Kadın mıyım, erkek miyim anlamadım

canım sen haklısın eşinin eve bakması gerek .eşin pek risk almak istemiyor sanırm o yüzden işini değiştirmiyor aslında rahatada alışmış biraz sonuçta sende çalışıyorsun sana güveniyor .bence haklısın erkeğin eve bakması gerek .bayan ister çalışır ister çalışmaz yani .bir işçi ailesine bakabiliyorsa bir mühendis hayli hayli bakar .bence bunun meslekle ilgisi yok erkeğin yapısıyla ilgisi var .bazı erkekler rahata alışıyor işte eşimde çalışıyor nasılsa diyor pek umursamıyor .ama kimse kusura bakmasında bu erkeklik değil lütfen kişisel alma bunu ben genel diyorum .bir adam evine bakmak için çaba harcamıyorsa o erkek değildir .kendisine erkek demesin hiç .ben o tip erkeğe saygı duymam .işlerine gelince erkeğiz erkeğiz diyolar erkeğe düşen görevleri hiç yapmıyolar ama .bilmiyorum allah sana kolaylık versin eşinede akıl fikir .kadın ister çalışır ister çalışmaz parasınıda eşine vermek zorunda değil .

hayayının bi döneminde mühendislik yaptımı bu adam, ne mühendisi, eniştesinin yanında mesleğine yönelik işlerlemi uğraşıyo yoksa tamamen farklı bişey mi?

hangi şehirdesiniz canım, doğru bi mühendis iyi para kazanabilir ama küçük bi şehirdeyseniz bu zor olabilir, ya da hiç mümkün olmayabilir

Küçük bir şehirdeyiz canım.Ama iş imkanı yok değil.Kendi mesleği olmasa bile iyi işler var çalışıp daha iyi kazanabileceği.Yeter ki istesin..

ben calışan bir bayanım evet çalışmak özgüven acısından cookk önemli
bir yanım gerçekten şu dünya üzerinde bir kadın çalışmalı
hem sosyal olmalı yani dünyadan haberi olmalı hemde evine katkısı olmalı diyorr..
ama işten gelince hayatın gerçekleri direk yüzüme vuruluyor..evet eşim her konuda yardımcı..
iş konusunda benden aşşagı kalır yanı yok ama yinede bir kadın gözüyle bakamıyor eve..
iş yerinde de öyle zaman oluyor ki kadın bazılarına göre kolay lokma psikolojikl savaşdan daha yorgun çıkıyor..
ama asıl konumuza gelirsek..adamın kariyer açısından daha iyi bişeyler yapıp daha yüksek para kazanma durumu varken..
sığıntı gibi orda tutunmaya çalşmasıarip bana özgüven eksikliği varmış gibi geldi..
belki daha iyi para kazansa konu sahibi ev işleri konusunda yardımcı tutacak rahatlayacak
çalışıp ev ekonomisine katkıda bulunması bu kadar ağır gelmeyecek..
nedir bu kadınların tembel adamlardan çektiği..

Vayyy beeee, demek kadın ister çalışır ister çalışmaz, parasını da erkeğe vermek zorunda değil. Ayrıca her gördüğünü isteme hakkı, en iyisinden 3 porselen takım isteme hakkı da, tek taşımın taşı neden küçük deme hakkı da kadına aittir. Ayrıca istediği zaman mazlumu oynayabilir, istemezse güçlü kadın kesilebilir. Ne ayrıcalıklı ne üstün insanmış bu kadın. Boşuna dememişler dünya kadar malın olacagına fındık kadar .... olsun diye.

arkadaşım sen neden burdan ev hanımlarını aşağılıyorsun .tamam sana göre kadın çalışmalı ki sanırım çalışıyorsun .tamam yani .ben eşimden tek taşda isterim bilmem nede kime ne ki ben çalışmıyorum diye hiç birşeye hakkım yok mu yani .ben çalışan kadınlara saygı duyuyorum ve gerçekten yaptıkları kolay değil hem ev hem iş .ama sen ev hanımlarını böle aşağılayarak aslında içten içe kıskançlığıını ortaya koyuyorsun sanırım anlıyorum senide .benim eşim benim parama tenezzül etmezdi çalışsamda etmez kesinlikle bu böle erkeğin yapısıyla ilgili .

