Kadının çalışma mecburiyetı

Tamam işte kuzum aynı kapı niye sinirlendin ki bu kadar çok haklısın asgari ücret tabiki hiç bir şeye yetmez. O zamman tercihlerini ona göre yapacak bu hanım kız.
Maçası yetmemek olayına ayar oldum. Maçalarının yetmemesi kendi ellerinde değil ha hani?

Şuan ofiste ortalik malı gibiyim ve ayni zamanda maas ayarliyorum ama junior.
Böyle işler daha can sıkıcı oluyor belirli bir alanı yok. Ben de kasiyerlik yaparken normal bir işim olsun masabaşı diyordum 6 ay bi sigorta ofisinde çalıştım aman allahım gün geçmiyor sanki 8 saat 80 saat

Belirli alani olsa da sıkıcı. Ayrica calisma hayatini zorlastiran bir diger faktor de yine ERKEKLER. Bir is gorusmesine gitmistim is veren de Türktu bu arada. Tutturdu evden alayim neyse dedim kendim gelirim gittim gorustuk bu sefer de tutturdu eve birakayim. yok haftasonu bi daha gel detay gorusuruz arabayla alirim. (Niye?) Şimdi ne yapaacksin buna? İş hayatini kapatiyorum ben yetti bana.

İşi bırakıp onun eline bakacaginiza ev işlerini bıraksaydınızya yahu. Kendinize kötülük yapmışsınız bence. Yarın bigun bu anlayışsız esten ayrılmak isteseniz ya da o basiap gitse elinizde Bi guvenceniz olurdu.

kadın çalışmak istemiyorsa ama hayat müşterek deyıp çalışmalı mı?erkek öyle düşünüyorsa
Siz eşiniz için değil kendiniz için çalışmak zorundasınız. Hele ki erkek bunu açıkca dile getirmişse zamanla çalışmadığınız için size saygıyı azalacak ve kötü davranmaya başlayacaktır. Ev içindeki emeğinizi de aynı şekilde görmezden gelir. Bu kişiden daha fazlasını beklemeyin. Hayat ile ilgili evliliğin getirdiği maddi ve manevi sorumluluklar ve beklentiler ile ilgili konularda anlaşma sağlayamazsanız boşanın.

Ev ile ilgili diğer sorumlulukları da aynı şekilde paylaşın.

Sağlık sorunu ya da bebek vs olmadıktan sonra çalışmak istemeyen insanı asla anlamıyorum. Kadın erkek demedim farkındaysan. Hiçbir farkı yok çünkü.
16 yıldır çalışan bir mühendis olarak bende illa herkes çalışmalı baskısını anlamıyorum. 4 yıldır evden çalışıyorum, hayat kalitem değişti. Birde çalışmasam kimbilir nasıl olur
İmkanı olan, çalışmak istenmeyen çalışmasın. Çalışmak herkeste aynı muhteşem etkiyi yaratmıyor.

Ben bir kadının çalışmak zorunda olmadığı fikrindeyim eğer ekonomik olarak mecbur değilse.Evlilik içinde kadına düşen sorumluluk çok fazla hem bunlar hem iş yorgunluğu hem annelik rölü yani yıpranıyor insan. Erkek yardım etse dahi en fazla ne yapabiliyor yine büyük roller kadında. Eğer anneysen çalışıyorsan , çocuğuna katacak bir şeyin, buna ayıracak vaktin dahi olmuyorsa çalışmayı gerekli görmüyorum. Ama gel gör yarının garantisi yok tabi.

Kahvaltı hazırlamamak, ev işlerini ikiye bölüp kendinize düşen payı yapmak da bir seçenekti. Kabul edelim ki siz de işinize geleni tercih ettiniz. Ben de şu an çalışmayan bir kadın olarak yazıyorum bunu. Çalışma hayatı ve ev kıyaslanamayacak kadar farklı.

Sağlık sorunu ya da bebek vs olmadıktan sonra çalışmak istemeyen insanı asla anlamıyorum. Kadın erkek demedim farkındaysan. Hiçbir farkı yok çünkü.
Hayat kimseye kadın veya erkek olduğu için ayrıcalık tanımaz. Ama kadın erkek olmak hayatta tabii ki iki bambaşka şeydir. Bekar mısınız? Çalışan kadının ve çalışan erkeğin yükü eşit değil. Üniversite mezunu olmasaydım belki de çalışmazdım.

