- 17 Nisan 2012
- 30.410
- 65.393
- 598
- Konu Sahibi BettyRuble
-
çok tesekkur ederim duygularıma tercüman oldunuz :))bakın konuyu açma sebebinize birebir örnek oluyorsunuz
Elbebekgulbebek63 bu böyledir dememiş
o dönem öyle hissettim demiş
bu işte dönemseldi demiş
yani insanların hayatlarındaki duygusal değişimlere kendinden örnek vermiş
Evin her metrekaresine çiçek böcek bilumum ıvır zıvır ok b... koyup kafayı buna çalıştırıyorlar.tanrım çok yazık cidden çok üzülüyorumo kadınlar kitaba verdiğimiz paraya acıyıp vahlanıyorlar ne diyosunuz hiç eğitirler mi kendilerini onun yerine eve fon perde taşlı masa örtüsü alırlar
Güzel özetlediniz. Oyunda kadının poposunu adam elliyor. Kadın çığlık atıyor ama dış ses hemen bastırıyor “sessiz ol, çok ses çıkarıp dikkat çekme, eve dön, en güvenilir yer ev”.Bu coğrafyada kadın olmak zordur..herkes kadinin işi,yaşı ,bedeni,anneliği, yürüyüşü, gülüşü vs konuşma hakkı bukur kendinde. Kadınları asagilamaktan zevk alırlar hatta. CunkÇ bilirler ki kadınlar çok güçlüdür aslında. Bunu fark etmesini istemezler. Kadınların birbirine laf sayması da bundandır toplum öyle öğretmiş çünkü. Toplumsal cinsiyet rollerini biçmiş vermis eline o da evet olan bu diyip giymiş ona verilen giysiyi oynamış ona biçilen rolü....
estağfurullah :)çok tesekkur ederim duygularıma tercüman oldunuz :))
o anki halimi simdi yine yaşadım boyle bir soruyla karşılaşınca , demek ki elde olmayan duygular ki dizginleyememistim .
Çok sağolun :))
bu gözler k.k da yalnızlıktan yakınan 30 yaşlarındaki üyeye:öyle seçici olma ne bulursan yapış davul zurna çaldır evlen diyen yorumcu gördü ya.
Ben çalışan bir kadınım ayaklarımın üstünde duruyorum ve mutluyum 1. Kadınım ben .
Evliyken hem 1. Hem de 2. Kadındım çünkü evliydim çalışıyordum , hayatım boyunca şu kadar çocuğum olsun demedim hic ta ki evlenene kadar .
Ne çok istedim çocuğum olsun , 7 tüp bebek yaptim , çocuğum olmasa hayatım boyunca asla mutlu olamayacağımı sanıyordum , kimse bunu bana dayatmadi, hormonlardı , içsel olarak anne olma istegiydi ,
evliliğim boyunca sadece hayırlısıyla sağlıklı bir yavrum olsun istedim, ben ancak o zaman gerçek bir kadin olacaktim .
Ve boyle olsun ister mıydım hayır , ama durduramadım o isteği .
Ve anne olamadım ayrıldım , simdi ise hic aklıma gelmiyor , çocuğum bir ömür bile olmazsa allahın takdiri diyorum , çünkü o içsel istek yok ki , boşanmayla bitti .
Simdi tek başıma yaşıyorum , çalışıyorum diye kendimi ayakları üstüne basan kimseye ihtiyaç duymayan mükemmel bir insan gibi görüyorum kendimi 1. Kadın tekrar döndü :))
diyecegim o ki bahsettiğiniz 20 yaşındaki kadın çocuğu olmadan kendini eksik hissedecek , toplumla alakası yok içindeki anne olma isteği onu durduramaz , çalışmak para kazanmak ona yetmeyecek asla .
Kızlar merhaba herkese.
Geçen gün tiyatroda sahnelenen oyun beni düşündürüp bu konuyu açmaya itti.
Oyun temelde toplumun kadına dayattığı kalıpları, kadınların bu kalıplar içinde mutlu mesut yaşadığını sanıp biraz sorguladıklarında mutlu olmadıklarını anlatan bir oyundu.
Şöyle ki iki kadın var biri “ben okudum, kariyerim var, topluma değer katıyorum, çalışıyorum, kimseye muhtaç olmuyorum” diyerek var olmaya çalışıyor.
Diğer kadın da “ben anneyim, çocuklarım için fedakarlık yapıyorum, anne olmazsam hu hayatın ne anlamı var ki” diyerek kendini var ediyor.
Hadi çevre bunları dayatmış, kadınlar da birbirlerine bu zulmü yapıyor.
“Evlenmediysen değersizsin.”
“Anne olmadıysan değersizsin.”
“Kocanın parasına muhtaçsan değersizsin.”
“Okumadıysan değersizsin.”
Bu zulmü hemcinsler olarak birbirimize fark etmeden yapıyoruz bunu fark edip üzüldüm.
Burada da 20 yaşındaki bir arkadaş anne olamıyorum diye üzülüp konu açınca,
Acaba dedim “anne” olmayı gerçekten istiyor mu yoksa dayatmaların kurbanı mı oluyor bu yaşta kızcağız.
Daha türlü türlü örnekler..
Böyle dertlendim işte paylaşmak istedim sevgiler :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?