Kadın olmak.

Bir avukata gidin ve durumu anlatin. Avukat degilim yanlis bilgi vetmek istemem ama bildigim kadariyla babaniz ölünce mal paylasim davasi acabiliyorsunuz. Ancak haklarimdan feragat ettim diye birsey imzalamayin. Bir avukata danisin bence. En saglikli ne yapmaniz gerektigini o soyler.

Bizde kızlara hiçbir şey verilmiyor. Imzalamayin trilyonlar varken 180 bin az .

Avukat değilim ama bu şekilde mağdur olan kız çocuklarının hakkını korumak için her şeyin tek çocuğa bırakılması veya birine az pay düşmesini isteyen vasiyetnameler mağdur kişinin dava açması halinde geçersiz sayılıyor.
Hatta sağlığında malı mülkü bir çocuğuna bırakan anne veya baba öldükten sonra alan kardeşe de dava açılabiliyor.
Bizim de böyle bir durumumuz var oradan biliyorum.
Bahsettiğiniz saklı pay oluyor ki saklı pay bile bırakılan toplam mirasın yarısından hesaplanıyor , ama arkadaşın saklı payı (anne+kardeşleri de hesaplanarak yapılacak) babasının bıraktığı paradan daha az olmaması gerekiyor, hesaplamayı kendileri yapmaları gerekli onun da açıklaması şu (bence uzlaşmaya gidin konuşun ve isteklerinizi babanıza belirtin)
  • Altsoy ve Mirasta Saklı Pay Hakkı: Miras bırakanın altsoyu için yasal miras payının yarısı (1/2’si) saklı pay olarak kabul edilir. Örneğin, ölümünden sonra mirasçı olarak üç çocuğu ve eşi kalan miras bırakan (muris) tüm malvarlığını vasiyetname yoluyla eşine bıraksa dahi paylaşım mirasçıların saklı payı dikkate alınarak yapılacaktır. Bu durumda her bir çocuğun yasal miras payı 1/4’tür, her bir çocuğun saklı pay oranı da 1/2 olduğundan, muris (miras bırakan) tüm malvarlığını eşe bıraksa dahi her bir çocuğun mirasın 1/8’i oranında miras hakkı vardır, muris (miras bırakan) bu saklı paya dokunamaz. Somut örneğimizde, miras bırakan, tüm malvarlığını eşine bırakmasaydı her biri 1/4 oranında yasal miras hakkına sahip olabilecek çocuklar, murisin tüm malvarlığını eşine bırakması halinde 1/8 oranında mirasta pay sahibi olacaktır.

Bence bulursa olsun vermeyin
Madem öyle bi feragat name lazım sizde halkınızdan vazgeçmeyin sonucta yasalara göre bile hak degil

Babamın 2 apartmanı dükkanları arsaları 2 de yazlığı var.Oturduğu ev hariç tüm mal varlığını evlatlarına paylaştıracakmış.2 kız kardeşiz bizlere nakit olarak 180 bin tl verecekmiş.Geriye kalan herşeyi 3 oğluna verecek.Mevzum para değil.Çok üzgünüm bu kadar değersiz olmak çok acı.Sanırım noterdende miras hakkından feragat ediyorum şeklinde kağıt imzalatacak.Kız çocukları neden bu kadar değersiz.Erkek kardeşlerim ömürleri boyunca bir zorluk çekmediler ve ben borç içinde yüzüyorum.Sahip olduğum herşeye tırnaklarımla kazıya kazıya ulaştım.Çok üzgünüm söyleyecek birşey bulamıyorum.
Gerçekten aileniz adına utandım. Benim bir abim rahmetli oldu diğer abim sağolsun varolsun değil anne babamızın mirasını kendi maaşını çıkarıp verecek neredeyse. Üstelik ihtiyacımız yok evli ve iki çocuğu var. Yengem de sağolsun ihtiyacımız olsa abimden önce o destek olur..aile şanstır. Ailemin erkekleri iki kere şans benim için

Gerçekten aileniz adına utandım. Benim bir abim rahmetli oldu diğer abim sağolsun varolsun değil anne babamızın mirasını kendi maaşını çıkarıp verecek neredeyse. Üstelik ihtiyacımız yok evli ve iki çocuğu var. Yengem de sağolsun ihtiyacımız olsa abimden önce o destek olur..aile şanstır. Ailemin erkekleri iki kere şans benim için
Ne mutlu size. 💗

