geçindirsin bi zahmet..yetmiyorsa ek iş bulsun yetirsin..çok alttan alma kocayı..biraz zoru görsünde sıksın dişini...eline her ay tıkır tıkır para sayarsan işin çok zor arkadaşım....

Son düzenleme:
Konu sarpa sarmış, dini boyuta bile varmış yorumlar

Eşin muhtemelen piyasa şartlarını göz önünde bulunduruyor ve cesaret edemiyor başka bir işe.
Bunu sana kendi yaşadığım durum ile anlatabilirim.

Ben de şu an o çok sevdiğim mesleğimden çok
farklı bir iş yapıyorum. Bir süreliğine girmiştim bu işe ve tanıdığım önemli şahsiyetler vesile olmuştu.
Zamanla bu işi çok iyi yapmaya başladım, yöneticilerim benden çok memnun, elleri kolları oldum ama
inan ben zerre kadar sevmeden yapıyorum bu işi. Hem de çok az kazanıyorum. Oysa çalışıp daha çok
kazanabilme olasılığım var. Ama burada çalıştığım süre içinde biraz cesaretimi ve özgüvenimi kaybettim.
Pek fazla vasfım yok gibi geliyor bana. Ayrıca işi sevmiyorum ama ödemelerim düzgün, tatil günlerim,
mesai saatlerim uygun. Başka bir işte bunlar aynı olur mu diye şüphelerim var. İş ortamım çok güvenilir.
Acaba farklı bir yere geçsem bu denli güvende olur muyum diye soruyorum kendime...

Sonra bir de
40 a az kaldı demişsin... Yaş ilerledikçe iş değişikliği sorun oluyor. Çünkü ne kadar deneyimli olursan
ol gittiğin yerde 'yeni' oluyorsun ve senden küçük yaştakiler sana 'yeni' olarak bakıyor. Bununla ilgili de
bir örnek vereyim. Eşimin şimdiki müdürü bir dönem bir sektörde çalışmış. O sektörü bırakıp başka bir sektöre
geçmiş ve müdürlüğe kadar yükselmiş. Bu adamın eski sektöründeki müdürü de geçenlerde sektör değiştirip
onun elemanı oldu bu durum adamı ister istemez üzüyordur.

Bu arada benim de bu konuda acayip bir motivasyona ihtiyacım var. Çünkü mutsuzum işimde

Son düzenleme:
peluscum şimdi şunu anlamdım eger kedın isterse emzirmeyebilirya sadece onu acıklamaya calısayım

canım herkes dinimizi kendine göre yorumladığı için işte böyle garip şeyler ortaya çıkıyor..kadın çocuğunu bile emzirmek zorunda değil süt anne tutsun..bunu da duydum ya gözük açık gitmeyeceğim..

bunu yazan ayet ya da hadis her ne ise yazar mısınız buray lütfen? çok merak ediyorum.

yorum yapmak istedim.

eşine okadar suçlu bulmuyorum. başka bir işe girincede 1500 tlden yüksek alabileceğine eminmisin. aynı maaşa çalışan bir bey tanıyorum. evli değil ve küçücük bir ilçede. o işi bile zor buldu. mesleğide mühendis..... eşin gibi....

iş kursa en az 6 ay bir getirisi olamayabilir bunu göze almanız lazım (derslerde gördüğümüz bir durum). önceki konundaki gibi annesine taşınma durumunuz tekrar gündeme gelir. işi bırakmadan iş bulsun ilk önce çıkmasın hemen. bu devirde kolay bulunmaz iş... kendi mesleğinin haricinde de çalışabilir demişsiniz. hemen işe girince 3000 tl maaş mı vereceklerini düşünüyorsunuz... anlamadım...

tamam erkek dediğiniz evi geçindirecek. ama sizin eşiniz yangelip evde yatan, iş aramayan biri değil. o tip insanlarla karıştırmayın. şu an ev almamız sebebiyle bizde para koyamıyoruz kenara. tüm aldığım maaşı veriyorum. kaç aydır üstüme başıma aldığım birşey yok. üzülmüyorum çünkü evimiz oluyor...