Kimbilir kafasında ne planlar var? Belki işleri büyütmeyi düşünüyorlardı, kendisi daha fazla sorumluluk alacaktı; ailesine daha iyi gelecek hazırlamayı kim istemez ki...Sigortanı da ya çalışarak ya da dışarıdan ödemen gerekiyor. Eşine para vermiyorsun, ailen için 700 TL veriyorsun, biraz rahat olmaya çalış. Ben senin yerinde olsam yeni bir iş kurması yerinde düzenli bir işte çalışması konusunda desteklerdim. Batarsak batarız diye hem kendisini hemde seni olumsuzluklara psikolojik olarak hazırlamaya çalışıyor. Bu dönemde esnaflık zor iş; kara geçirmesi 1-2 yılı alıyor; bazen de kara geçemiyorsun ve batıyorsun. Tek derdin para olsun, umarım iyi bir iş bulur veya kurar eşin...

ister bekar ister evli olsun kadın mutlaka çalışmalı, erkeklere güven olmadığını anlamak için kaç konu okumamız lazım, olay erkeklere güvenmemekte değil kendine güvenebilmek, en yakın arkadaşım alışverişte aynı ayakkabıdan 3 tane almıştı farklı renklerde, nişanlısıda ne gerek var falan dedi surat salladı, ona göre gerek yok ama bizim kız her kıyafete ayakkabı uydurur bu onun takıntısı, çalışmasa adam alamazsın diyip kesip atıcak, baba evinde bu tavra alışık olmayan bi kız böyle bi adama uzun süre dayanmaz, bunlarda hayatın gerçekleri, adam beni boşasa nafakayamı güvenicem bu seferde, birileri beni finanse etsin diyemi beklicem, islama göre o günah bu haram, can simidi oldu bu laflar, bi tanıdık babama içki konusunda vaaz veriyodu, efendim günah haram yanarsın bla bla, babamda dedi niye günah? vücuda zarar veriyo, be adam ben içkiyi özel günlerde belki senede 3-4 defa içiyorum sen her gün 2 paket sigara içiyosun o vücuda faydalımı? cevap yok, kimse yoğurdum ekşi demez, üretmek çalışmak kendi kendine yetebileceğini bilmek güzel bişeydir kızlar tavsiye ederim

KONU sahibinin eşi çalışmıyor olsa arkadaşta hem çalışsa hem ev işi yapsa hemde çocuk baksa bu derece patlamasını anlardım ama adam çalışıyor sonuçta..sorun ne az para alması mı...kimse kusura bakmasın ama hangimiz eşi biz çalıştığımız halde evde bize her konuda yardımcı oluyorr....????birkaç kişi benim eşim bana yardım ediyor diyebilir ama birçoğunun eşi malesef ki ev işine karışmıyor..he olması gereken bu mu hayır değil ama böyle malesef..ayrıca calıştığın paranın hepsini vermiyosun buna sevin canım ben neler biliyorum maas kartları esinin elinde olan hanımları..çalıştıkları halde eşlerinden harçlık alanları..o yüzden sen şimdi çok canını sıkmaa emi..emin ol senden daha büyük probleri olan çifltler var...

Önecki yazdıklarımı da oku cicim, oku ve anlamayı da dene. Ben ki ev hanımlarını en son aşağılayacak insanım. Ben de 3 yıl bilfiil ev hanımlığı yaptım, ondan önce çalıştım, şu anda da çalışıyorum. Yani her iki durumu da yaşadım, ikisini de aşağılama gibi bir durumum olamaz.Ev hanımlığını mı kıskandım, hoop bi istifa, yeniden ev hanımıyım. Çalışanı mı kıskandım, hoop, bi iş başvurusu, ben yeniden çalışan kadın. Benim için ikisi de mesele değil inan ki. Ama işte anlatıığım karşıdakinin anladığı kadardır. Senin eşin senin parana tenezzül etmezdi derken sen kendini aşağılıyorsun farkında mısın? Parasına tenezzül edilmeyecek bir ezik, zavallı gözüyle bakıyorsun kendine.

ben çalışmasam eve giren para neredeyse yarı yarıya azalıyo şöyle bi düşündümde, bu durumda eşim spor salonuna gidemezdi sanırım, spor yapıyorum protein almam lazım diye her gün et yiyemezdi, markafoni trendyol morhipho limango falan bana hayal olurdu, batmanda yaşadığımız için belki ankaraya hiç gidemezdik uçak biletleri epey pahalı, sadece geçinirdik birikim yapamazdık bu liste uzar gider

bence senin sorunların var canım eşinin ihtiyacı var sanırım ne iş yapıyorsun merak ettim .ev hanımlarına bütün gün evde yatıyolar o iş mi meslek mi be yapıyolar ki demişsin yukarda ne yazığının farkında değilsin sanırım .neyse senide anlıyorum ben hem kadın hem erkek olmak zordur tabi .ben çalışan kadına saygı duyuyorum kesinlikle ama aynı saygıyı çalışmayan kadınada gösterilmesini beklerim tabi .kimse kimseden üstün değildir gözümde .kendimi neden aşağılayım almazdı benim eşim dedim ki almaz yani adamın yapısı bu .gerekirse iki işte çalışır yinede benden para almazdı bütün erkeklere örnek olucak bir eşe sahibim çok şükür .

