Kadın olmak...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

BettyRuble

iyi düşün iyi olsun!
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2016
9.248
25.555
548
Kızlar merhaba herkese.
Geçen gün tiyatroda sahnelenen oyun beni düşündürüp bu konuyu açmaya itti.
Oyun temelde toplumun kadına dayattığı kalıpları, kadınların bu kalıplar içinde mutlu mesut yaşadığını sanıp biraz sorguladıklarında mutlu olmadıklarını anlatan bir oyundu.
Şöyle ki iki kadın var biri “ben okudum, kariyerim var, topluma değer katıyorum, çalışıyorum, kimseye muhtaç olmuyorum” diyerek var olmaya çalışıyor.
Diğer kadın da “ben anneyim, çocuklarım için fedakarlık yapıyorum, anne olmazsam hu hayatın ne anlamı var ki” diyerek kendini var ediyor.
Hadi çevre bunları dayatmış, kadınlar da birbirlerine bu zulmü yapıyor.
“Evlenmediysen değersizsin.”
“Anne olmadıysan değersizsin.”
“Kocanın parasına muhtaçsan değersizsin.”
“Okumadıysan değersizsin.”
Bu zulmü hemcinsler olarak birbirimize fark etmeden yapıyoruz bunu fark edip üzüldüm.
Burada da 20 yaşındaki bir arkadaş anne olamıyorum diye üzülüp konu açınca,
Acaba dedim “anne” olmayı gerçekten istiyor mu yoksa dayatmaların kurbanı mı oluyor bu yaşta kızcağız.
Daha türlü türlü örnekler..
Böyle dertlendim işte paylaşmak istedim sevgiler :)

Allah Başkan dert vermesin bacım , herkesin kendine göre bir yaşam standartı yaşam tarzı var işte.

Elbette hayatın getirileri var
Herkesin yaşam şekli farklı
Herkes dilediği gibi yaşayabilir
Çevre baskı da cabası

Son düzenleme:
Esasında bütün bu dayatmalara karşı ben kadınların eğitim seviyesinin yüksek ve ekonomik özgürlüğünün olmasından yanayım.tabiki aksi durumda değerinden zerre bişey kaybetmez kadın.fakat bütün bu dayatmaların cehaletin ortadan kalkıp kadının kendi değerinin farkına varması için eğitim ve ekonomik özgürlük çok önemli.

Oooo bu forumda calismayan kadinlari asalak, calisanlari zavalli, evlenenleri koca delisi kezban, bekarlari evde kalmis kiz kurusu, anne olanlari eve kapanmis, olamayanlari gunahinin bedelini odeyen kısır olarak nitelendiren onca kadın gordukten sonra, toplumda neden hala yerimizin tartisildigini dusunmeyi biraktim. Kadin kadini yaftaladiktan sonra erkek ustune tüy bile diker...

Bence bir kadın isterse her ikisinide başarır. Hem kariyer hem de annelik. Heves olacak. Heves olmasa bahane çok.

Katılıyorum, ilim farklı bir konu ve bu tabloda şart görünüyor. Eğitim her şeyden farklı olarak bir dayatma olarak kabul edilemez. Hani ben özgürüm cahil kalmayı tercih ediyorum diye bir şey söz konusu olamaz.
Keşke her kadın kendi değerinin farkına varacak eğitimi alabilse. Ama alaylı ama mektepli fark etmez.

Edit: mesajım eksik çıkmış.

Katiliyorum
Kadinlara baslarina gelen her sey mustehak maalesef

Buradaki kv sıkıntıları da çoğunlukla bundan kaynaklanıyor bence. Kadın ömür boyu dayatmaları yaşamış artık istiyor ki oğlu hayallerini gerçekleştirsin. Kızlar hayallerinizi ertelemeyin. Ve lütfen hayalleriniz bir erkek üzerine kurulu olmasın. Can'ınız isterse o erkeğe hayatınızda bir yer ayırın sadece. Hayatınızın merkezine oturtmayın kimseyi. Merkez siz olun.

Evet esas dert edindiğim mesele buydu. Bende varsa sende yoksa sen eksiksin noksansın anlayışı çok var, çok sıkıntılı.

Buda doğru

Katiliyorum
doğru kadın kadının kurdudur demişler .eşimin erkek dostu ahbabı var bi sürü.benim hiç kadın dostum yok sadece sosyal görüştüğüm arkadaş denirse onlara da tanıdıklarım var.kimin suçu acaba bu .tabi ki birbirini aşağıya çeken kadınların

Kesinlikle.kadınların biribirine yaptığı dayatmalarda,erkeklerin kadınlara yaklaşımı da hepsi cehaletten kaynaklanıyor.

Katiliyorum

Sabah 7:10 da servise biniyorum ben, gecenlerde komsulardan biri gormus, aksam çat kapim calindi, kek yaptim cocuga getirdim dedi, hemen arkasindan sabah seni gordum kör karanlikta yollara dusmustun, allah yardimcin olsun, beni beyim asla o havada sokaga salmaz dedi gitti.
Ayni kadin grubu gecen sene de onca yil okumussun evde oturuyorsun yazik vah vah diye basima kakiyorlardi.
Hemcinsim bana bunu yaptiktan sonra gobegini kasiyan adamin yapmamasi mucize olur.

Ben çalışan bir kadınım ayaklarımın üstünde duruyorum ve mutluyum 1. Kadınım ben .
Evliyken hem 1. Hem de 2. Kadındım çünkü evliydim çalışıyordum , hayatım boyunca şu kadar çocuğum olsun demedim hic ta ki evlenene kadar .
Ne çok istedim çocuğum olsun , 7 tüp bebek yaptim , çocuğum olmasa hayatım boyunca asla mutlu olamayacağımı sanıyordum , kimse bunu bana dayatmadi, hormonlardı , içsel olarak anne olma istegiydi ,
evliliğim boyunca sadece hayırlısıyla sağlıklı bir yavrum olsun istedim, ben ancak o zaman gerçek bir kadin olacaktim .
Ve boyle olsun ister mıydım hayır , ama durduramadım o isteği .
Ve anne olamadım ayrıldım , simdi ise hic aklıma gelmiyor , çocuğum bir ömür bile olmazsa allahın takdiri diyorum , çünkü o içsel istek yok ki , boşanmayla bitti .
Simdi tek başıma yaşıyorum , çalışıyorum diye kendimi ayakları üstüne basan kimseye ihtiyaç duymayan mükemmel bir insan gibi görüyorum kendimi 1. Kadın tekrar döndü :))
diyecegim o ki bahsettiğiniz 20 yaşındaki kadın çocuğu olmadan kendini eksik hissedecek , toplumla alakası yok içindeki anne olma isteği onu durduramaz , çalışmak para kazanmak ona yetmeyecek asla .

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…