Kadinin kariyer ve egitimi erkekten ustun olmasi

bu aslında size ve karsı tarafa bağlı ..ne tür yapılardasınız bilmiyorum ama uçurum ciddi boyutta değilse sorun olmaz diye düşünüyorum

Tamamen karakterlere bağlı bir durum. Olgunlaşamamış, kompleks sahibi biriyse ileride mutlaka sıkıntı yapar bence. Kendini ezik görebilir.. O ezikliği baskılamak içinde karşısındakine hakaret edebilir, ezebilir, psikolojik baskı yapabilir.

Çevremde tanık olduğum örnekler bu yönde malesef...

Basliktan da anlasilacagi gibi bir iliskide kadin kariyer, egitim ve dolayisiyla maas yonunden erkekten ustun olmasi iliskinin gelecegini nasil etkiler? Boyle bir durumda erkek bunu zamanla gurur yapar mi?
Hissettirmemek hassas davranmak bile bazen yetmiyor. Arkadaşım iki üniversite mezunu. Eşinden daha fazla maaşı var. Kendisi de toprak gibi biridir. Çok bulur simarmaz, az bulur şikayet etmez. Eşi ortaokul mezunu. Kendince bir isi de var. Arkadasim maasını kurusu kuruşuna eşinin eline saydı, eşi o paradan üç kuruş ona harçlık verdi. Ki bence bu hakarettir. Yine olmadı yine olmadı. Evlilikleri catirdiyor.

Basliktan da anlasilacagi gibi bir iliskide kadin kariyer, egitim ve dolayisiyla maas yonunden erkekten ustun olmasi iliskinin gelecegini nasil etkiler? Boyle bir durumda erkek bunu zamanla gurur yapar mi?
Yapıyor genelde. Ama o kişinin kendini çok geliştirmesine de bağlı

Biz 2bucuk yildir evliyiz ve arkadas grubumuzda ilk evlenen biz olduk. Hepsi kendileri evlenirken ayni soruyu sordu: giderleri nasil bolusuyorsunuz??
Insanlar evliligi ev arkadasi olmakla karistiriyorlar. Bana enteresan geliyor bu durumlar.

Aynen banada garip geliyor..

Ikimiz de aynı eğitimi aldık. Ama nişanlım daha çok okumam, daha çok çalışmam için hep destekçidir. Kaprisli olan insanda sorun çıkar. Ayrıca kadın erkek eşittir. Sanki erkek halihazırda daha üstün de.. biz eğitimle onu geçersek ne olur gibi bi anlayış bu. Kadınları ikinci sinifa koyan bu düşüncelerden sıyrılın.

Back
X