- 16 Nisan 2017
- 1.787
- 1.532
- 133
Aman diyim arkadaşlar kimseden yer sıra falan istemeyin sadece kendi sırasını verenler olursa geçinben mesela markette sıramı çok veririm elimde 20 şey arkamda 1 tane alacağı olanı bekletmem bana kimse sıra vermiyor ama olsun
Ben özellikle kadın olduğunuz için ofkelendigini düşünmüyorum. Bunu yapan kişinin karakteri bu böyle şeylerle beslemiş kişiliğini ortaya da bu çıkmış. Sizin yerinizde sapasağlam bir erkek olsa onu dövecekti .Bugun pttye gitim kucagimda bebek oldugu icin bi bayan arkadas senin bebegin var önümdekilerden sıra istememi söyledi normalde asla sıra istemem ama bela gelecekya o an istedim..
birden bitane genc adam atıldı sıra flan veremeyiz diyerek ben sizden istemedim zaten dememe kalmadi adam sen ne konusuyon sen git kocan gelsin vs bagirmaya basladi bi beyfendi geldi bayana ne bagiriyosun diyerek adam sanane sen kimsin sanami sorcam diye adama saldirmaya basladi yumruk falan atti baya bi sora araya girdiler ayirdilar bana bagiran adamin yanindada karisimi kardesimi bi bayan vardi oda ordan bana agiza alinmiycak küfürler ediyo biyandan soka girdim kucagimda bebek agliyo polis falan cagirdilar ben sikayetci olacaktim biraz bekledim polis gelmedi bebekde durmuyunca eve geldim..
sabahdandir vicdan azabından aglamaktan mafoldum benim yüzünden adami dövdü nalet olasi pislik insan.beni savunan adamdan bi helallik alamadim ona yaniyorum...
ülke olarak nereye gidiyoruzz??
bu bayanlara olan öfke davranis sekli nedir nolucak böyle?? dısari cikamaz olduk artik..
benimki ne yaikki kanguruda durmuyo kucaga alismis kucaktan inmiyo gercekten zor oluyo bosuna dolmusda hamilelere cocuklulara yaslilara yer verin yazmiyo ama bunu dinleyen yok bnde hamileylen kontrollere hep ayakta giderdim dolmusda kimse yer vermezdi.Yaşadıklarınıza çok üzüldümumarım adamcağız da iyidir Valla benimde nerdeyse 1 yaşında olcak olan oğlum var yürümüyor henüz kanguru kolayıma geliyor hep kanguruyla gidiyoruz her yere geçen banka ATMsine gittim sıra deli gibi upuzun çocuğumu bırakamam da kimseye benle mecbur gelmek zorunda yani oynata oynata bir şekilde sıra bize geldi ama üzüldüm insanların o haline 18 yaşlarındaki gençler bile geçin demedi işim de çok kısa sürecekti normalde minnet etmem de bağırırsa bu aralar çok bağırıyo ne yazık ki canı çıkarcasına oğlum Bağırırsa diye çekindim ama şükür minnet eylemeden geldik çok üzücü gerçekten
konu sira vermesi degil bi bayana herkezin icinde bagirip sen git kocan gelsin vs demesi ve baska bir insana vurmasi bu normalmi benim derdim sira vermiyolar diye degil konuyu iy okuduysaniz??Yaşlıya öncelik, hamileye öncelik, çocukluya öncelik. Ee bu sıra genç veya normal bir insana ne zaman gelecek?
Bu durumu öyle bir hale getirdiler ki sanki insanlar birilerine öncelik tanımak zorunda. Herkesin kendi değerleri ile alakalı. Vermeyen vermez. Kimseyi de ilgilendirmez.
Bebeli ebeveynleri sarıp sarmalayasım geliyor.
O sıra beklemeler, beklerken kanter içinde kalmalar.
İnsan başına gelmeden çok anlayamıyor.
Adamdan şikayetçi olmuştur inşallah darp edilen kişi.
o adam orda durmadiki gitti pttyemi girdi gitimi goremedim o ara ortalik karisik baska bi insan polis cagirdi bende polisi bekledim baya sora gelmedi ki ayrica o insan hala ilerde tuttuklari halde kosup gelmeye calisiyodu. bebegimde agliyo biyandan acaba napsaydim orda adamin gözü dönmüs gelip beni bi itse bebek düsücek kucagimdan kusura bakayinda ben kendimi degil cocugumu dusunmek zorundayim o an orda ne yasadigimi en bilirimHerşey tamam ama neden savunan insanı bırakıp çekip gittiniz ki? Sonradan da mı telafi edemediniz? İyi insanların nesli böyle böyle tükendi malesef...
Geçmiş olsun. Ne yaşadığınızı siz bilirsiniz doğrudur, kucağınızda bebek extra hassasiyet o da tamam. Eve gidip bebeğinizi sakinleştirdikten sonra , tekrar karakola başvurabilirdiniz diyorum. Geç değil diyorum, böyle magandalara şehir eşkiyalarına meydan bırakmayın.o adam orda durmadiki gitti pttyemi girdi gitimi goremedim o ara ortalik karisik baska bi insan polis cagirdi bende polisi bekledim baya sora gelmedi ki ayrica o insan hala ilerde tuttuklari halde kosup gelmeye calisiyodu. bebegimde agliyo biyandan acaba napsaydim orda adamin gözü dönmüs gelip beni bi itse bebek düsücek kucagimdan kusura bakayinda ben kendimi degil cocugumu dusunmek zorundayim o an orda ne yasadigimi en bilirim
plakasini aldim zaten ama simdi sikayet durumuna gitsem esimn haberi olucak ve bu defa cocukla ne islere bulasiyosun ya cocuga bisey olsaydi orda diye bana kizicak haksizda olmaz o an orda adamin gozu dönmüs gelip beni bi itse cocugum dusecek sora olan kime olacak cocuga. cocuk olmasa napcagmi cok iy blirim ama artik oyle bi zmana geldiki simdi adamla ugrasam basa bela olur ülke öyle bi zmanda biri sana yolda ne bakiyon dese bile kusura bakma dicek durumdayiz. bi Anne olarak sadece cocugumu dusunuyorum. siz yerimde olsaniz naparsiniz?Yaşamayan bilmiyor gerçekten. Burada bile var baksanıza "ne olmuş çocuk varsa herkeste var" deniyor..
