siz kibarlık edip yazmamışsınız... ben yazayım:))))
bu köleliktir...
hem sabah kocanla birlikte evden çıkacaksın, hem akşam aynı saatlerde eve gireceksin.. ama sen koş mutfağa, yemek yap, sonra ütü yap, çocukların dersi ütüsü, osu, busu...
sonra da ben özgürüm, kendi paramı kazanıyorum filan falan de...
ben de öyle naif filan değilim ama kimse kusura bakmasın "modern kadın" kılıfıyla bana dayatılan "kölelik" yaşantısını da KABUL ETMİYORUM!
:) SEVGİLERİMLE
toplumumuzda kimse kimseye modern kadın olmayı dayatmıyor,
aksine kadınlar çalışmasın evde çocuğuna kocasına baksın,kaynanaya hizmet etsin diye dayatmalar var bizim toplumumuzda.
keşke böyle bir baskı olsa da kadınlar kendilerini kocalarının ve kayınvalidelerinin egemenliğinden kurtarsalar,
bütün kadınlar okuyup bir meslek sahibi olsa ve gerektiğinde kimseye eyvallahları olmasa.
çalışmamak sizin seçiminiz olabilir,siz kendinizi ezdirmiyor da olabilirsiniz ,
malesef sizin gibi evliliklerinde birey olduklarını kabul ettiren kadın çok az, pek çok kadın fiziksel,psikolojik veya ekonomik şiddet görüyor kocalarından.
aileleri destek vermiyorsa bütün bunlara boyun eğmek zorunda kalıyorlar,
çünkü boşanırlarsa çocuklarına nasıl bakacaklarını bilmiyorlar.
o yüzden ben her kadın çalışmasada bir meslek sahibi olmalı diyorum.
çalışan kadının köleliğine gelince,
bütün anlattığınız sorumlulukları almak veya almamakta kadının elinde.
her çalışan kadın sizin zannettiğiniz kadar kendini hırpalamıyor merak etmeyin.
ben çalışan çoğu kadının eşiyle iş bölümü yaptığını görüyorum çevremde.
biraz fazla para kazananlarda eve yardımcı tutup ,yemeği,ütüyü,temizliği hepsini yaptırıyorlar.
sizin tabirinizle çalışıpta kölelik yapan kadın sayısı,çalışmayıp kölelik yapan kadın sayısının yanında çok az kalır inanın bana.