Kadına cocuga saygı kalmamıss!!

Benzer şey otobüs sırasında olmuştu bize adam arkamızdan gelip önümüze geçtiniz diye arkadaşla bize saldırınca orda olan beyler de adama saldırdılar sonra bi curcuna ama ilginçtir paşa paşa herkes aynı otobüse bindik gittik medeni miyiz neyiz anlamadım
Geçmiş olsun size de

Valla ben de markette ve birçok yerde sıra veririm. Ama karşılığını görmem. Otobüste yer veririm hasta, yaşlı, hamile, çocuklu. Hatta küçük çocuklara bile yer veririm. Ama ben hamileyken kimse bana yer vermedi, küçük çocuğumla otobüse binince çok nadir yer verdiler. Tabi bana yapılmadı diye ben de aynısını yapmıyorum. Vicdanla alakalı.

Konuya gelirsek. Bazı sorunlu tipler var böyle. Hayır demesini bilmezler, kavga etmek alışkanlık olmuştur onlarda. Muhtemelen evde karısını çocuğunu da dövüyordur bu tipler. Yani yaşam tarzı haline gelmiştir.

Kadın mı o da ne ?
Çocuk mu o da ne ?

Bundan 15 sene Öncesinde otobüslerde falan hep kadınlar oturur erkekler nezaketen Kadınlara yer verirdi. Şimdi ne erkekler erkek ne insanlar insan.

Ben özellikle kadın olduğunuz için ofkelendigini düşünmüyorum. Bunu yapan kişinin karakteri bu böyle şeylerle beslemiş kişiliğini ortaya da bu çıkmış. Sizin yerinizde sapasağlam bir erkek olsa onu dövecekti .
Hanımlar inanın bizlere büyük görev düşüyor iyi evlatlar yetiştirin , çabuk sinirlenmeyin hoşgörülü olun .... Evlatlarımıza örnek insanlar olmalıyız. Allah iyilerle karşılaştırsın bunlar hiç bitmicek ne yazikki

benimki ne yaikki kanguruda durmuyo kucaga alismis kucaktan inmiyo gercekten zor oluyo bosuna dolmusda hamilelere cocuklulara yaslilara yer verin yazmiyo ama bunu dinleyen yok bnde hamileylen kontrollere hep ayakta giderdim dolmusda kimse yer vermezdi.

konu sira vermesi degil bi bayana herkezin icinde bagirip sen git kocan gelsin vs demesi ve baska bir insana vurmasi bu normalmi benim derdim sira vermiyolar diye degil konuyu iy okuduysaniz??

Ben hamileyim karnım bayağı belli.
Cok nadır yer veriyorlar metroda falan.
O da genelde orta yaslılar veriyor.
Öğrenciler ,genç kızlar böyle bakıyor yüzüne.
Okula gidiyorlar ama ne okutuyorlar okullarda bu çocuklara merak ediyorm,
Okuma zaten anlamamssın okuduğunu demek geliyor içimden.Aynı sekilde yaslılıra ,çocuklulara yer vermeyenleri kaldırıyorm valla.
Aileler eğitemiyor insan yetiştirirken.Doğurup bırakıyor,cok net.

Bebeli ebeveynleri sarıp sarmalayasım geliyor.
O sıra beklemeler, beklerken kanter içinde kalmalar.
İnsan başına gelmeden çok anlayamıyor.
Adamdan şikayetçi olmuştur inşallah darp edilen kişi.

Yaşamayan bilmiyor gerçekten. Burada bile var baksanıza "ne olmuş çocuk varsa herkeste var" deniyor..

Çocuk var çocuk var. Ben daha bu sene oğlumla bir sıraya girip bekleyebiliyorum. Kolay mı el kadar bebekle tısıl tısıl soluyarak sırada dikilmek. Bel, kol denen bir şey kalmıyor.

Bebek bazen arabasındayken de huysuzlanıyor. O an kadın işini bitirip bir an önce gitmenin derdinde olur.
Bir de bebek ağlamasından rahatsız olan tipler var ki neyse..

Ben nerede olursa olsun görürsem "siz böyle gelin" derim. Kimseye "bu kadına sıra verin" demem zira diyalogdan anlaşılıyor. İnsani yanı olanlar ona göre yardım eder..

O heriften şikayetçi olmalıydınız. Yobazı ödüllendirir gibi davranmışsınız. Şimdi önüne gelene böyle davranacak. Ta ki birinden sağlam dayak yiyene kadar..

Hala geç değil. Kamera kayıtlarından kimlik tespiti yapılır. Personelin de ifadesine başvurulur. Bir uğraştırın bence o herifi ve hakaret eden karısını. Yumruk yiyen kişiyle birlik olun..
Bunu bu topluma borçlusunuz..

