- 21 Kasım 2012
- 9.068
- 9.560
- 398
- Konu Sahibi greengirll
-
Ailelemiz cok onemli evet ama biraz kendi hayatımıza da bakmamız gerek..
nedenleri ile acıklarsınız anlayacaklarını dusunuyorum..
yurtdısındaymıs kardesiniz zaten alıskınlardır..
davrandıkları gıbı davranıyorum.gerek telefon gerekse gelenler..etkıye tepkı..garıban kesım,kulturlu, dağ ayısı ve godaman olarak ayrılıyorlar..bazıları kıbar ayağına muhabbet kurmaya çalışıyor.bazıları gozlerını dıkıp dıkızlıyor( dağ ayıları)..kaşlarımı çatmaktan artık yamulcam.değişiyor ve ona gore davranıyorum.yaşılılara hurmet ederım.anlamayan dağ ayılarıyla kavga ederım çünkü direk bağırmaya başlarlar.godamanlar yapcaksın, etceksın, zorunlusun ,şikeyet ederim der! hemen mudurun odası şu katta şu köşede der yol gosterrim.ama memur ınsan başka oluyor.çünkü anlıyolar ..bazen borcunuz varmı dıye sorarım 'BENİM'borcum olmaz bana yakışmaz pehhhhhhh .adamın bırı yuzume hamıleyken kufur etti.bende paralarını geç ödedim.kadının işi gerçekten zor.ve çok doluyum bende bu konuda.he bırde yanınızda çalışan at gözlukler dahada zorluyor.
Allah sabır versin ben kurtuldum inş sana da nasip olur.Hele bir gün bir toplantı için, koskoca binanın girişinde bana nöbet tutturmuşlardı gece 12 ye kadar....Düşünün eli silahlı biri gelse bir güvenlik bir ben varım...Neler neler yaşadık, hamallık da yaptım bankada, taşınırken eşyalarımızı dosyalarımızı taşıttılar para vermeyelim diye, toplantı var derler saatlerce aç kalırız, tüm gün çalışırsın bir de üstüne toplantıya girersin milyon tane rakam veri sana hesap sorarlar, aferin asla yok. İşin arka planını kimse iblimyor, sadece gün içinde gelen giden var zannediyorlar.
Kesinlikle terbiyesizlik saygısızlık aldı başını gittiEskiden olsa ben de bu konunun yumuşaklıkla ilgili olduğunu düşünebilirdim ama bu yıl anladımki oyle degil insanlar gerçekten çıldırdılar..
Ögretmenim. ve bir veli bana gelip ,öğretmen olsan şunu yapardın, tarzı bir cümle kurabildi.. ve ben dik duruşumla bilinirim..
İnsanlar iyice " hanzo" laştı diyebilirim..
Bankacılık iyice rezalet iş yerleri kıvamına gelmişHele bir gün bir toplantı için, koskoca binanın girişinde bana nöbet tutturmuşlardı gece 12 ye kadar....Düşünün eli silahlı biri gelse bir güvenlik bir ben varım...Neler neler yaşadık, hamallık da yaptım bankada, taşınırken eşyalarımızı dosyalarımızı taşıttılar para vermeyelim diye, toplantı var derler saatlerce aç kalırız, tüm gün çalışırsın bir de üstüne toplantıya girersin milyon tane rakam veri sana hesap sorarlar, aferin asla yok. İşin arka planını kimse iblimyor, sadece gün içinde gelen giden var zannediyorlar.
Ha birde erkeklerin yapması gereken işlerinde üzerimize kalması...... Hanım şu işinde aradan çıkarsanŞurada "bazı kadın personeller" diye başlayan her yoruma uyuz oldum. Noluyormuş kadın personel olunca? Erkek egemen iş yerlerinde kadınlar kendilerini ezdirmemek için mecburen soğuk ve egolu olmak zorundalar. Taciz, asılma, istediği gibi davranabilme, iş yıkmaya çalışma kadınların iş yerlerinde savaştığı durumlar. Ayrıca vatandaşla veya müşterilerle uğraşılan yerlerde kadınların uğradığı muameleleri biliyor musunuz ki "kadın personel de şöyle böyle." diyorsunuz. İş hayatım boyun yaşadığım bir kaç şeyi yazacağım sırf kadın olduğum için:
-PTT şubelerde (merkezlerde değil) güvenlik yok ve ben tek personel çalışıyordum. Gişenin arkasına geçip vurmaya kalkan
- Doğmamış çocuğun ölsün, evin yuvan yıkılsın diye hakaret duymak.
-Sistem çalışmadığı için "kadınları oturtursan işte böyle bir b*ka yaramaz."
- Seni bi s...., bir daha oturamazsın.
