- 2 Ekim 2011
- 841
- 733
- 333
- Konu Sahibi lilith2013
-
henüz evli değilim..ama evlenmek üzere olan ikisi de memur bir çiftin erkek olanının kadına ,''sakın çalışıyorum diye benden ev işi için yardım bekleme ,ben zaten düzenim olsun diye evleniyorum ,ayrıca ev işinden nefret ediyorum''dediği için herkeste böyle mi işliyor merakıyla yazdım.bu adamın böyle demeye ne kadar hakkı var diye soruyorum kendime..
evlilik tabii ki doğallığın,fedakarlığın olduğu bir kurum olmalı..ev arkadaşlığı gibi nöbet ve yüzde yüz eşit katkının beklendiği bir mekaniğe
boğulmamalı..tabi bu erkeğin bencil olmadığı evlilikler için geçerli..
ama şu konuda fikrim sabit,eğer erkek ev işinin kadına ait bir rol olduğunu düşünüyorsa,ikisi de işten döndüğü zaman erkek tv karşısına ,kadın mutfağa gidiyorsa,o zaman o kadının da eve para getirme rolünü erkeğe paslamaya hakkı var diye düşünüyorum..
benim ki biraz çevremde duyduğum ,biraz da burada açılan başlıklara tepki..
kadınlar ev işini de üstlendikleri için eve yapacakları ufak katkının dışında ki tüm paralarını tasarruf etme hakkına sahipler bence..evin geçimini erkek yüklenmeli ve kadından ciddi bir katkı beklememeli..çünkü ev ve çocuk sorumluluğu eşit değil ,eve maddi katkının da eşit olması gerekmiyor..eğer kadın evin temizlik,ütü,yemek,çocuk bakımı yükünü çekiyorsa ,ki çekiyor..tüm parasını kendine ayırsa yeridir..gönüllü hizmetçilik yapıyoruz resmen bari bu hizmetçiliğin karşılığını gene kendi alın terimizden karşılayalım..valla tabiri caizse hizmetçilik ev işi.başkasının hizmetini görüyorsan,ve bu senin görevin haline gelmişse ne farkı var bunun hizmetçilikten..bir de patrona hizmet edip,ondan kazanacağın parayı da eşinin eline sayman bekleniyor..
mhr benim bildiğim evli değil, sadece evlenirse düzeni nasıl kuracağının planlamasını yapıyor.
Aslında bu kasıtla yazdığınıda sanmıyorum, yorumları çok olgun ve düzeyli olan bir arkadaş bence kendini ifade edemedi. Burada sürekli aldatılan ve parası olmadığı, gücü olmadığı için ayrılamayan arkadaşları okuyunca bir savunma mekanizması oluşturmaya çalışıyor.
kadınlar ev işini de üstlendikleri için eve yapacakları ufak katkının dışında ki tüm paralarını tasarruf etme hakkına sahipler bence..evin geçimini erkek yüklenmeli ve kadından ciddi bir katkı beklememeli..çünkü ev ve çocuk sorumluluğu eşit değil ,eve maddi katkının da eşit olması gerekmiyor..eğer kadın evin temizlik,ütü,yemek,çocuk bakımı yükünü çekiyorsa ,ki çekiyor..tüm parasını kendine ayırsa yeridir..gönüllü hizmetçilik yapıyoruz resmen bari bu hizmetçiliğin karşılığını gene kendi alın terimizden karşılayalım..valla tabiri caizse hizmetçilik ev işi.başkasının hizmetini görüyorsan,ve bu senin görevin haline gelmişse ne farkı var bunun hizmetçilikten..bir de patrona hizmet edip,ondan kazanacağın parayı da eşinin eline sayman bekleniyor..
kadınlar ev işini de üstlendikleri için eve yapacakları ufak katkının dışında ki tüm paralarını tasarruf etme hakkına sahipler bence..evin geçimini erkek yüklenmeli ve kadından ciddi bir katkı beklememeli..çünkü ev ve çocuk sorumluluğu eşit değil ,eve maddi katkının da eşit olması gerekmiyor..eğer kadın evin temizlik,ütü,yemek,çocuk bakımı yükünü çekiyorsa ,ki çekiyor..tüm parasını kendine ayırsa yeridir..gönüllü hizmetçilik yapıyoruz resmen bari bu hizmetçiliğin karşılığını gene kendi alın terimizden karşılayalım..valla tabiri caizse hizmetçilik ev işi.başkasının hizmetini görüyorsan,ve bu senin görevin haline gelmişse ne farkı var bunun hizmetçilikten..bir de patrona hizmet edip,ondan kazanacağın parayı da eşinin eline sayman bekleniyor..[/QUOTE
4 yıllık evliyim ve benim evliliğimde asla söz konusu olamaz senin söylediklerin. Günde 9 saat çalışırım eve gelince ve hafta sonları da aslanlar gibi ev işimi yaparım. Çoğu ev hanımından düzenli bi evim ve her akşam 3 çeşit yemeğim vardır dolabımda. Eşimde süpürge olsun salata olsun her zaman yardımcıdır. Ben ona güvenip evlenmedim sonuçta. İstediğimi de alır her yaz tatilime de giderim.
valla arkadaşlar önemli olan işe koşup eve para getiren, evin her işini mükemmel yapıp, çocuklarına şahane annelik yapıp süper kadın olmak değil, bu süper kadınlar süperlikleriyle çok övünür ama nedense en çok depresyona giren ve hızlı yaşlananda onlardır
önemli olan, hayat arkadaşlığı için çıktılan evlilik yolcuğunda hayatın yükünü paylaşabilmek, gerçekten hayat arkadaşlığı yapabilmek birbirine, diğer türlü evli olmanın ne anlamı var zaten, erkekler evde köşe minderi ya da süs bitkisi olmasın lütfen, öyle olacaksa alırım bi salon bitkisi karşılıklı otururuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?