Bak o konuda haklısın. Macar mitolojisinde geçen kelimeler Türkçeye çok yakın. ( turul=Tuğrul gibi). Bize daha aşinalar ama Norveç falan gerçekten çok çok farklı. Onlar diğer Avrupa ülkelerinden de farklı. İskandinav ülkesi onlar. Allahaşkına bir İtalyan ile bir Norveçlinin kaç tane ortak özelliği çıkabilir.Kuzey Avrupa farklıdır. Orta Avrupa farklı.
Bir kere oralarda Türk Osmanlı eserleri vardır.
(*Budapeşte Macaristan)
Bize aşinadır. Butik ülkeler öyle değil.
Norveçte bir Çocuk lisede zamanında katliam yaptı.
92 göçmen asıllı kişiyi öldürdü. Aldiği ceza 21 yil.
Evet çok gelişmiş ülkeler. Bende orada doğmak isterdim. Bir tercih verilse asla Turkiyeyi istemezdim. Turkiyede olacağıma doğmamayı seçerdim. Orası süperdir ama oranın vatandaşı olursan.
Türksen bir de üstüne Muslumansan ciddi ayrımcılığa uğrarsın.
Link de bu..
Dünya böyle katliam görmedi
Red light street der susarım Hollanda deyinceAmerikada magazin programları oldukça yaygın. TV'yi bilmiyorum ama özellikle video paylaşım platformlarında çokça karşılaşıyorum. Üstelik kadına özgürlük sadece cinsel özgürlük anlamında mı oluyor? Orada da dünyanın her yerinde olduğu gibi kadına zorbalık maalesef var. Özellikle güzellik algısı üzerinden bu yapılıyor. Avrupa'ya has bir durum değil. Ancak Avrupa da bu durumdan arınmış değil. Belçika'da üniversitelerde başörtüsü yasağı gelmek üzere. Avrupa'da halen aynı işi yapsalar dahi kadınlar daha az maaş alıyor vs... Bende Avrupa da büyüdüm. Onlarda mankenlik kültürü yok demişsin ancak Hollandalılar bu konuda oldukça popüler. Sadeve Victoria's Secret'e bile baksak bir sürü hollandalı manken görürüz. Hadid kardeşlerin annesi de manken ve Hollandalı. Dolayısıyla. Bu derece göz önünde olmasa da kadının çilesi bitmedi, bitmiyor.
Canım beni rahatsız eden şu, burda çoğu bizim milleti tanımıyor ve tanıyınca böyle mi tanısın? O beni çok üzdü gerçekten.Merak etmeyin sizi ve milletinizi kınayacak değiliz. Bizde de var aynı b.k
Ülkede olan şeyleri söylemek ülkeyi kötülemek mi oluyor? Bunlar gerçekler. Ve ayıplanması gerekiyor. Asıl ülkeyi kötü yapan bu zihniyetteki insanlar. Ne zamana kadar devam edecek bu? Neden başkalarından saklayayım ki ülkemde olan şeyleri? Şimdiye kadar söylenmedi de noldu? Belki benim bu konuyu açmam buradakı azerbaycanlı kadınların düşncelerini değiştirmeme yardım edecek?Burda yok mu öyle konular? Bdv bunlarla dolu değil mi? Kanlı çarşafını sandıkta saklayanlar, kvsi ve görümcesi kanlı bezi uzmana götürüp gerçekten kızlık zarı mı değil mi teyit ettirmeler. Yok mu burda hiç mi görmedin?
Hiç öyle düşünmeyin.Canım beni rahatsız eden şu, burda çoğu bizim milleti tanımıyor ve tanıyınca böyle mi tanısın? O beni çok üzdü gerçekten.
Haklısın bu insanı üzer. Ama konu sahibinin art niyetli olduğunu sanmıyorum.Canım beni rahatsız eden şu, burda çoğu bizim milleti tanımıyor ve tanıyınca böyle mi tanısın? O beni çok üzdü gerçekten.
o Zaman o üye olduğunuz Facebook sayfasından rahatsız olduğunuz şeyleri yazın belki düzeltirler kendileriniÜlkede olan şeyleri söylemek ülkeyi kötülemek mi oluyor? Bunlar gerçekler. Ve ayıplanması gerekiyor. Asıl ülkeyi kötü yapan bu zihniyetteki insanlar. Ne zamana kadar devam edecek bu? Neden başkalarından saklayayım ki ülkemde olan şeyleri? Şimdiye kadar söylenmedi de noldu? Belki benim bu konuyu açmam buradakı azerbaycanlı kadınların düşncelerini değiştirmeme yardım edecek?
