Annemde erkek çocuklarının hakkı olduğunu düşünüyor.Anneniz hayatta mı ve bir kadın olarak o ne diyor bu işe?
Ben olsam imzalamazdım
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Annemde erkek çocuklarının hakkı olduğunu düşünüyor.Anneniz hayatta mı ve bir kadın olarak o ne diyor bu işe?
Ben olsam imzalamazdım
Ötekisi de çok uğraştı malları almak için tüm kardeşlerle annesi ile küstü. Sonunda da vefat etti.Dayınız gerçekten hakkaniyetli bir adammış.Helal olsun.
Olmaz olsun öyle anne babaAnnemde erkek çocuklarının hakkı olduğunu düşünüyor.
Malda yalan, mulkte yalan.. var birazda sen oyalan..Ötekisi de çok uğraştı malları almak için tüm kardeşlerle annesi ile küstü. Sonunda dayım vefat etti.
Geçmiyor zaten dert ediyor ve burada halden anlayanlarla dertleşiyor,halden anlamıyorsanız yorum yapmanıza da gerek yok. Sizin gibi bir zihniyete başka cevap vermeyeceğim selametleGecmesin o zaman, bisey diyen mi var:) adam yeseydi tum parasini kimse hesap soramazdi zaten
Sen neden alintilayip duruyosun msjimiGeçmiyor zaten dert ediyor ve burada halden anlayanlarla dertleşiyor,halden anlamıyorsanız yorum yapmanıza da gerek yok. Sizin gibi bir zihniyete başka cevap vermeyeceğim selametle
Hicbir sey imzalama.Babamın 2 apartmanı dükkanları arsaları 2 de yazlığı var.Oturduğu ev hariç tüm mal varlığını evlatlarına paylaştıracakmış.2 kız kardeşiz bizlere nakit olarak 180 bin tl verecekmiş.Geriye kalan herşeyi 3 oğluna verecek.Mevzum para değil.Çok üzgünüm bu kadar değersiz olmak çok acı.Sanırım noterdende miras hakkından feragat ediyorum şeklinde kağıt imzalatacak.Kız çocukları neden bu kadar değersiz.Erkek kardeşlerim ömürleri boyunca bir zorluk çekmediler ve ben borç içinde yüzüyorum.Sahip olduğum herşeye tırnaklarımla kazıya kazıya ulaştım.Çok üzgünüm söyleyecek birşey bulamıyorum.
İmzalamazsa ölmeden tüm mal varlığını oğullarına verebilir. Bundan dolayı 180 000 tl den de olabilir.Imzalama. Olum hak miras helal demisler. O parayi da vermesin boyle esit davranmayacaksa.
Babamın 2 apartmanı dükkanları arsaları 2 de yazlığı var.Oturduğu ev hariç tüm mal varlığını evlatlarına paylaştıracakmış.2 kız kardeşiz bizlere nakit olarak 180 bin tl verecekmiş.Geriye kalan herşeyi 3 oğluna verecek.Mevzum para değil.Çok üzgünüm bu kadar değersiz olmak çok acı.Sanırım noterdende miras hakkından feragat ediyorum şeklinde kağıt imzalatacak.Kız çocukları neden bu kadar değersiz.Erkek kardeşlerim ömürleri boyunca bir zorluk çekmediler ve ben borç içinde yüzüyorum.Sahip olduğum herşeye tırnaklarımla kazıya kazıya ulaştım.Çok üzgünüm söyleyecek birşey bulamıyorum.
İmzalamazsa ölmeden tüm mal varlığını oğullarına verebilir. Bundan dolayı 180 000 tl den de olabilir.
Evet cogu zaman bahsedilen yerlerde kiz cocuklarini evlat olarak bile soylemiyolar bizzat gordum duydum kulaklarimla.. adamin 3 oglu 2 kizi varsa.. 3 cocugum var diyor..batiya kaydikca bu kiz muhabbeti kalmaz mesela. Avrupaya gidersen yoktur nerdeyse ve Turkiyenin daha dogusu ulkelere bakin.. aradaki fark ucurumKimseyle kötü olmanıza gerek yok, yakın zamanda etrafımda yaşandığından biliyorum.
Babanız Erkek çocuklarının üstüne yaparsa vefat ettiğinde (Allah gecinden versin)
Mis gibi davanızı açar alırsınız, annemin kuzeni yasal faizi ile aldı.
Benim annem de aynısını yaşamış Dedesi 7 köyün ağasıymış, Kız çocuklarına ve torunlarına maddi değeri yüklü bilezikler takılmış, erkek çocuklarına Ahır Hayvanları, Ekilip biçilmeye müsait tarlalar bırakılmış.
Ayrıca burada bir arkadaş Doğu da normal olduğundan bahsetmiş.
Bir doğulu olarak söz hakkı doğdu bana, bu sadece doğu da değil batı da da normal karşılanıyor. (bakınız Akdeniz)
İç Anadolu da (Ankara) yaşıyorum, el altından Oğullarına mal devreden Anne Baba dolu etraf.
Dışardan bakıldığında Kültür seviyeleri nirvana ama neyse.....
Tam tersi, 180 bine razı olup kabul ederseniz asıl o zaman paragöz olursunuz. Bana böyle bir muamele yapılsa yazıklar olsun der, paralarını da başlarına çalarım. Vicdanları varsa durup bi düşünürler.Kolaymı bu dediğiniz şey,yapabilirmiyim? Muhattap olmadan yoluma devam edebilirmiyim? Yapsam para için bizi sildi olacak düşünsenize.Çok üzgünüm.
Durumu öğrenen Hz.Peygamber (asm):
“Başka çocukların da var mı?” diye sordu.
“Evet!” cevabı üzerine,
“Aynı şekilde bütün çocuklarına hibede bulundun mu?” diye sordu.
Babam: “Hayır!” deyince,
“Allah'tan korkun, çocuklarınız husûsunda âdil olun!” dedi.
kanuna dayalı haklar konusunda emin değilim ama gerçekten yasal olarak hakkınızdan vazgeçme gibi bir durumda kendi rızanız ile bu haktan vazgeçerseniz size de diyecek birşey bulamıyorum. Uzaktan soylemesi karar vermesi kolay , yaşayınca durum mutlaka daha farklı ama bir şekilde birşeylerin değişmesi gerekiyor. Siz birşey yapmadıkça sonucun değimesini bekleyemezsiniz...Erkek kardeşlerimin canına minnet.Trilyonları 3 e bölmek varken neden 5 e bölsünlerki.Babam sadece kararını açıkladı.Konuşulacak bir adam değil.