Kadın Olmak

Çok güzel ifade etmiştiniz.Evet bu döngü bir yerde kırılmalı. İnşallah olucak zamanla kadında bu anlamdan kendisini kurtaracak.

burdad bir çok konu böle değilmi.hamile kalıyor kadın kocam ilgiszleşti ne yapabilirim.çocuk oluyor huysuz mızmız çocukla başa çıkacam diye kendinden vazgeçiyor adam gene ilgisiz ee ne yapabilirim derdinde kadın.kadın hep bişi yapmak zorunda.üyenin biride çıkıyor ben şöle performans gösterdim böle performans gösterdim deyip tüm yükü kadının almasını öğütlüyor.ne zormuş kadın olmak bee

Aslında ben de bu kilo da kendimi iyi hissetmiyorum hantal hissediyorum.
Dediğiniz gibi henüz kendimle barışmamış olabilirim bu noktada.
O nedenle insanların görüşleri benim için önemli.
Kilo alan insanlara ben asla aa kilo almışsın diyemem mesela üZülür diye.
O nedenle kınamak değil de üzülebilirim sadece belki.
Çok güzel yazmışsınız parmaklarınıza sağlık :)

Dun markette bi kiz gordum. Ust dudagi burnundan abartisiz 3cm ondeydi. Niye yaptin kendine bunu ya dedim icimden. Bi de dudagimi yaptirdim guzel oldum mimigi vardi agzinda:)))) iyice one cikarmis agzini seksi olmus gari:))) uzuldum sonra.

Dun markette bi kiz gordum. Ust dudagi burnundan abartisiz 3cm ondeydi. Niye yaptin kendine bunu ya dedim icimden. Bi de dudagimi yaptirdim guzel oldum mimigi vardi agzinda:)))) iyice one cikarmis agzini seksi olmus gari:))) uzuldum sonra.
İşte bu durum çok üzücü çünkü toplum tarafından onaylanmak dışlanmamak için insanlar komik hallere düşüyorlar. Sistem böyle kurgulanmış mükemmel olmak zorunda kadınlar.

Tek umudumuz bu ıkı erkek cocuk annesıyım ve babaları gıbı olmamaları için herseyı yapıyorum

kapitalist düzen bunu emrediyor canım.

İşte bu durum çok üzücü çünkü toplum tarafından onaylanmak dışlanmamak için insanlar komik hallere düşüyorlar. Sistem böyle kurgulanmış mükemmel olmak zorunda kadınlar.

İyi de belki kadın böyle olmak istemiştir.Bu da bir ihtimal.

bu gücü onlara biz veriyoruz bir yandan bakınca da,

dünyada bir çok örneği var,
sırf bu yönlendirmelere direnmek için,

epilasyon yapmayan kadınlar (Julia Roberts mesela),
beyazlaşan saçlarını boyamayı reddeden kadınlar,
makyaj yapmayı reddeden,
topuklu ayakkabı giymeyi reddeden,
fazla kiloları ile bikinili pozlar veren,
...
yani bu yönlendirmelere hayır diyen de çok kadın var.

o yüzden düzen böyle demek yerine, her yaşta kendi hayatımızı kendi istediğimiz ölçüde geçirebiliriz bence. bu yönlendirmelere uyarak mutlu oluyorsak öyle olalım, bize zul geliyorsa kendi alternatif yolumuzu seçelim

Tek umudumuz bu ıkı erkek cocuk annesıyım ve babaları gıbı olmamaları için herseyı yapıyorum

ister istemez aklıma bir kitapta takıldığım bir bölümü getirdin;

kitabın sonlarında tenar'ın oğlu eve geri dönmektedir. babasından gördüğü üzere tüm ev işlerinin kadınlar tarafından yapılmasına alışkın olan kıvılcım, annesinin kendisinden sofrayı toplamasını istemesini dikkate almaz ve evden çıkıp gider. bunun üzerine tenar'ın ged'e söylediği sözler şöyledir, düşündürür:

"beceremedim, beceremedim. istediğin kadar bir taşı sula, taş büyümez."

Tehanu-Ursula K. Le Guin

Teşekkür ederim :)
Sizi çok iyi anlıyorum. Ben de kimseye kilo aldın demem, diyemem, beni ilgilendiren bir mesele değildir de zaten :)
Ben de önceden kiloya takıktım ama sonradan odağımı değiştirdim. Mesela yemek yediğimde artık iyi hissetmeye odaklanıyorum. Malum enerji almak ve iyi hissetmek için yiyoruz. Yemekten sonra halsizlik ve hazımsızlık duygusu hissediyorsak bir şeyleri de yanlış yapmış oluyoruz. Ben hep iyi hissetme duygusunu koruyacak şekilde yemeye çalışıyorum çünkü o iyi enerjiye ihtiyacım var. Midemi çok doldurmadan besleniyorum, içeriğine de sadece mideme dokunup dokunmayacağına göre dikkat ediyorum. O zaman sağlıklı kilomu da koruyor, yemekten sonra halsizlik de duymuyorum. Benim gerçi bu konuda hassas bir bünyem var azıcık ucunu kaçırsam hemen tepki veriyor bedenim hazımsızlık şeklinde. Bundan kaçınmak için de ucunu kaçırmıyor ya da kaçırmışsan günün kalanını hafif yiyeceklerle geçiştiriyorum.
Bir de sağlıklı ve iyi hissedecek şekilde hareket ettiğinde insan ideal kilosunda oluyor zaten. Ne açlıkla ne aşırı tokukla, ne aşırı sporla ne de hareketsizlikle bedenine eziyet etmediğinde yani. Çok yemek de katı diyetler de aşırı spor da vücuda stres dolayısıyla hasar veriyor zaten. Kiloyu takmak ve kilo aldığına üzülmek de... Stres hormonları arttığında insan iyi hissedemediyor, beden içeriden hasar görüyor ve bir de üstüne yağ depoluyor. Bu yüzden kafa rahatlığı da lazım, sağlık ve iyilik hali için, hatta yediklerimizin içeriğinden çok o önemli sanırım.
Belki siz de bedeninizin şekline ve tartıya değil de de sağlıklı ve iyi hissetmeye odaklanırsanız, bunun yan faydası olarak belli bir zaman içinde hoşnut olmadığınız bu durum da değişebilir

Son düzenleme:
Girls diye bir dizi var izlemenizi tavsiye ederim. Orada ki başrol oyuncusu bu dediğiniz kalıpları yıkan bir kadın. Canım sıkıldığında, kendimi normal olarak görmek istediğimde açar izlerim.

Belkı ben becerenlerden olcam inşallah yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…