• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadının adı ...

Ben de kadınların birbirini ezmesini, sürekli başka kadınları yargılamasını anlamıyorum. Ben de x'in prensesi vs yazmam, tercih etmem ama bırakın o kişi kendini öyle tanımlamak istiyorsa o şekilde yapsın.

Kadınların birbirini hafif alaycı üslupla sürekli elestirmesini sanırım hiçbir zaman anlamayacagim.
Çok doğru hiçbir sosyal hesabım yok. Whatsapp profilimde başkasının kedisinin fotoğrafı var.
Bazı konular cidden 'en cool Benim,en muhteşem kadın benim' durumuna dönüşüyor.

Anne olmak ve evlenmek küçümsenecek yada önemsenmeyecek meseleler değil zaten.
Başarı mı hayır.
Ama sıradan da değil. Herkes aşkın bizlerin hayatına girdiğini falan düşünüyor ama
aksine bizler aşkın etrafında dönüyoruz.
Aşkın olmadığı bir dünya anlatalım, bakalım nereye varacağız.
Çocukta keza öyle. Bu bağlılık duygusu küçümsenebilir mi.
Benim için çocuğum bende dahil olmak üzere her şeyden önce gelir.
Gerekirse önce onun adını yazarım, sonra kendi adımı istersem yazarım istemezsem yazmam.
Lütfen ilk sıraya kendini al demek kimin haddine olabilir?
Yada lütfen sağda solda x in annesi yazma çok banelsin lafjsskjlkvh
Boşandığında çocuğun velayetini babaya veren kadınları sağlı sollu yere seren üyeler
gelmiş, neden önce ben demiyorsun diyor. (alt metinde ezik ilan ediliyor)
Gelde gülme.
Bunu yapan bütün kadınları ezik diye yaftalamak ne tuhaf.
poyrazinmelegi poyrazinmelegi Ve @canınfıstığı bildiğim kadarıyla gayet feminist kadınlar.
Hele canınfıstığı 10 numaraydı.
Kulakları çınlasın.

Çok doğru hiçbir sosyal hesabım yok. Whatsapp profilimde başkasının kedisinin fotoğrafı var.
Bazı konular cidden 'en cool Benim,en muhteşem kadın benim' durumuna dönüşüyor.
Bir de ne var biliyor musunuz ben sosyal medya kullanıyorum bunu en çok yapan güya kadın haklarını savunan kadınlar. Kendileri gibi olmayan kadınları aşağılayarak kadın haklarını savunduklarını sanıyorlar.

Unuttuğunuz bir şey var.

Kün fe Yekün :KK53:

Ben instagram annelerini anlamıyorum valla...
Bu kadar saat elde telefon sosyal medya vs. çocukla ilgilendiğini sanmıyorum..

Etrafımda bir kaç örnek var.
7/24 telefon.
Çocuk artık ağlıyor çekme diye.. :kızgın:
Sırf fotoğraf çekmek için 1001 eziyet.. :sopa:

Yemin ederim bunu yazmak icin saatlerdir okuyorum :27: bir iki tanesi ayetleri sahsi menfaatleri icin kullanmaktan carpilsa da kurtulsak.

Neyse, ben sosyal medyayi takip ederken bu ulkeden neden sogudugumu daha iyi anliyorum.. ayrica arada bir yorum okudum, burada yazanlar yapmiyorsa kim yapiyor diye.. 80 milyon ulkenin 40 milyonu kadin desek, hadi bunun da 20 milyonu sosyal medya kullaniyor desek ortaya su cikar; dunyaniz burada yazan bir avuc kadindan ibaret olmasin.. yapan zaten yapiyorum diyor, yapmayanlar belki de gercekten nefret edenlerdir, hani, belki???

Bunu mu dert ettim? Evet ettim.
kadınların sosyal medyada sürekli yenilenen akımlar arasında sürüklenip giderken, bir baktım ki artık adı da yok olmuş...
Ahmet’in Ayşe’si
Mehmet’in prensesi
Zeynep’in annesi
İki çocuk annesi
Eren ile Emre’nin kraliçesi vs vs...
Bunu romantik yada adanmışlık falan mı buluyor insanlar bilmiyorum.
Ben bir kadının kendini böyle tanımlamasına üzülüyorum.
birinin eşi yada annesi olmak o kadının hayatının bir parçası olur, ama bu kadar kendini yok etmek neden?

