- 31 Ekim 2014
- 3.782
- 9.370
- 208
- Konu Sahibi BettyRuble
-
O kadar doğru ki.Oooo bu forumda calismayan kadinlari asalak, calisanlari zavalli, evlenenleri koca delisi kezban, bekarlari evde kalmis kiz kurusu, anne olanlari eve kapanmis, olamayanlari gunahinin bedelini odeyen kısır olarak nitelendiren onca kadın gordukten sonra, toplumda neden hala yerimizin tartisildigini dusunmeyi biraktim. Kadin kadini yaftaladiktan sonra erkek ustune tüy bile diker...
Ben başkasından etkilenecek kadar küçük değilim , ve bunun içsel bir istek olduğunun da farkındaydım .
Kimsenin agzina laf vermem , verenin de ağzının payini iyi veririm , annem dahi hadi artik çocuğun olsun yaşın geldi de geçiyor diyemedi .
Beni bilen bilir , toplum baskısıyla falan o duyguyu yaşamadım , bilmezsiniz benim içimdeki fırtınayı , onu ancak şuan benim gibi çocuk sahibi olmak isteyenler anlar bu kadar net . Onların akli , duyguları onlara yeter başkasının dayatmasına gerek yok
Ne kadar guzel anlatmissiniz.. :)Oooo bu forumda calismayan kadinlari asalak, calisanlari zavalli, evlenenleri koca delisi kezban, bekarlari evde kalmis kiz kurusu, anne olanlari eve kapanmis, olamayanlari gunahinin bedelini odeyen kısır olarak nitelendiren onca kadın gordukten sonra, toplumda neden hala yerimizin tartisildigini dusunmeyi biraktim. Kadin kadini yaftaladiktan sonra erkek ustune tüy bile diker...
Çok teşekkür ederim :)) hayırlısı olur inşallah her şey hakkimizdaElbetteki içindeki firtinalari bilemem. Asla nasil hisettiğini bilemem. Ancak birazda genel konuşmuştum. Kadinlarin üzerine toplum baskisi ne yazikki var. Bunu his etmek ile küçük olmuyorsun. Yani senin yaşadiklarini küçümsemek kesinlikle istemiyorum. Hani baski var diye bebek istedine lafi getirmek istemedim. Sadece bazen biz farkinda olmadan bile aslinda kadinlarin üzerinde bir baski oluşuyor.
Yeri geliyor ben bile his ediyorum. Ki ben çok özgür yetişmiş bir insanim. Tabi senin gibi bende her toplumun dediğine göre davranmiyorum. Yani o tarafini anliyorum. Ancak baski var mi, var?
Bu arada umarim mutlu olursun ve yinede hamile kalirsin, çocugun olur.
Kafaya takmamak lazım ekonomik güç hakikaten önemli.Bak Merve BOLUGUR ne demiş "kendi adını taşıyan kozmetik markasını sosyal medyada “Gücünü yaşa” sloganıyla tanıtıyor.Gücümün zirvesindeyim demiş.Kızlar merhaba herkese.
Geçen gün tiyatroda sahnelenen oyun beni düşündürüp bu konuyu açmaya itti.
Oyun temelde toplumun kadına dayattığı kalıpları, kadınların bu kalıplar içinde mutlu mesut yaşadığını sanıp biraz sorguladıklarında mutlu olmadıklarını anlatan bir oyundu.
Şöyle ki iki kadın var biri “ben okudum, kariyerim var, topluma değer katıyorum, çalışıyorum, kimseye muhtaç olmuyorum” diyerek var olmaya çalışıyor.
Diğer kadın da “ben anneyim, çocuklarım için fedakarlık yapıyorum, anne olmazsam hu hayatın ne anlamı var ki” diyerek kendini var ediyor.
Hadi çevre bunları dayatmış, kadınlar da birbirlerine bu zulmü yapıyor.
“Evlenmediysen değersizsin.”
“Anne olmadıysan değersizsin.”
“Kocanın parasına muhtaçsan değersizsin.”
“Okumadıysan değersizsin.”
Bu zulmü hemcinsler olarak birbirimize fark etmeden yapıyoruz bunu fark edip üzüldüm.
Burada da 20 yaşındaki bir arkadaş anne olamıyorum diye üzülüp konu açınca,
Acaba dedim “anne” olmayı gerçekten istiyor mu yoksa dayatmaların kurbanı mı oluyor bu yaşta kızcağız.
Daha türlü türlü örnekler..
