kadınız diye hakareti aşağılamayı hak mı ediyoruz !!

İşte tam tahmin ettiğim gibi..
umarım en kısa surede o ilden baska bir ile gecebilirsiniz..
Bu insanların ne yazıkki yapısı bu olmus degismiyorlar..
Saygısız, sabırsızlar herkese karsi ama en cokta kadinlara karsi..

Şurada "bazı kadın personeller" diye başlayan her yoruma uyuz oldum. Noluyormuş kadın personel olunca? Erkek egemen iş yerlerinde kadınlar kendilerini ezdirmemek için mecburen soğuk ve egolu olmak zorundalar. Taciz, asılma, istediği gibi davranabilme, iş yıkmaya çalışma kadınların iş yerlerinde savaştığı durumlar. Ayrıca vatandaşla veya müşterilerle uğraşılan yerlerde kadınların uğradığı muameleleri biliyor musunuz ki "kadın personel de şöyle böyle." diyorsunuz. İş hayatım boyun yaşadığım bir kaç şeyi yazacağım sırf kadın olduğum için:
-PTT şubelerde (merkezlerde değil) güvenlik yok ve ben tek personel çalışıyordum. Gişenin arkasına geçip vurmaya kalkan
- Doğmamış çocuğun ölsün, evin yuvan yıkılsın diye hakaret duymak.
-Sistem çalışmadığı için "kadınları oturtursan işte böyle bir b*ka yaramaz."
- Seni bi s...., bir daha oturamazsın.
- Yüzüne boya süreceğine işini yap.
Ay daha sayarım da sabah sabah sinirleniyorum. Bir kadın bütün bunlara karşı gard almak zorunda. İlk işe girdiğimde kargo yollamaya gelen bir kadın " ne kadar güler yüzlüsünüz, hiç görmedim burada." demişti ama sonradan benim suratım da mahkeme duvarına döndü.

Sezeryandan çıktım, şu fatura için sıra bekletme diyenler. Sizi kadın ve yumuşak yüzlü görünce çirkefleşenler veya öncelik isteyenler. Ya daha neler neler?

Erkeklerr bunların hiçbiri ile uğraşmıyor hanımlar.

Canım bana düşmez de mesai saatinde çok burda takılırsan müdürün kızmaz mı?
Bizim bbg evi gibi kamera tepemizdeydi özel sitelere sadece iş için girebiliyorduk mesai saatinde

siz bankacılık düzenini bilmiyorsunuz sanırım. müşteri şikayet eder, bankacı şikayet edemez. kapitalist düzenin rezaletinin ayyuka çıktığı kurumlardır bankalar. müşteri her zaman haklıdır, müşteri velinimettir vs vs tavan yapar. o şikayet ederse bir şekil gönlü alınır ama bankacı şikayet ederse her daim haksızdır çünkü gülen yüzünü, hizmet aşkını korumak zorundadır.
ben ki kamu bankasında çalışıyorum bu dediklerimi düzenin en minimumunda yaşıyorum özel bankalarda çalışanların çektiği eziyeti bilemezsiniz.

öncelikle bayan değil KADIN.. şuna bi ağzınız alışsın..
sonra da belli ki çalışma hayatında değilsiniz veya bankacılık düzeninde kadınların yaşadığı mobbing'lerden, çektiği sıkıntılardan zerre kadar haberiniz yok da şimdi böyle rahat rahat arkalarından atıp tutabiliyorsunuz.
bilmediğiniz düzenler hakkında insanların neler yaşadığını bilmeden özellikle hemcinsiniz kadınlar hakkında daha adilane konuşmanızı/düşünmenizi öneririm.

Biz eşimle İstanbula gitmek istiyoruz aslında ama oranın keşmekeşi, trafiği vs beni ürkütüyor.

Siz nerede yaşıyorsunuz önereceğiniz yerler var mı :)?

Ağzına milyon kere sağlık.
Bunları yaşamayan kimse bizi anlamıyor işte...Ben burda yazmak istemedim, zira sen de onlar gibi egolusundur o yüzden öyle davranıyorlardır denir diye düşündüm. Zamanla deriniz kalınlaşıyor, eski halinizden eser kalmıyor. İnsanlar size üsturuplu yaklaşsın diye mecburen zırhlarınızı kuşanıyorsunuz.

