Kadın olmak.

İmzalamasanız bile babanız sağlığında gayrimenkullerini erkek kardeşlerinize devredebilir. Bu kadar mal varlığı içinde yaptığı büyük haksızlık, geri kafalılık. Ama yapacak bir şey yok gibi görünüyor. Keşke biraz adil olsaymış.

Babamın 2 apartmanı dükkanları arsaları 2 de yazlığı var.Oturduğu ev hariç tüm mal varlığını evlatlarına paylaştıracakmış.2 kız kardeşiz bizlere nakit olarak 180 bin tl verecekmiş.Geriye kalan herşeyi 3 oğluna verecek.Mevzum para değil.Çok üzgünüm bu kadar değersiz olmak çok acı.Sanırım noterdende miras hakkından feragat ediyorum şeklinde kağıt imzalatacak.Kız çocukları neden bu kadar değersiz.Erkek kardeşlerim ömürleri boyunca bir zorluk çekmediler ve ben borç içinde yüzüyorum.Sahip olduğum herşeye tırnaklarımla kazıya kazıya ulaştım.Çok üzgünüm söyleyecek birşey bulamıyorum.
Evet üzülebilirsiniz fakat kuranda da geçmektedir erkek çocuklarına kız çocuklarından daha fazla verilmesi örneğin kıza 1 se erkeğe 2

❌Hiçbir şey imzalamamaya gücünüz yetiyorsa imzalamayın, e zaten karar vermişsiniz dersiniz.

Yok Ben Allah’a havale edeceğim, uğraşamam mahkeme, noter vs diyorsanız da;

👉🏻180’i kesinlikle kabul etmeyin bu devirde en azından 250 talep edin, siz istemeden 180demiş isteyince artıracaktır taleple görürse sizi...

👉🏻 İmzalaycak iseniz de ilgili evrakı imzalamadan bir notere götürüp okutup iyice danışın. Ben o belgelerde mal paylaşımı bahanesi ile ne dolap çevirenler gördüm. Direkt imzalamayın.

Evet cogu zaman bahsedilen yerlerde kiz cocuklarini evlat olarak bile soylemiyolar bizzat gordum duydum kulaklarimla.. adamin 3 oglu 2 kizi varsa.. 3 cocugum var diyor..batiya kaydikca bu kiz muhabbeti kalmaz mesela. Avrupaya gidersen yoktur nerdeyse ve Turkiyenin daha dogusu ulkelere bakin.. aradaki fark ucurum

Ben Doğu da olmadığını savunmuyorum,
Bulunduğumuz Coğrafya da olduğunu savunuyorum,

İmzalamayın sakın
Bu para/mal dağıtma işleri olurken video çekin kanıtınız olsun
Tapu, banka hesabı vblerin de fotoğrafını çekin kaydını tutun hesap nosu ve ayrıntılar görünecek şekilde
Hiçbir şey imzalamıyorum yasal hakkımı aricam diyin babanızın yüzüne karşı

İmzalamasam ne olacakki.Hakkımı yasal yollarla isteyecek bir insan değilim.Allaha havale ederim sadece.

Hakkınızı yasal yollarla isteyecek bir insan olun o zaman. Zor değil. Neden olamıyorsunuz? Kusura bakmayın bir laf vardır yemeyenin malını yerler. Sizin savunmadığınız hakkınızı bir başkası savunur mu? İmzalamazsanız babanız vefat ettiğinde miras kanunen hakkınız neyse kardeşler arasında bölüştürülür

Evet üzülebilirsiniz fakat kuranda da geçmektedir erkek çocuklarına kız çocuklarından daha fazla verilmesi örneğin kıza 1 se erkeğe 2

Kuran 7. yydaki Arap hukukunu esas alınarak yazılmış aradan 1300 yıl geçti, ona bakarsanız 3 kadının şahitliği bir erkeğinki yapıyor, 1 adam 4 kadınla evlenebiliyor.
Eee bu mantığa göre yarın öbür gün mahkemeye işiniz düşerse kadınsınız diye lafınızı kimse ciddiye almasın. Kocanız 3 kadın daha nikahlasın. Ama sonra nerde insan hakları diye zırıldanmayın.

Babamın 2 apartmanı dükkanları arsaları 2 de yazlığı var.Oturduğu ev hariç tüm mal varlığını evlatlarına paylaştıracakmış.2 kız kardeşiz bizlere nakit olarak 180 bin tl verecekmiş.Geriye kalan herşeyi 3 oğluna verecek.Mevzum para değil.Çok üzgünüm bu kadar değersiz olmak çok acı.Sanırım noterdende miras hakkından feragat ediyorum şeklinde kağıt imzalatacak.Kız çocukları neden bu kadar değersiz.Erkek kardeşlerim ömürleri boyunca bir zorluk çekmediler ve ben borç içinde yüzüyorum.Sahip olduğum herşeye tırnaklarımla kazıya kazıya ulaştım.Çok üzgünüm söyleyecek birşey bulamıyorum.
Kız çocukları değersiz değil sizin babanız size değer vermiyor.

