Maçası yetmemek olayına ayar oldum. Maçalarının yetmemesi kendi ellerinde değil ha hani?Tamam işte kuzum aynı kapı niye sinirlendin ki bu kadar çok haklısın asgari ücret tabiki hiç bir şeye yetmez. O zamman tercihlerini ona göre yapacak bu hanım kız.
Eski konularına bakmamissin burda bir dayatma var. Çocuğun kafası başka türlü çalışıyor.Maçası yetmemek olayına ayar oldum. Maçalarının yetmemesi kendi ellerinde değil ha hani?
Mesleğin ne peki
Böyle işler daha can sıkıcı oluyor belirli bir alanı yok. Ben de kasiyerlik yaparken normal bir işim olsun masabaşı diyordum 6 ay bi sigorta ofisinde çalıştım aman allahım gün geçmiyor sanki 8 saat 80 saatŞuan ofiste ortalik malı gibiyim ve ayni zamanda maas ayarliyorum ama junior.
Böyle işler daha can sıkıcı oluyor belirli bir alanı yok. Ben de kasiyerlik yaparken normal bir işim olsun masabaşı diyordum 6 ay bi sigorta ofisinde çalıştım aman allahım gün geçmiyor sanki 8 saat 80 saat
İşi bırakıp onun eline bakacaginiza ev işlerini bıraksaydınızya yahu. Kendinize kötülük yapmışsınız bence. Yarın bigun bu anlayışsız esten ayrılmak isteseniz ya da o basiap gitse elinizde Bi guvenceniz olurdu.Çünkü 1 ay kadar çalıştım ve eşim bana hiç destek olmadı bende işten geliyordum o halimle yemek yapıp temizlik yapıp eşime hizmet ediyordum her sabah kaç dakika önce uyanıp eşime kahvaltılık hazırlıyordum ama o bunu benim görevimmiş gibi gördü kendisi de yapabilirdi. Bende bu yüzden çalışmıyorum.
Siz eşiniz için değil kendiniz için çalışmak zorundasınız. Hele ki erkek bunu açıkca dile getirmişse zamanla çalışmadığınız için size saygıyı azalacak ve kötü davranmaya başlayacaktır. Ev içindeki emeğinizi de aynı şekilde görmezden gelir. Bu kişiden daha fazlasını beklemeyin. Hayat ile ilgili evliliğin getirdiği maddi ve manevi sorumluluklar ve beklentiler ile ilgili konularda anlaşma sağlayamazsanız boşanın.kadın çalışmak istemiyorsa ama hayat müşterek deyıp çalışmalı mı?erkek öyle düşünüyorsa
Dışarıda çalışmıyorsa evde çalışıyor olacak. Sonuçta hayat müşterek.kadın çalışmak istemiyorsa ama hayat müşterek deyıp çalışmalı mı?erkek öyle düşünüyorsa
16 yıldır çalışan bir mühendis olarak bende illa herkes çalışmalı baskısını anlamıyorum. 4 yıldır evden çalışıyorum, hayat kalitem değişti. Birde çalışmasam kimbilir nasıl olurSağlık sorunu ya da bebek vs olmadıktan sonra çalışmak istemeyen insanı asla anlamıyorum. Kadın erkek demedim farkındaysan. Hiçbir farkı yok çünkü.
Kahvaltı hazırlamamak, ev işlerini ikiye bölüp kendinize düşen payı yapmak da bir seçenekti. Kabul edelim ki siz de işinize geleni tercih ettiniz. Ben de şu an çalışmayan bir kadın olarak yazıyorum bunu. Çalışma hayatı ve ev kıyaslanamayacak kadar farklı.Çünkü 1 ay kadar çalıştım ve eşim bana hiç destek olmadı bende işten geliyordum o halimle yemek yapıp temizlik yapıp eşime hizmet ediyordum her sabah kaç dakika önce uyanıp eşime kahvaltılık hazırlıyordum ama o bunu benim görevimmiş gibi gördü kendisi de yapabilirdi. Bende bu yüzden çalışmıyorum.
Hayat kimseye kadın veya erkek olduğu için ayrıcalık tanımaz. Ama kadın erkek olmak hayatta tabii ki iki bambaşka şeydir. Bekar mısınız? Çalışan kadının ve çalışan erkeğin yükü eşit değil. Üniversite mezunu olmasaydım belki de çalışmazdım.Sağlık sorunu ya da bebek vs olmadıktan sonra çalışmak istemeyen insanı asla anlamıyorum. Kadın erkek demedim farkındaysan. Hiçbir farkı yok çünkü.
Evi bok götürürdü ben yapamazdım öyle de.İşi bırakıp onun eline bakacaginiza ev işlerini bıraksaydınızya yahu. Kendinize kötülük yapmışsınız bence. Yarın bigun bu anlayışsız esten ayrılmak isteseniz ya da o basiap gitse elinizde Bi guvenceniz olurdu.
Sorun şu ki ben ev işlerinden memnunum çalışmayı sevmiyorum mecbur kalırsam çalışırdım o ayrı ama bi mecburiyetim yoktu benceKahvaltı hazırlamamak, ev işlerini ikiye bölüp kendinize düşen payı yapmak da bir seçenekti. Kabul edelim ki siz de işinize geleni tercih ettiniz. Ben de şu an çalışmayan bir kadın olarak yazıyorum bunu. Çalışma hayatı ve ev kıyaslanamayacak kadar farklı.
Ben insanlara baskı yapılmasını onaylamadım ki. Sadece anlayamıyorum dedim. Tabii ki çalışma şartları coook önemli. Özellikle sağlık ve çocuk problemi yoksa dedim. Çünkü ben hayatımda sadece 6 ay çalışmadım ve nerdeyse kafayı yiyordum16 yıldır çalışan bir mühendis olarak bende illa herkes çalışmalı baskısını anlamıyorum. 4 yıldır evden çalışıyorum, hayat kalitem değişti. Birde çalışmasam kimbilir nasıl olur
İmkanı olan, çalışmak istenmeyen çalışmasın. Çalışmak herkeste aynı muhteşem etkiyi yaratmıyor.
İşte asıl problem burada. Yüklerin eşit olmaması. Ben 13 yıldır evliyim bekar değilim. Problem çalışan karısından bir de ekstra ev işi bekleyen, evde elini hicbiseye sürmeyen erkekten kaynaklı. Onun farkındayım. Ama sırf ev işi aksamasın diye bu kocanın suyuna gidip işi bırakmanin kime faydası var onu anlamıyorum. Tamamen erkeğin ekmeğine yağ sürmek. Karısını kendine bağımlı olmasını istiyordu ve başardı. İşi bırakacağım ev işini bırakırım. Temizlikçi tutarım. Kocam buna izin vermiyorsa da boşarımHayat kimseye kadın veya erkek olduğu için ayrıcalık tanımaz. Ama kadın erkek olmak hayatta tabii ki iki bambaşka şeydir. Bekar mısınız? Çalışan kadının ve çalışan erkeğin yükü eşit değil. Üniversite mezunu olmasaydım belki de çalışmazdım.
Önceki konularınıza baktım. Anneniz vefat ettikten sonra ev işleri size kalmış sanırım. Evlenince rahat bir hayatım olsun diye mi düşündünüz acaba? Size iyi imkanlar sağlayacak biriyle evlenmek istiyor olabilirsiniz. Detay verebilir misiniz?kadın çalışmak istemiyorsa ama hayat müşterek deyıp çalışmalı mı?erkek öyle düşünüyorsa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?