Bakın biz bir bayan bir erkeğiz aynı birimde , erkek olan benim uğraştığım hiç bir sorunla uğraşmıyor. Müşteri 10 kere sorarak oturuyor önüne, benden bırak izin almayı dalıyorlar resmen. Onu bekleyenler iş uzayınca tek kelime etmiyor geliyor bana çatıyor niye işlem uzun sürdü, niye işlem yapana sormuyorsunuz diyorum??? Şaka gibi değil mi...

Ben banka da çalışırken böyle birşey yaşamadım ama bankanın geneli kadındı belki ondan. Tabi bende üstlerimden çok çektim kadının düşmanı yine kadın derler ya aynen onu yaşamıştım. Ticari şubede genç işadamlarının asılmalarını saymıyorum bile.

Canım bana düşmez de mesai saatinde çok burda takılırsan müdürün kızmaz mı?
Bizim bbg evi gibi kamera tepemizdeydi özel sitelere sadece iş için girebiliyorduk mesai saatinde

Şu an izindeyim. Kamera var evet izleniyoruz zaten.

Eski müdürüm öğle tatilinde alışveriş sitesine girdim diye herkesin içinde rezil etmişti beni. Saatini kanıtlayın dedim sustu, zira saat apaçık ortada.

Kendisi rezil gibi giyiniyordu ve benim giyimim iyidir, internetten de çok alırım resmen kendisi yapamıyor diye kıskandı...

Ben yıllarca interneti kullanamadım zaten, bırak interneti wc ye zor gidiyordum.

Ticariden sırf bu yüzden ayrıldım, bireyselde de böyle sorunlar var.

Aynen öyle, o kişinin yavaşlığı bile bize soruluyor. O kadar küfür, hakaret, aşağılanmadan sonra müşterilere güler yüz gösteren kadın varsa bravo gerçekten, can-ı gönülden tebrik ederim.
Ben normal zamanda hiç egolu biri değilim ama cidden işe gittiğimde resmen karakterim değişiyordu yani hissediyorum. Yaşamayan bilemez. Ülkemin kadınları sokakta yürürken bile rahat değil, iş yerinde de olmadığımız keşke aklımıza gelse eleştirirken.

Benimde en uyuz olduğun konu telefondaki kadının kibarlık adına cümleleri yutması ve ne dediği anlaşılmayan cümleleri, bazıları resmen kibar sosyete havası edası içinde ama kulağa iğreti geliyor fazla konuşmadan kapatıyorum
Bence kadın olsun erkek olsun konuşmak için kendini kasmamalı ve yaptığı işi sevmeli

İnsanların delici bakışları zaten sinir ediyor. Gayet kapalı giyiniyorum, ceketim mutlaka vardır, eteğim diz ve diz altında, dar giyinmem...Geçen gün ceketim boynuma kadar kapalı, kolları truvakar yani 3/4 kol. Babam yaşındaki adam işlem yaparken yiyecek gibi bakmasının yanında ben öksürünce böyle çırılçıplak gezersen hasta olursun tabi demez mi... Böyle tipler gelince oturur diker gözlerini, sistem de aksine kağnı hızında çalışır, işinin yapıp gönderemez stresten oturduğun yerde sinir olursun. Ya da geçer karşına öküzün trene bakması gibi bakar sırası gelene kadar.

Çağrı merkezi diyorsanız onların belli kalıpları var onun dışında konuşmaları yasak.

Ben işimi ve çalışmayı çok severdim, ama şu an nefret ediyorum; kimse de bana işini sevmelisin diyemez kusura bakmasın; gelsin aynı işi yapsın bakalım seviyor mu. İşsiz bekleyen insanlar var da demeyin; benim donanımım yaptığım işin belki 10 katı ama torpilim yok yerime başkalarını koyuyorlar ve ben bu işte çalışmak zorunda kalıyorum.

Kpss 3. sü idi sanırım mülakattan çok düşük puan vererek elediler daha geçen gün, işte bizler onun gibi insanlarız ve potansiyelimizi harcamak zorunda olduğumuz için evet işimizi sevmiyoruz artık, sağolsun insanlar da üzerine tuz biber ekiyor resmen sevmeyelim diye.

