- 1 Eylül 2015
- 1.498
- 1.280
- 133
- Konu Sahibi greengirll
-
İşte tam tahmin ettiğim gibi..Karadeniz in bir ili diyelim. Maalesef çok fazla kaba insan var burda ve genel olarak herkes çok agresif. Ben İstanbulda da yaşadım yıllarca, o karmaşaya, trafiğe rağmen hiç kimse bu kadar sabırsız, huzursuz, sinirli değildi. Daha geldiğim gün pişman oldum niye geldim diye...
Burda trafikte daha sarı ışıkta korna çalmaya başlıyor insanlar, yaya yolun ortasındaysa üstüne sürüyorlar aracı. Bankada ne sıraya riayet ediliyor, ne müsait misiniz diye soruluyor, ben müşteriyle özel konuşurken pat diye birisi oturuyor lafımı kesiyor, özel konuşuyoruz lütfen karşıda bekler misiniz dediğim an hakaret ediliyor. Belki adamın milyonları var, duyulsun istemiyor. Yok illa bilecekler duyacaklar, herşeye hakları var.
Canım bana düşmez de mesai saatinde çok burda takılırsan müdürün kızmaz mı?Vardır elbette, ben diğer bankalara hiç gitmedim açıkçası, çalıştığım ortamı biliyorum sadece.
Bizde de nedense herkes beni tercih ediyor, erkek personele kimse gitmiyor, zira eli çok yavaş. Herkes benim tepemde ve ben çok bunalıyorum.
Allahtan şu aralar yoğun değil pek, yoksa ölsem buraya giremezdim, wc ye zor kalkıyordum gün içinde.
Geçmiş olsun sizin bir süreciniz yok mu? Gelip sana hakaret edip edip gidebiliyor mu? Gelen müşteriyi biliyorsun zaten ismi tc si herşeyi var. Kamera kayıtları var. Bankanın insan kaynakları yetkilisi ile görüş bence. Müdürünün pasif kaldığını müdahale etmediğini böyle bir şey tekrarlanırsa hakaret eden kişi için savcılığa şikayetçi olacağını falan söyleyebilirsin. Zaten 1-2 şikayet etsen herkes kendine gelir
SS kurali nedir acaba?
Kimse kimseye saygısızca davranamaz lakin şunuda kabul edelim bazı bayan personeller ciddi sinir tahrip edici oluyorlar bende genelde özellikle banka da erkek personel tercih ediyorum çünkü bankada küçük dağları ben yaratım rızkını da ben veriyorum enerjisiyle ağzının içinden tiz ses tonuyla konuşan hatunlara hep denk geldim:)
İşte tam tahmin ettiğim gibi..
umarım en kısa surede o ilden baska bir ile gecebilirsiniz..
Bu insanların ne yazıkki yapısı bu olmus degismiyorlar..
Saygısız, sabırsızlar herkese karsi ama en cokta kadinlara karsi..
Şurada "bazı kadın personeller" diye başlayan her yoruma uyuz oldum. Noluyormuş kadın personel olunca? Erkek egemen iş yerlerinde kadınlar kendilerini ezdirmemek için mecburen soğuk ve egolu olmak zorundalar. Taciz, asılma, istediği gibi davranabilme, iş yıkmaya çalışma kadınların iş yerlerinde savaştığı durumlar. Ayrıca vatandaşla veya müşterilerle uğraşılan yerlerde kadınların uğradığı muameleleri biliyor musunuz ki "kadın personel de şöyle böyle." diyorsunuz. İş hayatım boyun yaşadığım bir kaç şeyi yazacağım sırf kadın olduğum için:
-PTT şubelerde (merkezlerde değil) güvenlik yok ve ben tek personel çalışıyordum. Gişenin arkasına geçip vurmaya kalkan
- Doğmamış çocuğun ölsün, evin yuvan yıkılsın diye hakaret duymak.
-Sistem çalışmadığı için "kadınları oturtursan işte böyle bir b*ka yaramaz."
- Seni bi s...., bir daha oturamazsın.
- Yüzüne boya süreceğine işini yap.
Ay daha sayarım da sabah sabah sinirleniyorum. Bir kadın bütün bunlara karşı gard almak zorunda. İlk işe girdiğimde kargo yollamaya gelen bir kadın " ne kadar güler yüzlüsünüz, hiç görmedim burada." demişti ama sonradan benim suratım da mahkeme duvarına döndü.
Sezeryandan çıktım, şu fatura için sıra bekletme diyenler. Sizi kadın ve yumuşak yüzlü görünce çirkefleşenler veya öncelik isteyenler. Ya daha neler neler?
Erkeklerr bunların hiçbiri ile uğraşmıyor hanımlar.
Canım bana düşmez de mesai saatinde çok burda takılırsan müdürün kızmaz mı?
