• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadının adı ...

komsu oğlu ismimi unutuyor ve bana x in annesi diyor :KK45:
Işyerinde de x firmasının in gülü diyorlar... kendi tercihim degil yıllarlar yönetimdeyim elemanlar cok seviyor beni biraz arabesk geliyor kulağa gülü falan ;)
Onun dışında x y lerle isim yok etiket olayini ozel hayatmı paylaşmayı hiç sevmem .. ben dumduk cicibiciyim :)

Herkes kendini vizyonu kadar sergiliyor.Bundan kotu bir anlam da cikmasin.Ben boyle dusunuyorum.Kimimiz sadece kendini kocasina adayarak kimlik buluyor.Kimisi cok farkli halleriyle.2 aydan beri en az 50 kisi neden sosyal medyada nişan fotograflarimi koymadin,aaa olur mu oyle sey diye beynimi yedi..Dugun fotograflarimi da beklemeyin diyorum hatta.Bende durmaz zaten boyle seyler.Yakin cevrem guler bana whatsup ta profil fotografimi nisan fotografim yapsam,nişan tarihini yazip yanina sonsuzluk isareti,yuzuk,kalp smiley yapsam ömrüm senindir yazsam :KK45:

İki uçtada olmamak lazım. Sosyal medyaya koymazsın anlarımda whatsappa bile nişanlınla fotoğrafını koyamıyorsan, eşinin sana hanımım demesine katlanamıyorsan orada problem vardır. Abartmayı ne çok seviyoruz öyle milletçe. Nikah memuru karı koca ilan ediyorum dediğinde ne karısı be benim adım var mı diyorsunuz merak ettim.

Vizyonsuz ve kalitesiz insanlığın göstergelerinden birisi. Beni sadece eğlendiriyor:)

Valla bazilariyla ben cok egleniyorum. Adam esinin arabasinin on camina cikolata koymus uzerine not yazmis karicigim bebegimsin sen benim fistigimsin diye
Kadin gelip goruyor ve cattt hemen sosyal medya uzerinden tesekkur ediyor hayatimin anlami mok pusur diye

Herkes ayyyyh ne ideal iliski ne guzel evlilik derken
Ben ne diyorum

Be allahin salagi kiz. Bu adamla sen gecen sene sac saca bas basa girmedin mi? Tekme tokat dalmadi mi sana? Anneler gununde gozun mor gezmedin mi gerizekali diyorum

Boyle paylasimlarin altinda hep boyle bir seyleri bastirmak var. Gizlemek var. Utanilacak seyleri ortmek var bana gore.

Sosyal medya uzerinden ask yasiyorlar ama evde varoslar iste

Valla bazilariyla ben cok egleniyorum. Adam esinin arabasinin on camina cikolata koymus uzerine not yazmis karicigim bebegimsin sen benim fistigimsin diye
Kadin gelip goruyor ve cattt hemen sosyal medya uzerinden tesekkur ediyor hayatimin anlami mok pusur diye

Herkes ayyyyh ne ideal iliski ne guzel evlilik derken
Ben ne diyorum

Be allahin salagi kiz. Bu adamla sen gecen sene sac saca bas basa girmedin mi? Tekme tokat dalmadi mi sana? Anneler gununde gozun mor gezmedin mi gerizekali diyorum

Boyle paylasimlarin altinda hep boyle bir seyleri bastirmak var. Gizlemek var. Utanilacak seyleri ortmek var bana gore.

Sosyal medya uzerinden ask yasiyorlar ama evde varoslar iste

Ben de mutluluğuma nazar değmesin diye hiç paylaşım yapmıyorum eşimle ilgili :)

Eşim kavga çıkarıyor arada hiç beni paylaşıp iki tatlı söz yazmazsın anca arkadaş diye :)
Senin yorumdan sonra kafamda bir ampul yandı.
Meğer çok mutlu olduğumuz için bastırmam gereken bir duygum olmadığı için paylaşmıyormuşum :D

O şekilde yazmam. Tarzım değil. Zaten sosyal medya da kullanmıyorum. Bana göre boş işler. Ancak yazani da niye yaziyor diye eleştirmem. Herkesin kendi tercihi..

Ben de mutluluğuma nazar değmesin diye hiç paylaşım yapmıyorum eşimle ilgili :)

Eşim kavga çıkarıyor arada hiç beni paylaşıp iki tatlı söz yazmazsın anca arkadaş diye :)
Senin yorumdan sonra kafamda bir ampul yandı.
Meğer çok mutlu olduğumuz için bastırmam gereken bir duygum olmadığı için paylaşmıyormuşum :KK70:
Hahaha senin icinde yok masallah benim gibisin. Askim canim cicim hic yok bende. Ikili foto koyunca geyigine koyariz hep. Millet bizi asker arkadasi zannedecek ayol

Bugün de ufkum 2 katına çıktı çok şükür :KK70:
Benim alyansım bile yok
Nasıl evliyim ben :KK73:
Ben alyansimi kendim aldiydim. Esim de kendisi aldiydi. Diger topikte kocasi dogum hediyesi almadi diye kavga edenler var. Olamadik onlardan. Ben kocalarinin yerinde olsam alirim bir ceyrek takardim hastanede

Bunu mu dert ettim? Evet ettim.
kadınların sosyal medyada sürekli yenilenen akımlar arasında sürüklenip giderken, bir baktım ki artık adı da yok olmuş...
Ahmet’in Ayşe’si
Mehmet’in prensesi
Zeynep’in annesi
İki çocuk annesi
Eren ile Emre’nin kraliçesi vs vs...
Bunu romantik yada adanmışlık falan mı buluyor insanlar bilmiyorum.
Ben bir kadının kendini böyle tanımlamasına üzülüyorum.
birinin eşi yada annesi olmak o kadının hayatının bir parçası olur, ama bu kadar kendini yok etmek neden?