- Yüzüne boya süreceğine işini yap.
Ay daha sayarım da sabah sabah sinirleniyorum. Bir kadın bütün bunlara karşı gard almak zorunda. İlk işe girdiğimde kargo yollamaya gelen bir kadın " ne kadar güler yüzlüsünüz, hiç görmedim burada." demişti ama sonradan benim suratım da mahkeme duvarına döndü.
Sezeryandan çıktım, şu fatura için sıra bekletme diyenler. Sizi kadın ve yumuşak yüzlü görünce çirkefleşenler veya öncelik isteyenler. Ya daha neler neler?
Erkeklerr bunların hiçbiri ile uğraşmıyor hanımlar.
Ya ne gereksiz ahmakca yorumlar yapıyorsunuz klavye delikanlısı bayan olunca gebermiyorsun tartışma yaratmak için havlama okuduğunu anlama dersini öneririmöncelikle bayan değil KADIN.. şuna bi ağzınız alışsın..
sonra da belli ki çalışma hayatında değilsiniz veya bankacılık düzeninde kadınların yaşadığı mobbing'lerden, çektiği sıkıntılardan zerre kadar haberiniz yok da şimdi böyle rahat rahat arkalarından atıp tutabiliyorsunuz.
bilmediğiniz düzenler hakkında insanların neler yaşadığını bilmeden özellikle hemcinsiniz kadınlar hakkında daha adilane konuşmanızı/düşünmenizi öneririm.
Benim söylediğim bankacılık düzeni değil. Turkiye cumhuriyetinin anayasa ve kanunlar ile düzenlediği şeyler. Hakaret etmek suçtur. Tehdit etmek suçtur. Çalışanın bunlara maruz kaldığı ve hukuki yollara başvurduğu noktada onu yıldırma bastırmaya yönelik faliyetlerin olursa bu da suçtur.siz bankacılık düzenini bilmiyorsunuz sanırım. müşteri şikayet eder, bankacı şikayet edemez. kapitalist düzenin rezaletinin ayyuka çıktığı kurumlardır bankalar. müşteri her zaman haklıdır, müşteri velinimettir vs vs tavan yapar. o şikayet ederse bir şekil gönlü alınır ama bankacı şikayet ederse her daim haksızdır çünkü gülen yüzünü, hizmet aşkını korumak zorundadır.
ben ki kamu bankasında çalışıyorum bu dediklerimi düzenin en minimumunda yaşıyorum özel bankalarda çalışanların çektiği eziyeti bilemezsiniz.
Benim söylediğim bankacılık düzeni değil. Turkiye cumhuriyetinin anayasa ve kanunlar ile düzenlediği şeyler. Hakaret etmek suçtur. Tehdit etmek suçtur. Çalışanın bunlara maruz kaldığı ve hukuki yollara başvurduğu noktada onu yıldırma bastırmaya yönelik faliyetlerin olursa bu da suçtur.
Benim söylediğim bankacılık düzeni değil. Turkiye cumhuriyetinin anayasa ve kanunlar ile düzenlediği şeyler. Hakaret etmek suçtur. Tehdit etmek suçtur. Çalışanın bunlara maruz kaldığı ve hukuki yollara başvurduğu noktada onu yıldırma bastırmaya yönelik faliyetlerin olursa bu da suçtur.
Bu cinsiyetten ziyade güç meselesi.Türkiye'de kibar,nazik insan sevilmez.Gücünü yetirebildiğine saldırır necip insanlarımız.
Size kaba konuşan adam ufak tefek gördüğü erkeğe de pek farklı değil.Onların kıstası,ben bunu birebirde dövebilir miyim.
1,90 boyunda heybetli bir kadın olsanız size de çok bulaşmazlardı
Her kelimesine katılıyorumsizin Türkiye Cumhuriyeti anayasası ve kanunlarına olan güveniniz tamsa ben hayallerinizi yıkmak istemem. neyin suç olup neyin olmadığını ben de çok iyi biliyorum fakat ve bırakın yaşadığınız mobbingi veya diğer baskıları, kişisel fikirlerinizi bile işimden olurum korkusu ile paylaşamayacağınız ortamlarda çalışmak benim fikrimce şerefsizliğin dik alasıdır ve ben de bir şerefsiz olduğumu kabul ediyorum. bu benim özeleştirim.(çünkü bazı kavramları bile yeri geliyor savunamıyorsunuz bilmem anlatabiliyor muyum?) fakat ortada hayatın getirdiği mali sıkıntılar ve çalışma zorunluluğunun yanı sıra bir de çocuğunuz varsa her şeye göz yummak, yutmak zorunda kalıyorsunuz. birilerini şikayet etmek felan aklınıza gelmemeye başlıyor artık. sindirilmek sanırım. çok rezilce.
maalesef Türkiye Cumhuriyeti özeti budur. kadın erkek fark etmez sıkıntı bu.
umarım anlatabilmişimdir.