Bizim bbg evi gibi kamera tepemizdeydi özel sitelere sadece iş için girebiliyorduk mesai saatinde
Ben banka da çalışırken böyle birşey yaşamadım ama bankanın geneli kadındı belki ondan. Tabi bende üstlerimden çok çektim kadının düşmanı yine kadın derler ya aynen onu yaşamıştım. Ticari şubede genç işadamlarının asılmalarını saymıyorum bile.
Aynen öyle, o kişinin yavaşlığı bile bize soruluyor. O kadar küfür, hakaret, aşağılanmadan sonra müşterilere güler yüz gösteren kadın varsa bravo gerçekten, can-ı gönülden tebrik ederim.Ağzına milyon kere sağlık.
Bunları yaşamayan kimse bizi anlamıyor işte...Ben burda yazmak istemedim, zira sen de onlar gibi egolusundur o yüzden öyle davranıyorlardır denir diye düşündüm. Zamanla deriniz kalınlaşıyor, eski halinizden eser kalmıyor. İnsanlar size üsturuplu yaklaşsın diye mecburen zırhlarınızı kuşanıyorsunuz.
Bakın biz bir bayan bir erkeğiz aynı birimde , erkek olan benim uğraştığım hiç bir sorunla uğraşmıyor. Müşteri 10 kere sorarak oturuyor önüne, benden bırak izin almayı dalıyorlar resmen. Onu bekleyenler iş uzayınca tek kelime etmiyor geliyor bana çatıyor niye işlem uzun sürdü, niye işlem yapana sormuyorsunuz diyorum??? Şaka gibi değil mi...
Aynen öyle, o kişinin yavaşlığı bile bize soruluyor. O kadar küfür, hakaret, aşağılanmadan sonra müşterilere güler yüz gösteren kadın varsa bravo gerçekten, can-ı gönülden tebrik ederim.
Ben normal zamanda hiç egolu biri değilim ama cidden işe gittiğimde resmen karakterim değişiyordu yani hissediyorum. Yaşamayan bilemez. Ülkemin kadınları sokakta yürürken bile rahat değil, iş yerinde de olmadığımız keşke aklımıza gelse eleştirirken.
Benimde en uyuz olduğun konu telefondaki kadının kibarlık adına cümleleri yutması ve ne dediği anlaşılmayan cümleleri, bazıları resmen kibar sosyete havası edası içinde ama kulağa iğreti geliyor fazla konuşmadan kapatıyorum
Bence kadın olsun erkek olsun konuşmak için kendini kasmamalı ve yaptığı işi sevmeli
Kibarlık yapmak için değil de gün içinde zibil gibi bir sürü insanla konuşmak zorunda olması ve hala kendini beğendirememesi (!) yüzünden olabilir mi artık kelimeleri yutmaya başlaması? Yaptığı işi sevmek mi asasgdg ya şimdi biri kötü hislerle birşeyler anlatsa şu yorumlar şaşmıyor 1. kalbin kararmış kötü kalplisin kendini sev 2. yaptığın işi sev hayatı sevBenimde en uyuz olduğun konu telefondaki kadının kibarlık adına cümleleri yutması ve ne dediği anlaşılmayan cümleleri, bazıları resmen kibar sosyete havası edası içinde ama kulağa iğreti geliyor fazla konuşmadan kapatıyorum
Bence kadın olsun erkek olsun konuşmak için kendini kasmamalı ve yaptığı işi sevmeli
Herşeyim gizliydi aldığım vsŞu an izindeyim. Kamera var evet izleniyoruz zaten.
Eski müdürüm öğle tatilinde alışveriş sitesine girdim diye herkesin içinde rezil etmişti beni. Saatini kanıtlayın dedim sustu, zira saat apaçık ortada.
Kendisi rezil gibi giyiniyordu ve benim giyimim iyidir, internetten de çok alırım resmen kendisi yapamıyor diye kıskandı...
Ben yıllarca interneti kullanamadım zaten, bırak interneti wc ye zor gidiyordum.
Kibarlık yapmak için değil de gün içinde zibil gibi bir sürü insanla konuşmak zorunda olması ve hala kendini beğendirememesi (!) yüzünden olabilir mi artık kelimeleri yutmaya başlaması? Yaptığı işi sevmek mi asasgdg ya şimdi biri kötü hislerle birşeyler anlatsa şu yorumlar şaşmıyor 1. kalbin kararmış kötü kalplisin kendini sev 2. yaptığın işi sev hayatı sevabi bi rahat bırakın milleti ya bu ne arkadaş vıcık vıcık, etten kemikten insanız yahu biz mutant mıyız. Sorun işi sevmemek mi insanların arsızlığı mı diye niye düşünülmez ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?