Kendinizi 5 cümle ile anlatsanız, kaçıncı sırada .... annesiyim, evliyim, dersiniz?

Nihayet uzun bir aradan sonra kaliteli bişeyler okuyabildim :KK68:
Gelin evi, kaynana gelin programlarından sonra en sinir olduğum mevzu tamda bu.. Allah beterinden korusun bizi ne diyelim :cry:

Benim adım sanım yazmıyor..
tek cümle kim olduğumu anlatıyor..

Kanat'larım var ruhum'da :rapci:

Son düzenleme:
Unuttuğunuz bir şey var.

Kün fe Yekün :KK53:

Ben instagram annelerini anlamıyorum valla...
Bu kadar saat elde telefon sosyal medya vs. çocukla ilgilendiğini sanmıyorum..

Etrafımda bir kaç örnek var.
7/24 telefon.
Çocuk artık ağlıyor çekme diye.. :kızgın:
Sırf fotoğraf çekmek için 1001 eziyet.. :sopa:
bense komple anne olmayı anlamıyorum.
Bana gelmiş tuvalete bile giremiyorum ama çok güzel.
İki dakika uyumadım ama müthiş.
10 gündür banyo yapmadım ama gülüşüne değer.
Arkadaş övüyor musun yeriyor musun :D

kadınların sosyal medyada sürekli yenilenen akımlar arasında sürüklenip giderken, bir baktım ki artık adı da yok olmuş...
Ahmet’in Ayşe’si
Mehmet’in prensesi
Zeynep’in annesi
İki çocuk annesi
birinin eşi yada annesi olmak o kadının hayatının bir parçası olur, ama bu kadar kendini yok etmek neden?

Kendinizi 5 cümle ile anlatsanız, kaçıncı sırada .... annesiyim, evliyim, dersiniz?
Sorumluluklara göre şekilleniyor bir açıdan bakıldığında biraz da bu sıralama. Anneliği dibine kadar hissediyordur kendini ona göre adlandırır.İşini seviyordur ona göre ikinci bir sıfat takar kendine onu öne geçirmeye çalışır. Bakış açısıyla da alakalı, sizin sahip olduğunuz. Şu işin patronuyum veya sahibiyim derken rahatsız hissetmiyoruz kendimizi.Çünkü hakkını veriyor ki o sıfatı takmış kendisine. Sizin konunuzda rahatsız eden taraf eşiyim annesiyim vs derken bunu hissetmeden hakkını vermeden sadece gösteriş üzerine yazılması diye düşünüyorum. Herkes bu kadar mutluyken neden herkes bu kadar mutsuz değil mi:) Bu psikopatlıklar bu manyaklıkları kim yapıyor? Ayrıca şuna da inanıyorum insan gerçekten mutluysa bunu başkalarına ispat etmek için uğraşmaz.Mutludur ve doygunluğa ulaşmıştır. İçinde eksikliği gidermiştir. Sürekli mutluluk pozları bana göre de eksiklik belirtisi.

bense komple anne olmayı anlamıyorum.
Bana gelmiş tuvalete bile giremiyorum ama çok güzel.
İki dakika uyumadım ama müthiş.
10 gündür banyo yapmadım ama gülüşüne değer.
Arkadaş övüyor musun yeriyor musun :KK70:
Dün dedim daha sokak ortasında kızı inat eden çorap mont giymeyen arkadaşa. Sıkma canını gerilme,manyak bu çocuklar manyak sen gayet normalsin dedim kahkaha attık :) Çocukların hepsi bencil hepsi dengesiz garip garip hareketler noluyosa. Ama değer değer :KK45:

Ahmet’in Ayşe’si
Mehmet’in prensesi
Zeynep’in annesi
İki çocuk annesi

Evet kendi kendimi alıntılayarakta zirveyi yaptım sanırım :) zira hatlar karıştı...
Yargıladığımı, ezmeye çalıştığımı yada böyle olmayanları yücelttiğimi düşünenler, mesajlarında yazanlar var.
Herkesin fikrine saygı duyuyorum.
Yukarıda alıntıladığım mesajı yazarken 3-4 kere okudum.
Ve hem derdimi anlatayım, hem aşağılayıcı olmasın gözüyle okudum.
Beceremediysem, özür dilerim.
Yargılama yada ezme olsun istemedim, yapmak istediğim eleştiri idi, öğrenmek istediğim başkalarının ne düşündüğü idi.

Herkes tabiki istediğini yazmakta özgür.
Aidiyetleri ile kendilerini tanımlama kısmı bana yanlış gelen.
Hepimizin evlatları kıymetli, özellikle evladım için daha fazlası olmak isterim. Bu Çalışan, çalışmayan, okuyan okumayan, gibi bir ayrım değil.

Kendi anneannem okuma-yazma bilmiyor, sadece çocukların ve kendisinin ismini tanır yazılarda. Bahçe işi hariç çalışmamış.
Ama gitsem desem anlat anneanne sen kimsin?
Önce epey güler muhtemelen :)

‘Ben Fatma, Karadeniz karısıyım.
(Burada karı=kadın)
Tuttuğumu koparırım. Bizim oraların insanı biraz sert olur, şartlar öyle... hep çok çalıştım, 7 çocuk büyüttüm’
Der.
Ve bence özümüzde de bu var.
Biz ne zaman bundan uzaklaşıp, kendimizi birine bağlı tanımlamaya başladık bilmiyorum.

Back
X