Kadin sikayette bulunmus

Gecenlerde bi yazi paylasmistim apartmandan bi kadin bahcede yavru kopek gezdiriyo diye cocuga bagirmisti simdi ogrendim ki kadin sikayette bulunmus:kızgın:ve cocuga yarin bi gun gelirler el koymaya demis eger barinaga goturulurse tekrardan alma sansi var mi:KK43: nefret ediyorum boyle insanlardan ya
Her evcil hayvanın veteriner kaydı ve kimlik cüzdanı olması gerekiyor. Bunlar olmadan zaten aşı takibi de yapılmaz. Aşılar olmadan zaten o hayvancıklar dayanmaz. Eğer hayvan kayıtlıysa zabıta, belediye, polis hiçbir kuvvet gelip de köpeği alamaz. Eğer köpek büyük köpekse en fazla gelip ses ölçümü yapıyorlar. Ha eğer hayvanın hiçbir kaydı yoksa. Veteriner kontrolü yapılmamış ve kimliği çıkartılmamışsa barınağa gitmesi daha iyi. En azından orada aşıları yapılıyor. Barınaktan da bu bahsettiğim şartları yerine getirmek kaydıyla hayvan geri alınabilir. Yani merak edilmesi gereken bir durum yok.
 
2008'deki Tehlikeli Köpekler Yasası ile dogo ve fila yasaklı ırklar arasına girdi.
2010'daki kararla bu pekiştirildi.
https://www.tbmm.gov.tr/komisyon/dilekce/belge/kararlar/d23/gkcetvel9.pdf

Bu ırklar yasakken de resmi yarışmalara katılabiliyorlardı. Belki barınaktan sahiplendirmeleri de aynı mantıkladır.

Eğer ilgili kişilere ulaşma imkanınız varsa hangi genelgeyle dogo yasağının kalktığını sorabilir misiniz?

Barınağın mesaisi bitti ama yarın ilk iş soracağım
 
Karnesi varsa, ispatlı saldırganlık-çevreye zarar görülmediği sürece alamazlar, çünkü kişinin malı(!) sayılıyor.
İmza toplanırsa sahibiyle birlikte evden çıkarılma durumu gelişebilir en fazla.
 
5199

Yasaklar

MADDE 14. —

(...)

l) Pitbull Terrier, Japanese Tosa gibi tehlike arz eden hayvanları üretmek; sahiplendirilmesini, ülkemize girişini, satışını ve reklamını yapmak; takas etmek, sergilemek ve hediye etmek.
(bu maddeye 2008'de doga argentino ve fila brasileiro eklendi)


Cezalar

MADDE 28. —
Bu Kanun hükümlerine aykırı davrananlara aşağıdaki cezalar verilir:

k) 14 üncü maddenin (a), (b), (c), (d), (e), (g), (h), (ı), (j) ve (k) bentlerine aykırı davrananlara ikiyüzellimilyon lira idarî para cezası; (f) ve (l) bentlerine aykırı davrananlara hayvan başına ikimilyarbeşyüzmilyon lira idarî para cezası verilir, kesilmiş ve canlı hayvanlara el konulur.
Kaç şikayet geldi kim aldı :) ayrıca kendi ellerimle belediyeye kaydını yaptırdım ve sorun yok bilelim yeter dendi :) eğer ki birini ısırırsa ve suçlu bensem burda o zaman almaya hakları vardır.
 
Oysa dogo, bebek bakıcılığı yapabilen bir köpek :/
Maalesef kuzum, köpekler hakkında doğru düzgün bilgi sahibi olmadan yasa çıkardılar.
Türkiye'de kaç tane fila, tosa var da yasakladılar yani.

Kaç şikayet geldi kim aldı :) ayrıca kendi ellerimle belediyeye kaydını yaptırdım ve sorun yok bilelim yeter dendi :) eğer ki birini ısırırsa ve suçlu bensem burda o zaman almaya hakları vardır.
Birkaç sene önce yasaklı ırkları toplamaya başlamışlardı. İnsanlar köpeklerini bir süre resmen evinde sakladı çünkü bazı illerde köpeklere el koydular. Hatta pit, dogo vs olmayan ırklarda bile karne görmek için insanları yoldan çevirdiler. Ben bile köpeklerim pit veya dogo olmadığı halde doğru düzgün çıkarmadım sokağa, durduk yere başımıza iş açılmasın diye.

2010 yılını incelerseniz bazı illerde insanların köpeklerine şikayet olmaksızın, yasaya dayanarak el konduğunu görebilirsiniz. Tamer Hoca, eğitmenler canlı yayınlara çıktı konuyla ilgili. Daha sonra tepkiler sonrasında sadece sokaktaki başıboş tehlikeli ırkları yakalayacaklarını söylediler.

2012 yılında yine yasak ırkları toplamaya kalktılar,sahiplerine hapis cezası vermeyi gündeme getirdiler; bu sefer Taksim'de hayvan hakları eyleminde toplandık, eş zamanlı birçok şehirde binlerce kişi.

Kaç şikayet geldi, kim aldı konusu ayrı. Yorumumda ben de demiştim "kanunu tam uygularlarsa" diye. Kaldı ki dogo yasaklıyken bile federasyona üye dernekleri vardı, resmi yarışmalara girdiler. Kesin bir şekilde yasak zaten uygulanmadı.

Konu sahibinin bahsettiği köpeği alırlar mı sanmıyorum.
Ama teorik olarak öyle bir ihtimal için "hiç yok" denilmemesi gerekir.
 
Bende de var bi tane yasaklı ırk, kimse alamaz belediyeye kaydını da yaptırsın ben yaptırdım. Tasmasız gezdirmesin site içinde bir de büyüyünce ağızlık Taksin ben takmıyorum ama. Cok kavgalar yaşadık da millet sustu artık.
Yasaklı ırksa belediye nasıl izin veriyor???
 
Kopekler insanlardan daha iyidir bence niye böyle garip insanlar var ki bilemiyorum yaaa.... cok sinirlendim ne istiyorlarsa! zarar vermedigi sürece kopegin ne zarari olacak ki ? ki bence kopekler durduk yere zarar vermez
 
Sevinirim, eğer eksik biliyorsam ben de öğrenmiş olurum. Umarım dediğiniz gibidir de en azından dogolar kendini kurtarmıştır.

Sen haklıymışsın shot, barınakla konuştum, barınaktan sahiplendirildiği için kaydı yapılmış. Barınak hayvanlarına özel bir durummuş. Barınağın onları uyutma hakkı varmış ancak bizim barınağımızda bu uygulanmıyor, almak isteyene veriyoruz, alan olmazsa burada yaşıyorlar dedi veteriner ama kanuna göre yasaklılarmış. Kısırlaştırıp çoğalmalarını engelliyoruz sadece dedi.
 
Sen haklıymışsın shot, barınakla konuştum, barınaktan sahiplendirildiği için kaydı yapılmış. Barınak hayvanlarına özel bir durummuş. Barınağın onları uyutma hakkı varmış ancak bizim barınağımızda bu uygulanmıyor, almak isteyene veriyoruz, alan olmazsa burada yaşıyorlar dedi veteriner ama kanuna göre yasaklılarmış. Kısırlaştırıp çoğalmalarını engelliyoruz sadece dedi.
Teşekkür ederim bilgi için. Keşke ben eksik biliyor olsaydım :(
 
Back
X