Sert olacaksınız sert. Bunun halası bunun teyzesi demeden konu açıldığı zaman sizi ilgilendirmez diyeceksiniz. Ya da konuyu açtığı an Allah'a inancınız var mı varsa bunu Allah nasip edecek herhalde bunu da biliyorsunuz diyeceksiniz. Hele böyle bir tavır koyunda bakın bakalım bir daha o ağızlar açılıyor mu? Kimseye açıklama yapmak zorunda değilsiniz. Bu konuda hatır gönül meselesini saymayın. Hatır gönlünü önemseyen zaten böyle sorular sormaz.3 yıldır evliyim, henüz gebe kalamadım. Çevremde bunu bilen insanlar bile her gördüklerinde “Artık çocuk düşünün” deyip duruyor. Ben de her seferinde “Nasip, düşünüyoruz” deyip geçiyorum ama aynı konunun sürekli açılması gerçekten canımı acıtıyor. İnsanların bunu bildikleri hâlde neden ısrar ettiğini anlamıyorum. Benzer durum yaşayanlar, siz nasıl tepki veriyorsunuz?
Hiç bir bahaneye gerek kalmadan lafı yapıştırın. Her seferinde yoksa açılır. Empati yoksunu köy kafası bunlar çünkü. Eski kafalılar böyle cahil insanlarla uğraşma istiyosan sen yap kocanla de geç. Laf yarışına girilmez.. kalbin kırılıyorsa sen kaldırabiliyorsan onlarda kaldırır merak etme. 8 yıllık evliyim tedaviyle hamileyim hiçte üzülme. İnsanlar nasıl biliyomusun?3 yıldır evliyim, henüz gebe kalamadım. Çevremde bunu bilen insanlar bile her gördüklerinde “Artık çocuk düşünün” deyip duruyor. Ben de her seferinde “Nasip, düşünüyoruz” deyip geçiyorum ama aynı konunun sürekli açılması gerçekten canımı acıtıyor. İnsanların bunu bildikleri hâlde neden ısrar ettiğini anlamıyorum. Benzer durum yaşayanlar, siz nasıl tepki veriyorsunuz?
Biz elşmizden geleni yapıyoruz verisi RabbimdenTedavi oluyoruz tup bebekte yaptirfik ama olmadi
Elimde olmadan aglamak geliyor icimdenCagil yaratiklar ya.
Sakinmadan ver cevabini.
Asiri duygusalim bu konuda modum cok dusuyor boyle yaptiklarinda ve cevap verirken bile aglamamak icin zor tutuyorum kendimiHiç bir bahaneye gerek kalmadan lafı yapıştırın. Her seferinde yoksa açılır. Empati yoksunu köy kafası bunlar çünkü. Eski kafalılar böyle cahil insanlarla uğraşma istiyosan sen yap kocanla de geç. Laf yarışına girilmez.. kalbin kırılıyorsa sen kaldırabiliyorsan onlarda kaldırır merak etme. 8 yıllık evliyim tedaviyle hamileyim hiçte üzülme. İnsanlar nasıl biliyomusun?
Çocuk yok , nezaman yapcaksınız?
Çocuk olur, ikinci nezaman yapcaksınız?
Büyütürsün bakarsın, bakamamışsın derler.
Hamilelik kilosu alırsın kilo almış bozulmuşsun derler.
Anlatacak sayacak çok şey var. Suratıma suratıma kısırsın diyenler oldu. Yapıştır lafı.
Hiiiiç kimseyi takma, eğer sen anne olmak istiyor ve bakabileceksen eşinde iyi baba olabilecekse kendinizle ilgilenin. Tedavilerinin arkasını bırakma pes etme. Kulaklarınızı tıkayım herşey takdiri ilahi kader yazıda ne varsa o oluyorinsanların dedikleri değil.
Artik ortamlarina girmek istemiyorumKimsenin ağzı çuval değil ki bağlayasın. Boş konuşmak için konuşuyorlar senle alakalı değil üzülmee.