Bir kadının bu zihniyette olmasına inanamıyorum. Eskiden erkek çocukları ile anne baba aynı evde beraber yaşarmış ya da erkek evlat bakarmış aileye. O yüzden kıza 1 erkeğe 2 verilirmiş ki o 2 nin de 1 i kendilerine. Yani aynı evde yaşayan ana-baba ya 1 , erkek kardeş 1, kız 1 şeklinde. Şimdi öyle mi. Ana-babaya kız evlat bakıyor çoğu zaman. Erkekler yüzlerine bakmıyor. Madem kuran dan örnek verdiniz iyi okuyun anlayın

Kuran 7. yydaki Arap hukukunu esas alınarak yazılmış aradan 1300 yıl geçti, ona bakarsanız 3 kadının şahitliği bir erkeğinki yapıyor, 1 adam 4 kadınla evlenebiliyor.
Eee bu mantığa göre yarın öbür gün mahkemeye işiniz düşerse kadınsınız diye lafınızı kimse ciddiye almasın. Kocanız 3 kadın daha nikahlasın. Ama sonra nerde insan hakları diye zırıldanmayın.

Birde erkek cocuk anne babasina bakma zorunlulugu var. O yuzden erkege daha cok verilmesi emredilmis... ama gunumuzde kadin erkek hepsi bakar ya da bakmaz, cinsiyetle ilgisi yok. Hem herseyi islama gore yapsinlarda is mirasa kalsin😏

konu ile alakası yok ama bizde de tam tersi erkek çocuk sömürülecek , ilerde bize bakacak , sırt yaslanacak kişi .
Eşimin ailesi her şeyi bizde ister beklerler kızlarına da ellerin de ne varsa verirler.
her iki olayda yanlış

Şöyle ki kişi noterden onaylı bir şekilde vasiyetname bırakabilir ki sizin imzanıza falan da ihtiyacı yok. Hatta isterse size men davası bile açabilir bu durumda hiçbir şey alamazsınız. Genelde bırakılan bu vasiyet geçerli sayılır ama vasiyetname vasiyet edenin akli dengesi yerinde bulunmadığı sırada yapılmışsa ya da yanılma, aldatma , zorlama sonucu yapılmışsa, içeriği/ koşulları veya yükümlülükler hukuka ve ahlaka aykırı ise ya da kanunda belirtilen şekil şartlarına aykırı yapılmış ise iptali istenebilir. Yani evet vasiyetname aslolandır ama iptal edilebilir. Size tavsiyem babanızla oturun konuşun borçlarınızdan bahsedin Tatlı tatlı anlatın.

Kardeşlerimde bu durumu normal görüyor bunu hakları sanıyorlar.Babam bu konuda söz hakkı vermez
Kardeşleriniz babanız gibi düşünüyorsa madem bende o imzayı atmazdım yerinizde olsam. Bakın fikirleri nasıl değişecektir hemen. Acelem yok hakkımı er yada geç alırım derdim ben olsam

Şöyle ki kişi noterden onaylı bir şekilde vasiyetname bırakabilir ki sizin imzanıza falan da ihtiyacı yok. Hatta isterse size men davası bile açabilir bu durumda hiçbir şey alamazsınız. Genelde bırakılan bu vasiyet geçerli sayılır ama vasiyetname vasiyet edenin akli dengesi yerinde bulunmadığı sırada yapılmışsa ya da yanılma, aldatma , zorlama sonucu yapılmışsa, içeriği/ koşulları veya yükümlülükler hukuka ve ahlaka aykırı ise ya da kanunda belirtilen şekil şartlarına aykırı yapılmış ise iptali istenebilir. Yani evet vasiyetname aslolandır ama iptal edilebilir. Size tavsiyem babanızla oturun konuşun borçlarınızdan bahsedin Tatlı tatlı anlatın.
Avukat değilim ama bu şekilde mağdur olan kız çocuklarının hakkını korumak için her şeyin tek çocuğa bırakılması veya birine az pay düşmesini isteyen vasiyetnameler mağdur kişinin dava açması halinde geçersiz sayılıyor.
Hatta sağlığında malı mülkü bir çocuğuna bırakan anne veya baba öldükten sonra alan kardeşe de dava açılabiliyor.
Bizim de böyle bir durumumuz var oradan biliyorum.

Back
X