Kadın Olmak

surak

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2016
1.181
1.845
133
31
Merhabalar;
Sizlerle uzun süredir canımı sıkan bir konu üzerinde fikir alışverişi yapmak istiyorum.Cevap yazarsanız çok mutlu olurum.
Benim canımı sıkan şey kadın kimliğine yüklenen anlam. Eminim sizlerde günlük hayatta çok karşılaşıyorsunuzdur. Malum tüketim çağında yaşıyoruz. Çok fazla seçenek var. İnsanların kafalarının karışması pek tabi. Zaten niyetim kimseyi yargılamak değil.Yargılamak haddim harcım değil.
Sadece bu duruma üzülüyorum. Ve anlamlandırmaya çalışıyorum.
Şöyle bir topluma baktığımda kadın yani İdeal kadın 36 beden, naif, pürüzsüz bir yüze ve kıldan arındırılmış bir vücuda sahip olmalı. Etrafıma bakıyorum. Günlük yaşamda aşırı makyajlı ve soğuk kadın yüzleri görüyorum. Hiç gülümsemeyen, alıngan, her an savunma halinde bekleyen kadınlar. Neden kimse kadına yüklenen anlama karşı tepkisel değil, kadının kişiliği silikleştirilip dişiliğine kıymet veriliyor. Dizilerde neden ortalama bir görüntüye sahip bir tek kadın başrol yok. Anlamıyorum birtek güzel kadınlar ve yakışıklı erkekler mi dillere destan aşklar yaşar? Yazık ki ne yazık. Bu görüntüye sahip olamayan insanları kendilerine küstürüyorlar. 15 16 yaşlarındaki birçok genç kız asla sahip olamayacakları görüntülere ulaşmak için tüm enerjilerini yok ediyor. Ne dersiniz neden böyle?

Aynen dizi oyuncuları doğallıktan çok uzak ve bu durum benide irite ediyor
Mesela şuan izlediğim bi dizi yok sırf bu yuzden..oyunculuk tipe bakmamalı
Kemal sunal ilyas salman bunlar yakısıklı bi jön müydü hayır ama ne kadar basarılı oldukları aşikar

Günümüz dizilerinden o hayat benimden efsun..ortalamanın da altında belki ama kızın oyunculuguna hastayım
Oldugu her diziyide izlerim

efauna ben de bayiliyorum yaa. izledigim tek diİ de o hayat benim :) genel olarak surukleyici gerci

Son düzenleme:
Kesinlikle haklisiniz ayni konuyu ben de cok düşünürüm dizilere ve filmlere sectikleri kisiler (ozellikle kadinlar) ideal kadin gibi gosterilmekte hepsi birbirinin ayni vucut olculerine sahip, ayni makyaji yapar, ayni seyleri giyer. Toplum da bunu o kadar kaniksamis ki bıyıkları olan ya da ideal vucut olculerine sahip olmayan kadinlar aşağılanıyor nefret soylemleriyle karsilasiyor. Mesela deniz kenarina gittiginizde adamlar killi gobekleriyle gerim gerim gerilirken fazlaligi olan kadin tisortuyle denize girmeyi kendine uygun goruyor ya da hic kolsuz bluz giyemiyor.
Bu ayristirmadan ben de nefret ediyorum kim bu ukala yobaz insanlara kadinlari yargılama ya da asagilama cesareti veriyor?!
Buna bir son verebilmek icin ne yapmaliyiz?

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Kadının kendisi bu yüklenen anlamdan rahatsız olmuyorsa kimse birşeyi değiştiremez.

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Kadının kendisi bu yüklenen anlamdan rahatsız olmuyorsa kimse birşeyi değiştiremez.
Aslinda bu yuzden psikolojik sorun yasayan bircok kadin var ama zorbalik yuzunden sesini cikartamamakta. Cok acidir ki bir kısım kadin da erkek egemenliğini kabul etmis kendisini bayağı aşağı varlik olarak gormekte ve bunu savunmakta. Eğitim şart diyoruz eğitmeye calisiyoruz ama eğitilmek istemeyen ve bu eğitime ket vuran o kadar cok insan var ki..

eğitilipte erkek egemenliği altına giren çok kadın var aslında belki de yetiştirilmekte bir o kadar önemli

eğitilipte erkek egemenliği altına giren çok kadın var aslında belki de yetiştirilmekte bir o kadar önemli
Haklisiniz ailede gördüğünü dogru kabul eder ve o cizgide devam eder genellikle insanlar. Sorgulama yasaklandigi icin de sorgulayamaz.
Bunun yanısıra (benim hic anlam veremedigim) ailesinde asagilamalara maruz kalmamis ama kocasından kufur ya da dayak yediginde hala "cok sevdigini" belirten kadinlar da var.
Bir seyler yapilmali bence. Biz kadinlar olmazsak erkekler var olamaz bunu anlayabilmis degiller ya da bu gercegi saklamak icin kadinlari eziyorlar.

