Çalış para kazan,ev işleriyle ilgilen,çocukla ilgilen kadınlık vazifeni yap.Çok sıkıldım bunaldım artık.Neden tüm yük biz çalışan bayanların üzerinde ya.Çalışmaktan şikayetçi değilim bekarlığımdan beri çalışıyorum.O zamanlar tabi geçim derdi vs. yoktu.Her istediğimi alıyor para bile biriktiriyordum.Ama evlendik ne oldu.Elde avuçta bişey kalmadı.Gider çok yetişmiyor.İstediğim birşeyi alırken düşünür oldum alamaz oldum.Aybaşında para geliyor ertesi gün bitiyor.Neden kocamın yüzünden hep.Kendisi mühendis istese çok güzel işler bulur evi kendi başına idare eder.Ama o ne yapıyor.Eniştesinin işyerinde çalışmaya 1500 e talim etmeye devam ediyor.Bu zamanda bu maaş nedir ki?Ev mi geçindirilir bu parayla.Ev kredisi araba kredisi kredi kartı vs.Gelir gideri karşılamıyorki.Bin defa anlattım.Çocuğumuz 4 yaşında masraflar artıyor yakında kreşe gidecek.Şu işini değiştir.Tamam diyor hala duruyor.6 yıl oldu evleneli bunaldım artık.Ne kıymetli işi varmış ya.Bana güveniyor resmen.Ben oğlum doğduktan sonra 1 yıl çalışmadım.3 yaşına gelene kadarda çalışmaya niyetim yoktu.Bana durduk yere iş buldu.Bir de ben seni zorlamıyorum.Sigortan için çalışmanı istiyorum.İstemezsen çalışma diyor.
Neyse ben o işte hala devam ediyorum çalışıyorum.Ama kendisi hala bir atılım yapmıyor.Sıkıntıyı çekiyor yinede işini bırakmıyor.Ne kıymetli işi varmış.Yüksek maaş alsa neyse o da yok.Hatta düzenli bile alamıyor maaşını.Ben 1000 lira alıyorum 700 ünü ona veriyorum.Deliricem yakında.Bu kadarda olmaz ya.Ben çalışmasam ne yapacak çok merak ediyorum.İnsan karısından para almaya utanır benim bildiğim ama bunda utanma falan yok.Tamam hayat müşterek ama sende bişeyler yap hayat kalitesini artırmak için.Yok ben kadınmıyım erkekmiyim bilmiyorum.Evin geçimini erkek sağlar.Bayan her zaman para vermek zorunda değildir ya.Bıktım usandım ağlamak istiyorum.:2:
hangi şehirdesiniz canım, doğru bi mühendis iyi para kazanabilir ama küçük bi şehirdeyseniz bu zor olabilir, ya da hiç mümkün olmayabilir
Vayyy beeee, demek kadın ister çalışır ister çalışmaz, parasını da erkeğe vermek zorunda değil. Ayrıca her gördüğünü isteme hakkı, en iyisinden 3 porselen takım isteme hakkı da, tek taşımın taşı neden küçük deme hakkı da kadına aittir. Ayrıca istediği zaman mazlumu oynayabilir, istemezse güçlü kadın kesilebilir. Ne ayrıcalıklı ne üstün insanmış bu kadın. Boşuna dememişler dünya kadar malın olacagına fındık kadar .... olsun diye.
arkadaşım sen neden burdan ev hanımlarını aşağılıyorsun .tamam sana göre kadın çalışmalı ki sanırım çalışıyorsun .tamam yani .ben eşimden tek taşda isterim bilmem nede kime ne ki ben çalışmıyorum diye hiç birşeye hakkım yok mu yani .ben çalışan kadınlara saygı duyuyorum ve gerçekten yaptıkları kolay değil hem ev hem iş .ama sen ev hanımlarını böle aşağılayarak aslında içten içe kıskançlığıını ortaya koyuyorsun sanırım anlıyorum senide .benim eşim benim parama tenezzül etmezdi çalışsamda etmez kesinlikle bu böle erkeğin yapısıyla ilgili .
