Kadinin kariyer ve egitimi erkekten ustun olmasi

uzunince

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2015
1.211
1.581
133
39
Basliktan da anlasilacagi gibi bir iliskide kadin kariyer, egitim ve dolayisiyla maas yonunden erkekten ustun olmasi iliskinin gelecegini nasil etkiler? Boyle bir durumda erkek bunu zamanla gurur yapar mi?

Basliktan da anlasilacagi gibi bir iliskide kadin kariyer, egitim ve dolayisiyla maas yonunden erkekten ustun olmasi iliskinin gelecegini nasil etkiler? Boyle bir durumda erkek bunu zamanla gurur yapar mi?

yapar.
sonra seni ezmeye çalışır. hakaretle şiddetle üste çıkmaya çalışır.
örnekleri çok.

Erkeğin mesleğine ve devamliligina bağlı, karakterine tabiki.
Ve kadının bunu gerçekten kabul edip etmeyecegine. Kimi kadın ya da erkek zamanla bunu ustunluk olarak görüp yansitabiliyor.

Adama ve kadına bağlı.
Ben eşimden hep fazla kazandım, o ise eğitimimi daha artırmam için hep beni desteklemiştir. Ben de keza onu işinde ve eğitiminde desteklemeye çalıştım. Şimdi ben evdeyim bir müddet iş hayatına ara verdim, o çalışıyor.

Eğer o aydın bir insansa bunu sorun etmez, etmemeli ve tabi bunu da kullanmamalıdır. sadece bencil, aşırı ataerkil, öz güvensiz, kadını küçük gören bir insansa sorun eder. Öyle birine ise hiç bulaşmayın.. Kariyer daha önemli bir erkekten. Mutlaka size insan gibi değer veren insanla karşılaşırsınız kariyer yolunda.

çok ciddi bir uçurum yoksa sıkıntı yaratmaz.
özellikle eğitimde yakınlık/denklik olması gerektiğini düşünüyorum.
biri önlisans diğeri lisans mezunuysa biri 2 bin diğeri 4 bin alıyorsa sorun olmaz ama
biri lise diğeri doktora mezunuysa biri asgari ücret diğeri çok daha yüksek alıyorsa bir yerden sonra anlaşmazlıklar çıkar.

eden de var etmeyen de, tamamen adamina bagli bence. adam zaten hali hazirda ozguvensiz bir tipse, simdi cikarmasa da ileride sorun cikarir diye dusunuyorum.

Kişiliklere, kültür seviyesine, birbirleriyle olan uyuma vs. gibi parametrelere bağlı bence sorun yaşanmaması.

Ya birakin artik insanlari ayristirmayi.. yok onun meslek duzeyi yuksek, yok benim maasim daha cok.. keske insanlarin insanligina bakilsa .. hic bir sorun olmaz !!! sorunlari insanlar yaratiyor durduk yere..

ben üniversite mezunuyum eşim lise mezunu ( üniversite terk daha doğrusu) şu anda da açık öğretim de sınavlara giriyor.4 yıllık evliyiz ve bu zamana kadar hiç sorun olmadı aramızda..

tamamen kadın ve erkegın karakterıne baglı
adamın ileride eziklik hissi ile saldırganlaşmaması lazım
kadının ileride üstünlük hissi ile burnunun kafdağına çıkmaması lazım

Bu elbette ki etken olabilir ama bence asıl sebep erkeğin işinin ve karakterinin ne olduğuna bağlıdır. Yani bir insan karakter yoksunuysa Oxford'da yüksek lisans yapıp gelmiş olsun siz ondan 1 lira fazla alın o zaman da bunu sorun yapabilir. Yani bence öncelikle her şey karakter

Kisiden kisiye degisir. Kesinlikle yapar ve kesinlikle yapmaz diye birsey yok.

Aile dostumuz var. Kadin lise adam ortaokul mezunu. Her kavgada "tabii sen lise mezunusun zaten" diye laf carparmis.

Diger aile dostumuzda ayni sekilde kadin daha yuksek tahsilli. Hic konusu olmamis aralarinda.

Karakter yapisina, dusuncesine gore degisir her kisiye gore.

ataerkil yapıdan gelen ve kendi gelişimin (maddi ve kariyer olarak demiyorum mental olarak diyorum) tamamlamamış bir erkekse yapar..
ama benim çok yakın bir çift arkadaşım var erkek bir avm.de güvenlik şefi kadın dişçi hem kariyeri süper hem para basıyor ama erkek her ortamda bununla gurur duyuyor.
bulduğun adama bağlı.

Aynıyız desene :)) Bizde de hiç problem yok :KK50:
Biz 2bucuk yildir evliyiz ve arkadas grubumuzda ilk evlenen biz olduk. Hepsi kendileri evlenirken ayni soruyu sordu: giderleri nasil bolusuyorsunuz??
Insanlar evliligi ev arkadasi olmakla karistiriyorlar. Bana enteresan geliyor bu durumlar.

Back
X