Kadını aşağılayan gelenek

Bak o konuda haklısın. Macar mitolojisinde geçen kelimeler Türkçeye çok yakın. ( turul=Tuğrul gibi). Bize daha aşinalar ama Norveç falan gerçekten çok çok farklı. Onlar diğer Avrupa ülkelerinden de farklı. İskandinav ülkesi onlar. Allahaşkına bir İtalyan ile bir Norveçlinin kaç tane ortak özelliği çıkabilir.

Merak etmeyin sizi ve milletinizi kınayacak değiliz. Bizde de var aynı b.k

Red light street der susarım Hollanda deyince

Ülkede olan şeyleri söylemek ülkeyi kötülemek mi oluyor? Bunlar gerçekler. Ve ayıplanması gerekiyor. Asıl ülkeyi kötü yapan bu zihniyetteki insanlar. Ne zamana kadar devam edecek bu? Neden başkalarından saklayayım ki ülkemde olan şeyleri? Şimdiye kadar söylenmedi de noldu? Belki benim bu konuyu açmam buradakı azerbaycanlı kadınların düşncelerini değiştirmeme yardım edecek?

Ya ben bu tarz şeylerin yazmanın dert olarak konuya çözüm olacagını dusunmuyorum ne yapalım şimdi buradan biz
Hayır istemiyorum demekle başlayabilirsiniz siz
Herkes kaderini kendi yazar zorunda değilsiniz

Hayır demeniz yeterli zorla olacak hali yok gerekirse çirkefleşin madem
Düşünmekle olmaz bu işler eyleme geçin

o Zaman o üye olduğunuz Facebook sayfasından rahatsız olduğunuz şeyleri yazın belki düzeltirler kendilerini

Ellerinize sağlık aynen öyle. Bunu değiştirmek için kendisi bişey yapmış mı acaba?

Dünyanın her yerinde çeşitlilik göstererek kadına yapılan dayatmalar tacizler bedeni üstünde primler var. Bizim gelenekleri mizde kırmızı kuşaktan tutun yolda geçen erkek varsa arkasından yürümeye kadar önce erkek sofraları hazırlanır kadınlar kalanı yer yani tüm kadını aşagılayıcı şeyler var. Buna izin veren kadınlar ne yazı ki. Çarşafa bakmaya gelende kadın bana kızlık zarının kutsallıpını empoze edende kadın. Erkekleri tahtından indirip göz seviyemize getirmemiz gerekiyor. 50 gr et fazlası var diye benden daha zeki değiller

Bir çok azeri tanıyorum. Bekar ya da evli. Hiçbirinde böyle şey görmedim. Şaşırdım.
Nasıl Türkiyede bu tarz düşünen insanlar olduğu kadar, düşünmeyen de çoksa; Azerbaycan için de öyledir. Genellemek doğru olmaz. Yanlış buluyorsanız yapmazsınız, yapanla olmazsınız.

Ben sizden bir şey yapmanızı istemiyorum ki? Beni rahatsız eden konuydu ve ben bunu insanlarla paylaşmak istedim. Dertlerimi anlatmak istedim tanımadığım insanlara. Ve bunu yapmakta özgür olduğumu düşünüyorum.

Hemen hemen her Avrupa ülkesinde var bu tarz yerler... ve nedense sıkıntı olmuyor
Tabii ki. Bu konudan bağımsız ama az önce bir haber okudum. Rusya'da 14 yaşında kız doğum yapmış. Baba da 10 yaşında ve Slav ırkı yani göçmen falan değiller çok belli. Şok oldum. Haberi kaç kez okudum acaba yanlış mı okudum diye. Diyeceğim o ki; bazı ülkelerde kadının üstüne çok daha fazla geliniyor ama her coğrafyada kadın bence bir nebzede olsa eziliyor.

Ona bakan uzamnin da aklina sasarim yalniznya da adli vaka olmadan bekaret kontril eden uzmanin.tey Allahim ya

Evet mankenler var fakat dünya markalarinda mankenlik yapiyorlar, hakiki mesleklerini yani. Türkiyedeki mankenler, mankenlikmi yapiyor da? Yoo, çogu hep magazin malzeme verme pesinde, zengin biri ile evlenme pesinde,.. Hangi Türk mankeni yurtdisinda, milanda new yorkta mankenlik yapti da allasen?

Kadin bedenin ve ruhun üzerine oynanmasi sadece batiya ait birsey degil ki. Yüzyillardir her yerde böyle. En azindan batida kadinlar özgürler, yani bedenlerini istedigi sekilde kullanbilirler. Ahlak bekçileri yoktur. Dedigim gibi, kimse evli yada degil diye yaftalamiyor. Ve son 2-3 senedede artik bir "aydinlanma" var. Bodsy positive, no make-up, plus size olaylari çikti.

Oysa Türkiyede hem bu güzellik standartlari var (en basit biri ile tanistildiginda bu aileye dile getirildiginde ilk soru "boyu posu nasil"). Hem ayni zamanda kadin zerre kadar özgür degil. Kadinin çalismasi zor oluyor, is görüsmülerinde bile evli mi degil mi, çocugu var mi yok mi diye bakiliyor. Cocugu oluncada mecburen is birakiliyor çünkü kaliteli kresler azdir.

Bunun yani sira halen kültürel baski vardir, hem güzel ve alimli olmalilar erkekler için, hem mutfakta temizlikte iyi ev kadini olmalilar, hem muhtesem annelik,..

Yani yok avrupa, yok amerika diye baslamadan önce, Türkiyeden bir baslanilmasi lazim. Batida en azindan bir bakan "bir kadin börek yapmayi bilmezse, evliligi dagilir" tarzi laflar etmedi en azindan...

Size katılıyorum evet farklılar. Yabancıları istemiyorlar.
Benim yengemin bir tanıdığı Isvecte ingilizce master yaptı. Sonra orada kalmak istedi. Is bulamadı. Kaç işe başvurdu sen türksün ben vatandaşımı alırım diye geri çevirdiler. Öncelik hep vatandaşında. Öyle bizim gibi yabancı aşığı değiller. Gerçek milliyetçiler. Bizde yabancı aşıklığı var. Hele son yıllarda bazı milletten olanlara ciddi fazla haklar var. Bunu orada yap seni mahvederler.

Yani o ülkelere Türk olarak gidip vatandaşı gibi olamazsın. Mutlaka senin onlar gibi olmadığını alttan alta ima ederler..
Ama tabi ülkeler çok iyi..yalan yok. Orta doğudan sonra orada yaşasak çok gelişmiş gelirdi eminim.

Ben italyanları bizlere benzetiyorum. Tabi bizim modern olanımız..cok sıcak insanlar..

Ona bakan uzamnin da aklina sasarim yalniznya da adli vaka olmadan bekaret kontril eden uzmanin.tey Allahim ya
Deme canım ya bizde dalga geçtik isveç bilim adamlarına kadar gider bu diye. Saçmalamış işte. Elimi kesip kanı çarşafa yapamam anlarlar diyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…