- 2 Temmuz 2013
- 16.466
- 12.870
- 498
evet ama bunun sonu gelmeyecekse bari tek taraflı olmasın
bi de ben tv de abidik gubidik o dizileri izliyosam gözüme hitap etsin isterim :) sorun şu ki bazıları örnek de alıyor. makyajlı uyanan kadın mı olur
ben üşenip silmediğimde sabah cin çarpmış gibi uyanıyorum :)
Kadını metalastiran yine kadındır, kendidir.
Dizi izlemiyorum, hayatımın hiç bir döneminde tv deki bir kadına ozenmedim. 36 beden olmak istemedim. Tamamen tüysüz değilim, temiz kalabilmek için epilasyon yapıyorum. Bedenimle değil kisiligimle, zekamla, bilgimle ön plana çıkmayı seviyorum.
Kalıplara girmeye çalışan, kendini metalastiran, bedenine her şeyden çok önem veren, başkalarının dış görünüşüne özenen kadınlar da çok umurumda değil açıkçası. Akıllı olsunlar, bize ne ki?
Haklisiniz cok acı gercekten. Dogurgan olan ve erkegin varliginin nedeni kadinlar olduğu icin kadinlari ezmeye calisiyorlar belki de.Bahsettıgınız erkek egemenlıgı altında olma konusu cogu zaman benıde rahatsız etmıstır.Çogu zaman bu konuda esımle sıkıntılar yasamısımdır.Egıtım sart evet ama cahıllık egıtımle ortadan kalkabılcek bi hastalık degıldır bence ve cahıl bi erkek her zaman kadından üstün oldugunu iddia eder.Bubaskı zamanla kadının kımlıgını kaybetmesıne kadar gıder kadın özguvenını yıtırır ve zamanla kendı basına karar alamıcak duruma gelır.Dursam ıyı olcak cunku erkeklere karsı cok doluyum olay farklı yerlere gıtcek ben susayım en ıyısı
Haklisiniz cok acı gercekten. Dogurgan olan ve erkegin varliginin nedeni kadinlar olduğu icin kadinlari ezmeye calisiyorlar belki de.
Elbette fiziksel görüntü beğeni önemlidir.Ama insanın farklı beklentileri de olmaz mı? Mesela bir kadın olarak bir erkeğe bakınca duygusal zekası gelişmiş mi kendisini ifade edebiliyor mu? Bir ruh taşıdığının farkında mı? Bunların tatmin edici cevapları yoksa yakışıklı olması çöp hükmünde olur. Erkek teşhiri demişken biscolata reklamları ve kadın teşhiri olarak Magnum reklamı ya bu ürünler yiyecek banane senin bacağından, diğerinin gövdesinden kimse mi rahatsız olmuyor bu durumdan anlamıyorumYazinizi okuyunca birsey geldi aklima. Son zamanlarda dikkat ettiniz mi onceden sadece kadin teshiri vardi dizilerde . Gecelikli kadinlarin ortada gezdigi , dogumdan full makyajla çıkan , markete bile mini etek dekolte bluz giden basrol kadinlar hep vardi. Son zamanlarda cok takipcisi olmadığım halde denk geliyorum erkek teshiri de baslamis.Baklavali adam ustunu giyiniyor kamera bütün kaslarını gosteriyor . Kibar konuşuyor adam cok romantik kadinin pesinden kosuyor . Yazik cok yazik dedim...
Heralde ben fazla asiyim. Hiç makyaj malzemem yoktur. Yüzüm temiz olsun yeterlidir. Kıyafete gelince alışverişi yalnız yapar bu yakışmış mı diye sormam. Sizi takdir ettim. Ne ile rahat ettiğinizi biliyorsunuz. Etraf ne derse desin rahatsız olduğunuz sizi yansıtmayan şeyler giymek takmak sürmek zorunda degilsiniz.Hayatimin hic bir doneminde o fotograflardaki kadinlar gibi olamadim. Denedim ama kendimle ortusmedi o makyaj ve giyim tarzi. Spor ama yakisan tarzda dolastim hep. Boylece kendimi daha dahat hissettim, kendimi daha rahat da ifade ettim. Isimde de sanki kendi tarzimda oldugumda kendimi daha verimli hissettim. Zaten laboratuarda arastirma yaparken de oyle şıkır şıkır topuklu ayakkabilarla deney yapamiyorsunuz ya da ogrencilerime ders anlattirken de oyle. Ya da ben oyleyim bilmiyorum. Ne zaman "kadin" gibi giyinsem o ben degilim sanki. Uzerimdekileri emanet tasiyormus gibi hissediyorum.
