Kadının hakkına mi girdim?

Bizim burda yarim gün 90- tüm gün 180 tl gelir. Yarım gün sadece 4 saattir. Sabah 8-12 veya 1-5 arası gelir. Utu yapmaz çünkü ütüye zaman kalmaz zaten. Koltuk hali birşey silmez.

Bence gerçekten çok acımasız davranmışsınız.
Ihtiyacı olmasa zaten işi yapmak için ısrar etmezdi.

Ayrıca ütüyü çok hızlı yapmama rağmen keten pantolon ve gomleklerden nefret ediyorum. Oyle cabuk duzelen seyler degiller. Belli ki kadıncağız laf gelmesin diye çok güzel ütülemeye çalıştı. Ondan uğraştı.

Bir de gerçekten üslup çok önemli. Her ne olursa olsun parasını bile verseniz biriyle öyle kovarcasina hadi ablam falan. Gerçekten çok üzüldüm. Parasını veriyoruz diye kimseyi satın almıyoruz.

Ayrıca ''neden acıyalım, o da işini yapıyor parasını aliyor' diyenler olmuş da, gerçekten bu işi yapmaya mecbur kalmayan kim gider milletin kirini çöpünü temizler? Masa başı işlerle karşılaştırmak ne kadar yanlış. Kadin masabasi is buldu da, illa toz alicam yer silicem mi diyor sanki?

Kendimiz dışarıda çalışıyoruz diye tozumuzu kirimizi millete temizletiyoruz, üstelik dışarda çalışınca bize laf edilince ' Parasını veriyor diye bizi satın mi aliyor ' tribine giriyor ama eve aldığımız yardımcıya satın almış gibi muamele ediyoruz. Gerçekten çok üzücü.

Ve ekstra ücret göndermekle iyi düşündünüz. 25 tl hakaret gibi olmuş resmen, emin olun kalbi de kırılmıştır.

Rica ediyorum şu konuları yazarken harfleri düzgün kullanın.
Okurken gözlerim kanıyor.
Bir içerik yazılıyor yarısı yanlış harf.
Zamanınız yoksa yazmak için acele yazıyorsanız ya zaman ayırıp yazın ya da zamanınız olunca yazın.

Bu kadın da yabancı uyruklu
Altın falan yok evde ama peşinde de dolanamıyorum zaten çocuklar durmuyor
Ne çalıyorlarmış ki
Dikkat edin altın olmaz beğendiği elbise olur kıymetli bi takı toka olur siz onun yokluğunu anca ihtiyacınız olduğunda farkedersiniz sorduğunuzda ben görmedim derler. Siz evde yokken bazen birilerini eve çağırabiliyorlar bunların hepsini yaşadık duyduk annemin çalıştığı yerde tabi hepsi yapacak diye bir durum yok ahlaklı olanı da var. Allah iyiler ile karşılaştırsın.

14*3=42
14*2=28

Verilen 20+5=25 tl
Ve mesai süresi 4-5 saat.
Saatliğine 5 liraya çalıştırmak denir buna.
Kanuna aykırıdır, ev işleri yasal düzenlemesini inceleyin.
Bu kadınlar dilenci değil, gönlünden ne koparsa hesabı gelip de milletin pisliği temizlemiyor.
Sigorta meselesinden bahsetmeyeyim bile!

Birde geri para mı göndereceksiniz belli ki kadın mahcup olmuş kalmak istemiş bna tavrınız yanlış anlamayın sakın ama çok kabaca geldi o kadının yerinde olsam deil o parayı almak bir daha evinizin önünden bile geçmezdim vicdanınız rahatlayacaksa gönderin

Bir kere aldim universite ogrencisiydi ve eli cook yavasdi. Oglumun banyosunu 40 dk temizledi ki daha temizleyememisdi. Bizim burda saat basi aliyorlar ucretlerini. Cumartesi gunuydu disari cikicakdik gittim yanina dedim elin cok yavas bitiremezsin butun evi bugun ve bizim cikmamiz lazim yarim sate dedim. Siz gidin isterseniz ben evde kalir bitirim dedi ama evde kimseyi birakmiyorum dedim daha sonar gelirsin dedim saatlik ucretini verdim ve bir daha da aramadim.