Bahsettiğiniz saklı pay oluyor ki saklı pay bile bırakılan toplam mirasın yarısından hesaplanıyor , ama arkadaşın saklı payı (anne+kardeşleri de hesaplanarak yapılacak) babasının bıraktığı paradan daha az olmaması gerekiyor, hesaplamayı kendileri yapmaları gerekli onun da açıklaması şu (bence uzlaşmaya gidin konuşun ve isteklerinizi babanıza belirtin)
  • Altsoy ve Mirasta Saklı Pay Hakkı: Miras bırakanın altsoyu için yasal miras payının yarısı (1/2’si) saklı pay olarak kabul edilir. Örneğin, ölümünden sonra mirasçı olarak üç çocuğu ve eşi kalan miras bırakan (muris) tüm malvarlığını vasiyetname yoluyla eşine bıraksa dahi paylaşım mirasçıların saklı payı dikkate alınarak yapılacaktır. Bu durumda her bir çocuğun yasal miras payı 1/4’tür, her bir çocuğun saklı pay oranı da 1/2 olduğundan, muris (miras bırakan) tüm malvarlığını eşe bıraksa dahi her bir çocuğun mirasın 1/8’i oranında miras hakkı vardır, muris (miras bırakan) bu saklı paya dokunamaz. Somut örneğimizde, miras bırakan, tüm malvarlığını eşine bırakmasaydı her biri 1/4 oranında yasal miras hakkına sahip olabilecek çocuklar, murisin tüm malvarlığını eşine bırakması halinde 1/8 oranında mirasta pay sahibi olacaktır.
Pek bir şey anlamadım 🙈🙈🙈

Adam daha ölmemiş malını parasını istediğine verir. Siz bu konuda malesef hiç bir sey yapamazsınız. Isterse aranızdan birini seçsin tüm malını ona versin diğerlerine hiç bir sey vermesin. Yine hukuk en bir sey yapamazsınız..
Babanız kaç yaşında 70 ya da 75 (tam emin değilim bu sınırdan) yaş sınırını geçmişse babamız bunadi akıl sağlığı yerinde değil dogru dusunemedigi icin erkek kardeşlerim onu kandırdı ve mirasın cogunu aldi diye dava açabilirsiniz. Fakat babanız gencse hiç bir şey yapamazsınız çünkü mirası istediğine bırakma hakkına sahip. Ha adil mi bu durum değil.
Elden ayaktan düşünce oğulları baksın o da onun cezası olsun. O zaman anlar yaptığı hatayı.
Yinede bir avukata sorun ben böyle biliyorum ama avukatlar daha iyi bilir.

Evet üzülebilirsiniz fakat kuranda da geçmektedir erkek çocuklarına kız çocuklarından daha fazla verilmesi örneğin kıza 1 se erkeğe 2

Kuranda böyle bir şey var evet ama İslama göre ailedeki erkekler o aileye dahil olan tüm kadınları bakmakla yükümlü oldukları için hüküm budur. İslamda kadının parası kendine aittir erkeğin parası tüm aileye. Kuran erkek kayıran bir kitap değildir, aksine erkeğe her zaman daha ağır yük verilmiştir. Erkeğe 2 derken altını doldurun, Kuran’ı adaletsizliğe alet etmeyin
Günümüz dünyasında erkekler ailelerine dahil olan tüm kadınlara bakmadıkları için kadın eşit miras hukukundan faydalanmak zorundadır

Diğer arkadaşların dediği gibi kesinlikle o belgeyi imzalamayın isterse tüm malları 3 oğluna yapsın imzalamadığınız taktirde dava açar haklarınızı alırsınız

Ben hep aile buyuklerinin, ardindan miras kavgasi birakmamak icin, yasarken mal paylasimini yapmalari taraftariyim, babaniz da bunu yapmış, simdi duz mantikla bakarsak, para onun keyif onun, isterse hepsini satar, parasini da eskobar gibi sobada yakip isinir, isterse konu komsuya dagitir, isterse pavyonda yer.
Haksizlik mi evet haksizlik, ama ben gidip babama yillarca emek verip sahip oldugu herhangi bir şeyi ne yapacagi konusunda akil veremezdim.

