- 24 Şubat 2021
- 2.128
- 2.638
- 83
𝐍𝐞𝐝𝐞𝐧 𝐢𝐬𝐭𝐞𝐦𝐢𝐲𝐨𝐫𝐬𝐮𝐧𝐮𝐳.Daha dün akşam aynısını yaşadık eşimle tartıştık biraz ben çalışmak istemiyorum asla ama eşim benden destek bekliyor evimiz arabamız var sadece bankaya kredi borcumuz var durumumuz ortalama yani kötü değiliz benim çalışmama gerek yok bence ama sürekli milletle kıyaslama yapıyor ve dün ciddi kavga edip yapmamasını söyledim
benim hayat görüşümde insan günün birinde kötünün iyisi bir ihtimalle yalnız kaldığı takdirde kendini idame ettirebilecek bir çalışma birikimine sahip olmalı.kadın çalışmak istemiyorsa ama hayat müşterek deyıp çalışmalı mı?erkek öyle düşünüyorsa
O ciddi kavganın sonu boşanmaya gitseydi ne yapardınız peki ?Daha dün akşam aynısını yaşadık eşimle tartıştık biraz ben çalışmak istemiyorum asla ama eşim benden destek bekliyor evimiz arabamız var sadece bankaya kredi borcumuz var durumumuz ortalama yani kötü değiliz benim çalışmama gerek yok bence ama sürekli milletle kıyaslama yapıyor ve dün ciddi kavga edip yapmamasını söyledim
Çünkü 1 ay kadar çalıştım ve eşim bana hiç destek olmadı bende işten geliyordum o halimle yemek yapıp temizlik yapıp eşime hizmet ediyordum her sabah kaç dakika önce uyanıp eşime kahvaltılık hazırlıyordum ama o bunu benim görevimmiş gibi gördü kendisi de yapabilirdi. Bende bu yüzden çalışmıyorum.𝐍𝐞𝐝𝐞𝐧 𝐢𝐬𝐭𝐞𝐦𝐢𝐲𝐨𝐫𝐬𝐮𝐧𝐮𝐳.
En doğrusunu yapıyorsunuz, kusura bakmayın ama sürünsün köpekdjfjfjfjÇünkü 1 ay kadar çalıştım ve eşim bana hiç destek olmadı bende işten geliyordum o halimle yemek yapıp temizlik yapıp eşime hizmet ediyordum her sabah kaç dakika önce uyanıp eşime kahvaltılık hazırlıyordum ama o bunu benim görevimmiş gibi gördü kendisi de yapabilirdi. Bende bu yüzden çalışmıyorum.
Çünkü 1 ay kadar çalıştım ve eşim bana hiç destek olmadı bende işten geliyordum o halimle yemek yapıp temizlik yapıp eşime hizmet ediyordum her sabah kaç dakika önce uyanıp eşime kahvaltılık hazırlıyordum ama o bunu benim görevimmiş gibi gördü kendisi de yapabilirdi. Bende bu yüzden çalışmıyorum.
Ben de süründürüyorum hdjdjdosoEn doğrusunu yapıyorsunuz, kusura bakmayın ama sürünsün köpekdjfjfjfj
Çalışmak, para kazanmak ruhen de iyi bir şey, özgüven de kazandırıyor.
Orası öyle iş hayatı çok zor mobbing, erken kalk vs. maalesef ama şartlar gerektiriyorsa mecbur çalışıyorsunParadan, boşanmaktan bagimsiz yani her iş yeri ve iş insana iyi filan gelmiyor ben çok sıkıldım calismaktan içim şişti. Bugun tam 1 bucuk saat grup konuşmasinda milletin sacma sapan anlasmazliklarini sorunlarini dinledim kafam şişti şuan kafam agriyor.Zaten çok calistim birakma zamanim gelmisti.