Ne yazik ki filmlerdeki kadinlardan sikayet de etsek aslinda oyle olmaktan cogumuz sikayetci de degiliz. Burada esinin ilgisinin azaldigindan yakinan bir kadina bile cogumuz makyaj yap, kirmizi gecelik giyin, saclarina soyle yap gibi akillar veriyoruz. Aslinda bu durumdan sikayetci olan bizler de kendi kendimizle celisiyoruz.
Rahat hissettigim kiyafetleri giyip oldugum gibi dogal davranmak benim tercihimken etrafimdaki arkadaslarimdan bazilari takilar takmam, makyajli dolasmam gerektigi konusunda bazen elestiriyorlar. Oysa ben dogalligi ve sadeligi seviyorum. Istesem de yapamadim. En fazla bir iki gun sonra giyim tarzim yine eskisine donuyor. Bilmem hangisi dogru?
Elbette fiziksel görüntü beğeni önemlidir.Ama insanın farklı beklentileri de olmaz mı? Mesela bir kadın olarak bir erkeğe bakınca duygusal zekası gelişmiş mi kendisini ifade edebiliyor mu? Bir ruh taşıdığının farkında mı? Bunların tatmin edici cevapları yoksa yakışıklı olması çöp hükmünde olur. Erkek teşhiri demişken biscolata reklamları ve kadın teşhiri olarak Magnum reklamı ya bu ürünler yiyecek banane senin bacağından, diğerinin gövdesinden kimse mi rahatsız olmuyor bu durumdan anlamıyorum
Söylediklerinize katılıyorum. Bu durumu bu hale getiren yine kadın. Feminist değilim. Sadece düşününce neden olmasın diyorum. Ben erkeği etkilemek için ortada hediye paketi gibi dolaşayım o da giysin pantolon tişört başka emri olan.İzlemeyin bence o tarz dizileri. Ya da yabancı dizi izleyin onlar çok daha doğal. Güzellikten ziyade oyunculuklar ön planda.
Bugüne kadar hiç o herkesin hemen hemen aynı düşünceler içinde olduğu "kadın dediğin..."li kalıplara girmedim. Ailem çok uğraştı, annem, anneannem... Pazara giderdik bana kendi istedikleri kıyafetleri almaya çalışırlardı "bak senin gibi kızlar bunu giyiyor, arkadaşların böyle giyiniyor sen de giy" falan gibi. İstemezdim, zorla alırlardı, giymezdim. Yırtardım... Çocukken oluyor bunlar. Zorla komşuya giderdik, kızlar mezdeke açıp oynarlardı. Annemler falan beni buna da zorladılar, "bak onlar ne güzel kıvırıyor sen de kıvır, bak sen de oyna" falan. Oynamazdım. İçten gelerek yapılanları kastetmiyorum ama daha çocukken bile kadının kendini birilerine beğendirmeye çalıştığı, sergilemeye çalıştığı hareketlerden, durumlardan hep nefret ettim. Hep kafamda "işveli cilveli olursan erkekler beğenir, bunu giyersen erkekler beğenir, alıcın olur" falan tarzında salak açma algılar kalmış. Metalaştırmaya yönelik her şeye karşı oldum. Kadın, erkekleri eğlendirmek için var olan bişeymiş gibi olan düşüncelerden nefret ediyorum. Ama bu zihniyeti de yine yaratanlar kadınlar. 2016 yılında kadın hala daha "erkek beni koruyup kollamalı, bana bakmalı" şeklinde düşünmeye devam ettiği sürece erkekler kadınları aşağıda görmeye, kendi egolarını tatmin etmeye devam edecekler. Ama kadın kendi istediği gibi olmayı başaracak ve bunu kabul ettirecek önce.
Geçenlerde bir konu vardı, flörtleştiği çocuk kıza "sen neden hep böyle kot ve tişört giyiniyorsun?" falan deyip eleştirmiş. Konu çok başkaydı ama konuyu açan üye bunu da belirtmişti. Orada yorum yapan bir başka üye de "öyle giyinme, tarzını değiştir" gibisinden tavsiyelerde bulunmuştu yani kısaca spor giyinmek yerine dişiliğini öne çıkar o ne öyle, gençliğini harcıyorsun anlamına gelebilecek bişey söylemişti. Ben buyum demekle olmaz sonra tek başına kalırsın falan dedi... Resmen kendini erkeklere beğendirecek şekilde giyin demeye getirmişti bana göre. Ya kadın öyle rahatsa neden değiştirsin? Kadın için kendini değiştiren kaç tane erkek var?
Bence de. Ne o öyle gelinlik falan, isteyene lafım yok ama ben istemem arkadaş.Söylediklerinize katılıyorum. Bu durumu bu hale getiren yine kadın. Feminist değilim. Sadece düşününce neden olmasın diyorum. Ben erkeği etkilemek için ortada hediye paketi gibi dolaşayım o da giysin pantolon tişört başka emri olan.
