• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadının erkekten güçlü hissetmesi..

Bence teşhisiniz doğru siz daha güçlü, atak yapıda bir insansınız

Ben bekarım. Becerikli ve tuttuğunu koparan bir insanım. Beğendiğim erkek tipi de canavar gibi, atılgan, maddi manevi güçlü tipler. Daha önce avukat, şirket CEOsu, yatırım bankacısı; yani işini bilen, becerikli tiplerle flört ettim. Diğer türlü kendimi elemanın annesi/ablası gibi hissediyorum. Denk olmak benim için önemli.
20li yaşlarımda alelade bir tiple evlenseydim sanırım 30larda anlaşamazdım her şeyi gözüme batardı. Yazdığınız şeyleri gayet anladım yani.

Eh konu başlığı ; Kadının erkekten güçlü hissetmesi, ister istemez o onyargiyla okunuyor.
Ben bir tahminde bulunmak istiyorum .
Kocanız boğa Burcu mu?
(Siz de aslan/ikizler/yay/koç falan gibi geldiniz. evet 3te 1ini yazdım burçların.:)
Ben de adamın boğa burcu olduğunu düşündüm .

Bence teşhisiniz doğru siz daha güçlü, atak yapıda bir insansınız

Ben bekarım. Becerikli ve tuttuğunu koparan bir insanım. Beğendiğim erkek tipi de canavar gibi, atılgan, maddi manevi güçlü tipler. Daha önce avukat, şirket CEOsu, yatırım bankacısı; yani işini bilen, becerikli tiplerle flört ettim. Diğer türlü kendimi elemanın annesi/ablası gibi hissediyorum. Denk olmak benim için önemli.
20li yaşlarımda alelade bir tiple evlenseydim sanırım 30larda anlaşamazdım her şeyi gözüme batardı. Yazdığınız şeyleri gayet anladım yani.

Aynen de olay bu.
Ama ben hiç öyle işini çok bilen bir erkekle çıkmadım da eminim güzel bir duygudur :)

Babası yüzünden böyle evet biliyorum.
Bu kadar zamanı anlayışla tanıdım bu yüzden. Öyle kolay değil çünkü farkındayım.

Öyle olmasın ya :KK43:
Yakın zamanda yapamam dediklerini aşsin göreyim inşallah. .

Valla kendimi düşünüyorum evet ama daha çok onu düşünüyorum.
Ot gibi, lezzet almadan yaşıyor sanki.
Küçük küçük şeyler yapsanız birlikte tamamen güven duyacağı. Benim de bazı nedenlerden dolayı korkularım vardi ama güvendiğim arkadaşlarla bu korkuların üzerin e gittim ve aşıyorum. Mesela su korkum varken geçen yaz tüple dalış yaptim insanlık için küçük benim için büyük bir adım :) eşinizin korkularının çekincelerin altında yatan şeyi bulup destekleseniz. Yorucu bir süreç ama seviyesiniz vazgeçmek istemiyorsanız cesaret işi size düşüyor

Aynen de olay bu.
Ama ben hiç öyle işini çok bilen bir erkekle çıkmadım da eminim güzel bir duygudur :)

Tabi ki güzel tek başıma hayatla cebelleşmek zor zaten. Manevi olarak yanımda durabilecek güçlü bir insanın varlığından huzur duydum

Bence bu evliliğin bitme vakti çoktan gelmiş ama hala uzatmaları oynuyorsunuz gibime geliyor.

Yani aslında eşinize karşı bir sevgi durumu yok, kalmamış. Ama alışkanlıktan mıdır ya da düzeleceğiz inanışından mıdır nedir bir türlü bitmiyor. Bitirseniz eminim çok mutlu olacaksınız.

Bu konumdan bunu mu çıkardın derseniz diye diyorum açtığınız çoğu konuyu hatırladığım için yazdım artık. Bu mutsuzluğu hak etmiyorsunuz ama seçim sizin.

Aranızda böyle hissedenler var mı?

Ben pek çok konuda kendimi eşimden daha cesur, daha atılgan, daha sorunlara karşı dik duran olarak görüyorum.

Ama açıkçası bundan bazen rahatsız oluyorum.
Isterdim ki o beni yüreklendirsin.
Yapabiliriz, kolay o iş , takma kafana yaparsın sen desin.
Ama bugün öyle deyip 10 gün sonra bir yerde tersini söylemesin.
Bunu söylerken içten olsun..

Az önce tam da bundan ötürü tartıştım onunla. Millet keyfine ev taşıyor. Adama temizliğin, işin cogunu ben yaptığım halde taşınmak zor geliyor.

Bir kaç gün önce tamam halletcem ben o işi merak etme diyordu. Bugün 1 sene daha sıksan dişini cok zor taşinmak diyor mesela.