Önecki yazdıklarımı da oku cicim, oku ve anlamayı da dene. Ben ki ev hanımlarını en son aşağılayacak insanım. Ben de 3 yıl bilfiil ev hanımlığı yaptım, ondan önce çalıştım, şu anda da çalışıyorum. Yani her iki durumu da yaşadım, ikisini de aşağılama gibi bir durumum olamaz.Ev hanımlığını mı kıskandım, hoop bi istifa, yeniden ev hanımıyım. Çalışanı mı kıskandım, hoop, bi iş başvurusu, ben yeniden çalışan kadın. Benim için ikisi de mesele değil inan ki. Ama işte anlatıığım karşıdakinin anladığı kadardır. Senin eşin senin parana tenezzül etmezdi derken sen kendini aşağılıyorsun farkında mısın? Parasına tenezzül edilmeyecek bir ezik, zavallı gözüyle bakıyorsun kendine.
yazdıklarınızı okuyunca inanamadım gerçekten.benim de erkek evladım var,ve hiç sizin dediğini gibi yetiştirmeyceğim.hayatın müşterek olduğunu,kadının değerli olduğunu,kimsenin kimseden üstün olmadığını,hayatta herkesin önde kendisi iiçin varolması gerektiğini,kadına sadece çocuk doğurdan gözüyle bakmaması gerektiğini,önce bir birey olduğunu ve çok değerli olduğunu,vs gibi sizin için çok uzak kavramları öğreteceğim.
ERKEKLİĞİN para kazanmaktan ibaret olmadığını,merrt bir insan olması gerektiğini öğretiyorum..ahlaksızlığın da kadından para almak değil,ekmek tutan ellerine saygı duyup öpmeyi öğretiyorum..
kocama her ay,kazandığım paradan verebildiğim için ,oğluma birşeyler alabildiğim için,ona güzel bir gelecek sağlayabileceğim için şükrediyorum..önce kendime ve aileme destek olabildiğim için,sonra birey olarak milletime faydam olduğu için gurur duyuyorum kendimle....
ve bir kadın olarak ,söylediklerinden utanç duyuyorum..
bence senin sorunların var canım eşinin ihtiyacı var sanırım ne iş yapıyorsun merak ettim .ev hanımlarına bütün gün evde yatıyolar o iş mi meslek mi be yapıyolar ki demişsin yukarda ne yazığının farkında değilsin sanırım .neyse senide anlıyorum ben hem kadın hem erkek olmak zordur tabi .ben çalışan kadına saygı duyuyorum kesinlikle ama aynı saygıyı çalışmayan kadınada gösterilmesini beklerim tabi .kimse kimseden üstün değildir gözümde .kendimi neden aşağılayım almazdı benim eşim dedim ki almaz yani adamın yapısı bu .gerekirse iki işte çalışır yinede benden para almazdı bütün erkeklere örnek olucak bir eşe sahibim çok şükür .
kadın çok değerli, öyle ki islamda bile kadın ne çalışmak zorundadır nede ev işi yapmak. hatta çocuğunu emzirmek zorunda bile değildir. bu yüzden süt anneler vardır. ama ben demiyorum ki kadınlar çalışmasın, otursunlar evlerinde. bi kadın uygun bi iş bulmuşsa çalışsın. kendi kazandığı parayı harcamanın zevki hiçbişeyde yok. bi kadına eşi 5 tane marka çanta alabilir. ama kadının kendi parasıyla aldığı bi çanta onun gözünde daha değerlidir. yani kadın tabiki çalışsın İSTİYORSA. ama konuda olduğu gibi çalışmasına, çalıştırılmasına karşıyım. kadın doğum yapmış, kendine göre bi düşüncesi varmış. oğlu 3 yaşına gelene dek ona bakmak istiyormuş. ama kocası ona bi iş bulup çalıştırmış. sonrada maaşının nerdeyse tamamını elinden alıyor.