Böyle dertlendim işte paylaşmak istedim sevgiler :)
Okuyup iyi bir meslek sahibi olanla bir kasiyer aynı ücreti almıyor onu kastetmiştir.bir kaçyıldır çalışmıyorrum.Geçenlerde maddi sıkıntı yaşayan bir tanıdık kadın senin gibi okumuş olsaydım çalışırdım dedi bana.Kızdım kadına ne alakası var okumayana daha çok iş alanı var herkes okusa kim kasiyer olacak apartman görevlisi olacak çöp toplayacak inşaatta çalışacak temizlik yapacak.bahanesi çok kadınların.okumakla kendini eğitmeyi karıştırıyorlar okul okumamamış ama kendini eğitmiş gündemi takıp etmiş ne kadınlar var
Okuyup iyi bir meslek sahibi olanla bir kasiyer aynı ücreti almıyor onu kastetmiştir.
Çok geçmiş olsun.Ben şunu soyleyim yasım daha çok genç. Üniversite istediğim bolum olmadı, bıraktım,gönül işleri bir sürü sorun oldu
Bunları yaşamam sorun değil. Sorun kimsenin bir şey bilemeden beni eleştirmesi. Bunu en yakın arkadaşım bile yapıyor. Sürekli sevgilim var,işte çok seviyorum. Ben yanına ağlayarak geldim. Sevgilisi arıyor onasonra konuşalım demiyor konusuyor. Ben orada moralim bozuk,ağlıyorum hanımefendi sevgilisinin peşinde. Annemin kanser olduğunu öğrendim neyse ki ameliyati iyi geçti. Sorun yok. O arkadaşlığımı da bitirdim herkesi hayatımdan çıkardım. Sorun gerçekten insanlar haddini bilmiyor
Teşekkür ederim,sağolun. Benim kırıldığım bazı insanlar bir hayat yaşıyor onu herkese dayatıyor. Benim kırıklığım nokta bu. Oysaki çeşit çeşit hayat yaşam var.Çok geçmiş olsun.
Hangi yollardan geçtiğini neler yaşadığını bilmeden insanların eleştirmesi çok dokunuyor evet.
ben sizi gayet iyi anlıyorum ve destekliyorum.İnsan çocuk olmasa bile hayatı boyunca 1 2 yıl çalışmama kararı alıp ülkesini hatta dünyayı gezebilir ya da en basitinden sabah erken kalkmak istemez stres istemez mobing istemez .Ya ben işten ayrıldığım da kızılayda tunalı da boş boş uzun uzunn yürüdüm.onu özlemişim daha sı var mı.lüks bir otel de havasız zemin altı katta büromda sözde kariyerli orta düzey yöneticiydim ama gün ışığını göremiyordum.İstediğimi giyemiyordum saçımı çılgın bir model yapamıyordum saat minik küpe vs dışında takı takamıyordum.onları bile özlemiştim hatta evde boş boş kitap okuyup oyalana oyalana kahve içmek k.k da laflamak bile güzel ya bi kaç yıl olsa bile.sonra gene tam gaz iş hayatı.yazın ben de yeniden başlayacağım iş hayatına tam 7 yıldır çalışmadım.umarım uyum sağlarım ama kendime güvenım tam@MissCherryBlossom
Bu arada kadın çalışsın yahu, ben çalışıyordum, yine çalışacağım. Sadece çalışmak zorunda değilim. Maddi güvencem de var.
Ama şu üzerimdeki çalış baskısından yıldım yeminle. Ya ben düzenli işe 3 yaş ve 6 aylık bebeyle devam etmek istemiyorum.
Ve bu süreyi vakit buldukça topluma faydalı bir şeyler yaparak geçirmek istiyorum, fikrine herkes boş bakıyor. Bense önemsiyorum.
Sonuçta bu da yapılması gereken bir şey ve birileri yapacak.
Hiç çocuklarım olmasaydı da hayatımın bir döneminde 2 sene bu şekilde bir projeye odaklanıp mutlaka denerdim.
onu kastetmiyor arkadaşımın kızı öğretmen 1700 tl maaşı etüd merkezinde ama eski bir temizlik için aldığım kadınım vardı aylık kazancı 4000 civarıydı.Karşımda küçük bir dukkanda karı koca ilkokul mezunu bir çift paça kol vb tadilat artı ütü yapıyorlar sadece aylık gelirleri mühendisten öğretmenden fazla.Yani okuyamadım işin bahanesi tembellik artı fakirlikten şikayet te şahanesi diyorum benOkuyup iyi bir meslek sahibi olanla bir kasiyer aynı ücreti almıyor onu kastetmiştir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?