Ehliyetlerimiz var ama arabamız hiç olmadı kendisi hevessiz ve artık eminim ki korkuyor. Benim de endişelerim var ama artık bunun ciddi bir eksik olduğunu düşündüğüm için kafaya koydum araba alip ögrencem bir şekilde.
Bir kaç gün evvel korkunç bir kazada is arkadaşının eşi öldü. 28 yaşında iş makinesinin altına girdi yeni hamileymiş falan :KK43:
Benden çok etkilendi inanabiliyor musunuz?

Az evvel kaza yapip ölürsek sebebi sensin dedi ya!
Abi ölüm vaktin geldiyse bir sebeple gideceksin diyorum. Bakış acisi neden böyle bu adamın?

Sen kullan ben kullanmam o zaman dedi sonra bir sinir geldi içime anlatamam.

Gerçekten çok yoruldum.
Sen bizi her konuda dibe çekiyorsun biraz cesur ol yeter artık dedim bozuldu.

Bilmiyorum böyle olsun istemezdim gerçekten. Keşke o benden güçlü, gözüpek olsaydı her konuda..

Anne olacak potansiyeldeki bir varlık zaten cesur olmalıdır. Ama sizin sorununuz eşinizin sizin kadar cesur olmadığına dair inancınız. Yapı meselesi aslında bu tarz şeyler. Bir de klasik soru eşiniz sonradan böyle olmuş olamaz, evlenmeden önce de böyleydi muhtemelen. Yani o zaman batmayan şeyler şimdi batmaya başlamış olabilir mi size?

Benimde böyle bir eski sevgilim vardı.
Babasi is kurdu, bir türlü begenemedi.
Bende is bulacağım diye 2 dille bir yerlere basvurup durdum..

Kurulan ise her gun ben gitmeyecegim hayat cok sıkıcı naralari.
Gerçekten bütün enerjimi alıyordu

Insan hic mi demez zaten mimarlik okudum musteride babamdan hazir geliyor. Calisip surayi adam ediyim falan...
Yok her gün ağlıyordu bende dayanamadim ayrildik.
Ben mutsuzsam daha cok aglanip vahlanacak birini ne yapayim...

Enerjim gitmisti onunlayken ..
Is yerindeki adamla kavga edip tüm gün aglak aglak geziyordu.
Allah uzak tutsun bir daha asla dedim.
Arkadasta da bu tiplerden uzak duruyorum artık.

Şu an boşanmaya çalıştığım kişiden daha güçlü karakterdeydim. 9 ay boyunca burnumdan geldi. Artı psikolojik sorunları da vardı. Paranoyalar, şiddet eğilimi....
Evi ben tuttum, elektrik, su, doğalgaz aboneliklerini ben yaptım yanımda olduğu halde geri planda durdu. ATM den para yatırmayı bile bana yaptırıyordu yapamam diye.
Böyle adamlarla evlilik çok zor. En başından beri içime doğan his şuydu, bu adamla bu iş yürümez ve nihayetinde de yürümedi. İlk aydan beridir boşanmayı düşündüm ama elim kolum bağlıydı, ayrı eve nasıl çıkayım, tayin isteyip gitme şansım yok .... derken iyice azıttı namusuma kara çalmaya başladı, apartmandan tanımadığım bilmediğim adamla ilişkim varmış aldatıyormuşum..... eve kamera bile alıp takmış ruh hastası sonra fark ettim.
Her neyse benim yaşadığım uç bir örnek.
Güçsüz bir erkek kadını paçasından aşağı çeker her daim. Hayatı zorlaştırır, direk mutsuzluk sebebi. Allah kolaylık versin.

Bence bu evliliğin bitme vakti çoktan gelmiş ama hala uzatmaları oynuyorsunuz gibime geliyor.

Yani aslında eşinize karşı bir sevgi durumu yok, kalmamış. Ama alışkanlıktan mıdır ya da düzeleceğiz inanışından mıdır nedir bir türlü bitmiyor. Bitirseniz eminim çok mutlu olacaksınız.

Bu konumdan bunu mu çıkardın derseniz diye diyorum açtığınız çoğu konuyu hatırladığım için yazdım artık. Bu mutsuzluğu hak etmiyorsunuz ama seçim sizin.

Yoo bana kalırsa artık kendimden eminim.
Çok aşığım diyen kadınlardan daha çok aşığım ben eşime :)
Gerçekten sevmiyor olsam onunla hala kalamazdım..
Kendimi çok sorguladım.

Anne olacak potansiyeldeki bir varlık zaten cesur olmalıdır. Ama sizin sorununuz eşinizin sizin kadar cesur olmadığına dair inancınız. Yapı meselesi aslında bu tarz şeyler. Bir de klasik soru eşiniz sonradan böyle olmuş olamaz, evlenmeden önce de böyleydi muhtemelen. Yani o zaman batmayan şeyler şimdi batmaya başlamış olabilir mi size?

