Kadına cocuga saygı kalmamıss!!

İnsan gibi hayır diyebilirmiş. Bütün sinirini senden çıkarmaya ne hakkı var. Adama da yazık olmuş

Genelde gittiğim her yere cicugumla gitmek durumunda olduğum için anlıyorum sizi.Ben de şimdiye kadar sıra vs verenleri belki bir kez kabul etmisimdir hatırlamıyorum bile belkide hiç olmamıştır .Çünkü kimseye minnet etmek istemem ,ama ben sıra veririm .
Hamileyken 12 saat dershanede cakisuyodum ciddi yorukuyodum ama yine de tek bir kişinin başına abanmadim uyuz oluyorum .Belki o çocuk benden çok daha rahatsız yani niye illaki küçük diye ayakta gitsin ???
Yapacak birseyiniz yokmuş o yaratık insanlıktan nasip almamış ama ben çocuğum ne kadar durnasa bile polisi beklerdim sanırım çünkü sebep size sıra verilmesi ve o hayvana karşı sizi korumaya çalışan birisi

Ben de hep hamilelere yaslilara fian yer verirdim minibuste bi gun o durumda bende kalcagim hem diyerek ama karnim burnumda hamileyken bile yer veren olmadgi gunler oldu ...

Turkiyede boyle bisey olsa sira beklemeye giderken birinden cocuk bulurum oyle giderim. o yuzden turkiyede yok demek.

Bi de o iş heryerde olmaz. Cocugu olmayan mi var zaten fikir fikir insan heryer her cocugu kapip gelen onume gecse ben aksama kadar dikilirim heralde heryerde.

Çocuğu olmayanlar çocuk sevmeyenler elbet olabilir.. Ama olanlara anlayış gösterin, zaten yeterince zorlanıyor kadınlar ne var biraz olsun anlayış göstersek. Ben de 2 çocuklu olduğum halde, arkamda çocuğu mızmızlanan varsa veririm sıramı.. İzmiri bu yönden çok seviyorum.. İnsanları çok anlayışlı halden anlayan insanlar şükürler olsun ki..

Ben de hep hamilelere yaslilara fian yer verirdim minibuste bi gun o durumda bende kalcagim hem diyerek ama karnim burnumda hamileyken bile yer veren olmadgi gunler oldu ...
Yok cidden kimse yer vermiyor. Bende hamileyim toplu taşımaya bindiğimde millet aa hamile diyor resmen duyuyorum ama yer vermiyor. Tamam verme eyvallah ama karnıma resmen bakıp 'aa hamile' deyip yer vermemek ne oluyor. Ve bu olay çok kez başıma geldi şaka gibi

Yok inanilacak gbi degildi bi keresnde de.otobuste kucuk cocugum kucagmda bi elmle tutunuyorm o seklde bile vermediler ki hamile halmden dw zordu o an kadinin biri bana ver cocugu dedi iyilik yapcaksan kendin kalk gec otur de ne munasebet sana cocufumu vereym kucagna durmaz baskasnda dedim ki gercekten durmazdi . Boyle boyle seyler

Yaşadıklarınıza çok üzüldüm umarım adamcağız da iyidir Valla benimde nerdeyse 1 yaşında olcak olan oğlum var yürümüyor henüz kanguru kolayıma geliyor hep kanguruyla gidiyoruz her yere geçen banka ATMsine gittim sıra deli gibi upuzun çocuğumu bırakamam da kimseye benle mecbur gelmek zorunda yani oynata oynata bir şekilde sıra bize geldi ama üzüldüm insanların o haline 18 yaşlarındaki gençler bile geçin demedi işim de çok kısa sürecekti normalde minnet etmem de bağırırsa bu aralar çok bağırıyo ne yazık ki canı çıkarcasına oğlum Bağırırsa diye çekindim ama şükür minnet eylemeden geldik çok üzücü gerçekten

Gerçekten o lafı bende hiç anlamam ne münasebet vercekmişim çocuğumu sana iyilik böyle mi olur insanlar çok tuhaf

eğer kadın sizinle elinizdeki numaraları/sıraları değiştirecekse, haklısınız.

hayır, kadın siz benim önümden buyrun gibi yaklaştıysa, olmamış...

evet keşke herkes daha anlayışlı olsa bebekli annelere ama otobüste yer istemiyorsunuz yada hastane acilinde beklemiyorsunuz. yani çocuklu olmanız bir şeyi değiştirmiyor. kaldı ki herkesin acelesi var..