Erkek kardeşleriniz trilyonlarla oynarken kız kardeşlerinin yüzüne nasıl bakacaklar? Ne kadar vicdan yoksunuz insanlar. Ben olsam silerim ailemi, mevzu para değil evlat ayrımı. Madem kız evlat değersiz, görmek zorunda da değiller. Hayatlarında olmazsanız da bir şey kaybetmezler.

Kuran 7. yydaki Arap hukukunu esas alınarak yazılmış aradan 1300 yıl geçti, ona bakarsanız 3 kadının şahitliği bir erkeğinki yapıyor, 1 adam 4 kadınla evlenebiliyor.
Eee bu mantığa göre yarın öbür gün mahkemeye işiniz düşerse kadınsınız diye lafınızı kimse ciddiye almasın. Kocanız 3 kadın daha nikahlasın. Ama sonra nerde insan hakları diye zırıldanmayın.
Şeriat hukuku ile yönetilmediğimiz için dedikleriniz kısmen mantıklı, tek sorun Kuran-ı Kerim in kıyamete kadar değişmeden kalacağı ve müslüman inancı gereği bizim onu esas almak durumunda olmamız. Esasen 2 ye 1 ama medeni hukukta herkes eşit.

Konu sahibi ben olsam ( babamın ölümünden sonra) hakkımı arardım ama senin aramaya cesaretin yok. Bu durumda 180 bini kabul edip ailenle mesafeli olmak daha mantıklı. Nasılsa miras ölmeden paylaşılacak.

Şeriat hukuku ile yönetilmediğimiz için dedikleriniz kısmen mantıklı, tek sorun Kuran-ı Kerim in kıyamete kadar değişmeden kalacağı ve müslüman inancı gereği bizim onu esas almak durumunda olmamız. Esasen 2 ye 1 ama medeni hukukta herkes eşit.

Konu sahibi ben olsam ( babamın ölümünden sonra) hakkımı arardım ama senin aramaya cesaretin yok. Bu durumda 180 bini kabul edip ailenle mesafeli olmak daha mantıklı. Nasılsa miras ölmeden paylaşılacak.
Evet evet tamda bu dediğiniz.Cesaretim yok,gücüm yok.İnsanların dünya malı karşısındaki acizliğine şaşıyorum.Evlat ayrımını anlamaya çalışıyorum.İnsanların paraya verdiği gereksiz değere şaşıyorum.Sadece çok üzgünüm.

Erkek kardeşleriniz trilyonlarla oynarken kız kardeşlerinin yüzüne nasıl bakacaklar? Ne kadar vicdan yoksunuz insanlar. Ben olsam silerim ailemi, mevzu para değil evlat ayrımı. Madem kız evlat değersiz, görmek zorunda da değiller. Hayatlarında olmazsanız da bir şey kaybetmezler.
İşte hislerim tamda bu şekil.

Adam daha ölmemiş malını parasını istediğine verir. Siz bu konuda malesef hiç bir sey yapamazsınız. Isterse aranızdan birini seçsin tüm malını ona versin diğerlerine hiç bir sey vermesin. Yine hukuk en bir sey yapamazsınız..
Babanız kaç yaşında 70 ya da 75 (tam emin değilim bu sınırdan) yaş sınırını geçmişse babamız bunadi akıl sağlığı yerinde değil dogru dusunemedigi icin erkek kardeşlerim onu kandırdı ve mirasın cogunu aldi diye dava açabilirsiniz. Fakat babanız gencse hiç bir şey yapamazsınız çünkü mirası istediğine bırakma hakkına sahip. Ha adil mi bu durum değil.
Elden ayaktan düşünce oğulları baksın o da onun cezası olsun. O zaman anlar yaptığı hatayı.
Yinede bir avukata sorun ben böyle biliyorum ama avukatlar daha iyi bilir.
Evet zaten birşey yapmak istemiyorum.Sadece değersizliğim gücüme gidiyor.Toplumsal değersizlik.Kadına karşı olan tutum gücüme gidiyor.

Back
X