Kendinizi 5 cümle ile anlatsanız, kaçıncı sırada .... annesiyim, evliyim, dersiniz?
Kendimi 4
cümlede anlatsam
35 yasındayım. dişhekimiyim. Evli ve iki kız annesiyim. Elişi yapmayı severim.

Neyse konuya da yorumumu yazayim da ban yemiyim.. annelik falan bir derece de benim ennnnn ayar oldugum prense ihtiyacim yok kralin kiziyim muhabbeti.. herkeslerde bir kraliyet ailesine ait olma hevesi.. he annem he hepiniz kralice, prenses soyundansiniz biz de iste garip guraba halk :KK53:

Neyse konuya da yorumumu yazayim da ban yemiyim.. annelik falan bir derece de benim ennnnn ayar oldugum prense ihtiyacim yok kralin kiziyim muhabbeti.. herkeslerde bir kraliyet ailesine ait olma hevesi.. he annem he hepiniz kralice, prenses soyundansiniz biz de iste garip guraba halk :KK53:
Kendini 5 cümleyle anlatmadan nereye gidiyorsun?

Kendini 5 cümleyle anlatmadan nereye gidiyorsun?

Ya simdi baktim ben kendime ne demisim diye, hicbir sey dememisim ya la :KK53: resmen beni bilen bilir, bilmeyen kendi gibi bilir tarzi bir stilim varmis :KK70: ama kendimi tanitacak olsam; sahane kisilik, olaganustu insan, ne olursan ol banane yeterki bana gelme, bak kime diyorum hala geliyor ve kun fe yekun yazardim :KK53: aha sonuncudan sonra carpildim :confused:

Bunu mu dert ettim? Evet ettim.
kadınların sosyal medyada sürekli yenilenen akımlar arasında sürüklenip giderken, bir baktım ki artık adı da yok olmuş...
Ahmet’in Ayşe’si
Mehmet’in prensesi
Zeynep’in annesi
İki çocuk annesi
Eren ile Emre’nin kraliçesi vs vs...
Bunu romantik yada adanmışlık falan mı buluyor insanlar bilmiyorum.
Ben bir kadının kendini böyle tanımlamasına üzülüyorum.
birinin eşi yada annesi olmak o kadının hayatının bir parçası olur, ama bu kadar kendini yok etmek neden?

Kendinizi 5 cümle ile anlatsanız, kaçıncı sırada .... annesiyim, evliyim, dersiniz?
Ya nasıl katılıyorum sana bi bilsen! Kimliklerini koca bulunca ya da anne olunca mı buluyorlar anlamıyorum. Mutlu bir evliliğim var, bir de bebeğim olacak kısa süre sonra nasipse ancak ben önce benim!

Bu geldi aklima yaaa. Her gordugumde kahkaha atarimm :D :D

Eklentiler

• Screenshot_20180315-185854.webp
    Screenshot_20180315-185854.webp
    9,3 KB · Görüntüleme: 114
yazıldı mı bilmiyorum ama son zamanlarda dikkatimi çeken bir konu daha var. bi çocuk doğuran sosyal medyada hemen bebeğin güncesini paylaşmaya başlıyor. Resmen fenomen olmak için çocuk doğuruyorlar.
Diğer konuya gelirsek ben bir bireyim ve kimseye ait değilim onun annesi bunun şusu busu olamam. bence eziklik

Bu tarz davranışları sergileyen kendi benliğine saygısı olmayan kadınlar eşleri onları aldattıgında neden aldatıldıklarını veya çirkin bir olaya maruz kaldıklarında günümüz şartlarında toplumda kadının yerini ve önemini sorgulamasınlar. Kendilerini ve toplumu bu hale getirenler kendileridir. Özellikle genç beyinlerin bu tarz davranışlar sergılemesi çok üzücü. Onların hatalarının bedelini gelecek nesiller ödemek zorunda değil.

Ben yapmiyorum. Yapanlarla da herhangi bir iliskim yok.
Cok gereksiz buluyorum.
Ben zaten özel hayatini sosyal medyada duyuranlara cok kil oluyorum.
Ben mi cok coolum bilemiyorum. Iki cocuk annesiyim.
Esim bana hanimim diyince de ayri sinir oluyorum. Bana direk demez ama disarda mesela ismim yerine hanimim der lazim olunca. Diyourm ne hanimi yaa adimi söyleyeceksin. Öyle alismis o da aileden.
Ben uyuzum valla. Kapi gibi adim var. Ahanda bu ...
Tek basina yeterli bence ismimiz.
Illa birinin eklentisi olmak zorunda degiliz.