2 ay önce 3 aylık emen bebeğimi bırakıp çıktım nasıl olsa hemen hallederim, çocuk oralarda sürünmesin diye,
1 saat 26 dakika sıra bekledim
kabus gibiydi.
ve evde beni emmek için bekleyen bebeği düşündükçe gerildim.
orada biri önüme geçmeye çalışsa, hoş karşılayacağımı sanmıyorum e bakınca ben çocuksuz kadın o çocuklu olacaktı. halbuki evde 3 küçük velet var.
kaba davranmazdım ama müsade de etmezdim. ve beni bu uyarıyı yapmak durumunda bıraktığı için sinirlenirdim muhtemelen.

Yaşlıya öncelik, hamileye öncelik, çocukluya öncelik. Ee bu sıra genç veya normal bir insana ne zaman gelecek?

Bu durumu öyle bir hale getirdiler ki sanki insanlar birilerine öncelik tanımak zorunda. Herkesin kendi değerleri ile alakalı. Vermeyen vermez. Kimseyi de ilgilendirmez.

Açıkçası çocuklu kadının mutlaka öncelik sahibi olması gerekiyor, bu keşke toplumumuzda da yer edinmiş olsa ama hayat şartları bizim gibi ülkelerde o kadar ağır ki, hayat pahalı çok çalışıyorsun gülmeye eğlenmeye vaktin yok, sürekli telaş var, biryerlerde yetişmek sorundasın, sinirini stresini ya içine ya başkasında patlıyorsun, yani durup bir düşünmeye kimsenin vakti yok, tahammülü de yok.
Bebeksiz tabi ki normal sırada beklenir ama bebekli birinin hamile hasta yaşlı birinin her işlemde önceliği olmalı diye düşünüyorum ben hep sıramı veririm, çünkü ona verme buna verme ona buna kız hooop manyak bir toplumun kurbanı olamıycam ben aykırı olayım daha iyi.

Büyükşehirlerde herkesin bir telaşı işi gücü var. Ben çok iyi anlıyorum çocukluyu da yaşlıyı da ama cidden ona öncelik buna öncelik iyice heba oluyoruz. O adam işi abartmış, ben biri bana yer verince bile tedirgin oturuyorum bir şey diyen çıkar mı diye. Öyle bir ülkeyiz çünkü. Ve çocugunu kucagına alıp her yerde öncelik isteyene valla da sinir oluyorum ben bütün gün ayaktayım bacaklarım kopuyor ama o gezmiş tozmuş veya hastaneye gitmiş en fazla 1 saat harcamış, geçip kurulma hakkını kendinde görüyor. Konu sahibi sizin durumunuzda eğer kadınla sıraları değiştiyseniz sizi haklı yapar. O adam da ayıymış o da ayrı tabi

Adam manyak mı ne.. Ne gerek vardı bu kadar tepkiye?

Ama sırf çocuklu oldukları için insanların öncelik beklemesi de biraz yanlış bence. Insanlar zaten bankaya vs gitmek için işlerinden zar zor izin alıp çıkıyorlar ya da işe okula vs yetismemiz gereken yerler oluyor. E ona sıranı ver buna sıranı ver ben ne zaman halledeceğim işlerimi? Yani diğer insanların ne durumda olduğunu bilmeden ben çocukluyum bana yer verseler diye düşünmek de baya bencilce bence. Belki senden daha zor durumda belki isinden sadece bi saatligine izin alıp çıkabildi. Belki evde çocukları bekliyor.. Acelem olmayan durumlarda ben sıramı veriyorum ama bunu sürekli ve herkesten beklemek doğru değil.

Ptt ye giderim bazen babasına bırakırım, bazen yanımda götürürüm ve 2 saat beklediğim bile oldu. Kimseden sıra istemem çünkü sırasını vermek isteyen zaten çocuğu görünce verir. Geçen çocuğum durmadı mesela çıktım ptt den gezdiriyorum genç bir çocuk geldi sıra numarasını verdi gitti. Muhtemelen fazla numara almıştı. Maalesef herkesin işi acele, koşturması var tabi ağlayan bir bebek varsa biri de çıkıp numarasını değiştirebilir diye düşünüyorum. Bazen de sadece kendimizi düşünüyoruz karşıdakinin şartlarını gözardı ediyoruz, birisi benden sıra istese vermem çünkü yanımda çocuğum yoksa eve bırakıp gelmişimdir o da evde beni bekliyor. Hamile olduğum belli olmuyordu 8 aylık hamileydim ağrım da vardı o gün ayakta durunca bebek kasıklarıma doğru vuruyordu. Teyzenin biri geldi yaşlı babası için yerimi istedi yine de kalkıyordum kıyamıyorum çünkü, eşim müdahale etti hamile dedi. Sizin konunuzdaki adam normal değil bence. Sıramı veremem benim de acelem var demesi yeterliydi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…