- 31 Ekim 2013
- 5.504
- 10.050
- 498
hulusiberk'in annesi var bir de.

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
hulusiberk'in annesi var bir de.
Sosyal medyadaki sevgi alk pıtırcıkları bana sa yapay geliyorsevgiyi esine cocuguna ya da kimin nesi oldugunu belirtiyosa ona gostermeli insan. Sevgi gostergesi deyince bir de ayni evde yasadigi halde sosyal medyadan ilan-i ask edenler, özel günler kutlayanlar var ki onlari zaten anlayamiyorum.
Bu konuyu biz bir derdim var'a açsak "Hiç bir başlığa uymayan yazılar"a çoktan uçmuştu. 4 saattir buradaMune
Konu sahibi kişisel almayın, sadece eşitlikten yanayım.
Önceki mesajımda bir türlü isim bulamadığımı daha sonra bir üyeden görüp aklıma geldiğini, bunun sonucunda bu ismi almayı tercih ettiğimi yazmıştım. Evet, o üye canınfıstıgı.Bunu yapan bütün kadınları ezik diye yaftalamak ne tuhaf.
poyrazinmelegi Ve @canınfıstığı bildiğim kadarıyla gayet feminist kadınlar.
Hele canınfıstığı 10 numaraydı.
Kulakları çınlasın.
Bu konuyu çok sevdim ben. Hele ki “Kadın’a dair” başlığına taşınınca daha bir kanım ısındı. Az biraz daha içimi dökeyim.
Öncelikle şunu belirtmeliyim ki kendini her türlü tanımlayan bilimum kadının yanındayım. Varsın kocasının kraliçesi, babasının gülü, evlatlarının annesi olsunlar. Yeter ki mutlu olsunlar.
Konuyu ilk okuduğumda altındaki niyetin kimseyi ezmek veya küçümsemek olduğunu düşünmemiştim. Hala da düşünmüyorum. Bence bu “hemcins boklamaktan” öte, daha ziyade varoluşsal bir konu :) En azından bende yarattığı izlenim bu.
Küçükken kendimi insan olarak tanımlardım. İyi kalpli, merhametli, asabi, tutarsız ama en nihayetinde insan. Zamanla, özellikle anne olduktan sonra her ne hikmetse kendimi kadın olarak tanımlamaya başladım. Neden böyle olduğunu tam olarak bilmiyorum ama artık yaşım 30’a dayanmışken kendimi insandan çok kadın olarak görmeye başladım. Kendi içimde böyle bir küçülmeye gittim de diyebiliriz
Doğumumu takip eden ilk yıl içimdeki anne ve insan sürekli savaştılar. Hayır dedim ya HAYIR ben sadece anne falan olmak istemiyorum. Ben Ayşe’yim!! (ismim Ayşe olsun misal) Bana öğretilen, ailem tarafından olmasa da dünyanın, doğduğum ülkenin, toplumun olması gerektiğini söyledikleri şey buydu çünkü. Her cümlenin başında veya sonunda ARTIK ANNE OLDUN’u duymaya alışmıştım. Ay ben bunu yapamam artık anne oldum. Artık anne oldum şunu yapmamam gerek.
O iş öyle değilmiş :) İçimdeki anne ve insanın kavgası nihayet sonuçlandı ve ben kendimi kadın olarak tanımlamaya başladım. “Sadece insanım” demek kesmiyor “Ben artık anne oldum” demek de bi nevi gücüme gidiyordu :) O yüzden artık kendimi güzel bir çocuğun hem cefakar, hem fedakar annesi, hem de hala kendi olmaya çalışan, her şeyden önemlisi de böyle bir ülkede yaşayan, çalışan, var olan, olmaya çalışan bir kadın olarak tanımlıyorum.
Kadının adı, kadının kendine layık gördüğü şeyler olmalı. Onu mutlu eden şeyler.. Gerisi fasa fiso.. Yine de kişisel fikrim: kimsenin hayatı şunun veya bunun etrafında dönmemeli. İnsanın hayatı yalnızca kendi etrafında pervane olmalı.
Aklıma geldikçe yine yazarım![]()
Bravo sana pijama,vallahi süper konu açmışsınBunu mu dert ettim? Evet ettim.
kadınların sosyal medyada sürekli yenilenen akımlar arasında sürüklenip giderken, bir baktım ki artık adı da yok olmuş...
Ahmet’in Ayşe’si
Mehmet’in prensesi
Zeynep’in annesi
İki çocuk annesi
Eren ile Emre’nin kraliçesi vs vs...
Bunu romantik yada adanmışlık falan mı buluyor insanlar bilmiyorum.
Ben bir kadının kendini böyle tanımlamasına üzülüyorum.
birinin eşi yada annesi olmak o kadının hayatının bir parçası olur, ama bu kadar kendini yok etmek neden?
Kendinizi 5 cümle ile anlatsanız, kaçıncı sırada .... annesiyim, evliyim, dersiniz?