Bütün cevapları okumadım fakat eşinizin size telefonda "arkamda mısın" diye sorduğunu söylemişsiniz belliki cesaret edemiyor şimdiki işi onun için güvenli ama başka bir işte bu kadar güvende hissedememekten korkuyor olabilir, sizin desteğinizi de pek hissedemiyordur çalışmak istemediğinizi bildiği için, siz eşinizi zorlamaktansa desteğinizi belli ederek sevgiyle daha iyi bir işe atılması için cesaretlendirebilir, destekleyebilirsiniz bence böyle bir yaklaşım faydalı olabilir.

ya kızlar alemsiniz hee..konu nerden nereye geldi

Yorum yapmadan kendimden örnek vermek istiyorum.
Eşim 3 arkadaş ortak şirketleri var, hepside çok çabaladı bu şirketi ayakta tutmak için.
Eşimin iyi bir mesleği ve becerisi var istese daha iyi şartlarda başka bir iş bulabilir ama dediğim gibi istese.
Ben onu istemediği bir şeyi yapmaya zorlayamam.
Bende çalışıyorum 8 aydır izindeydim bebeğim oldu, şimdi 8 aylık ve doğumdan bir gün öncesine kadar çalıştım.
Allah razı olsun bana her zaman söyledi ayrıl dinlenmene bak dedi ama ben kendimi iyi hissettiğim sürece çalıştım.
Bu pazartesi de tekrar iş başı yaptım, pazar gecesi bebeğime sarılıp ağlayarak ondan ayrılmak istemediğimi fark ettim.
Eşim beni ağlar görünce yine bana çalışma istersen benim maaşım yeter 4-5 ay sıkıntı çekeriz dedi.
Bazı borçlarımız var 5 ay sonra bitecek. Ama Rabbim insanın yüzüne göz vermiş.
Ben nasıl tüm yükü onun sırtına bırakabilirim, buna vicdanım razı gelmez.
Ayrıca çalışmak kadının da ferahlaması dır. Çalışıp kocama para yediriyorum diye düşünmek doğru bir şey değil.
Hee olur da adam yan gelip yatar, o zaman ayrı mevzu ama diğer hallerde bende bazı kadınları anlayamıyorum.
Kocama para veriyorum ben olmasam geçinemez diyenleri ayıplıyorum.
Karı koca arasında asla ve asla senin paran benim param olmamalı.
Tahmin ediyorum ki sizi rahatsız eden kocanızın iş değiştirmemesinin haricinde maaşınızı eline saymanız.
Bizim banka hesabımız var ve ikimizde harçlıklarımızı ayırdıktan sonra parayı oraya yatırırız, tüm faturalar v.s. oradan çekilir.
Hesabın kartı ikimizde de var kime lazım olursa kullanır.
Birde şöyle deneyin, maaşınızı eşinize vermeyin de o size versin ödemeleri v.s. siz yapın belki o zaman kendinizi daha iyi hissedersiniz.

İslamda kadının çalışmasını yasaklayan bir hüküm yoktur. İslama uygun olmak şartıyla kadının çalışmasının önünde dini bir engel yoktur. islama göre kadın kendi çocuğunu bile emzirmek zorunda değildir. Bu demek değildir ki kadınlar çocuklarına süt anneleri bulsun, çocuklarını emzirmesin.
Eğer kadın çocuk sahibiyse işinden dolayı çocuklarıyla yeterince ilgilenemeyebilir. Anne şefkatiyle büyümesi gereken çocuklar kreşlerde sıkıntı içinde büyüyebilir. Bu durum anneye de çocuğa da zararlıdır. Bir annenin çocuğuyla ilgilenmesi çalışmasından çok daha önemlidir. Çocuk terbiyesinin önemi yanında üç beş kuruş daha fazla para kazanmanın ne önemi olabilir. Hem çalışmaktan maksat nedir ki, daha rahat yaşamak değil mi? Halbuki çoğu zaman kadının çalışmasının zararı faydasından kat kat fazla olmaktadır.

hee anladım ama belki bu hak olabilir ancak hiç bir anne bebeğini emzirmemezlik etmez sanırım...
neyse
eger oreatlama 1500 lira maaş alıyorsanız bakıcı sorunuz varsa calışmanın bir anlamı yok diye düşünüyorum...