Hemen hemen her Avrupa ülkesinde var bu tarz yerler... ve nedense sıkıntı olmuyorRed light street der susarım Hollanda deyince
Hiç öyle düşünmeyin.
Haklısın bu insanı üzer. Ama konu sahibinin art niyetli olduğunu sanmıyorum.
Ellerinize sağlık aynen öyle. Bunu değiştirmek için kendisi bişey yapmış mı acaba?Ya ben bu tarz şeylerin yazmanın dert olarak konuya çözüm olacagını dusunmuyorum ne yapalım şimdi buradan biz
Hayır istemiyorum demekle başlayabilirsiniz siz
Herkes kaderini kendi yazar zorunda değilsiniz
Hayır demeniz yeterli zorla olacak hali yok gerekirse çirkefleşin madem
Düşünmekle olmaz bu işler eyleme geçin
Ben sizden bir şey yapmanızı istemiyorum ki? Beni rahatsız eden konuydu ve ben bunu insanlarla paylaşmak istedim. Dertlerimi anlatmak istedim tanımadığım insanlara. Ve bunu yapmakta özgür olduğumu düşünüyorum.Ya ben bu tarz şeylerin yazmanın dert olarak konuya çözüm olacagını dusunmuyorum ne yapalım şimdi buradan biz
Hayır istemiyorum demekle başlayabilirsiniz siz
Herkes kaderini kendi yazar zorunda değilsiniz
Hayır demeniz yeterli zorla olacak hali yok gerekirse çirkefleşin madem
Düşünmekle olmaz bu işler eyleme geçin
Tabii ki. Bu konudan bağımsız ama az önce bir haber okudum. Rusya'da 14 yaşında kız doğum yapmış. Baba da 10 yaşındaHemen hemen her Avrupa ülkesinde var bu tarz yerler... ve nedense sıkıntı olmuyor
Ona bakan uzamnin da aklina sasarim yalniznya da adli vaka olmadan bekaret kontril eden uzmanin.tey Allahim yaBurda yok mu öyle konular? Bdv bunlarla dolu değil mi? Kanlı çarşafını sandıkta saklayanlar, kvsi ve görümcesi kanlı bezi uzmana götürüp gerçekten kızlık zarı mı değil mi teyit ettirmeler. Yok mu burda hiç mi görmedin?
Amerikada magazin programları oldukça yaygın. TV'yi bilmiyorum ama özellikle video paylaşım platformlarında çokça karşılaşıyorum. Üstelik kadına özgürlük sadece cinsel özgürlük anlamında mı oluyor? Orada da dünyanın her yerinde olduğu gibi kadına zorbalık maalesef var. Özellikle güzellik algısı üzerinden bu yapılıyor. Avrupa'ya has bir durum değil. Ancak Avrupa da bu durumdan arınmış değil. Belçika'da üniversitelerde başörtüsü yasağı gelmek üzere. Avrupa'da halen aynı işi yapsalar dahi kadınlar daha az maaş alıyor vs... Bende Avrupa da büyüdüm. Onlarda mankenlik kültürü yok demişsin ancak Hollandalılar bu konuda oldukça popüler. Sadeve Victoria's Secret'e bile baksak bir sürü hollandalı manken görürüz. Hadid kardeşlerin annesi de manken ve Hollandalı. Dolayısıyla, bu derece göz önünde olmasa da kadının çilesi bitmedi, bitmiyor.
Size katılıyorum evet farklılar. Yabancıları istemiyorlar.Bak o konuda haklısın. Macar mitolojisinde geçen kelimeler Türkçeye çok yakın. ( turul=Tuğrul gibi). Bize daha aşinalar ama Norveç falan gerçekten çok çok farklı. Onlar diğer Avrupa ülkelerinden de farklı. İskandinav ülkesi onlar. Allahaşkına bir İtalyan ile bir Norveçlinin kaç tane ortak özelliği çıkabilir.
Deme canım ya bizde dalga geçtik isveç bilim adamlarına kadar gider bu diye. Saçmalamış işte. Elimi kesip kanı çarşafa yapamam anlarlar diyorOna bakan uzamnin da aklina sasarim yalniznya da adli vaka olmadan bekaret kontril eden uzmanin.tey Allahim ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?