sorun adamın ne az maas alması nede konun sahbinin çalışması
bana göre sorun adam kendine güvenerek kendi mesleğine adım atamaması
yani düşünün adam doktor ama telefonlara bakıyor
ne doktoru övüyorum nede telefona bakan kişiyi..
doktor tanıdıgım var ama kuyumculuk yapıyor daha fazla maas alıyor
dediği şu ben esnaflıktan başka biişey yapamam
konu sahibinin eşide zaten bi başkasının yanında çalışıyor
yine kendi başına sorumçuluk alabilmş değil..
konu sahibnin müzdaripliği daha iyi şartlarda yaşayabilecekken neden başkasının yanında
yaa yarın bir gün o adamın işleri kötü giderse ne olacak
hiç bir zaman mühendis olarak çalışmamış biri iş tecrübesi olmadan gelmiş kırklı yaşlara ee sonra ne olacak bunalım..

kadın çok değerli, öyle ki islamda bile kadın ne çalışmak zorundadır nede ev işi yapmak. hatta çocuğunu emzirmek zorunda bile değildir. bu yüzden süt anneler vardır. ama ben demiyorum ki kadınlar çalışmasın, otursunlar evlerinde. bi kadın uygun bi iş bulmuşsa çalışsın. kendi kazandığı parayı harcamanın zevki hiçbişeyde yok. bi kadına eşi 5 tane marka çanta alabilir. ama kadının kendi parasıyla aldığı bi çanta onun gözünde daha değerlidir. yani kadın tabiki çalışsın İSTİYORSA. ama konuda olduğu gibi çalışmasına, çalıştırılmasına karşıyım. kadın doğum yapmış, kendine göre bi düşüncesi varmış. oğlu 3 yaşına gelene dek ona bakmak istiyormuş. ama kocası ona bi iş bulup çalıştırmış. sonrada maaşının nerdeyse tamamını elinden alıyor.
kadın hiçbir zaman sadece çocuk doğurmakla yükümlü bi varlık değildir. hatta çocuk doğurmayadabilir. bu kendi tercihidir. ama size göre kadın çalışmıyorsa o halde geriye sadece çocuklar doğurması kalmıştır, o zmn onu yapsın. ama bilinki buda çoook kötü bişeydir diyorsunuz. ben öyle düşünmüyorum ama size sizin için çook uzak kavramları öğretecek değilim sonuçta.

erkekler para kazanmakdan ibaret değildir. ama MERT bi erkek, karısının eline bakmaz, onu istemediği halde işe sokup maaşını almaz. karısına adam gibi der ki ben şu işde çalışıcam, kazancım bu. imkanlarımızda bu olacak. arabamız olmucak mesela ya da kirada olucaz. karısıda kabul ederse ne ala. ama hem daha iyi bi işe geçme, hem hayat standartını ayarlama hemde minicik bebeği olan karını çalıştır. erkeklik bu değil. mertlik bu değil. bu düşüncede olan erkeklerden, kadınlara bile bu düşünceyi empoze etmiş, benimsetmiş günümüzün mertlik! anlayışından utanç duyuyorum!

Aaaah ah Demiyorum hiçbir şey Aferin sana ve kocacığına. Hepimiz bir gün sizin mertebenize ulaşabiliriz umarım. Bu arada namın almış yürümüş, kendisine laf anlatacagına git de deveye hendek atlat, daha kolay diyor ahali Ben de onları dinleyip seninle diyalogumu burada noktalıyorum.

kadın doğurmak zorunda değil, çalışmak zorunda değil, ev işi yapmak zorunda değil, emzirmek zorunda değil, ee napcak peki bu kadın

kadınlar çaresizlikten bence kabullenmiş gibi gözüküyolar .çünkü başka yapıcak birşeyleri yok .adam böyle biriryse kadın ne yapsın ki .

Düşüncedeki çelişkiye çarpıklığa bakar mısın? Kadın çok değerli, o kadar değerli ki yeni doğmuş çocuktan daha değerli. İstemezse memişleri sarkmasın diye çocugunu emzirmek zorunda değil. Bi manken yapsa bunu eleştiririz, ayyy memeleri sarkmasın diye çocuguna süt vermeyen bencil kadıııın diye ayıplarız Ama aynı kadınımız Süt anne tutabilir. Peki o süt anne ne oluyor canımcım? Kendi çocugunun sütünü neden başkasıyla paylaşıyor? Çünkü bazı kadınlar diğerlerinden daha değerli Allah aşkına azcık akıl fikir, azcık tutarlılık. Neyse, benden bu konuya başka mesaj yok, diyeceğimi dedim. Selametle

ya konudan tamamen bağımsız bişey sorucam. ne ara konudan bu kadar kopuldu da, arada kavga çıktı? birde şunu merak ettim bunlar olalı daha 10 dk olmadı. ne ara AHALİ! ye sordun da arkadaş hakkında fikir sahibi oldun? yanlış anlama gerçekten merak ettim.

onun dışında da evet, umduğunuz şeyi bende diliyorum. karısından para dilenmektense gerekirse iki işde çalışan kocanın mertebesine günümüz erkeklerinin çoğu ulaşamıyor. umarım hepimizin eşleri o adam gibi olabilir. yada olmalarına bile gerek yok, karısını zorla çalıştırıpda ay başı parasını elinden alırken biraz olsun utanma duygusu kazansalar yeter, gerisi gelir zaten!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…