Kadının çalışma mecburiyetı

Tamalya

Üye
Kayıtlı Üye
1 Mart 2024
289
78
18
27
kadın çalışmak istemiyorsa ama hayat müşterek deyıp çalışmalı mı?erkek öyle düşünüyorsa

kadın çalışmak istemiyorsa ama hayat müşterek deyıp çalışmalı mı?erkek öyle düşünüyorsa
Daha dün akşam aynısını yaşadık eşimle tartıştık biraz ben çalışmak istemiyorum asla ama eşim benden destek bekliyor evimiz arabamız var sadece bankaya kredi borcumuz var durumumuz ortalama yani kötü değiliz benim çalışmama gerek yok bence ama sürekli milletle kıyaslama yapıyor ve dün ciddi kavga edip yapmamasını söyledim

Gerçekten mi orta yolu buldunuz mu Pekı burdakı durum erkeğin evlılık için kemdıne güvenmemesi kadının da evi desteklemesini istiyor

bu kadın ve erkek evli mi?

benim kendi görüşüm:
keşke kimse çalışmak zorunda olmasa
mümkünse kimsenin çalışmayacağ bir düzen kuralım

değilse, bunun kadını erkeği yok
ben bu kadın-erkek meselelerine kılım

o zaman tüm o "ama o erkek" denilen şeylere de erkek kendinde hak görse reva yani. hakkı o zaman?
"evi erkek geçindirir kadın isterse çalışır" diye bişeyi ben kabul edemem.

Şimdi size örnek vereyim benim teyzem 20 senelik evli hep maddi sıkıntılar yaşarken asla çalışmak istemedi hatta bir defa kendim duydum çalışıp el oğlunu mu beslicem dedi şuan sonuç olarak 20 senede 1 Gr yol kat edemediler malesef ne ev ne araba ne birikim olmadı eşi çalışıyoryıllardır ama teyzem hep şikayetçi hep yokluktan söz ediyor hiç çalışmamak duruma göre değerlendirilmeli

Evet erkek güvenmıyor kendıne
Konuyu adam akıllı açsanız daha işe yarar yorumlar alırdınız. Bu kişi eş, nişanlı, sevgili hangisi?
Erkeğin maaşı ülke şartlarında bir kira ödeyip ev geçindirmeye yetecek kadar değilse örneğin neyine güvenecek tam olarak? Bunları bilmeden öylesine yorum yapmış oluruz.

Gerçekten mi orta yolu buldunuz mu Pekı burdakı durum erkeğin evlılık için kemdıne güvenmemesi kadının da evi desteklemesini istiyor
Orta yolu buldu valla benim eşimde borçtan çok korkn birisi ve annesiyle yaşayıp eve 2 maaş girdiği için alışmış o hayata şimdi ben çalışmayınca zorladı biraz onu

Diyelim ki eşiniz sizi sigortası olmayan zor sorunlu pis işlere göndermek istiyor ve elinizdeki parayı da alıyor o zaman dur derim olmaz . Sizin de sevebileceğiniz işlere bakıp çalışmanız sizin için de iyi sonuçta Dünya hali kimsenin garantisi yok .

Çok üstü kapalı yazmışsınız, evlilikte geçim derdi varsa tabiki uygun bi işte çalışarak eve yardım etmeli ama sevgili falansa bu kriterdir yani çalışan kadın istiyorsa baştan demeli, kadında bunu istemiyorsa bitirmeli ilişkisini.
Birde para hırsından karısını darlayan modeller var ki bunlar karısının maaşını kendi maaşı görür böyle bi tipse kendini yormaya bile değmez

Kadin çalışmak istemiyorsa ve rahat olmak istiyorsa iyi para kazanan ve kazandigini harcarken eli titremeyen adam sececek.
Zar zor anca gecinen ya da cimri ya da illa calissin şu veya bu nedenle diyen biriyle de evlenip calismamayi dusunmek kendinize zarar

Niye istemiyorsun ya.Çalışmak güzeldir.Sürekli evde olmak ya da bir meşguliyetinin olmaması sıkar insanı sanki.Ayrıca ekonomik özgürlüğün olur.Ama istemiyorsan zorla çalıştıramaz kimse

Bence geçerli bir bahanesi yoksa çocuk vb. ve ihtiyaç varsa ki bu ekonomide kimin yok ki bir kadın çalışmak istemiyorsa art niyetlidir.
Gri pijamasını giyip kendisine bakılmasını isteyen biridir
Ha ama şu da var çocuğuna baktirabilegi babaanne anneanne yoksa kreşler zaten asgari ücret kadar para istiyor hiç gerek yok çalışmaya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…