Evi bok götürürdü ben yapamazdım öyle de.
Ve o iş benim güvencem değilki şuan istesem her fabrikada çalışırım çalıştığım iş sıradan bi fabrika işiydi

Sorun şu ki ben ev işlerinden memnunum çalışmayı sevmiyorum mecbur kalırsam çalışırdım o ayrı ama bi mecburiyetim yoktu bence

Geçim sıkıntısı var ise
Eşi ev işlerine yardımcı olursa
Çocuğa bakan güvenilir biri var ise
Maaşı yaşayacağı zorluklara değecek ise
Kadın çalışmalı evin yükü omuzlarında çocuklara bakmak sıkıntı destek yok kadın niye kendini çürütsün. Adam kadın çalışacak adam işten gelince yatıp dinlenecek kadın gece yarılarına kadar ev işi çocuk pestili çıkacak sonra parası eve harcanacak sadece yorulduğu yıprandığı ile kalacak.

Ben insanlara baskı yapılmasını onaylamadım ki. Sadece anlayamıyorum dedim. Tabii ki çalışma şartları coook önemli. Özellikle sağlık ve çocuk problemi yoksa dedim. Çünkü ben hayatımda sadece 6 ay çalışmadım ve nerdeyse kafayı yiyordum Kocası zengin olduğu için çalışmayan arkadaşlarımın bir tanesinin bile hayatından memnun olduğunu görmedim. Çalışmak sadece para için yapılan birşey değil benim gözümde. Ne için yaptığımın şimdi ayrıntısına girmiyorum. Ama çalışmayana da karışmam tabii ki ayol banane Ben sadece kendi gözlemimi paylaştım.

İşte asıl problem burada. Yüklerin eşit olmaması. Ben 13 yıldır evliyim bekar değilim. Problem çalışan karısından bir de ekstra ev işi bekleyen, evde elini hicbiseye sürmeyen erkekten kaynaklı. Onun farkındayım. Ama sırf ev işi aksamasın diye bu kocanın suyuna gidip işi bırakmanin kime faydası var onu anlamıyorum. Tamamen erkeğin ekmeğine yağ sürmek. Karısını kendine bağımlı olmasını istiyordu ve başardı. İşi bırakacağım ev işini bırakırım. Temizlikçi tutarım. Kocam buna izin vermiyorsa da boşarım Memleket geliri olmadığı için boşanamayan kadınla dolu. Hadi boşanmayı geçtim, eşi dünyanın en iyi adamı olup vefat edebilir. Bi kadın tek başına parasını kazanıp yoluna devam edebilecek birikime olmalı. Onu diyorum sadece. Bi yaştan sonra hiç çalışmamış birinin işe girmesi de zor. O yüzden ucundan kenarından gençken elin ayağın tutuyoken Bi işe girip çalışma hayatını az buçuk tecrübe etmek lazım.

Çalışmıyo diye kimseyi eleştirmem. Sadece üzülürüm. İş hayatında karşıma çıkan erkeklerin çoğu affedersin gerizekali En başarılı is arkadaşlarım hep kadınlar oldu. İş yerimde daha çok kadın olsa Hersey ne kadar güzel olurdu diye hep dusunmusumdur. Bir sürü potansiyeli olan kadının bunu hiç değerlendirmeden yaşayıp gitmesi canımı sıkıyor sadece. Bak yine çoluk çocuk hastalığı ayrı tutuyorum. Çocuk olunca tabii ki o öncelikli. Okula başlayana kadar

kadın çalışmak istemiyorsa ama hayat müşterek deyıp çalışmalı mı?erkek öyle düşünüyorsa
Önceki konularınıza baktım. Anneniz vefat ettikten sonra ev işleri size kalmış sanırım. Evlenince rahat bir hayatım olsun diye mi düşündünüz acaba? Size iyi imkanlar sağlayacak biriyle evlenmek istiyor olabilirsiniz. Detay verebilir misiniz?

Kocan zengin değilse, her ay eline yüklü miktar para sayıp sana birikim yapabileceğin bir alan yaratmıyorsa çalışmak istemeyip bir adamın haftada 500 TL vereceği harçlığı beklemek çok mantıksız. Allahtan bir şey olmadığı sürece çalışırım. Ayrıca niye çalışmayayım ki? Bir şey alırken 2 kere düşünmek yerine çalışıp 1 kere düşünürüm. Bunun verdiği rahatlık hangi konuda var? Ev işlerine takılıyorsan illa çalışmanı isteyen birine ev işlerini yarı yarıya kitle. Eşim istersen bırak işi çalışma der her zaman. Ama ben Bulgaristan göçmeni genetik kodlarımdan dolayı buna müsait değilim mesela :) Akşam yemeğini ben yaparım sabah evden çıkmadan kahvaltıyı o hazırlar. Kedilerin bakımını o yapar, ben ufak tefek temizlik süpürme işlerini yaparım bölüşürüz. Yaşınız da gençse kendinizi kimsenin insafına bırakmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…