Bugün eşimin küçük kardeşi konusuna da yazdım milena,o çocuklar da düşünüyor,karşılaştırıyor ve kendilerince bir yargıya varıyorlar.Fakat karşıdan görenin,fikirlerini işitenlerin yapıştırdığı yafta"bilmiş bilmiş konuşuyor işte"Oyle kelesim ama neden boyle dusundu hic anlamadim , evde de konusulan bir mevzu degil bu hic , kimsenin hayati bizi ilgilendirmez sonucta
Kendi kendine yada arkadaslariyla etkilesip boyle bir cikarimda bulunmus sipa , hosuma gitti :)
Senin torun ne alemde?
bense komple anne olmayı anlamıyorum.
Bana gelmiş tuvalete bile giremiyorum ama çok güzel.
İki dakika uyumadım ama müthiş.
10 gündür banyo yapmadım ama gülüşüne değer.
Arkadaş övüyor musun yeriyor musun![]()
Ya simdi baktim ben kendime ne demisim diye, hicbir sey dememisim ya laresmen beni bilen bilir, bilmeyen kendi gibi bilir tarzi bir stilim varmis
ama kendimi tanitacak olsam; sahane kisilik, olaganustu insan, ne olursan ol banane yeterki bana gelme, bak kime diyorum hala geliyor ve kun fe yekun yazardim
aha sonuncudan sonra carpildim
![]()
Babasının kızı da bu yazıyı beğendiBunu mu dert ettim? Evet ettim.
kadınların sosyal medyada sürekli yenilenen akımlar arasında sürüklenip giderken, bir baktım ki artık adı da yok olmuş...
Ahmet’in Ayşe’si
Mehmet’in prensesi
Zeynep’in annesi
İki çocuk annesi
birinin eşi yada annesi olmak o kadının hayatının bir parçası olur, ama bu kadar kendini yok etmek neden?
Kendinizi 5 cümle ile anlatsanız, kaçıncı sırada .... annesiyim, evliyim, dersiniz?
En son derim herlde aklıma onlar gelmez ki hatta kullanmam bile:)) ben benim yani. Onlar banada saçma geliyor ama bigün bitck bu da inanıyrm:) heveslerini alsınlar hele bi.Bunu mu dert ettim? Evet ettim.
Ahmet’in Ayşe’si
Mehmet’in prensesi
Zeynep’in annesi
İki çocuk annesi
Hayatta hicbir cocuk icin o terimleri kullanmadim , kullanmam da , kendilerime ait fikirleri tabi ki var :)Bugün eşimin küçük kardeşi konusuna da yazdım milena,o çocuklar da düşünüyor,karşılaştırıyor ve kendilerince bir yargıya varıyorlar.Fakat karşıdan görenin,fikirlerini işitenlerin yapıştırdığı yafta"bilmiş bilmiş konuşuyor işte"
"Amaan çocuk işte"
Hiç değil,ben çocuklara büyüklerden daha çok saygı duyuyor ve sözlerini değerlendiriyorum vallahi...
Yok yok kesinlikle onlar bir nevi kendi iç isyanını bastırma iki evlâdım var ama bazen kaçıp gidesim geliyor hiç saklamam insan8z be k9camla el ele yürümeyi özledim bir kahve sigara keyfi yapmayı kitap okumayı uzun uzun gece kacta istersem o zaman yatmayı bunlar hikaye bakmayin evde çoğu çığlık çığlığa bagirirken çocuklarına dışarda ömre bedel demek kolay geliyor tabibense komple anne olmayı anlamıyorum.
Bana gelmiş tuvalete bile giremiyorum ama çok güzel.
İki dakika uyumadım ama müthiş.
10 gündür banyo yapmadım ama gülüşüne değer.
Arkadaş övüyor musun yeriyor musun![]()
şükür sonunda gerçek bir hikayeYok yok kesinlikle onlar bir nevi kendi iç isyanını bastırma iki evlâdım var ama bazen kaçıp gidesim geliyor hiç saklamam insan8z be k9camla el ele yürümeyi özledim bir kahve sigara keyfi yapmayı kitap okumayı uzun uzun gece kacta istersem o zaman yatmayı bunlar hikaye bakmayin evde çoğu çığlık çığlığa bagirirken çocuklarına dışarda ömre bedel demek kolay geliyor tabi
Tabi ki o kadar çok dibe vurduğum zamanlar oluyor ki birde ben çok özgür ruhlu bir kadınım hani aklım estiğinde dışarı çıkıcam ama şimdi bebek arabası elime yapışmış gibi bazen bi çığlık atıp kaçasım geliyor inan vana kulaklarını tıka o munasebetsizkere aslında çoğu istediğini yapamadığı için kendini bu şekilde bastırıyor anne ya sonsuz adanmislik olmalı sanki hayır ben buna karşıyım dibine kadar hemde önce insanım ben ya önce kendim mutlu olmalıyım ki sonra ailemi mutlu edeyim sen yoluna önüne bak bosver kim ne derse desin ağzı olan konuşurşükür sonunda gerçek bir hikaye![]()
milena kızınızın ismi mi, ne hoş ..Ne kadar guzel demissin
Bende arada rastliyorum saskinlikla bakiyorum
Kendimi hicbir zaman sunun kizi bunun karisi bunun anasi olarak tanimlamadim
Kendini 5 kelimeyle tanimla demissin ya 5 kelimeye hic gerek yok , benim iste , tek bir ismim var bana yetiyor :)
Bu arada burdaki nickim kizimin ismi ama ortaya cikis sebebi cok farkliydi :)