Yazinizi okuyunca birsey geldi aklima. Son zamanlarda dikkat ettiniz mi onceden sadece kadin teshiri vardi dizilerde . Gecelikli kadinlarin ortada gezdigi , dogumdan full makyajla çıkan , markete bile mini etek dekolte bluz giden basrol kadinlar hep vardi. Son zamanlarda cok takipcisi olmadığım halde denk geliyorum erkek teshiri de baslamis.Baklavali adam ustunu giyiniyor kamera bütün kaslarını gosteriyor . Kibar konuşuyor adam cok romantik kadinin pesinden kosuyor . Yazik cok yazik dedim...

Çok pohpohlanan da aşağılanmayı seviyor herhalde . bazı kadınlar seviyor bunu cidden ya da başka birini bulamazsam korkusuyla yapışıp kalıyorlar ben kendi çevremde çok görüyorum. Bir de ben aşağılamak istemiyorum ama tatlı dille konuşuyorsunuz ya yok o ara da yapıyor sonra anlıyor hatasını diyorlar.

azıcık da adamlar uğraşsın kendini beğendirmeye
kadının metalaştırılmasından bıkmıştık

Iste kadinlarimiza kendilerine deger vermeyi ogretmemiz lazım artik. İnsanlığın ne demek oldugunu herkese benimsetmedikce kadinlarin daha ezilecegi gunler geliyor ne yazikki.

Talep arz meselesi biraz bence.Kadinlarda degisti. Metalastirmak basli basina yanlış degil midir ?
evet ama bunun sonu gelmeyecekse bari tek taraflı olmasın

bi de ben tv de abidik gubidik o dizileri izliyosam gözüme hitap etsin isterim :) sorun şu ki bazıları örnek de alıyor. makyajlı uyanan kadın mı olur
ben üşenip silmediğimde sabah cin çarpmış gibi uyanıyorum :)

Dünya genelinde nasıl bilmiyorum ama bizim ülkede güzel kadınlar çok şanslı. Daha hiç işlerinin ters gittiğini görmedim. Bir taraf çabalıyor elde edemiyor bir taraf hal etmediğinin üstüne konuyor.
Özellikle dizilerdeki oyuncular. Baksan oyunculuk rezalet ama hala açıklama yapıyorlar hayalim dünyaca ünlü bir oyuncu olmak diye.

Kilo konusunda ki düşüncene katılmıyorum ne yazık ki dayatmalar toplumdan topluma değişiyor mesela ben 36 bedenim ama benim tarafım zayıfım diye acıyacak bana neredeyse geçen gün annem geldi sen çok zayıflamışsın yemek yemiyo musun ?çok mu ayak üstüsün gibisinden sorular sordu durdu ona göre net 55kg olmam gerek gerçi bende almak istemiyor değilim

Sadece algi yaratip daha cok ürün satmak adina oluyor pek cok sey. "Toplumsal algi" sandigimizdan cok daha tehlikeli bi mevzu. Hersey para icin. Ama mesela ben degistim. Eskiden hicbiyerimde kil olmasina tahammul edemiyordum. Simdi belli bi uzunluga kdr koltuk altimi almiyorum bile. Umrumda da deil. Hatta dunyada boyle bi akim bile var. Kadinlar artik ozgurlesmek istiyor. Tabi kocam da bu konuda bana cok destek oluyor. Cesaret veriyor boyle basit mevzulara takilmiyor. Zamanla bedenimizi sevmeyi ogrenicez umarim. Ve kendimize deger vermeyi. Mesela ben kendine hic laf soyletmeyen uyuz bi insanim. Ama bu benim özgürlüğüm. Oyle zart zurt herkes bedenim ve ruhum hakkinda isteklerini siralayamaz efendim! Kimseye zarar vermedigim surece kimsenin buna hakki yok

Kadını metalastiran yine kadındır, kendidir.

Dizi izlemiyorum, hayatımın hiç bir döneminde tv deki bir kadına ozenmedim. 36 beden olmak istemedim. Tamamen tüysüz değilim, temiz kalabilmek için epilasyon yapıyorum. Bedenimle değil kisiligimle, zekamla, bilgimle ön plana çıkmayı seviyorum.

Kalıplara girmeye çalışan, kendini metalastiran, bedenine her şeyden çok önem veren, başkalarının dış görünüşüne özenen kadınlar da çok umurumda değil açıkçası. Akıllı olsunlar, bize ne ki?

Bahsettıgınız erkek egemenlıgı altında olma konusu cogu zaman benıde rahatsız etmıstır.Çogu zaman bu konuda esımle sıkıntılar yasamısımdır.Egıtım sart evet ama cahıllık egıtımle ortadan kalkabılcek bi hastalık degıldır bence ve cahıl bi erkek her zaman kadından üstün oldugunu iddia eder.Bubaskı zamanla kadının kımlıgını kaybetmesıne kadar gıder kadın özguvenını yıtırır ve zamanla kendı basına karar alamıcak duruma gelır.Dursam ıyı olcak cunku erkeklere karsı cok doluyum olay farklı yerlere gıtcek ben susayım en ıyısı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…