Okuyunca sinirlerim bozuldu pislikler. Allah bildigi gibi yapsin hepsini. Hic cevap vermiyormuydunuz bunlara?Şurada "bazı kadın personeller" diye başlayan her yoruma uyuz oldum. Noluyormuş kadın personel olunca? Erkek egemen iş yerlerinde kadınlar kendilerini ezdirmemek için mecburen soğuk ve egolu olmak zorundalar. Taciz, asılma, istediği gibi davranabilme, iş yıkmaya çalışma kadınların iş yerlerinde savaştığı durumlar. Ayrıca vatandaşla veya müşterilerle uğraşılan yerlerde kadınların uğradığı muameleleri biliyor musunuz ki "kadın personel de şöyle böyle." diyorsunuz. İş hayatım boyun yaşadığım bir kaç şeyi yazacağım sırf kadın olduğum için:
-PTT şubelerde (merkezlerde değil) güvenlik yok ve ben tek personel çalışıyordum. Gişenin arkasına geçip vurmaya kalkan
- Doğmamış çocuğun ölsün, evin yuvan yıkılsın diye hakaret duymak.
-Sistem çalışmadığı için "kadınları oturtursan işte böyle bir b*ka yaramaz."
- Seni bi s...., bir daha oturamazsın.
- Yüzüne boya süreceğine işini yap.
Ay daha sayarım da sabah sabah sinirleniyorum. Bir kadın bütün bunlara karşı gard almak zorunda. İlk işe girdiğimde kargo yollamaya gelen bir kadın " ne kadar güler yüzlüsünüz, hiç görmedim burada." demişti ama sonradan benim suratım da mahkeme duvarına döndü.
Sezeryandan çıktım, şu fatura için sıra bekletme diyenler. Sizi kadın ve yumuşak yüzlü görünce çirkefleşenler veya öncelik isteyenler. Ya daha neler neler?
Erkeklerr bunların hiçbiri ile uğraşmıyor hanımlar.
Biz de 1.90 lik memur arkadaşımız da var. Bisey değişmiyor. Islemle ilgili sorun çıkınca karşısına kadın memur gelince cahil erkekler hemen bağırmaya başlıyor. Erkek memura sesleri cikmiyor. Ben hergun yaşıyorum . Onlara göre kadın eğitimsiz biseyden anlamayan olmalı, bize tahammül edemiyorlarBu cinsiyetten ziyade güç meselesi.Türkiye'de kibar,nazik insan sevilmez.Gücünü yetirebildiğine saldırır necip insanlarımız.
Size kaba konuşan adam ufak tefek gördüğü erkeğe de pek farklı değil.Onların kıstası,ben bunu birebirde dövebilir miyim.
1,90 boyunda heybetli bir kadın olsanız size de çok bulaşmazlardı
Okuyunca sinirlerim bozuldu pislikler. Allah bildigi gibi yapsin hepsini. Hic cevap vermiyormuydunuz bunlara?
Hamile kadinin uzerine yurumek nedir ya serefsiz. Mudur yardimcisida ayri manyak. Iyi yine dişarı çıkarmışlar genelde mal gibi izlerlerben 7 aylik hamileyken adamın biri uzerime yurudu 46 raporum bana hic bisey olmaz diye. herkes birden adami tutup disari cikardi, kalabalikta o kadar memur varken niye takti acaba diye dusunmedim. neyse adami karga tulumba aldilar disari
mudur yardimcisi bayandi. ama arkadaslar niye idare etmiyosunuz adami dedi bana bakarak. adam 46 raporum var diye uzerime yurudu bana bisey olsa kim hesap vercek dedim sesini kesip gitti.
bu arada adama dedigim tek sey biz bisey bisey yapamayiz, yaptiginiz suc ve tespit edilmis. butun memurlar da ayni seyi demisti benle.
Hamile kadinin uzerine yurumek nedir ya serefsiz. Mudur yardimcisida ayri manyak. Iyi yine dişarı çıkarmışlar genelde mal gibi izlerler
Allah bildiği gibi etsin hepsinibide sadece yurumek degil oraya buraya yumruk atmalar bankoyu devirmeye calismalar. sonra noldu biliyo musun
adam ogluyla gelmisti adami iceri almadilar ama oglunu mudurun odasına aldilar cay verdiler sakince islemlerini bitirip gonderdiler
ben de oyle mal gibi kaldim
calisma arkadaslarim cok iyiydi ya guvenligi beklesek kesin basima bi is gelirdi, hemen atlayip tuttular adami
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?