Sıze baştan benı yanlış anlamayın demıştım. Ben sadece örnek verdım kardeşim. Insan ne yaparsa yaptıklarının Muhakak karşılıgını görurler. (zılzal suresı) hıcbır key karsılıksız kalmaz. ALLAH Kımıne bu dünyada verır,kımıne de Ahırette. Ama Rabbım bu dünyada versın. Ahıret Çok çetın. Efendımız buyuruyor,Cehennemi iğne ucu kadar görseydınız,başınızı secdeden kaldırmazdınız. ALLAH Kullarını her şekılde sever;dedıgıne gelırsekte,Şeytan Rahmani taraftan yaklasır kımı ınsnlara. Bu da bu hesap. Bu demek olmuyor kı söyledığın yanlıs. Sonuna kadar doğru !. Ama nasıl ? Demek ıstedıgın şuysa, ' ben böyle bır ınsanım,duygularım,tercıhler,hıslerım BU ! Ben bu yola devam etsem de bı sever etmesem de.. ' yanlıs olan bu. Yanlıs olan hatalarının farkına varmayıp,doğru bıldğın yolda iraden yokmus,ALLAH Bıe ak rmemısçaresızmıssın gıbı yürümek. Şöyle de vereyım örnek, benı yanlıs anlamaman ıçın.. Efendımız (s.a.v) tüm ınsanları sevıyordu,tüm sahabılerını sevıyordu AMA Içlerınden Hz.Alıyı daha Çok sevıyordu. Yanı her şey derece derecedır. ALLAH Kımı kullarını Çokk sever,kımı kullarını daha az sever. Ama ALLAH Aynı zaman da adalet sahıbıdırde. Kım ne amel ısledıyse onun karsılığını Muhakkak kı verecektır. ALLAHu TEALA Ayetınde dıyor ki,Hepınız ALLAHA Toptan tövbe edınız kii,Felaha eresınız " al sıze psıkoterapi. Yanı ısteyene ıstedıgı verılır ınsana bu hayatta. Sız de kararlarınızda ıstıkrarlı olun. ALLAH Sızı boş çevırmeyecektır. Efendımız dıyor kı,Tüm ademoğlu Günahkardır ve herkes Hata yapmaya eğılımlı yaradılmıştır,ama bu ınsanların en Hayırlılıları Tövbe edenlerdır " buyuruyor.