O zamanlar lafa gelince Mangalda kül bırakmıyordu.
Şimdi de lafta yaparım hallederiz dese de harekete geçecek yürek yok.
Tabi bunu evlendikten sonra zamanla durumlar karşısında gösterdiği tavirlari görerek anladım.

Benim eşim kendine gelince yürekli ama benim isteklerime ideallerime hep bir çomak sokma derdinde

O da ayrı bir dertmis.
Allah kolaylik versin..

Şu an boşanmaya çalıştığım kişiden daha güçlü karakterdeydim. 9 ay boyunca burnumdan geldi. Artı psikolojik sorunları da vardı. Paranoyalar, şiddet eğilimi....
Evi ben tuttum, elektrik, su, doğalgaz aboneliklerini ben yaptım yanımda olduğu halde geri planda durdu. ATM den para yatırmayı bile bana yaptırıyordu yapamam diye.
Böyle adamlarla evlilik çok zor. En başından beri içime doğan his şuydu, bu adamla bu iş yürümez ve nihayetinde de yürümedi. İlk aydan beridir boşanmayı düşündüm ama elim kolum bağlıydı, ayrı eve nasıl çıkayım, tayin isteyip gitme şansım yok .... derken iyice azıttı namusuma kara çalmaya başladı, apartmandan tanımadığım bilmediğim adamla ilişkim varmış aldatıyormuşum..... eve kamera bile alıp takmış ruh hastası sonra fark ettim.
Her neyse benim yaşadığım uç bir örnek.
Güçsüz bir erkek kadını paçasından aşağı çeker her daim. Hayatı zorlaştırır, direk mutsuzluk sebebi. Allah kolaylık versin.

Oha şükür o kadar da beter değil durum :s

Allah size de kolaylik versin. Mutluluklar dilerim..

Yoo bana kalırsa artık kendimden eminim.
Çok aşığım diyen kadınlardan daha çok aşığım ben eşime :)
Gerçekten sevmiyor olsam onunla hala kalamazdım..
Kendimi çok sorguladım.

O zamanlar lafa gelince Mangalda kül bırakmıyordu.
Şimdi de lafta yaparım hallederiz dese de harekete geçecek yürek yok.
Tabi bunu evlendikten sonra zamanla durumlar karşısında gösterdiği tavirlari görerek anladım.

O da ayrı bir dertmis.
Allah kolaylik versin..
Konu sahibi eğer daha büyük sorunlarınız yoksa direksiyon olayı çok basit bir konu. Siz ne istiyorsanız o şekilde devam edin. Özel direksiyon dersi de alın en az 4-5 gün. Öyle her söylediğine de kafanızı takmayın, yapmak istediğinizi yapın. Sonra eşiniz de heveslenir belki..

Bir süre sonra saygını yitirmede gerçektenninsan eşini iyi seçmeli seni en iyi ben anlıyorum acaba bi seksüellikte var mı merak ettim çünkü benim eski eşimde anlattığınız gibiydi arabayı ben kullanıyordum eşya alınacak birşey tamir esilecek ben yapıyordum arabayı sanayıye götürüp bakımlarını ben yaptırıyorum yani ama adam bi seksüel çıktı dört ayda anladım başka sorunlarda çıkınca boşanma davası açtım

Bir süre sonra saygını yitirmede gerçektenninsan eşini iyi seçmeli seni en iyi ben anlıyorum acaba bi seksüellikte var mı merak ettim çünkü benim eski eşimde anlattığınız gibiydi arabayı ben kullanıyordum eşya alınacak birşey tamir esilecek ben yapıyordum arabayı sanayıye götürüp bakımlarını ben yaptırıyorum yani ama adam bi seksüel çıktı dört ayda anladım başka sorunlarda çıkınca boşanma davası açtım
Geçmiş olsun...
Konu sahibi aklıma şu geldi bir de, tiroid, b12 ve testosteron sevilerine de baktırabilir eşiniz. Eğer bu bahsettiğiniz durum bir şey yapmama isteği ve keyifsizlik ile birlikte ise...

Yok öyle bir şey yok kesinlikle.
Benim eşim babası yüzünden böyle kendine güvensiz yetiştirilmiş.
Baba kişisi hep engel olmuş girişimlerine hepsinin.
Tek başlarına bir işin altına girip altından kalkacak gücü kendilerinde göremiyorlar..
Çok komik bir örnek vereyim.

Iki yetişkin insan evini taşıyıp yerlesebilir değil mi?

Benim eşim ille de annen de gelsin biz annemsiz bu işin altından kalkamayız der..

Yani büyük desteği arıyor küçük girişimlerde bile..

Ben biz hallederiz diyorum ve gerçekten de hallederiz haa 1 hafta olmaz 2 haftada olur.
Zor olur kolay olmaz ama olur.
Zorluğa pek gelemiyor yapı olarak.

