Dikkat edin altın olmaz beğendiği elbise olur kıymetli bi takı toka olur siz onun yokluğunu anca ihtiyacınız olduğunda farkedersiniz sorduğunuzda ben görmedim derler. Siz evde yokken bazen birilerini eve çağırabiliyorlar bunların hepsini yaşadık duyduk annemin çalıştığı yerde tabi hepsi yapacak diye bir durum yok ahlaklı olanı da var. Allah iyiler ile karşılaştırsın.Bu kadın da yabancı uyruklu
Altın falan yok evde ama peşinde de dolanamıyorum zaten çocuklar durmuyor
Ne çalıyorlarmış ki
14*3=42Hakka falan girdiğinizi düşünmüyorum. Ben dışarıda ütü yaptırmıyorum ama yaptıranlar yazmış 2 3 liraymış parça fiyatı. Hakettiğini vermişsiniz. Üstüne bir de 3 saatlik fazla elektrik parası ödeyeceksiniz. 1 saatlik işi 4 saatte yaptığı ve geç geldiği için izin gününüzü de yiyerek o sizin hakkınıza girmiş. Yemek sırasında normal sohbet edip iş sırasında duymuyormuş gibi yapmış resmen. Bence para vermeyin. Eğer bu işe devam etmek istiyorsa en azından nasıl davranması gerektiğini anlar. Ayrıca ben temizlik işi yapanlara acıyanları anlamıyorum. Acınacak bir iş mi? Her işin zorluğu var. Herkes mesleğinden yola çıkarsa yapmanız gereken en önemli işi yapmasanız, işin bi kısmını yapsanız hangi patron neyse yazık ihtiyacı var der, kapının önüne koyarlar valla.
Birde geri para mı göndereceksiniz belli ki kadın mahcup olmuş kalmak istemiş bna tavrınız yanlış anlamayın sakın ama çok kabaca geldi o kadının yerinde olsam deil o parayı almak bir daha evinizin önünden bile geçmezdim vicdanınız rahatlayacaksa gönderinHer hafta gelen kadın çok marifetli bir saatte daha çok utuyu bitirir. Yaşadığım şehirde piyasa 70-80 arası bu işler için.
Ben daha çok kadını anlayamadım. Yeri geldi konuştuğumu hiç anlamadi. Ben Ayse dedim ooMehmet dedi. Utu masasini ve elbiseleri önceden çıkarıp hazırlamıştım. İlk gördüğümde yapamayacağını söyleyebilirdi. Hiç ses etmeden geçti başına. Saatlerce hiç konuşmadı. Ütü geç oluyor işler yetişecek mi dedi. Yüzüme baktı hiç cevap vermedi. Keşke o zaman soyleseydi. Çocuklar uyuyordu alır elinden ben yapardım. O da temizliğe başlardı. Ama.ben 4 saatin sonunda temizlik yapabileceğine inancımı kaybettim. O saatten sonrada.soylediklerine inanmadım gönderdim.
Olan oldu artık 25 TL daha gondereyim ona
İyi de herkes ihtiyacı olduğu için çalışıyor.Bazılarınızın yorumu ne kadar acımasız, işitme engelli ve paraya ihtiyacı olan bir kadına 3 5 lira fazla verse ne olur yani, gerçekten kadın çok üzüldüm o kadına , elimde olsun olmasın apartmanımızı temizleyen kadına ihtiyacı var çocukalrı okuyor diye hiç iş yapmadan da yardım ediyoruz , her şeyden karşılık beklemeyin
Valla zar zor temizlik için gün ayarlayacam, 12 de gelecek, taş çatlasın 1 2 saatlik işi 5 saatte yapacak, akşama kadar ev dağınık onu bekleyecem çok bile vermiş.14*3=42
14*2=28
Verilen 20+5=25 tl
Ve mesai süresi 4-5 saat.
Saatliğine 5 liraya çalıştırmak denir buna.
Kanuna aykırıdır, ev işleri yasal düzenlemesini inceleyin.
Bu kadınlar dilenci değil, gönlünden ne koparsa hesabı gelip de milletin pisliği temizlemiyor.
Sigorta meselesinden bahsetmeyeyim bile!
60 tl nedir yahu şaka gibi. Niğde de 170 yada 160 tlValla en son 50 tl idi her şeyin fiyatı artınca taş çatlasa 60 olmuştur..
Kendiniz yaparsınız, bu zahmete giremiyorsanız.İyi de herkes ihtiyacı olduğu için çalışıyor.
Valla zar zor temizlik için gün ayarlayacam, 12 de gelecek, taş çatlasın 1 2 saatlik işi 5 saatte yapacak, akşama kadar ev dağınık onu bekleyecem çok bile vermiş.
Ben kendim yapıyorum zaten konu burda ben değilim. Çalışıyo musun hatırlamıyorum? Aynı şeyi kendi işinde yapabilir misin? Yani işe çok geç gidip, sonrada yapman gereken işi oyalanarak yarım yamalak yapabilir misin?Kendiniz yaparsınız, bu zahmete giremiyorsanız.
Başkasını çağırıp da emek hırsızlığı yapmanın manası yok.
Konu sahibi fevri davranmış sonra zaten farketmiş sinirle az para verdiğini ve vicdanı kabul etmemiş.
Siz hala bı bahanelerle verileni bile çok görüyorsanız, kendiniz yapacaksınız.
Uzun zamandır çalışmıyorum ama iş yetişmedi diye maaşımı eksik almadım.Ben kendim yapıyorum zaten konu burda ben değilim. Çalışıyo musun hatırlamıyorum? Aynı şeyi kendi işinde yapabilir misin? Yani işe çok geç gidip, sonrada yapman gereken işi oyalanarak yarım yamalak yapabilir misin?
Ben gelen kadının bile isteye o kadar oyalandığını düşünüyorum. İşinin çok olup yetişmemesi ayrı bi durum, geç gelip oyalanmak ayrı bi durum. Bu durumda da genelde çalışanlar değil işveren şikayetçi olur. Şu tavır işten çıkarılma sebebi. Ofis işiyle karşılaştırılıyor ama ofis işinde çoğu işveren 10 dk geç kalmaya bile müsamaha göstermez. Neyse daha fazla enine boyuna tartışmanın anlamı yok, bu benim fikrim, herkes farklı düşünmüş bu konuda.Uzun zamandır çalışmıyorum ama iş yetişmedi diye maaşımı eksik almadım.
Çıkmam gerekenden daha geç saatlere kalırdım en fazla.
Ki gelen kadın yapmayı istemiş ama konu sahibi kabul etmemiş.
Patronum hem tamam yapma deyip hem maaşımdan kesse, şikayet ederim.
Tüm gün 50 tl dediğiniz nedir? Ütü mü sadece?Bize Konya'da tüm gün 50 tl ye geliyor bi abla..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?