Kibarlık yapmak için değil de gün içinde zibil gibi bir sürü insanla konuşmak zorunda olması ve hala kendini beğendirememesi (!) yüzünden olabilir mi artık kelimeleri yutmaya başlaması? Yaptığı işi sevmek mi asasgdg ya şimdi biri kötü hislerle birşeyler anlatsa şu yorumlar şaşmıyor 1. kalbin kararmış kötü kalplisin kendini sev 2. yaptığın işi sev hayatı sev abi bi rahat bırakın milleti ya bu ne arkadaş vıcık vıcık, etten kemikten insanız yahu biz mutant mıyız. Sorun işi sevmemek mi insanların arsızlığı mı diye niye düşünülmez ki

Uzun yıllar özel sektörde bende çalıştım hiç bir iş eziyet siz değil her işin kendine göre sorunları var bende epey stresle yaşadım İş yerinde neredeyse dayak dahi yiyecektim erkek üstler tarafından ama işimi çok sevdimden onlarla hep savaştım, ki her çalışan kadın bir savaş vermektedir bu çok doğal çünkü insanlarımız kaba ve kadındanda emir almayı sevmiyor birde yönetici kısmında 2kat zorlanıyorum hem erkeği hem kadını fesatlıyor extra bazı avantajlarından dolayı gıpta eden yok fesatlıkları, ayak kaydırmalar, arkadan bıçaklamalar çok, iş hayatında iyi insan yok derecede az, insanımızın yapısı gereği
Çoğu kötü niyetli ve kıskanç, iyi para kazandığından senin yerinde olmak istemesi, Kendi şartlarının kötülüğünden karşısındakinin çoğu iyiğini istemiyordur her an seni satabilir konumunda iş hayatında dost yok!

Herşeyim gizliydi aldığım vs
Güzeldim şubedekilerden bir müşteri iltifat etse hemen kavga çıkartırlardı

banka mevduat hesabıma ki özel bankayız vadeli yapıyorsun faiz günah çok paran var demişti densizin biri
Personele karşı da sır küpü olmalı
İzindeymişsin madem bunları düşünme zaten şube yıpratıyor birde özel zamanların da kafa yorarak insan insanlıktan çıkıyor .
İsteyen istediğini desin hayat senin Nasreddin hoca yüzyıllar önce söylemiş torba değil ki büzelim
Sadece fırsat vermemeye gayret etmeli yine de diyorlarsa yapacak birşey yok

Çok zor bir işiniz var ; birebir insanla muhatap olmak.
acildeki doktora, çocuğumun ateşi varken çay içemez diyerek kafasına silah sıkabilen insan(!) lar varken , işimiz çok zor.
saçma bir avm’ye girerken ; iki ayrı yerde çanta üst baş aranırken,
hastaneye elini kolunu sallaya sallaya silahla girebiliyorsa insanlar, ne diyebiliriz ki. İnsan canı bu kadar değerli demek ki..

Ben Şimdi Ülkemden uzaktayım ; burada birisi beni öldürse, yahut çocuğuma kötülük etse (Allah korusun ); onun da öldürüleceğini bilmek bile içimi rahatlatıyor . Türkiye’de bu tarz suçluların ne kadar ceza aldıkları ve cezaların ne kadar caydırıcı olduğu malum.
Ben yerinize olsam , anlattığınız tipteki hanzolarla fazla muhattap olmam. Açıklamanıza inanmıyorsa ; diğer bir kişi ile baksın yeniden hesaplarına.
Allah korusun, siz de kendinizi tehlikeye atmayın bu magandalara laf anlatacağım derken.
Allah çok çok yardımcınız olsun

Ağzına sağlık.....Sizin gibi empatik insanların çoğalması dileğiyle...

Yok beğendiremezsiniz, illa bir kusur bulunur. Sanki biz insan değiliz. Yurtdışında bankalara randevulu gidiliyor, erken ya da geç gitsen alınmıyorsun görüşmeye. Bizim ülkemizde herkes içeri girip istediği an istediği saatte mükemmel ötesi hizmet almak istiyor. Kimsenin beklemeye tahammülü yok.

Önümdeki müşterinin işlemi var geçen gün, çocukları durmuyor, karı koca hem ona bakıyorlar hem ben işlerine bakıyorum koşturuyorum, bekleyen herkes gözünü dikmiş oflaya poflaya bana bakıyor, yani sanki çay kahve içiyoruz muhabbet ediyoruz...Neyse işimiz bitti geldi ay nefret ediyorum beklemekten dedi, ben de sizi bekletmekten nefret ediyorum ama işi de bitirmeden insanları kovamam sonuçta dedim... Tabi tabi dedi sustu...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…