Bu arada çok geçmiş olsun artık çok mutlu olursunuz umarım.

Geçmiş olsun...
Konu sahibi aklıma şu geldi bir de, tiroid, b12 ve testosteron sevilerine de baktırabilir eşiniz. Eğer bu bahsettiğiniz durum bir şey yapmama isteği ve keyifsizlik ile birlikte ise...

Aslında var..
Hep yorgunluğa is yoğunluğuna bağlıyoruz.
Bir baktirsak iyi olur aslında Teşekkürler. .

Kızlar benim eşimde yıllarca faturadan tut pazara kadar kendi yapti beni yanlız bir yere göndermemek için ozamanlar çok sinir oluyodum halada ayni ama artik yorulduğunu söylüyor ama ben bu duruma çok alıştım artik ben yapmak istemiyorum kendi yaptı çeksin sanki tek karı benim kocada vardı

Evden eve nakliyat firmaları var
Eşyaya dokunmuyorsunuz onlar aynen yerleştiriyorlar
Kaça mâl olursa olsun yeni ev iyi gelecekse bunu bi düşünün
Keyfiye taşınanları da ben anlamam mesela:)
Ayrıca bende araba sürmekten korkuyorum
Ehliyet almıyorum bu yüzden
Evet ecel geldiyse dağ bile duramaz önünde ama bazen hayatın sonunun gelmesi de insanın elinde.
Yani konudan örnek gidersek mükemmel araba kullanıp eve gelip merdivenlerden çıkarken düşüp ölmek var
Bir de kendine güvenmeden araba sürmeye çalışıp kaza yapıp ölmek var
Birisi ecel birisi bile bile lades gibi
Ha kaza yaparsak senden bilirim diyorsa da o zaman benimle aynı arabay binme hayatım sen otobüsle gelirsin der geçersiniz
Eğer bu insandan boşanmayacaksanız da konunuzda pısırık falan demeyin ve kimseye de dedirtmeyin bence.
Ne olursa olsun o şu an sizin eşiniz.
Bu pısırıkla neden evlendin diye bi yorum gördüm ve siz bunu beğenmişsiniz
Adam taşınmaya üşeniyor ve araba kullanmıyor vs vs diye üstelik
Adama üzüldüm şahsen

Kızlar benim eşimde yıllarca faturadan tut pazara kadar kendi yapti beni yanlız bir yere göndermemek için ozamanlar çok sinir oluyodum halada ayni ama artik yorulduğunu söylüyor ama ben bu duruma çok alıştım artik ben yapmak istemiyorum kendi yaptı çeksin sanki tek karı benim kocada vardı

O kendi yapmış bence de çeksin şimdi :)

Evden eve nakliyat firmaları var
Eşyaya dokunmuyorsunuz onlar aynen yerleştiriyorlar
Kaça mâl olursa olsun yeni ev iyi gelecekse bunu bi düşünün
Keyfiye taşınanları da ben anlamam mesela:)
Ayrıca bende araba sürmekten korkuyorum
Ehliyet almıyorum bu yüzden
Evet ecel geldiyse dağ bile duramaz önünde ama bazen hayatın sonunun gelmesi de insanın elinde.
Yani konudan örnek gidersek mükemmel araba kullanıp eve gelip merdivenlerden çıkarken düşüp ölmek var
Bir de kendine güvenmeden araba sürmeye çalışıp kaza yapıp ölmek var
Birisi ecel birisi bile bile lades gibi
Ha kaza yaparsak senden bilirim diyorsa da o zaman benimle aynı arabay binme hayatım sen otobüsle gelirsin der geçersiniz
Eğer bu insandan boşanmayacaksanız da konunuzda pısırık falan demeyin ve kimseye de dedirtmeyin bence.
Ne olursa olsun o şu an sizin eşiniz.
Bu pısırıkla neden evlendin diye bi yorum gördüm ve siz bunu beğenmişsiniz
Adam taşınmaya üşeniyor ve araba kullanmıyor vs vs diye üstelik
Adama üzüldüm şahsen

Yalnız ben konuma gelen tüm yorumları beğenirim hakaret olmadığı müddetçe.

Zahmet edip yazmış.

Kendine güveni olmayan, çoğu konuda korkak duran biri için direk pisiriktır o diyen olur sizin gibi daha anlayışlı bakan olur. Ben ikisine de saygı duyarım.
Herkes aynı görmek zorunda değil.

Ben eşimi bugüne dek anladigim için daha sabirliydim aslında ama artık 6 yıl oldu biraz çaba görmek istiyorum.
En azından bana engel olmasın istiyorum.

Yoksa esim pisirik der geçerdim benim böyle bir düşüncem yok yani onu anliyordum artık zorlanıyorum sadece..

Back
X