Kadın olmak...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
O kadar doğru ki.

Kadını erkeği de yok bu sürekli aşağılama halinin bana kalırsa. Aşağılık kompleksiyle hastalıklı bi mükemmelliyetçiliğin muhteşem uyumunu yaşıyoruz resmen

Ülkenin tamamına sirayet etmiş bi mutsuzluk ve memnuniyetsizlik var ki çok acayip.

Bakmayın ülkece diyorum, çünkü insan bu kronik mutsuzlugun bi noktada bittigine inanmak istiyo; bu artık Edirne Kapıyı geçince mi bitiyo, Meksika sınırını mı bilemiyorum tabi

Herkes standartlarını allahuekber dağlarına çekmiş sanki, kimse kimsenin yaptığını beğenmiyo, kimse kimseyi takdir etmiyo, kimse yeni bi adım atanı yüreklendirmiyo. En küçük mutluluklar bile kıskanclık sebebi, en büyük başarılara bile takılacak bi kulp mutlaka bulunuyo.

Kendini sevmedigi icin baska hicbi seyi sevemeyen insanların zehirledigi bi dünyada yasıyoruz sonuc olarak. Kalıplar da onların kalıpları.

Böyle bi ortamda mutlu olmayı, mutlu etmeyi, onaylamayı, takdir etmeyi, bambaşka kalıplarda yaşayan insanları da sevmeyi becerebiliyosanız; e bi de size benzeyen birkaç kişiyi etrafınıza toplamayı başarıp kendi kücük vahanızı yarattıysanız şahane. Yoksa hayat hakikaten zor, her yeni aşağılama bi şaşkınlık sebebi

Elbetteki içindeki firtinalari bilemem. Asla nasil hisettiğini bilemem. Ancak birazda genel konuşmuştum. Kadinlarin üzerine toplum baskisi ne yazikki var. Bunu his etmek ile küçük olmuyorsun. Yani senin yaşadiklarini küçümsemek kesinlikle istemiyorum. Hani baski var diye bebek istedine lafi getirmek istemedim. Sadece bazen biz farkinda olmadan bile aslinda kadinlarin üzerinde bir baski oluşuyor.

Yeri geliyor ben bile his ediyorum. Ki ben çok özgür yetişmiş bir insanim. Tabi senin gibi bende her toplumun dediğine göre davranmiyorum. Yani o tarafini anliyorum. Ancak baski var mi, var?

Bu arada umarim mutlu olursun ve yinede hamile kalirsin, çocugun olur.

Ne kadar guzel anlatmissiniz.. :)

Çok teşekkür ederim :)) hayırlısı olur inşallah her şey hakkimizda

Kafaya takmamak lazım ekonomik güç hakikaten önemli.Bak Merve BOLUGUR ne demiş "kendi adını taşıyan kozmetik markasını sosyal medyada “Gücünü yaşa” sloganıyla tanıtıyor.Gücümün zirvesindeyim demiş.

Okuyup iyi bir meslek sahibi olanla bir kasiyer aynı ücreti almıyor onu kastetmiştir.

Ben şunu soyleyim yasım daha çok genç. Üniversite istediğim bolum olmadı, bıraktım,gönül işleri bir sürü sorun oldu
Bunları yaşamam sorun değil. Sorun kimsenin bir şey bilemeden beni eleştirmesi. Bunu en yakın arkadaşım bile yapıyor. Sürekli sevgilim var,işte çok seviyorum. Ben yanına ağlayarak geldim. Sevgilisi arıyor onasonra konuşalım demiyor konusuyor. Ben orada moralim bozuk,ağlıyorum hanımefendi sevgilisinin peşinde. Annemin kanser olduğunu öğrendim neyse ki ameliyati iyi geçti. Sorun yok. O arkadaşlığımı da bitirdim herkesi hayatımdan çıkardım. Sorun gerçekten insanlar haddini bilmiyor

Çok geçmiş olsun.
Hangi yollardan geçtiğini neler yaşadığını bilmeden insanların eleştirmesi çok dokunuyor evet.