kadın hiçbir zaman sadece çocuk doğurmakla yükümlü bi varlık değildir. hatta çocuk doğurmayadabilir. bu kendi tercihidir. ama size göre kadın çalışmıyorsa o halde geriye sadece çocuklar doğurması kalmıştır, o zmn onu yapsın. ama bilinki buda çoook kötü bişeydir diyorsunuz. ben öyle düşünmüyorum ama size sizin için çook uzak kavramları öğretecek değilim sonuçta.
erkekler para kazanmakdan ibaret değildir. ama MERT bi erkek, karısının eline bakmaz, onu istemediği halde işe sokup maaşını almaz. karısına adam gibi der ki ben şu işde çalışıcam, kazancım bu. imkanlarımızda bu olacak. arabamız olmucak mesela ya da kirada olucaz. karısıda kabul ederse ne ala. ama hem daha iyi bi işe geçme, hem hayat standartını ayarlama hemde minicik bebeği olan karını çalıştır. erkeklik bu değil. mertlik bu değil. bu düşüncede olan erkeklerden, kadınlara bile bu düşünceyi empoze etmiş, benimsetmiş günümüzün mertlik! anlayışından utanç duyuyorum!
kadın çok değerli, öyle ki islamda bile kadın ne çalışmak zorundadır nede ev işi yapmak. hatta çocuğunu emzirmek zorunda bile değildir. bu yüzden süt anneler vardır. ama ben demiyorum ki kadınlar çalışmasın, otursunlar evlerinde. bi kadın uygun bi iş bulmuşsa çalışsın. kendi kazandığı parayı harcamanın zevki hiçbişeyde yok. bi kadına eşi 5 tane marka çanta alabilir. ama kadının kendi parasıyla aldığı bi çanta onun gözünde daha değerlidir. yani kadın tabiki çalışsın İSTİYORSA. ama konuda olduğu gibi çalışmasına, çalıştırılmasına karşıyım. kadın doğum yapmış, kendine göre bi düşüncesi varmış. oğlu 3 yaşına gelene dek ona bakmak istiyormuş. ama kocası ona bi iş bulup çalıştırmış. sonrada maaşının nerdeyse tamamını elinden alıyor.
kadın hiçbir zaman sadece çocuk doğurmakla yükümlü bi varlık değildir. hatta çocuk doğurmayadabilir. bu kendi tercihidir. ama size göre kadın çalışmıyorsa o halde geriye sadece çocuklar doğurması kalmıştır, o zmn onu yapsın. ama bilinki buda çoook kötü bişeydir diyorsunuz. ben öyle düşünmüyorum ama size sizin için çook uzak kavramları öğretecek değilim sonuçta.
erkekler para kazanmakdan ibaret değildir. ama MERT bi erkek, karısının eline bakmaz, onu istemediği halde işe sokup maaşını almaz. karısına adam gibi der ki ben şu işde çalışıcam, kazancım bu. imkanlarımızda bu olacak. arabamız olmucak mesela ya da kirada olucaz. karısıda kabul ederse ne ala. ama hem daha iyi bi işe geçme, hem hayat standartını ayarlama hemde minicik bebeği olan karını çalıştır. erkeklik bu değil. mertlik bu değil. bu düşüncede olan erkeklerden, kadınlara bile bu düşünceyi empoze etmiş, benimsetmiş günümüzün mertlik! anlayışından utanç duyuyorum!
kadın doğurmak zorunda değil, çalışmak zorunda değil, ev işi yapmak zorunda değil, emzirmek zorunda değil, ee napcak peki bu kadın
Aaaah ahDemiyorum hiçbir şey Aferin sana ve kocacığına. Hepimiz bir gün sizin mertebenize ulaşabiliriz umarım. Bu arada namın almış yürümüş, kendisine laf anlatacagına git de deveye hendek atlat, daha kolay diyor ahali Ben de onları dinleyip seninle diyalogumu burada noktalıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?