kadınlar evin maddi sorumluluğunun ne kadarını üstlenmeli?

bu çok öznel bi yazı benim eşim her işe yardım ediyo maaşımı ona versem yeri, vermiyorum tabi ama senin paran benim param mevzusuda olmuyo asla

Eğer huzurluysan, ortada aşk ve saygı varsa yapılan işler hizmetçilik olarak görünmez.
Erkekte kölelik olarak görmez yaptığı işleri.

Maddi yüke gelince, iş bölümünün eşit olmasından dolayı değil, maddi yükü kadının fazlasıyla üzerine alması erkekteki sorumluluğu alır ve sonu olumsuz sonuçlanır hiç istisnasız.

Eğer huzurluysan, ortada aşk ve saygı varsa yapılan işler hizmetçilik olarak görünmez.
Erkekte kölelik olarak görmez yaptığı işleri.

Maddi yüke gelince, iş bölümünün eşit olmasından dolayı değil, maddi yükü kadının fazlasıyla üzerine alması erkekteki sorumluluğu alır ve sonu olumsuz sonuçlanır hiç istisnasız.

tabi ki kadının yaptığı işler parayla satın alınamaz.
amaaa............. şahsi fkrim şu ki: bir eve 2 maaş giriyorsa ve ayrı ayrı harcanılıyorsa o evde, birlik ve beraberlikten , aile olma bilincinden söz etmek anlamsız.

çalışıyorum ve herşeyimiz ortak..ev işide para işide..yok öyle ayrı gayrı..olması gerekende bu bana göre...

Ayrıca evini derleyen toplayan kadını hizmetçi olarakmı nitelendiriyorsun ?

kadının evin maddi sorumluluğun tamamını üzerine alması da kadının eksttra yorulması ve yıpranması demek.
bence eğer becerebiliyorsa erkek yapmalıdır.anca erkeğin para idaresini beceremediği durumlarda kadın bu sorumluluğu üstlenmelidir.

artık kadın erkek herkes takıntılı bence.yoksa ben ne kadar para koyayım,esım bana ne kadar yardım etsın hesapları yapılmaz.herkes butun gucuyle savasacak mutlu olmak ıcın.gerısı bos

başta evliliğe bakış açınız yanlış bir kere.
kendinizi hizmetçi gibi değil eşinizin hayat arkadaşı gibi görün.
hala senin paran benim param ayrımı yapıyorsanız neden evlendiniz merak ettim?

Arkadaşlara katılıyorum evlilikte ayrı gayrı olmaz.

İkimizde çalışıyoruz, eşim maaşını alınca benim hesabıma eft yapar, ben ödemeleri yapar kalanını (eğer kalıyorsa) değerlendiririm. Benim param senin paran yok çünkü ben hepsine el koyuyorum hepsi çocuğun parası :)) Çocuk için doktorları, klinikleri, hastaneleri zengin ettik, şimdiden sonrada okul ve dersaneleri zengin edelim diye biriktirme derdindeyim.

Şaka bir tarafa, her ailenin düzeni farkldır ama ayrı gayrı olmayan evlerin de beti bereketi bir başka oluyor.

Ancak şunu da belirmeden geçmeyeyim. Erkek 10 TL Kadın 1 TL. alıyorsa, erkeğin nezaketen o paraya dokunmaması sende çalışıyorsun özel ihtiyaçlarına harca demesi lazım.

KADININ EVİNİ TEMİZLEMESİNİ HİZMETÇİLİK OLARAK GÖREN İNSANLARA AYRI BİR HAYRANLIĞIM VAR..bu nasıl bir düşünce şekli şaşırmamak ahmaklaşmamak mümkün değil..

yani kadın zaten başlı başına temizliğin tertibin güzelliğin simgesidir..bir kadın yaşadığı yeri tertemiz yapmaya gayret ediyorsa hizmetçilik bunun neresinde..erkekte kadına yardım etmeli tabi..ELİNDEN GELDİĞİNCE burdada kadının yükünü hafifletmeli . ama kabul etmeliyizki erkeklerle kadınlar bu konuda eşit değil..ne kadarda gayret etse bir kadın gibi olamaz..eli yakışmaz bir kere erkek milletinin..doğruya doğru...

karı-koca çalışıyorsa kadın parasını evin geçimi için harcamayıp bu benim param der kenarıya çekilirse buda etik olmaz..bu sizin yuvanız..anca beraber kanca beraber..

başta evliliğe bakış açınız yanlış bir kere.
kendinizi hizmetçi gibi değil eşinizin hayat arkadaşı gibi görün.
hala senin paran benim param ayrımı yapıyorsanız neden evlendiniz merak ettim?

mhr benim bildiğim evli değil, sadece evlenirse düzeni nasıl kuracağının planlamasını yapıyor.

Aslında bu kasıtla yazdığınıda sanmıyorum, yorumları çok olgun ve düzeyli olan bir arkadaş bence kendini ifade edemedi. Burada sürekli aldatılan ve parası olmadığı, gücü olmadığı için ayrılamayan arkadaşları okuyunca bir savunma mekanizması oluşturmaya çalışıyor.