çarpma isleminin biri, toplama isleminin sıfırı,
merhaba ben etkisiz eleman dememenin yolu galiba:halay:
bi yönden iyi baştan kendini tanıttığı için kosarak uzaklaşma fırsatı veriyo insana

İgreniyorum bu insanlardan. Çocuklarinin ayrı bir birey oldugunu asla kabullenemeyen onların izni olmadan her türlü fotoğrafini kullanan bu insanların başkalarinin hayatına asla saygısı olmadigini düsunuyorum. İşte bu ve bunun gibi insanlar şimdi de ileride de çocuklarini kendi malları olarak göreceklerdir eminim ki. Hele ki bu kişi erkek annesiyse ilerde vay o gelinin haline. Güya bunlar tüm hayatlarini çocuklarina adıyor ya sonra da burunlarindan fitil fitil getiriyor.Ewlerinin en mahrem yerlerini çekmece içlerine kadar gösterip bununla prim yapiyorlar. Tek marifetlerinin kıyafet katlamak, pembe kap kacak almak,pasta börek yapmak, bebelerini ortaya koyup 1 aylik 45 aylik yazmak vs vs... oldugunu düsunuyorum. Konuyu açan arkadaşı kutluyorum. Nefretimi kusacak bir yer buldum sonunda...

Çok faydalı bir konuya değinmişsiniz. Bir de bunun arkadaşların da bahsettiği gibi sürekli çocuk doğurup sosyal medyada çocugunun her dakıkasını, pembiş pembiş evinin dekorasyonunu, aktaran tipler var kendilerini gülünç duruma düşürüyorlar. Genç yaştaki bekar kızlara kötü örnek teşkil ediyorlar. Bu bayanların kendilerini yetiştirip geliştirmeye dair tek çabaları temizlik, yemek ve çocuk dogurmaktan öte değil.

Yemin ederim bunu yazmak icin saatlerdir okuyorum :KK53: bir iki tanesi ayetleri sahsi menfaatleri icin kullanmaktan carpilsa da kurtulsak.

Neyse, ben sosyal medyayi takip ederken bu ulkeden neden sogudugumu daha iyi anliyorum.. ayrica arada bir yorum okudum, burada yazanlar yapmiyorsa kim yapiyor diye.. 80 milyon ulkenin 40 milyonu kadin desek, hadi bunun da 20 milyonu sosyal medya kullaniyor desek ortaya su cikar; dunyaniz burada yazan bir avuc kadindan ibaret olmasin.. yapan zaten yapiyorum diyor, yapmayanlar belki de gercekten nefret edenlerdir, hani, belki???
Ben değilim emin olabilirsin :KK53:
Hatta ve hatta feci dalga geçiyorum :KK53:
Mevlana sözleri paylaşıp laf bile sokmuyorum. :KK53:
Ama acayip aktifim :KK14:

Ben değilim emin olabilirsin :KK53:
Hatta ve hatta feci dalga geçiyorum :KK53:
Mevlana sözleri paylaşıp laf bile sokmuyorum. :KK53:
Ama acayip aktifim :KK14:

Ya ben tam bir manyak miknatisi oldugum icin ozlu sozlerle laf sokabilirim cok emin olamadim ondan :27: zaten cok aktif de degilim de genel de yemek- pasta sayfalari bunlarla dolu ama fenalik gecirmekten baska bir sey yapamiyoruz :27:

Bu tarz konularda aşağılanan yine kadın olmuyor mu? Sosyal platfomlarda kendini "x'in y'si" diye tanımlayan bir kadın bazı üyelerin tabiriyle neden "ezik" oluyor? Sosyal mesaj içerikli konularda konu dönüp dolaşıp kadınların acizliğine ezikliğine geliyor. Konuyu iyi niyetle açtığınızı düşünüyorum ama mesajların bazıları iyi niyetli değil. Biz kadınlar neden sürekli kendimizi yeriyoruz.
NOT: Sosyal medya'da böyle bir ismim yok

Back
X