Kadın olmak.

Gecmesin o zaman, bisey diyen mi var:) adam yeseydi tum parasini kimse hesap soramazdi zaten
Geçmiyor zaten dert ediyor ve burada halden anlayanlarla dertleşiyor,halden anlamıyorsanız yorum yapmanıza da gerek yok. Sizin gibi bir zihniyete başka cevap vermeyeceğim selametle

Geçmiyor zaten dert ediyor ve burada halden anlayanlarla dertleşiyor,halden anlamıyorsanız yorum yapmanıza da gerek yok. Sizin gibi bir zihniyete başka cevap vermeyeceğim selametle
Sen neden alintilayip duruyosun msjimi😏 zihniyetim nasilmis soyleyinde bende ogreneyim😂

Babamın 2 apartmanı dükkanları arsaları 2 de yazlığı var.Oturduğu ev hariç tüm mal varlığını evlatlarına paylaştıracakmış.2 kız kardeşiz bizlere nakit olarak 180 bin tl verecekmiş.Geriye kalan herşeyi 3 oğluna verecek.Mevzum para değil.Çok üzgünüm bu kadar değersiz olmak çok acı.Sanırım noterdende miras hakkından feragat ediyorum şeklinde kağıt imzalatacak.Kız çocukları neden bu kadar değersiz.Erkek kardeşlerim ömürleri boyunca bir zorluk çekmediler ve ben borç içinde yüzüyorum.Sahip olduğum herşeye tırnaklarımla kazıya kazıya ulaştım.Çok üzgünüm söyleyecek birşey bulamıyorum.
Hicbir sey imzalama.

Kimseyle kötü olmanıza gerek yok, yakın zamanda etrafımda yaşandığından biliyorum.
Babanız Erkek çocuklarının üstüne yaparsa vefat ettiğinde (Allah gecinden versin)
Mis gibi davanızı açar alırsınız, annemin kuzeni yasal faizi ile aldı.

Benim annem de aynısını yaşamış Dedesi 7 köyün ağasıymış, Kız çocuklarına ve torunlarına maddi değeri yüklü bilezikler takılmış, erkek çocuklarına Ahır Hayvanları, Ekilip biçilmeye müsait tarlalar bırakılmış.

Ayrıca burada bir arkadaş Doğu da normal olduğundan bahsetmiş.
Bir doğulu olarak söz hakkı doğdu bana, bu sadece doğu da değil batı da da normal karşılanıyor. (bakınız Akdeniz)
İç Anadolu da (Ankara) yaşıyorum, el altından Oğullarına mal devreden Anne Baba dolu etraf.
Dışardan bakıldığında Kültür seviyeleri nirvana ama neyse.....

Yazık. O kadar mal varlığı varken evlat ayrımı yapmak çok günah. Annenizle konuşun gerekirse babanızla konuşun ayrımcılık yapmasın.

Babamın 2 apartmanı dükkanları arsaları 2 de yazlığı var.Oturduğu ev hariç tüm mal varlığını evlatlarına paylaştıracakmış.2 kız kardeşiz bizlere nakit olarak 180 bin tl verecekmiş.Geriye kalan herşeyi 3 oğluna verecek.Mevzum para değil.Çok üzgünüm bu kadar değersiz olmak çok acı.Sanırım noterdende miras hakkından feragat ediyorum şeklinde kağıt imzalatacak.Kız çocukları neden bu kadar değersiz.Erkek kardeşlerim ömürleri boyunca bir zorluk çekmediler ve ben borç içinde yüzüyorum.Sahip olduğum herşeye tırnaklarımla kazıya kazıya ulaştım.Çok üzgünüm söyleyecek birşey bulamıyorum.

Çok yazık tabi ki. Kız evlat değil mi yani? O kadar malın içerisinde düşe düşe 180.000'mi düşecek... Maalesef bu cahillik toplumda çeşitli şekillerde yer buluyor.

Tabi şöyle bir konu da var. Mesela oğulları gençliklerinden beri babaları ile çalışmış ve bu malları beraber kazanmışlarsa tabidki onların daha fazla hak almaları normal bence..