Şartları eşitleyelim öyleyse iki haftada bir tüm kıllarını benim için yolsun, gözünün üstünü altını boyasın, iki kilo alınca depresyona girsin gibi milyon tane şey sayabilirim.
Söyledilerinize ek olarak bence her genç kızın ortak rüyası yoktur. Ben gelinlikte giymek istemem. Düğünde sevmem.
Merhabalar;
Sizlerle uzun süredir canımı sıkan bir konu üzerinde fikir alışverişi yapmak istiyorum.Cevap yazarsanız çok mutlu olurum.
Benim canımı sıkan şey kadın kimliğine yüklenen anlam. Eminim sizlerde günlük hayatta çok karşılaşıyorsunuzdur. Malum tüketim çağında yaşıyoruz. Çok fazla seçenek var. İnsanların kafalarının karışması pek tabi. Zaten niyetim kimseyi yargılamak değil.Yargılamak haddim harcım değil.
Sadece bu duruma üzülüyorum. Ve anlamlandırmaya çalışıyorum.
Şöyle bir topluma baktığımda kadın yani İdeal kadın 36 beden, naif, pürüzsüz bir yüze ve kıldan arındırılmış bir vücuda sahip olmalı. Etrafıma bakıyorum. Günlük yaşamda aşırı makyajlı ve soğuk kadın yüzleri görüyorum. Hiç gülümsemeyen, alıngan, her an savunma halinde bekleyen kadınlar. Neden kimse kadına yüklenen anlama karşı tepkisel değil, kadının kişiliği silikleştirilip dişiliğine kıymet veriliyor. Dizilerde neden ortalama bir görüntüye sahip bir tek kadın başrol yok. Anlamıyorum birtek güzel kadınlar ve yakışıklı erkekler mi dillere destan aşklar yaşar? Yazık ki ne yazık. Bu görüntüye sahip olamayan insanları kendilerine küstürüyorlar. 15 16 yaşlarındaki birçok genç kız asla sahip olamayacakları görüntülere ulaşmak için tüm enerjilerini yok ediyor. Ne dersiniz neden böyle?
Bunun farkina varmak ve tedavi surecine gonullu olmak iyilesmenin ilk adımıdır. Eminim en kisa zamanda kendinizi toplayacaksınız.Onlar kendısını olagan üstü gördukları için erkek varlıgının nedenının kadınlar oldugunu anlıcak kapasıteye sahıp degıller dunyanın merkezınde kendılerının olduklarını sanıyorlar ama cok yanılıyorlar.Senelerce benı sındırmeye calısan eşimle bu konuda sorun yasadım kısılıgımı karaterımı baskı altına almaya calıstı benım sadece evde yemek yapmak cocuk dogurmak ve bakmak sadece ona ve aılesıne hızmet etmek için var oldugumu kabullendırmeye calıstı.Aylarca tedavı gördum ve doktorun koydugu tanı Özgüven eksıklıgı Bastırılmış bi kişilık toparlanmaya calısıyorum umarım ıyıleşicem
Zaten asıl mesele de bu. Toplumun görüşlerini önemsediğiniz sürece bu konuda canınız sıkılır. Çevrenizin fikirleri önemliyse kendinizle barışamamış olduğunuz ihtimalini bir düşünün. Çünkü siz kendinizi kabul etmenizi değil de, toplumun sizi beğenip onaylamasını önemsiyor oluyorsunuz, bunları kafanıza taktığınızda. Yani barışık olma durumu pek söz konusu olmuyor.Kadın kendisiyle barışsa klişeleri reddetse bile toplumdan kaçamıyor ki.
Bakın ben evlendikten sonra kilo aldım ve resmen topa tutuldum.
Tamam elbette kilo almak övünülecek bir durum değil ancak insanlar bana kendimi çok kötü hissettirdi.
36beden dim 40 oldum ama verilen tepkiler 160kiloymuşum gibi.
Şimdi ben ne yapayım insanlarla görüşmeyi mi keseyim mesela ?
Ünlülere bakın en ufak bakımsızlıkta manşet oluyorlar.
Maalesef biz ne kadar kendimizi olduğumuz gibi kabul etsek de toplum bizi etmiyor.
Kesinlikle katılıyorum. Bunu medya özellikle popüler hale getiriyor.
Kadınlardan güzel olani iş adamı genç patronu kafalar patronda kadina ikinci günden tanimadan sadece güzelliğiyle aşık olur. He bide kadin abiye bi kıyafet porselen makyajiyla partiye katildi mi tamamdir esas oğlan kiza aşık olur çünkü güzel olmuştur.
Sismanlarla dalga gecirlir. Akillari hep kit çizilir. daha bugün no 309 diye bi dizide şişman çirkin kizi yerin dibine soktular ahh cok yazarım bu konuda da işte. ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?