Kendi adima calismak daha once olmayan biseyi kazandirmadi boşu boşuna sinir oldum yine ve sabahin korunde mok var gibi yataktan kalktim evde dursam daha iyiydi nalet olsun. Konu vasitasiyla ben de içimi döktüm.
Işi rahat olan calissin, evi rahat olan yatsin ne istiyorsa artik.
Maça maça maça takılıp durmuşsunuz da ne alaka? Her yerde dolgun maaşlı işler var da gençler mi tercih etmiyor? Asgari ücret diye bi şey var. Neye yetsin bu? Eşi de çalışsa asgari ücret alsa yine de yetmez.Üstü kapalı bir soru sormuşsun fakat bunun cevapları göreceli. Bu yüzden eski konularına baktım. Bunu diyen kendini erkek diye tabir eden şahısı lütfen kaale alma.
Ve onun sana dayattığı fikirleri genel bir kritermiş gibi algılama.
Onun maçası yetmiyorsa evlenmeye, tek başına sorumluluk almaya ondan uzak dur.
Kadın elbette ki çalışmalı kendi için, hayata dahil olmak için. Ben babasız büyüdüm bir erkekten para almak, bir erkeğin bana bakması ar geliyor bana. Ben kaldiramam ama..
Tekrar söylüyorum ama, bizim toplumumuzda bu biraz da kadının tercihi gibi bir şey.
Şimdiki bazı gençler illa çalışan kadın istiyorlar neden biliyormusun çünkü maçası yetmiyor.
Elbette sen de çalış elbette bu hayatta bir statün olsun. Fakat dünyanın bin bir türlü halı var yarın bir gün hasta olduğunda, doğum yaptığında, ya da işsiz kaldığında sana bakamayacak bir erkekle de evlenme.
Senin şuan ki statünü bilemem. Belki de çalışmak istemeyen ev hanımı olmak isteyen bir kızsın o zaman ona göre bir eş seçimi yapacaksın tabii sonuçlarına katlanmak koşulu ile.
Yani lafın kısası dayatmalarla olmaz o iş.
Ayy toparlayamadim ama anladın sen
Orası öyle iş hayatı çok zor mobbing, erken kalk vs. maalesef ama şartlar gerektiriyorsa mecbur çalışıyorsun
Tamam işte kuzum aynı kapı niye sinirlendin ki bu kadar çok haklısın asgari ücret tabiki hiç bir şeye yetmez. O zamman tercihlerini ona göre yapacak bu hanım kız.Maça maça maça takılıp durmuşsunuz da ne alaka? Her yerde dolgun maaşlı işler var da gençler mi tercih etmiyor? Asgari ücret diye bi şey var. Neye yetsin bu? Eşi de çalışsa asgari ücret alsa yine de yetmez.
Mesleğin ne pekiMecburiyet ayri bir durum zaten dedigim gibi. Ama hani fakirlikten parasizliktan baskilanan biri degilsen iki calistin diye hayatin karakterin degismiyor.Aksine başina angarya seyler cikiyor durduk yere. Bazi calisan kadinlarin calismayan kadinlara neden sayip sövdüğünü bi kere daha anladim ben de bu sekilde calismaya mecbur olsaydim işten cikmam dev sorun olacak olsa ben butun dunyaya söverdim.
Hadi dedim girdik çalışalim resmen hayatim sacma sapan oldu gecen seneden beri.
Ne guzel ben yoga matımı alip keyif keyif kahvaltimi yapar sonrasi güneşi filan selamlayip sonra kafama gore takiliyordum resim, oyun, paten, yuruyus vs. Mutluydum ya.
Sabah sabah işe gittim noldu? Resim yapmaya, boyalarima elimi sürmez oldum neredeyse, yoga da duzenli degil eskisi gibi oyle bi hevessizlik geldi son zamanlarda bilmiyorum.
Hani cok alengirli bir meslegi olmayan birine ihtiyac yoksa calismak rezillik. Ihtiyac olmamasi da sadece kocaya degil aileye de bagli tabi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?