- Konu Sahibi lilith2013
-
kadınlar ev işini de üstlendikleri için eve yapacakları ufak katkının dışında ki tüm paralarını tasarruf etme hakkına sahipler bence..evin geçimini erkek yüklenmeli ve kadından ciddi bir katkı beklememeli..çünkü ev ve çocuk sorumluluğu eşit değil ,eve maddi katkının da eşit olması gerekmiyor..eğer kadın evin temizlik,ütü,yemek,çocuk bakımı yükünü çekiyorsa ,ki çekiyor..tüm parasını kendine ayırsa yeridir..gönüllü hizmetçilik yapıyoruz resmen bari bu hizmetçiliğin karşılığını gene kendi alın terimizden karşılayalım..valla tabiri caizse hizmetçilik ev işi.başkasının hizmetini görüyorsan,ve bu senin görevin haline gelmişse ne farkı var bunun hizmetçilikten..bir de patrona hizmet edip,ondan kazanacağın parayı da eşinin eline sayman bekleniyor..
kadınlar ev işini de üstlendikleri için eve yapacakları ufak katkının dışında ki tüm paralarını tasarruf etme hakkına sahipler bence..evin geçimini erkek yüklenmeli ve kadından ciddi bir katkı beklememeli..çünkü ev ve çocuk sorumluluğu eşit değil ,eve maddi katkının da eşit olması gerekmiyor..eğer kadın evin temizlik,ütü,yemek,çocuk bakımı yükünü çekiyorsa ,ki çekiyor..tüm parasını kendine ayırsa yeridir..gönüllü hizmetçilik yapıyoruz resmen bari bu hizmetçiliğin karşılığını gene kendi alın terimizden karşılayalım..valla tabiri caizse hizmetçilik ev işi.başkasının hizmetini görüyorsan,ve bu senin görevin haline gelmişse ne farkı var bunun hizmetçilikten..bir de patrona hizmet edip,ondan kazanacağın parayı da eşinin eline sayman bekleniyor..
başta evliliğe bakış açınız yanlış bir kere.
kendinizi hizmetçi gibi değil eşinizin hayat arkadaşı gibi görün.
hala senin paran benim param ayrımı yapıyorsanız neden evlendiniz merak ettim?
ben öyle düşünmüyorum... evde hizmetçi olmakta ne demek ....
bizim öyle ayrı gayrımız yok katkı olarak ayrı hesap yapmıyoruz ama genelde sorumluluk bnde çnkü benim kazancım çok çok daha fazla hatta bütün para benm elime geçiyo çnkü eşimde bana bağlı çalışan şubelerden birinde müdür yani benm elemanım sayılır:)) o yzden ben alıyorum tüm maaşları
temzilk olayına gelince ikimzde hiç bişi yapmıyoruz haftada 2 gün yardımcım geliyo
canım herkes senin kadar şanslı değil
herkes senin gibi haftada 2 kez evine yardımcı alamıyor vede herkesin kocası kendisinin elemanı olamıyorr..
benim eşim öğretmen ben muhasebeciyim 3 aylık evliyim eşim benden 2 kat fazla maaş almasına rağmen ben yinede veriyorum maaşımı
evet eşler arasında böyle şeylerin lafı edilmemeli ama erkekte anlayışlı olmalı
ben eşime maddi anlamda yardımcı oluyorum ama eşim benim için
''yaa bu kadın hem çalışıyor hem ev işlerine yetişiyor hemde çalışmak zorunda olduğu bir sınavı var'' diye düşünmüyor..
Eşimin bana bu noktada haksızlık yaptığını düşünüyorum..
bence borç gibi ciddi bir durum yoksa erkek eşinin maaşına el sürmemeli..kadın da aldığı maaşı biriktirmeli...
henüz evli değilim..ama evlenmek üzere olan ikisi de memur bir çiftin erkek olanının kadına ,''sakın çalışıyorum diye benden ev işi için yardım bekleme ,ben zaten düzenim olsun diye evleniyorum ,ayrıca ev işinden nefret ediyorum''dediği için herkeste böyle mi işliyor merakıyla yazdım.bu adamın böyle demeye ne kadar hakkı var diye soruyorum kendime..
evlilik tabii ki doğallığın,fedakarlığın olduğu bir kurum olmalı..ev arkadaşlığı gibi nöbet ve yüzde yüz eşit katkının beklendiği bir mekaniğe
boğulmamalı..tabi bu erkeğin bencil olmadığı evlilikler için geçerli..
ama şu konuda fikrim sabit,eğer erkek ev işinin kadına ait bir rol olduğunu düşünüyorsa,ikisi de işten döndüğü zaman erkek tv karşısına ,kadın mutfağa gidiyorsa,o zaman o kadının da eve para getirme rolünü erkeğe paslamaya hakkı var diye düşünüyorum..
benim ki biraz çevremde duyduğum ,biraz da burada açılan başlıklara tepki..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?