• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadın olamamak !..

Bu yazıdan bunumu çıkardınız ? Size göre erkek tarafından maddi manevi sömürülen, hem mükemmel anne, hem mükemmel eş, hemde iş kadını olmak zorunda olan kadın ne kadar özgür olabiliyor? Yada özgürlük bumu sizin anlayışınıza göre?

siz kibarlık edip yazmamışsınız... ben yazayım:))))

bu köleliktir...

hem sabah kocanla birlikte evden çıkacaksın, hem akşam aynı saatlerde eve gireceksin.. ama sen koş mutfağa, yemek yap, sonra ütü yap, çocukların dersi ütüsü, osu, busu...

sonra da ben özgürüm, kendi paramı kazanıyorum filan falan de...

ben de öyle naif filan değilim ama kimse kusura bakmasın "modern kadın" kılıfıyla bana dayatılan "kölelik" yaşantısını da KABUL ETMİYORUM!

:) SEVGİLERİMLE

Yazıyı çok beğendim gerçektende
Yalnız şunu anlamıyorum ben kocama muhtaç değilim ondan para isteyemem
O yüzden kendi paramı kendim kazanırım diyenleri
Aynı yatağı paylaşmıyırmuyuz adamın koynunada girmeyelim o zaman
Bana tuhaf geliyor bu düşünce

siz kibarlık edip yazmamışsınız... ben yazayım:))))

bu köleliktir...

hem sabah kocanla birlikte evden çıkacaksın, hem akşam aynı saatlerde eve gireceksin.. ama sen koş mutfağa, yemek yap, sonra ütü yap, çocukların dersi ütüsü, osu, busu...

sonra da ben özgürüm, kendi paramı kazanıyorum filan falan de...

ben de öyle naif filan değilim ama kimse kusura bakmasın "modern kadın" kılıfıyla bana dayatılan "kölelik" yaşantısını da KABUL ETMİYORUM!

:) SEVGİLERİMLE

toplumumuzda kimse kimseye modern kadın olmayı dayatmıyor,
aksine kadınlar çalışmasın evde çocuğuna kocasına baksın,kaynanaya hizmet etsin diye dayatmalar var bizim toplumumuzda.
keşke böyle bir baskı olsa da kadınlar kendilerini kocalarının ve kayınvalidelerinin egemenliğinden kurtarsalar,
bütün kadınlar okuyup bir meslek sahibi olsa ve gerektiğinde kimseye eyvallahları olmasa.

çalışmamak sizin seçiminiz olabilir,siz kendinizi ezdirmiyor da olabilirsiniz ,
malesef sizin gibi evliliklerinde birey olduklarını kabul ettiren kadın çok az, pek çok kadın fiziksel,psikolojik veya ekonomik şiddet görüyor kocalarından.
aileleri destek vermiyorsa bütün bunlara boyun eğmek zorunda kalıyorlar,
çünkü boşanırlarsa çocuklarına nasıl bakacaklarını bilmiyorlar.
o yüzden ben her kadın çalışmasada bir meslek sahibi olmalı diyorum.

çalışan kadının köleliğine gelince,
bütün anlattığınız sorumlulukları almak veya almamakta kadının elinde.
her çalışan kadın sizin zannettiğiniz kadar kendini hırpalamıyor merak etmeyin.
ben çalışan çoğu kadının eşiyle iş bölümü yaptığını görüyorum çevremde.
biraz fazla para kazananlarda eve yardımcı tutup ,yemeği,ütüyü,temizliği hepsini yaptırıyorlar.
sizin tabirinizle çalışıpta kölelik yapan kadın sayısı,çalışmayıp kölelik yapan kadın sayısının yanında çok az kalır inanın bana.

söylediğin çoğu şeye katılıyorum.. mesela İsviçre'de kadın -erkek eşitsizliği çok güzel uygulanıyor. örneğin kadınların alışveriş merkezlerindeki park yerleri tıpkı engelli park yeri gibi ayrıdır..

ayrıca hamileyseniz ve çalışmak istiyorsanız psikolojik sorunlarınız olduğunu düşünüyorlar.. çocuğu olan kadınların neredeyse tamamı çalışmıyor. zaten ayıplıyorlar:)))...benim çok hoşuma gitmişti:)

özellikle de park yeri olayı harika.. üstelik kadınların park yeri daha geniş. bizde olsa kadınlar kıyameti koparır "biz park edemiyor muyuz?" diye... :)

evet isviçrede kadınlara seçme seçilme hakları da 1971 senesinde verildi.Bu tarihten önce isviçrede kadınların böyle bir hakkı yoktu.Bunu da hatırlatıvereyim dedim.

evet isviçrede kadınlara seçme seçilme hakları da 1971 senesinde verildi.Bu tarihten önce isviçrede kadınların böyle bir hakkı yoktu.Bunu da hatırlatıvereyim dedim.