Allah iyilerle karşılaştırsın. Kadın tek başına olduğunda toplum onu yutuyor resmen.
İnsan kendine iyi eş seçecek yani bence bu toplumda rahat edebilmemiz için çok önemli. Valla ben bekarken hayat daha zordu şimdi eşim arkamda kimseden bi laf ima duymuyorum.
Keşke kadınlarda birey olarak toplumda bi yer edinebilse ama bu cehalet devam ederken benim pek umudum yok açıkçası.

Çok geçmiş olsun.
Hangi yollardan geçtiğini neler yaşadığını bilmeden insanların eleştirmesi çok dokunuyor evet.
Teşekkür ederim,sağolun. Benim kırıldığım bazı insanlar bir hayat yaşıyor onu herkese dayatıyor. Benim kırıklığım nokta bu. Oysaki çeşit çeşit hayat yaşam var.

Keşke herkes okusa. Okul değil, kitap okusa, makale okusa, çizgi roman okusa, gazete okusa, bilim dergisi okusa. Neye ilgisi varsa onu okusa. Bi şeyler okusa ama. Kulağı hep yeni şeylere açık kalsa. Etraf okumuş cahille, evde oturan cevherlerle kaynıyor. Ne kadınlar var 2 kat iş gücü sağlayıp yarısı karşılığını alan. Ne kadınlar var hayatını çocuğuna adayıp karşılık alamayan. Kadınsın işte. Hep mükemmel olması beklenen, mükemmel olmak için farkında yada farketmeden kendini parçalayan varlıksın.

ben sizi gayet iyi anlıyorum ve destekliyorum.İnsan çocuk olmasa bile hayatı boyunca 1 2 yıl çalışmama kararı alıp ülkesini hatta dünyayı gezebilir ya da en basitinden sabah erken kalkmak istemez stres istemez mobing istemez .Ya ben işten ayrıldığım da kızılayda tunalı da boş boş uzun uzunn yürüdüm.onu özlemişim daha sı var mı.lüks bir otel de havasız zemin altı katta büromda sözde kariyerli orta düzey yöneticiydim ama gün ışığını göremiyordum.İstediğimi giyemiyordum saçımı çılgın bir model yapamıyordum saat minik küpe vs dışında takı takamıyordum.onları bile özlemiştim hatta evde boş boş kitap okuyup oyalana oyalana kahve içmek k.k da laflamak bile güzel ya bi kaç yıl olsa bile.sonra gene tam gaz iş hayatı.yazın ben de yeniden başlayacağım iş hayatına tam 7 yıldır çalışmadım.umarım uyum sağlarım ama kendime güvenım tam

Okuyup iyi bir meslek sahibi olanla bir kasiyer aynı ücreti almıyor onu kastetmiştir.
onu kastetmiyor arkadaşımın kızı öğretmen 1700 tl maaşı etüd merkezinde ama eski bir temizlik için aldığım kadınım vardı aylık kazancı 4000 civarıydı.Karşımda küçük bir dukkanda karı koca ilkokul mezunu bir çift paça kol vb tadilat artı ütü yapıyorlar sadece aylık gelirleri mühendisten öğretmenden fazla.Yani okuyamadım işin bahanesi tembellik artı fakirlikten şikayet te şahanesi diyorum ben

Ya şu an bu başlıkla böyle bir konu açılması bile rahatsız ediyor beni, yalnız mıyım bu konuda?
Yanlış anlamayın lütfen konu sahibi arkadaşım mesele şahsınız değil, hala ''kadın olmak'' diye bir konu başlığı olması beni cidden huzursuz ediyor. Kadın olmak,erkek olmak,çocuk olmak,nihayetinde insan olmak yani bu kadar düz ve basit.
Neden bu konunun tartışıldığını iyi biliyorum,ülkemin gündemini takip etmese bile şu yüzyılda varolan her kadın sebebini bilir ama ben bu konunun konuşuldukça kaşınan bir sinek ısırığı olduğunu düşünüyorum.
Sürekli bu konu konuşuldukça hep hassasiyet ve ''duyar'' konusu olmaya devam ediyor. Ben artık bu konuda konuşmak istemiyorum,normalleşsin istiyorum,işe gideyim geleyim stabil hayatımı yaşayayım istiyorum ama bu konu maalesef döngü işte...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…