Çocuk var çocuk var. Ben daha bu sene oğlumla bir sıraya girip bekleyebiliyorum. Kolay mı el kadar bebekle tısıl tısıl soluyarak sırada dikilmek. Bel, kol denen bir şey kalmıyor.
Bebek bazen arabasındayken de huysuzlanıyor. O an kadın işini bitirip bir an önce gitmenin derdinde olur.
Bir de bebek ağlamasından rahatsız olan tipler var ki neyse..
Ben nerede olursa olsun görürsem "siz böyle gelin" derim. Kimseye "bu kadına sıra verin" demem zira diyalogdan anlaşılıyor. İnsani yanı olanlar ona göre yardım eder..
O heriften şikayetçi olmalıydınız. Yobazı ödüllendirir gibi davranmışsınız. Şimdi önüne gelene böyle davranacak. Ta ki birinden sağlam dayak yiyene kadar..
Hala geç değil. Kamera kayıtlarından kimlik tespiti yapılır. Personelin de ifadesine başvurulur. Bir uğraştırın bence o herifi ve hakaret eden karısını. Yumruk yiyen kişiyle birlik olun..
Bunu bu topluma borçlusunuz..
Yaşlıya öncelik, hamileye öncelik, çocukluya öncelik. Ee bu sıra genç veya normal bir insana ne zaman gelecek?
Bu durumu öyle bir hale getirdiler ki sanki insanlar birilerine öncelik tanımak zorunda. Herkesin kendi değerleri ile alakalı. Vermeyen vermez. Kimseyi de ilgilendirmez.
ben anlatamiyorum galiba ben zaten ayakta bekliyordum sirama bi bayan sen sira iste bakin bu cocuklu 2 dk isini haletsin dedi bende veren olursa olur diye rica etim bukadar kimsenin sirasini almadim veya önüne gecmedim buraya kadar normsl dimi baska bi adam hic sirada yok orda oturuyoken biz niye sira veriyoruz diye saldirisa gecdi anlatabildimiAdamın yaptığı da normal değil ama sizin yaptığınız da normal değil. Herkesin bir telaşı var herkes bir yerlere yetişmeye çalışıyor herkes sıra bekliyor vs. Çocuk durmuyor diye sira verilmesi çok alakasız bu niye sıradaki diğer insanları etkilesin ki eğer size sıra veren insanın önüne gectiyseniz insanlar tabi ki tepki gösterir. Ama adam sırasını size verip kendi arkaya geçtiyse sorun yok. Yine söylüyorum adamın da tepkisi normal değil. Ayrıca yorumlarda hamileyken çocukluya yaşlıya vs. yer verilmesi mecburiyetinden bahşedilmiş hayır öyle bir şey yok. Otobüste ve ya herhangi bir yerde kimse yer vermek zorunda değildir. Siz yoruluyorsaniz veya bekliyorsanız oradaki herkes yoruluyor ve ya bekliyor. Bunu kötüye kullananlar oldukça insanlar da yer vermiyor artık. Tamamen tercih meselesi mesela ben otobüste çok yorgun değilsem yer veririm ama yorgunsam ya da canım istemiyorsa mecbur da değilim. Bende herkes gibi para ödüyorum ve oturmaya da hakkım var.
yanlışınız var. hamileler, engelliler, yaşlılar ve çocuklu kadınlar için öncelikli olarak ayrılmış koltuklar vardır. eğer bu koltuklardan birine oturuyorsanız bu sayılanlara yer vermek zorundasınız. diğer koltuklar için böyle bir zorunluluk yok.Otobüste ve ya herhangi bir yerde kimse yer vermek zorunda değildir.
yanlışınız var. hamileler, engelliler, yaşlılar ve çocuklu kadınlar için öncelikli olarak ayrılmış koltuklar vardır. eğer bu koltuklardan birine oturuyorsanız bu sayılanlara yer vermek zorundasınız. diğer koltuklar için böyle bir zorunluluk yok.
plakasini aldim zaten ama simdi sikayet durumuna gitsem esimn haberi olucak ve bu defa cocukla ne islere bulasiyosun ya cocuga bisey olsaydi orda diye bana kizicak haksizda olmaz o an orda adamin gozu dönmüs gelip beni bi itse cocugum dusecek sora olan kime olacak cocuga. cocuk olmasa napcagmi cok iy blirim ama artik oyle bi zmana geldiki simdi adamla ugrasam basa bela olur ülke öyle bi zmanda biri sana yolda ne bakiyon dese bile kusura bakma dicek durumdayiz. bi Anne olarak sadece cocugumu dusunuyorum. siz yerimde olsaniz naparsiniz?
sizin şu an yaptığınız şuna benziyor.Kötüye kullanan çok olduğu için artık hakları olsa bile kullanılmıyor. Ve ben kendi fikrimi yazdım bence zorunda değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?