Herşey tamam ama neden savunan insanı bırakıp çekip gittiniz ki? Sonradan da mı telafi edemediniz? İyi insanların nesli böyle böyle tükendi malesef...
o adam orda durmadiki gitti pttyemi girdi gitimi goremedim o ara ortalik karisik baska bi insan polis cagirdi bende polisi bekledim baya sora gelmedi ki ayrica o insan hala ilerde tuttuklari halde kosup gelmeye calisiyodu. bebegimde agliyo biyandan acaba napsaydim orda adamin gözü dönmüs gelip beni bi itse bebek düsücek kucagimdan kusura bakayinda ben kendimi degil cocugumu dusunmek zorundayim o an orda ne yasadigimi en bilirim

Adamın yaptığı da normal değil ama sizin yaptığınız da normal değil. Herkesin bir telaşı var herkes bir yerlere yetişmeye çalışıyor herkes sıra bekliyor vs. Çocuk durmuyor diye sira verilmesi çok alakasız bu niye sıradaki diğer insanları etkilesin ki eğer size sıra veren insanın önüne gectiyseniz insanlar tabi ki tepki gösterir. Ama adam sırasını size verip kendi arkaya geçtiyse sorun yok. Yine söylüyorum adamın da tepkisi normal değil. Ayrıca yorumlarda hamileyken çocukluya yaşlıya vs. yer verilmesi mecburiyetinden bahşedilmiş hayır öyle bir şey yok. Otobüste ve ya herhangi bir yerde kimse yer vermek zorunda değildir. Siz yoruluyorsaniz veya bekliyorsanız oradaki herkes yoruluyor ve ya bekliyor. Bunu kötüye kullananlar oldukça insanlar da yer vermiyor artık. Tamamen tercih meselesi mesela ben otobüste çok yorgun değilsem yer veririm ama yorgunsam ya da canım istemiyorsa mecbur da değilim. Bende herkes gibi para ödüyorum ve oturmaya da hakkım var.

Geçmiş olsun. Ne yaşadığınızı siz bilirsiniz doğrudur, kucağınızda bebek extra hassasiyet o da tamam. Eve gidip bebeğinizi sakinleştirdikten sonra , tekrar karakola başvurabilirdiniz diyorum. Geç değil diyorum, böyle magandalara şehir eşkiyalarına meydan bırakmayın.

plakasini aldim zaten ama simdi sikayet durumuna gitsem esimn haberi olucak ve bu defa cocukla ne islere bulasiyosun ya cocuga bisey olsaydi orda diye bana kizicak haksizda olmaz o an orda adamin gozu dönmüs gelip beni bi itse cocugum dusecek sora olan kime olacak cocuga. cocuk olmasa napcagmi cok iy blirim ama artik oyle bi zmana geldiki simdi adamla ugrasam basa bela olur ülke öyle bi zmanda biri sana yolda ne bakiyon dese bile kusura bakma dicek durumdayiz. bi Anne olarak sadece cocugumu dusunuyorum. siz yerimde olsaniz naparsiniz?

Evet kesinlikle insanın değer yargısı ve aileden gördüğü görgüyle ilgili..
Sonradan edinilmez sizlik bir durum yok yani..

Siz hiç hamile, çocuklu ve yaşlı olmayın emi?

ben anlatamiyorum galiba ben zaten ayakta bekliyordum sirama bi bayan sen sira iste bakin bu cocuklu 2 dk isini haletsin dedi bende veren olursa olur diye rica etim bukadar kimsenin sirasini almadim veya önüne gecmedim buraya kadar normsl dimi baska bi adam hic sirada yok orda oturuyoken biz niye sira veriyoruz diye saldirisa gecdi anlatabildimi

Otobüste ve ya herhangi bir yerde kimse yer vermek zorunda değildir.
yanlışınız var. hamileler, engelliler, yaşlılar ve çocuklu kadınlar için öncelikli olarak ayrılmış koltuklar vardır. eğer bu koltuklardan birine oturuyorsanız bu sayılanlara yer vermek zorundasınız. diğer koltuklar için böyle bir zorunluluk yok.

Kötüye kullanan çok olduğu için artık hakları olsa bile kullanılmıyor. Ve ben kendi fikrimi yazdım bence zorunda değil.

İyi de sizin bir suçunuz yok ki. Adam kendi kendine parlamış. İşiniz var ki çocukla gitmişsiniz. Evde bırakacak değildiniz ya.

İnşallah öteki adam şikayetçi olmuştur ne diyim..
Ben olsam peşini bırakmam..

Kötüye kullanan çok olduğu için artık hakları olsa bile kullanılmıyor. Ve ben kendi fikrimi yazdım bence zorunda değil.
sizin şu an yaptığınız şuna benziyor.

ben diyorum ki adam öldürmek kanunlara aykırı. siz de diyorsunuz ki bence değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…