kadın doğurmak zorunda değil, çalışmak zorunda değil, ev işi yapmak zorunda değil, emzirmek zorunda değil, ee napcak peki bu kadın
kadın ve erkek şunu yapmak zorunda diye bir durum yok zaten..
herkesin kurduğu aile yapısı farklı
ama hepimiz elimizden geldiği kadar eşmizle sürdürmek istediğimiz hayat göre eş secimi yapmıyormuyuz..
yani maadi konularda ve manevi konularda nasıl bir yaşantı sürdüreceğimize ortak karar vermeye çalışıyoruz..
bir arkadaşım evlenmeden önce eişyle aldıkları ortak karada çocuk istemyoruz kararı almışlar asla olmayackmış hemde..
ama arkadaş bilerek yada bilmiyerek onu bişlmiyorum gebe kaldı..
ve şu ana boşanma davası acıldı çünkü adam kendine geben kalarak eşinin hıyanet ettiğini düşünüyor
bu bana göre yanlış belki ama onlar bu usulde anlaşarak evlenmişler..
bir arkadsımda asla kazandığı parayı eşine vermez üstelik kendi özel harcamalrınıda eşi karşılar onlarda böyle anlaşmışlar
ama ben bu anlaşmalı evlilikleri yürütebilecek biri olarak kendimi görmüyorum kimseyede bişey diyemiyorum..:26:
Aaaah ahDemiyorum hiçbir şey Aferin sana ve kocacığına. Hepimiz bir gün sizin mertebenize ulaşabiliriz umarım. Bu arada namın almış yürümüş, kendisine laf anlatacagına git de deveye hendek atlat, daha kolay diyor ahali Ben de onları dinleyip seninle diyalogumu burada noktalıyorum.
Düşüncedeki çelişkiye çarpıklığa bakar mısın? Kadın çok değerli, o kadar değerli ki yeni doğmuş çocuktan daha değerli. İstemezse memişleri sarkmasın diye çocugunu emzirmek zorunda değil. Bi manken yapsa bunu eleştiririz, ayyy memeleri sarkmasın diye çocuguna süt vermeyen bencil kadıııın diye ayıplarızAma aynı kadınımız Süt anne tutabilir. Peki o süt anne ne oluyor canımcım? Kendi çocugunun sütünü neden başkasıyla paylaşıyor? Çünkü bazı kadınlar diğerlerinden daha değerli Allah aşkına azcık akıl fikir, azcık tutarlılık. Neyse, benden bu konuya başka mesaj yok, diyeceğimi dedim. Selametle
peluscum şimdi şunu anlamdım eger kedın isterse emzirmeyebilirya sadece onu acıklamaya calısayım
ee o zaman ansını emmek isyen bebegin göz hakkı ne olacak..
peluscum şimdi şunu anlamdım eger kedın isterse emzirmeyebilirya sadece onu acıklamaya calısayım
ee o zaman ansını emmek isyen bebegin göz hakkı ne olacak..
İslamda kadının çalışmasını yasaklayan bir hüküm yoktur. İslama uygun olmak şartıyla kadının çalışmasının önünde dini bir engel yoktur. islama göre kadın kendi çocuğunu bile emzirmek zorunda değildir. Bu demek değildir ki kadınlar çocuklarına süt anneleri bulsun, çocuklarını emzirmesin.
Eğer kadın çocuk sahibiyse işinden dolayı çocuklarıyla yeterince ilgilenemeyebilir. Anne şefkatiyle büyümesi gereken çocuklar kreşlerde sıkıntı içinde büyüyebilir. Bu durum anneye de çocuğa da zararlıdır. Bir annenin çocuğuyla ilgilenmesi çalışmasından çok daha önemlidir. Çocuk terbiyesinin önemi yanında üç beş kuruş daha fazla para kazanmanın ne önemi olabilir. Hem çalışmaktan maksat nedir ki, daha rahat yaşamak değil mi? Halbuki çoğu zaman kadının çalışmasının zararı faydasından kat kat fazla olmaktadır.
İslamda kadının çalışmasını yasaklayan bir hüküm yoktur. İslama uygun olmak şartıyla kadının çalışmasının önünde dini bir engel yoktur. islama göre kadın kendi çocuğunu bile emzirmek zorunda değildir. Bu demek değildir ki kadınlar çocuklarına süt anneleri bulsun, çocuklarını emzirmesin.
Eğer kadın çocuk sahibiyse işinden dolayı çocuklarıyla yeterince ilgilenemeyebilir. Anne şefkatiyle büyümesi gereken çocuklar kreşlerde sıkıntı içinde büyüyebilir. Bu durum anneye de çocuğa da zararlıdır. Bir annenin çocuğuyla ilgilenmesi çalışmasından çok daha önemlidir. Çocuk terbiyesinin önemi yanında üç beş kuruş daha fazla para kazanmanın ne önemi olabilir. Hem çalışmaktan maksat nedir ki, daha rahat yaşamak değil mi? Halbuki çoğu zaman kadının çalışmasının zararı faydasından kat kat fazla olmaktadır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?