1971 i yanlış mı hatırlıyorum diye vikipedia ya baktım ve ne buldum :

'kadınların seçme ve seçilme hakkıni elde etmesi İsviçre'ye bağlı Appenzell kantonunda ise 1990'ı bulmuştur.'

Kadın hakları konusunda gerçekten de çok iyi bir örnek bulmuşsunuz.Üstelik bu ülke avrupanın göbeğinde.

Son düzenleme:
toplumumuzda kimse kimseye modern kadın olmayı dayatmıyor,
aksine kadınlar çalışmasın evde çocuğuna kocasına baksın,kaynanaya hizmet etsin diye dayatmalar var bizim toplumumuzda.
keşke böyle bir baskı olsa da kadınlar kendilerini kocalarının ve kayınvalidelerinin egemenliğinden kurtarsalar,
bütün kadınlar okuyup bir meslek sahibi olsa ve gerektiğinde kimseye eyvallahları olmasa.

çalışmamak sizin seçiminiz olabilir,siz kendinizi ezdirmiyor da olabilirsiniz ,
malesef sizin gibi evliliklerinde birey olduklarını kabul ettiren kadın çok az, pek çok kadın fiziksel,psikolojik veya ekonomik şiddet görüyor kocalarından.
aileleri destek vermiyorsa bütün bunlara boyun eğmek zorunda kalıyorlar,
çünkü boşanırlarsa çocuklarına nasıl bakacaklarını bilmiyorlar.
o yüzden ben her kadın çalışmasada bir meslek sahibi olmalı diyorum.

çalışan kadının köleliğine gelince,
bütün anlattığınız sorumlulukları almak veya almamakta kadının elinde.
her çalışan kadın sizin zannettiğiniz kadar kendini hırpalamıyor merak etmeyin.
ben çalışan çoğu kadının eşiyle iş bölümü yaptığını görüyorum çevremde.
biraz fazla para kazananlarda eve yardımcı tutup ,yemeği,ütüyü,temizliği hepsini yaptırıyorlar.
sizin tabirinizle çalışıpta kölelik yapan kadın sayısı,çalışmayıp kölelik yapan kadın sayısının yanında çok az kalır inanın bana.

Çalışan kadın = Köle demiyoruz ki biz yani en azından şahsen ben kadınların çalışmasından yanayım ama tek bir şartla aşırı maço herşeyi ayağına bekleyen bir eşim olmamak kaydı ile.. Ben çalışıyorsam hayatı her anlamı ile benimle paylaşmalı eşim.

Aslında şöyle desek daha anlaşılr olacak; Ev hanımlığı başlı başına bir iş , hem evde hem dışarıda koşuştururken bırakın kadınlığımızı insanlığımızı unutuyoruz.. Evli erkeklerin çoğu evlendikten sonra hobilerine , sosyal aktivitelerine devam ediyorlar mesala, ama kadın evlenince çalışıyorsa üstüne çocukta olunca ev dışında ki hayatı bitiyor, çalışıyorsa ancak iş/ev ekseni etrafında koşturuyor.. Neden bu yükü tek başımıza sırtlanıyoruz, erkeğin görevi sadece eve para getirmek ama bizden güçlüler peki bu güçlerini hayatının neresinde görüyoruz ne işe yarıyor?

Aslında şöyle desek daha anlaşılr olacak; Ev hanımlığı başlı başına bir iş , hem evde hem dışarıda koşuştururken bırakın kadınlığımızı insanlığımızı unutuyoruz.. Evli erkeklerin çoğu evlendikten sonra hobilerine , sosyal aktivitelerine devam ediyorlar mesala, ama kadın evlenince çalışıyorsa üstüne çocukta olunca ev dışında ki hayatı bitiyor, çalışıyorsa ancak iş/ev ekseni etrafında koşturuyor.. Neden bu yükü tek başımıza sırtlanıyoruz, erkeğin görevi sadece eve para getirmek ama bizden güçlüler peki bu güçlerini hayatının neresinde görüyoruz ne işe yarıyor?

Çok haklısın. Kadının üstünde çoğu yük. Kadın çalışmasa bile ev hanımlığı başlı başına zor bir iş. Ev temizliği, yemek yapmak, bulaşık, çamaşır, ütü,... Bunları aksatmadan yapmak, bir yandan da eşiyle çocuklara zaman ayırmak sonunda da çoğu kadının hakettiği değeri görememesi. Erkeğin tek görevi işine gitmek. Madem onlar daha güçlü neden bu adaletsizlik?

Back
X