Son düzenleme:

herkes senn kadqr sansli degil canim. hem esinden cok aliyon hem elemenim fln diyosun cocuk fqlqn da yok galiba ustune usluk geliriniz bqya iyi ki eve bayqn aliyosun. eee dogql olarak konu sahibiyle ayni fikirde olmqzsin. ben olsam ben de olmazsim. ama inan su halimle konu sahbi arkadasla ayni dusunuyorum hatta daha da cok seyler dusunuyorum;-)

Böyle düşündükten sonra evlenmemeyi tercih ederim.

Ben hizmetçi olacağım, eşim banka olacak.
Çıkar alışverişi mi bu?

Para mevzuları bana hep rahatsız edici gelmiştir.
Ne kendimi evimizin hizmetçisi(veya her işe koşturanı diyelim) olarak görebilirim, ne de eşime senin paran giderleri karşılasın benimki bana kalsın diyebilirim.

valla ben de yeni evlenicem.. bu konuları okudukça korkuyorum nasıl olucak diye. ayrı gayrı olmamasından yanayım..
inş.huzurla harcarız paramızı...

evet cnm kesinlikle oda seni düşünmeli.... yani sen eve katkıda bulunuyosan oda sana ev işlerinde yardım etmeli burda hemfikiriz... benm demek istediğim kadın parasını kocasının elina saymamalı bi ihtiyaç varsa alır başka bi ihtiyaç varsa kocası alır yani hersey ortak olmalı ama kadının kendi kesesi mutlaka olmalı yani kocasının eline saymamalı parayı ... benimki snn dediğin gbi şans cnm herkes öyle olamaz tabiki ama bu durumda olmasaydımda yne hersey ortak olurdu ne paramı kocamın eline sayardım ne de para saklardım

bende 5 yıldır çalışıyoeum hatta eşimin işsiz kaldığı dönemler ki çok uzun 1 yıl kadar ben çalıştım.ben çekip çevirdim evi ama bir kere de şikayet etmedim.oda saolsun bana ev konularında yardım etti .ama şimdi beneşimin nerdeyse ik katı maaş alıyoeum.ev aldık kredisin ödüyoruz.ben maaşa dokunmadan bankaya paslıyorum ve sonra harçlık istemek zoruma gidiyor eşimden ..paran varmı para lazım mı deyip durması beni deli ediyor.........ama sonuçta bi evimiz olucak bunu düşünmek güzel bi yerde de sanki bedava çalışıyormuşum gibi...para işleri zor işler..karı koca olsanda

Karı-kocanın üstleneceği görevler varsa bunu kesin çizgilerle ayırmak doğru değil bence..
Yeri gelir benim paramla çekip çevrilir o ev, yeri gelir eşim temizlik yapar..
"hayat müşterek" sözü tam olarak bunu ifade ediyor sanırım..

bence çok yanlılş düşünüyorsun ev idaresi ortak yapılır ki sende calısıyorsun yine maaşından ayırıp birikim yapabilirsin cocuk sorumlulugu zaten eşit olamaz zaten cocukla bellı yasa kadar anne ilgisi istiyor,baba altını degıstırebılır mamasını yedırebılır bir anne gibi olmasını beklemeyın babadan ayrıca kendi tabirinizle hizmetçilik yaptıgınız yer sizin kendı eviniz cocugunuz ve kocanız cocuk ve ev işi fazla gelıyorsa yardımcı tutabılırsınız...ya da eşinzle iş bölümü yapabilirsinz

Son düzenleme:
henüz evli değilim..ama evlenmek üzere olan ikisi de memur bir çiftin erkek olanının kadına ,''sakın çalışıyorum diye benden ev işi için yardım bekleme ,ben zaten düzenim olsun diye evleniyorum ,ayrıca ev işinden nefret ediyorum''dediği için herkeste böyle mi işliyor merakıyla yazdım.bu adamın böyle demeye ne kadar hakkı var diye soruyorum kendime..

evlilik tabii ki doğallığın,fedakarlığın olduğu bir kurum olmalı..ev arkadaşlığı gibi nöbet ve yüzde yüz eşit katkının beklendiği bir mekaniğe
boğulmamalı..tabi bu erkeğin bencil olmadığı evlilikler için geçerli..

ama şu konuda fikrim sabit,eğer erkek ev işinin kadına ait bir rol olduğunu düşünüyorsa,ikisi de işten döndüğü zaman erkek tv karşısına ,kadın mutfağa gidiyorsa,o zaman o kadının da eve para getirme rolünü erkeğe paslamaya hakkı var diye düşünüyorum..

benim ki biraz çevremde duyduğum ,biraz da burada açılan başlıklara tepki..

benden iş bekleme diyemez yapıcak sen nasıl çalşıyorsan evdede sana yardım etmek zorunda verirsin elektirik süpürgesini eline .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…