kadınlar evin maddi sorumluluğunun ne kadarını üstlenmeli?

off o da çok fenaymış yaa.. adam resmen ben seni hizmetçi olarak alıyorum demiş. kız da bunu kabul etmiş herhalde ki evleniyolar. bana eş adayı böyle dese onunla evlenmezdim sanırım.

Neden kazandığınız ve evinize getirdiğiniz parayı kocanızın eline saymak olarak nitelendiriyorsunuz bu durumu? Neden kazanılan para ortak bir şekilde harcanmasın. Neden erkek denen canlı bütün maaşını eve harcarken biz elimizdeki para ile sacmalayalım? Hani hayat ortaktı?

bencede evin sorumluluğunun % 90 ı bayana ait.ben eşimin eline para saymam zaten ortaktır borcumuz harcımız.eşim yanında hiç para bulundurmaz mesela ama bende hep vardır yeri gelince benden ister birikimlerde benim hesaptadır önce onunkini harcarız yetmediğinde benden takviye yaparız.hiçbir şeyi almamıda engellemez sen çalışıyorsun tabiki alacaksın der.banka kartımda bendedir para çekmenin zevki ayrı bence bayan çalışıyoırsa parasını idare etmeli borcoda verilecekse tabiki verilir hayat müşterek

Bencil erkekler için haklı bir tepki...

Yazınızın ana fikrine bazı noktalarda katılıyorum ama biraz sert cümleler kurmuşsunuz.

Öncelikle ev işi yapmak hizmetçilik değildir.Biz Türk kadınları fedakar birer anne olarak yetiştirildiğimiz için herşeye yetişmeye çalışıyoruz.

Çalışan veya çalışmayan bütün kadınların evlilikte erkeklerden çok daha fazla sorumluluk aldıkları bir gerçek.

Hayat müşterek lafını da kabul etmiyorum çünkü gördüğüm bütün evliliklerde hep kadınlar daha fedakar.

Eşi çalıştığı için ev işlerine yardım eden hiç bir erkekte karısı kadar sorumluluk almıyor.

Dışardan bakan arkadaşlarım benim çok şanslı olduğumu düşünüyorlar çünkü eve geldiğimde yanlızca yemek yapıp sofra topluyorum.Evdeki bütün işleri 3 gün gelen kadınım yapıyor.Ama ben bile eşimden çok daha fazla sorumluluk alıyorum.Eşim eve gelince tv karşısında yatar,ben yemek yetiştirmeye çalışrım,sofrayı toplarım sonra çocukların dersleriyle ilgilenirim.Hafta sonları pazar alışverişi,market alışverişi,çocukların kursları ,misafir ağırlanması benim üstümdedir tabi.Sürekli koşturma halindeyim.Ama eşim işi dışında yan gelip yatar.Nerde bu hayatın müşterekliği ozaman?

O yüzden evi geçindirmesi gereken kişinin erkek olduğunu düşünüyorum bende.Tabii ki eve katkım oluyor,evde senin paran ,benim param mevzuusuda dönmüyor ama ben maaşımı eşime vermem.Gerektiği kadar katkıda bulunurum ,paramın kalanını ne yapacağıma ben karar veririm.Ev işlerinde sorumluluğun büyük kısmı bende ise,ev geçindirirken sorumluluğun büyük kısmıda eşimde olmalı.

Son düzenleme:

benim eşimin akşam işten gelip yaptığı şeyler koltuğa yayılıp yatmak, yemek yemek, pcde oyn oynamak, koltuğa yayılıp yatmak, tv seyretmek... su içiği bardağı bile kaldırıp mutfağa götürmez. sevgili kayınvalideciğim böyle yetiştirmiş. ben değiştiremem ki 35 yaşında adamı. ama asla da yemek yapmasam niye yemek yok demez, temizlik yapmasam ev niye pis demez. ben de yaptığım ev işini hizmetçilik olarak görmüyorum dolayısıyla, çünkü adam beklediği için yapmıyorum, kendime yapıyorum. o olmasa da yapacaktım.
maaşım da benimdir.. kazandığım parayı aldığım gibi çıkarıp eline sayamam. kendi maaşı yetmezse şunun için para lazım der veririm. bunun için para lazım der veririm. ama param benim hesabımda, kartım da benim cüzdanımda durur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…