Konuya islamı, dini karıştırmayınız, biliyorsunuz ki dini yorumlar yasak...

arkadaşlar islamda kadın, yok bilmem nerde kadın filan demeyin yani..hepsi boş...günümüz şartlarında kadınlarda çalışmak zorunda..bukadar basit...
zorunda değil diyenlere söyleyecek lafım yok tabi..sonuçta tercih meselesi..ama bir eve iki maaş girdiği zaman yaşam kaliten biraz daha artar..daha rahat yaşarsın..yada nebileyim çocuklarına istediği çoğu şeyi alabilirsin..sıkıntın daha az olur..ama tek maaş giren bir evde herzaman geçim sıkıntısı vardır normal olarak..

birde eşlerimiz başımızda baki değil..yarın bir gün birşeyler ters gittiğinde kendimiz için yada çocuklarımız için başkalarına el avuçmu açıcaz..kendi kazandığımızla paşa paşa geçinir gideriz kimseye muhtaç olmadan..yani şu hayatta hiçkimseye eşine bile bel bağlamamak gerekiyor..herzaman kendine yetmeli bir kadın..

işte sırf bu yüzden çalışmak zorunda diye düşünüyorum..

az evvel bir arkadaş kocam elimden parayı almaz keşke herkesin kocası bu mertebeye ulaşsa diye kibirlenmiş...bak canım kocanın senin elinden para alması başka bişey parayı paylaşmak başka bişey..çakallığın manası yok..büyüde gel..

Son düzenleme:
ben almadım koca ek iş bulsun çalışsın diyorlar koca işten gelicek gece de çalışacak
ee ben bu adamla ne zaman görüşücem çocuğum ne zaman vakit geçirecek

çocuk babasını sorunca yavrum babana para vermemek için benimle vakit geçirmek zorundasın ama merak etme baban uykunda bi iki öpüp gidiyor mu diyeceğim
evet çok zor durumda olursun ek iş yapılır ama sırf kadın para vermesin diye de bu kadar şey fazla

madem bu kadar kötü utanmaz bi adam boşanın paranız size kalsın birde nafaka bağlatın oldu olacak

Çalışan anne çocuğuna şefkat gösteremez sanıyorsanız yanılıyorsunuz... Ben çalışan bir annenin
çocuğuyum. Annemin çalışıyor olmasıyla da hep gurur duydum. Çünkü ben onun sayesinde hiçbir
şeyin eksikliğini hissetmedim. Ev hanımı olan bir bayan da bütün gün çocuklarıyla mı ilgileniyor??
Tabi ki hayır. Bir sürü işle uğraşıyor o da. Temizliği, çamaşırı, bulaşığı, ütüsü... Eminim bir fırsat
sunulsa, yeteneğine göre bir iş önerilse çoğu bayan çalışma hayatını seçer. Sonuçta hergün yaptığı
iş ona görev adlediliyor ve karşılığında bir ücret almıyor. Çalışsa hem geliri olur hem de kendine
görev diye adledilen şeyleri müşterek olarak yapmak adına söz sahibi olur. Çalışmadığı ve eşinin
çalıştığı durumda vicdan yapıp susuyor olabilir mesela ama çalışıyor olsa vicdan yapmaz.

isteyen çalışsın istemeyen çalışmasın bence kimseyi ilgilendirmemeli .kime ne ki çalışan kadın çalışmayan kadın kavgası gereksiz .ben çalışan kadına saygılıyım çalışan kadınlarda ev hanımlarına saygı duymalı .kadınlar kendi hayat kalitesini artırmak yerine kariyeri için çalışmalı bence .yaşam standartım iyi olmasa bende çalışırdım şimdi kariyer yapmak istiyorum mesela yüksek ,doktora yapmayı planlıyorum .önemli olan birbirine saygı duymak .burda okuyamayan lise mezunu ev hanımı arkadaşlarda var .kimsenin kimseyi aşağılamaya hakkı yok .imkanı olmamış okumamış olabilir .bütün yatıyolar demek çok çirkin .hem yatsa size ne yatmasa size ne .herkes kendi işine baksa ne güzel olur .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…