Siz de keske biraz fazla para verseydiniz en azindan vicdan azabi cekmezdiniz. Vicdaniniz size ahatsiz ediyorsa demek ki birseyleri dogru yapmadiniz, ne bileyim konusma tavriniz ya da kadinin temizlik icin Israr etmesi filan.

sunu da unutmamak lazim herkes herseyi ayni hizla yapamaz. Kendimden ornek veriyorum ben de utuyu yavas yapiyorum ama temizligim yavas degildir. belki kadinda oyleydi...

Konu sahibine tek diyeceğim madem bu kadar rahatsız oldunuz kadından , çocuklarınıza Eşiniz bakaydı sizde evinizi temizleseydiniz ütünüzü yapsaydınız, her şeyi kendiniz yapabilirdiniz, çocuklarım var felan diye bahane etmeyin

Sizin hataniz kadinin elinin agir oldugunu gördüğünüz halde ütüye 4 saat harcamasına izin vermeniz. Baktiniz yetistiremeyecek temizlige girismesini isteyebilirdiniz utuyu birakip. KLdi ki 12de gelmesi ve buna bir sey dememis olmaniz da cok abes. Vicdan azabi cekecek bir sey yok aslinda ama basta net konuşsaydiniz ilk geldiginde bu saatten sonra hem utu hem is olmaz deyip sadece is yaptirip anlastiginiz ucretin yarisini verseydiniz daha iyi olurdu bence.

İyi de herkes ihtiyacı olduğu için çalışıyor.
Valla zar zor temizlik için gün ayarlayacam, 12 de gelecek, taş çatlasın 1 2 saatlik işi 5 saatte yapacak, akşama kadar ev dağınık onu bekleyecem çok bile vermiş.

Kendiniz yaparsınız, bu zahmete giremiyorsanız.
Başkasını çağırıp da emek hırsızlığı yapmanın manası yok.
Konu sahibi fevri davranmış sonra zaten farketmiş sinirle az para verdiğini ve vicdanı kabul etmemiş.
Siz hala bı bahanelerle verileni bile çok görüyorsanız, kendiniz yapacaksınız.

Ben kendim yapıyorum zaten konu burda ben değilim. Çalışıyo musun hatırlamıyorum? Aynı şeyi kendi işinde yapabilir misin? Yani işe çok geç gidip, sonrada yapman gereken işi oyalanarak yarım yamalak yapabilir misin?

Uzun zamandır çalışmıyorum ama iş yetişmedi diye maaşımı eksik almadım.
Çıkmam gerekenden daha geç saatlere kalırdım en fazla.
Ki gelen kadın yapmayı istemiş ama konu sahibi kabul etmemiş.
Patronum hem tamam yapma deyip hem maaşımdan kesse, şikayet ederim.

sokak aralarında paça ...etek boyu yapan terziler var ona verseydin ütüyü hem ucuza gelir hemde bu kadar saat gitmezdi

Ben gelen kadının bile isteye o kadar oyalandığını düşünüyorum. İşinin çok olup yetişmemesi ayrı bi durum, geç gelip oyalanmak ayrı bi durum. Bu durumda da genelde çalışanlar değil işveren şikayetçi olur. Şu tavır işten çıkarılma sebebi. Ofis işiyle karşılaştırılıyor ama ofis işinde çoğu işveren 10 dk geç kalmaya bile müsamaha göstermez. Neyse daha fazla enine boyuna tartışmanın anlamı yok, bu benim fikrim, herkes farklı düşünmüş bu konuda.

Ütücüye gömlek ve pantolon utuletiyorum. Gömlek 2tl pantolon 1 TL. Yani tam para vermişsin. Para mevzusunu sikinti yapma

Belki sadece temizlik için geldi,
Ütü yapmayı bilmiyordu,
Hayır diyemedi ?
O yüzdende uzun sürdü,
Baktınız uzuyor ütü siz alsaydınız elinden,
Oda temizlige başlasaydı.
Para konusunda bi fikrim yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…