Kadın olmak.

Sakın öyle duygusal falan davranıp hiçbir şey imzalama. Şu anda yoksa bile ileride olacak evlatlarını düşün.
Üzülme de senin elinden gelen bir şey yok hatan da yok, bazı insanlar maalesef böyle...

Babamın 2 apartmanı dükkanları arsaları 2 de yazlığı var.Oturduğu ev hariç tüm mal varlığını evlatlarına paylaştıracakmış.2 kız kardeşiz bizlere nakit olarak 180 bin tl verecekmiş.Geriye kalan herşeyi 3 oğluna verecek.Mevzum para değil.Çok üzgünüm bu kadar değersiz olmak çok acı.Sanırım noterdende miras hakkından feragat ediyorum şeklinde kağıt imzalatacak.Kız çocukları neden bu kadar değersiz.Erkek kardeşlerim ömürleri boyunca bir zorluk çekmediler ve ben borç içinde yüzüyorum.Sahip olduğum herşeye tırnaklarımla kazıya kazıya ulaştım.Çok üzgünüm söyleyecek birşey bulamıyorum.

Sizin adınıza gerçekten üzüldüm. Halbuki kız çocukları için rahmet derler. Hala böyle düşünen insanların olduğuna inanmak istemiyorum :( İleride birşey olsa ki inşallah olmaz en çok kız çocukları koşturuyor ana babalar için genelde. Bazen tam terside oluyor tabi ama genel bu söylediğim.

Büyükler hiç işin sonunu düşünmüyor eniştemde çok zengindi kızına sadece ev verdi tüm malı mülkü yazlığı nakit parayı oğluna verdi eee!!ölüm bu sırayla değil kimin vakti gelirse o gidiyor neticede erkek kuzen öldü tüm mal varlığı yengeye kaldı oda evlendi 1 sene sonra şimdi eniştemin kızına layık görmediği malını mülkünü kim olduğunu bilmediği tanımadığı bir adam yiyor aslında bunları düşünmek lazım keşke adil olunsa kimsenin hakkı kimsede kalmasa ayrımcılık yapılmasa zaman acımasız kimşn ne olacağı belli olmuyor

Iste kismet.. kizlara vermeme sebepleri elin oglu yiyecek dusuncesi.. ki oglunun karisids el kizi yani,, bizim
Insanimizin dusunce yapisi gercekten tuhaf bu konularda

Erkek kardeşleriniz ile mahkeme kapılarında uğraşmak istiyorsanız imzalamayın.
Bayağı uğraşırsınız ama.
Eğeki yok ben kimseyle uğraşamam diyorsanız babanız ile konuşun.
Sadakamı veriyormuş
Okadar mal varlığı varken 180 bin çok komik bir rakam
250-300 olsa belki kabul edilir.
Şimdi okudum trilyonlardan bahsediyorsunuz
Kesinlikle 180e tav olmayın
Mahkemelerde uğraşmaya bile değer eğer kardeşleriniz de adaletsizlikten yanaysa

Büyükler hiç işin sonunu düşünmüyor eniştemde çok zengindi kızına sadece ev verdi tüm malı mülkü yazlığı nakit parayı oğluna verdi eee!!ölüm bu sırayla değil kimin vakti gelirse o gidiyor neticede erkek kuzen öldü tüm mal varlığı yengeye kaldı oda evlendi 1 sene sonra şimdi eniştemin kızına layık görmediği malını mülkünü kim olduğunu bilmediği tanımadığı bir adam yiyor aslında bunları düşünmek lazım keşke adil olunsa kimsenin hakkı kimsede kalmasa ayrımcılık yapılmasa zaman acımasız kimşn ne olacağı belli olmuyor
Allah yedirtmiyor işte.

Adamin kendi parasi, yasalara gore belli bi miktardan fazla vermeme gibi hakki var. Hmm etik mi? Asla degil ama oyle
180 iyi para deyip geçilecek bir durumda değil,size göre öyle olabilir zaten konu sahibi de paradan ziyade ayrım yapıldığı için kadın olduğu için bu muameleye dertleniyor

Ya aileyi sileceksiniz ve imzalamayıp dava açıp hakkınızı arayacaksınız,ya da aileyle muhattap olmaya 180 bini alıp yolunuza devam edeceksiniz.
Kolaymı bu dediğiniz şey,yapabilirmiyim? Muhattap olmadan yoluma devam edebilirmiyim? Yapsam para için bizi sildi olacak düşünsenize.Çok üzgünüm.

Annemde erkek çocuklarına daha çok değer veriyor.Maddi manevi.
Benim annemin babası da böyle birşey yapmaya çalıştı. Oğullarına sağlığında herşeyi bölüştürmek istedi. 2 oğlu vardı. 1 tanesi kabul etti diğer oğlu biz 2 kardeş değiliz herkesin hakkını eşit vermelisin diyerek reddetti. Kızlar da duruma itiraz etti ve sonuç olarak dedem düşündüğünü gerçekleştirmedi. Erkek kardeşlerinizin tavrı ve sizin kız evlatlar olarak tepki göstermeniz de önemli.

180 iyi para deyip geçilecek bir durumda değil,size göre öyle olabilir zaten konu sahibi de paradan ziyade ayrım yapıldığı için kadın olduğu için bu muameleye dertleniyor
Gecmesin o zaman, bisey diyen mi var:) adam yeseydi tum parasini kimse hesap soramazdi zaten

Erkek kardeşleriniz ile mahkeme kapılarında uğraşmak istiyorsanız imzalamayın.
Bayağı uğraşırsınız ama.
Eğeki yok ben kimseyle uğraşamam diyorsanız babanız ile konuşun.
Sadakamı veriyormuş
Okadar mal varlığı varken 180 bin çok komik bir rakam
250-300 olsa belki kabul edilir.
Şimdi okudum trilyonlardan bahsediyorsunuz
Kesinlikle 180e tav olmayın
Mahkemelerde uğraşmaya bile değer eğer kardeşleriniz de adaletsizlikten yanaysa
Kardeşlerimde bu durumu normal görüyor bunu hakları sanıyorlar.Babam bu konuda söz hakkı vermez

Benim annemin babası da böyle birşey yapmaya çalıştı. Oğullarına sağlığında herşeyi bölüştürmek istedi. 2 oğlu vardı. 1 tanesi kabul etti diğer oğlu biz 2 kardeş değiliz herkesin hakkını eşit vermelisin diyerek reddetti. Kızlar da duruma itiraz etti ve sonuç olarak dedem düşündüğünü gerçekleştirmedi. Erkek kardeşlerinizin tavrı ve sizin kız evlatlar olarak tepki göstermeniz de önemli.
Dayınız gerçekten hakkaniyetli bir adammış.Helal olsun.

Kabul etmek zorunda değilsiniz ki. Kabul ettiğiniz zaman ömür boyu onun üzüntüsü ve dışlanmışlığı içinde olacaksınız. Etmediğiniz zaman belki başta herkes tepki gösterecek tartışmalar olacak ama zamanla herkes herşeye alışır. Siz de bu ailenin bir ferdi iseniz eşit paylaşılması gerekir

Back
X