Girme s. et başka konuşacak konusu olan insan çok onlarla arkadaşlık kurabilirsin. Onlara katlanmak zorunda asla değilsin çocuk konusu özel insanlara mı sorucaz ne zaman korunmadan ilişki yaşamak isteyeceğimizi falan?Artik ortamlarina girmek istemiyorum
5 senelik evliyiz ateş düştüğü yeri yakıyor kimse kimsenin halinden anlamıyor ne aşamalardan geçtiğini kimse bilmiyor hiçbir şekilde kafana takma Allah büyük inşallah tez zamanda mutlu haberler alırız3 yıldır evliyim, henüz gebe kalamadım. Çevremde bunu bilen insanlar bile her gördüklerinde “Artık çocuk düşünün” deyip duruyor. Ben de her seferinde “Nasip, düşünüyoruz” deyip geçiyorum ama aynı konunun sürekli açılması gerçekten canımı acıtıyor. İnsanların bunu bildikleri hâlde neden ısrar ettiğini anlamıyorum. Benzer durum yaşayanlar, siz nasıl tepki veriyorsunuz?
Dediklerinize %100 katılmakla birlikte ,günün sonunda ne derseniz deyin herkes kendi inanmak istediğine inanıyor maalesef -benim tecrüme göre -Canlar, çalışıyor musunuz bilmiyorum ama kariyer izlenimi yaratın. Böyle nasip falan deyip geçmeyin. Net olarak şu an istemiyoruz deyin ( isteseniz bile). Dışarı net ve güçlü olun kimse üstünüze gelemez. Kayınvalidem evlilikte 3 senemiz dolduğunda ona bu tavrımı sergiledim bir daha ima dahi edemedi. Bebek haberini verdiğimizde eşimin halası hayırlı olsun demek yerine “ geç bile kaldınız” dedi. İnsanın bu süreçte ne çektiğini ne yaşadığını bilmeden ağzı olanların konuşması hem sinir ediyor hem de üzüyor. Kendisine hiç çekinmeden sana mı soracaktım diye bağırdım. O balkondaydı ben mutfakta. O kadar sinir oldum ki kendimi durduramadım. Bazılarına hakkettiği cevabı vermek gerekiyor. Biz üzüleceğimize onlar üzülsün.
Ben aile büyükleri konusunda cok bunalıp daraldım mesela ,beni cok sinirlendirdiler durmadan sorup ,tepkimi koyamadım hicbir sekildeBen de böyle çok zorbalamdım ama hep istemiyoruz dedim kim bakacak şimdi ona flan dedimAma artık susturamadığım noktada bir daha bu konuyu açarsanız yüzümü zor görürsünüz istemiyorum anlamıyor musunuz diyip sert çıkmayı düşünüyordum
Ama mesela benim de canımı biraz acıtan bişey oldu tüp bebek sürecinde olduğumu sadece 2 arkadaşım biliyordu.Aynı yaştayız onlarla da sonra bir şekilde konu nereden geldiyse yaşlandık artık gibi bişeye geldi ve arkadaşım sen de daha çocuk doğuracan da büyüyecek de kaç yaş fark olacak çocuğunla aranda dedi.Mesela herkes desin ama sen deme dimi.Sen zaten biliyorsun süreci keyfimden mi yapmıyorum.Ben de dedimki çocuğumla aramda kaç yaş fark olacağı umrumda bile değil yeter ki olsun da.Bunu diyen arkadaşımın da 2 yaşında bebeği var yani düşünün.Bazen insanlar bilseler de boş boğaz olabiliyorlar.Çok takılmadım kötü niyetli olmadığını biliyordum çünkü ama sonraki süreçlerden artık onlara bahsetmemeye başladım.
Canim kendini bu kadar bunaltma sakın lütfenInsallah iyi ki varsiniz iyi geldi sizlerle dertlesmek