Kimseyle kötü olmanıza gerek yok, yakın zamanda etrafımda yaşandığından biliyorum.
Babanız Erkek çocuklarının üstüne yaparsa vefat ettiğinde (Allah gecinden versin)
Mis gibi davanızı açar alırsınız, annemin kuzeni yasal faizi ile aldı.

Benim annem de aynısını yaşamış Dedesi 7 köyün ağasıymış, Kız çocuklarına ve torunlarına maddi değeri yüklü bilezikler takılmış, erkek çocuklarına Ahır Hayvanları, Ekilip biçilmeye müsait tarlalar bırakılmış.

Ayrıca burada bir arkadaş Doğu da normal olduğundan bahsetmiş.
Bir doğulu olarak söz hakkı doğdu bana, bu sadece doğu da değil batı da da normal karşılanıyor. (bakınız Akdeniz)
İç Anadolu da (Ankara) yaşıyorum, el altından Oğullarına mal devreden Anne Baba dolu etraf.
Dışardan bakıldığında Kültür seviyeleri nirvana ama neyse.....
Evet cogu zaman bahsedilen yerlerde kiz cocuklarini evlat olarak bile soylemiyolar bizzat gordum duydum kulaklarimla.. adamin 3 oglu 2 kizi varsa.. 3 cocugum var diyor..batiya kaydikca bu kiz muhabbeti kalmaz mesela. Avrupaya gidersen yoktur nerdeyse ve Turkiyenin daha dogusu ulkelere bakin.. aradaki fark ucurum

Kolaymı bu dediğiniz şey,yapabilirmiyim? Muhattap olmadan yoluma devam edebilirmiyim? Yapsam para için bizi sildi olacak düşünsenize.Çok üzgünüm.
Tam tersi, 180 bine razı olup kabul ederseniz asıl o zaman paragöz olursunuz. Bana böyle bir muamele yapılsa yazıklar olsun der, paralarını da başlarına çalarım. Vicdanları varsa durup bi düşünürler.

su dünyadan gocup gitmeden evlat arası ayrım yapıp mal dagıtan anne babalar, mal verdikleri evlat tarafından asla bakılmıyor çöp muamelesi görüyorlar.
Ölünce Esit paylasılsa o mallar ama... Nerde?

Nûman İbnu Bişr anlatıyor: “Babam bana malından bir şeyler hibe etmişti. Annem Amra Bintu Ravâha: “Bu hibeye Resûlullahı şâhit kılmazsan kabul etmiyorum.” dedi. Bunun üzerine bana yaptığı hibeye şâhit kılmak için babam, beni de alarak Resûlullaha (asm) gitti.
Durumu öğrenen Hz.Peygamber (asm):
“Başka çocukların da var mı?” diye sordu.
“Evet!” cevabı üzerine,
“Aynı şekilde bütün çocuklarına hibede bulundun mu?” diye sordu.
Babam: “Hayır!” deyince,
“Allah'tan korkun, çocuklarınız husûsunda âdil olun!” dedi.

Okuyunca araştırdım bunu buldum..yasalara zaten uygun değil dinende asla uymuyor..

Hakkınız nedir ne değildir bilemem ama razı olmadığım hakkımın daha fazla olduğunu düşünüyorsam imza filan vermezdim..

Ama şu da var kişi sağ iken malını istediği kişiye bırakma hakkına sahip sağken miras paylaşımı yapılamaz adı miras olmaz zaten..

Erkek kardeşlerimin canına minnet.Trilyonları 3 e bölmek varken neden 5 e bölsünlerki.Babam sadece kararını açıkladı.Konuşulacak bir adam değil.
kanuna dayalı haklar konusunda emin değilim ama gerçekten yasal olarak hakkınızdan vazgeçme gibi bir durumda kendi rızanız ile bu haktan vazgeçerseniz size de diyecek birşey bulamıyorum. Uzaktan soylemesi karar vermesi kolay , yaşayınca durum mutlaka daha farklı ama bir şekilde birşeylerin değişmesi gerekiyor. Siz birşey yapmadıkça sonucun değimesini bekleyemezsiniz...

Back
X